İçeriğe Yönlendir

Asgari Ücret 2025

Hayrettin Bahadir

Recommended Posts

Ali Gök

hani raconlar kesiliyordu ben vatandaşımı enflasyona ezdirmem diye noldu o raconlar yahu 

şimdi gerçek patronlar belli olacak .  % 30,1 zam yapan patron benim gözümde çok iyi adam 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Biz bile şirketten umudu kestik. Rezalet ötesi. Devlet memurları dahil kimin bu işte parmağı varsa hiç birine hakkımı helal etmiyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Temmuzda ara zam var ondan böyle tuttular diyenler var. Bilemiyorum, hakkımızda hayırlısı. 

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Çağrı Alaf yazdı:

Temmuzda ara zam var ondan böyle tuttular diyenler var. Bilemiyorum, hakkımızda hayırlısı. 

Şimdi öyle söyleyip temmuz gelince de söylemedik denirse şaşırmam

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Ali Gök yazdı:

hani raconlar kesiliyordu ben vatandaşımı enflasyona ezdirmem diye noldu o raconlar yahu 

şimdi gerçek patronlar belli olacak .  % 30,1 zam yapan patron benim gözümde çok iyi adam 

Burada asgari ücret kalmadı artık, şu an yeni girenler asgari ücret, eskiler 22-23+ alıyor. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Fatih’in dediği gibi. Her şeyden önce ahlak sorunumuz var. 
pandemi başladığında adi maskenin tanesini 5 liraya satan o eczanenin önünden her geçişimde küfrediyorum.  

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ersev Kaya yazdı:

Başkan olarak görüyorsak sıkıntı bizlerde demektir.

Sıkıntı zaten bizde değil miydi? 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağrı Alaf yazdı:

2024’te ara zam yapmayan 2025’te hiç yapmaz

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ali Gök yazdı:

ben vatandaşımı enflasyona ezdirmem

Yine dedi? Ezdirmedim dedi.

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Sani Gerşon yazdı:

Yine dedi? Ezdirmedim dedi.

biz ekonomist olmayınca anlamadık

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Devlette şöyle bir sıkıntı var. 

yaptığın işten sorumlu tutulman gerekirken denetleme mekanizması bu kısmı pas geçiyor. 

mesela bi yere imar verilmemesi lazım. Belediyedeki yönetici veriyor. Oraya yapılan imar sebebiyle yakın yerde taşkın oluyor. Taşkından zarar görenler dava açıp kazanıyor. Tazminatı yine belediye ödüyor. Ama oraya imar durum verene ödetilmiyor. Yasal olarak ödetilmesi gerekiyor. bu böyle olunca devletin malı deniz yemeyen keriz oluyor. Ver para cezasını. Ver müebbet. Bak nasıl devlet kasası artıya geçiyor. 

bir de sgk çok fena söğüşleniyor. Vergi desen, kayıt dışı ekonomi desen felaket. 

devlette tasarruf yapmaya gerek yok. Bizim kurumda tasarruf diye kaloriferi 8.30’da açıyorlar. 12.00’da ancak ısınıyoruz. Montla oturuyoruz. Isıtıcı yasak. Üşüten var. Rapor alan var. Noldu tasarruf? Araba falan bunlar üstte yazdıklarımın yanında çerez. 

O imarı vermediğinde köye sürülecek memur hakkını arayabilecek mi? Herşey yukardan ve siyasetle ilişkili..

Fatih Sarıkaya yazdı:

Aslına bakarsak millet olarak karakter sorunumuz var. Hatırlarsanız pandemi zamanında yarın sokağa çıkma yasağı dediler, akabinde ve detayında nerden geldiği muamma olan pazarcılar anında pazar kurdu. Güya virüse karşı tedbir alıyoruz. İnsanlar tıkış tıkış oldu. Enflasyon fırladı kiracıyı yaka paça attık dışarı. Yerine yenisini koyduk ama bir yıl oturmak şartı ile. Sonra oda çıkacak yenisi girecek. Ev kredisi adı altında çıkan kerinin akşamı evler uçtu. Kusura bakmayın da bunu biz yaptık. Dışardan biri gelip yapmadı. Ona buna *** çamur *** atmaya gerek yok. Kimse kendini soyutlayıp bana ne demesin. Biz birlikte bu duruma geldik. Şimdi asgari ücretli sürünüyor ya. Bu sırayla. Bana bir şey olmaz diyene de sıra gelecek. Yaşarsak göreceğiz. 30 yaşındaki arkadaşlar pek hatırlamazlar belki amma açlıktan insan öldü bu memlekette. 

Bu sene de öldü

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Mehmet Ozyurek yazdı:

5 liraya satan o eczanenin

gözümce canlandı mazi. ilk aldığımda tanesini 15 liradan çakmışlardı. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

O imarı vermediğinde köye sürülecek memur hakkını arayabilecek mi? Herşey yukardan ve siyasetle ilişkili..

Bu sene de öldü

İmarı vermeyecek olan memura dosya gitmiyor zaten. İmar verilmemesi gereken yere imar verilirken üstten aşağıya paylaşımlı network yaşanıyor. üstüne, yaşanan zarardan kimse sorumlu tutulmuyor. 

bu sadece imar anlamında örnek. Bunun başka alanlarda çok daha büyükleri var. 

evet siyasi olduğu doğru. A partisi yaptı. Şimdi B partisi var. Ama B partisi çıkıp da demiyorki bu ödemenin sorumlusu kim? Neden demiyor? Mesela halk neden birbirini ispiyonlamıyor? Çünkü yarın o açıktan kendisi de faydalanacak. 

kokuşmuş yani

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

İmarı vermeyecek olan memura dosya gitmiyor zaten. İmar verilmemesi gereken yere imar verilirken üstten aşağıya paylaşımlı network yaşanıyor. üstüne, yaşanan zarardan kimse sorumlu tutulmuyor. 

bu sadece imar anlamında örnek. Bunun başka alanlarda çok daha büyükleri var. 

evet siyasi olduğu doğru. A partisi yaptı. Şimdi B partisi var. Ama B partisi çıkıp da demiyorki bu ödemenin sorumlusu kim? Neden demiyor? Mesela halk neden birbirini ispiyonlamıyor? Çünkü yarın o açıktan kendisi de faydalanacak. 

kokuşmuş yani

Hakkinizda suç yoktur fakat şüphe vardır. Fetodan açığa alındıniz....

The next person...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

sonuç olarak devir değişiyor. Neyi alacağımıza, neyden zevk alacağımıza yönlendiriliyoruz. Bu veriyi, onlara bedava veriyoruz. Onlar inanılmaz paralar kazanıyor. Ve kazandıkları parayı tekrar sisteme sokmuyorlar. Devlet para basmak zorunda kalıyor ve Otomatik enflasyon oluyor. 

amerika tiktoku ya alacak ya da dünyaya yasaklamaya çalışacak. Koca başkan tiktok derdine düşmüş yaa deriz. Ama dahası var. Wechat. Savaş sebebi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

12.00’da ancak ısınıyoruz. Montla oturuyoruz. Isıtıcı yasak. Üşüten var. Rapor alan var. Noldu tasarruf? Araba falan bunlar üstte yazdıklarımın yanında çerez. 

Abi sen ne çektin yahu, ne arabada ısınıyorsun nede işyerinde :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ebrar Tüfek yazdı:

Abi sen ne çektin yahu, ne arabada ısınıyorsun nede işyerinde :D 

Hiç sorma :) 

bu arada yok oluyoruz. Doğurganlık oranı 2’nin altında. Asgari ücret ile geçinilmiyor. Yani her geçen sene daha az doğum olacak. Kimse çocuk yapmak istemeyecek

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

bunda sosyo kültürel gelişme de etkili tabi 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

sonuç olarak devir değişiyor. Neyi alacağımıza, neyden zevk alacağımıza yönlendiriliyoruz. Bu veriyi, onlara bedava veriyoruz. Onlar inanılmaz paralar kazanıyor. Ve kazandıkları parayı tekrar sisteme sokmuyorlar. Devlet para basmak zorunda kalıyor ve Otomatik enflasyon oluyor. 

amerika tiktoku ya alacak ya da dünyaya yasaklamaya çalışacak. Koca başkan tiktok derdine düşmüş yaa deriz. Ama dahası var. Wechat. Savaş sebebi

Bu biraz afrikalıların "bizi sömürdüler" demesi gibi oldu. Sen niye avrupayı sömürmedin derler onlara..

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Bu biraz afrikalıların "bizi sömürdüler" demesi gibi oldu. Sen niye avrupayı sömürmedin derler onlara..

bunu sadece türkiye için söylediğimi düşünmeniz yüzeysel kalmış

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Tekno feodalizm nedir yazarak başlayabilirsiniz

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Tekno feodalizm nedir yazarak başlayabilirsiniz

Yok yok anladım sorun yok

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Trendyol sepete 1 ürün eklemiştim 1320-tl fiyatı vardı. Şimdi girdim 1920-tl olarak güncellenmiş. Gülermisin ağlarmısın. Ver coşkuyu.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Fatih Sarıkaya yazdı:

Trendyol sepete 1 ürün eklemiştim 1320-tl fiyatı vardı. Şimdi girdim 1920-tl olarak güncellenmiş. Gülermisin ağlarmısın. Ver coşkuyu.

Asgari ücrete gelen zamdan daha fazla yapmış zammı

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Alptuğ Özcan yazdı:

Asgari ücrete gelen zamdan daha fazla yapmış zammı

Maalesef. Bizim buralarda durumlar böyle işte.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...