Ali Gök Çarşamba 12:54 Paylaş Çarşamba 12:54 Turabi Çelik yazdı: c-max kamyonet diye mi geçiyor o otomobildir . curier kamyonettir yüksek ihtimal Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ Çarşamba 13:23 Paylaş Çarşamba 13:23 Serdar Göktaş yazdı: Gaziantep'ten araç alırken iki kere düşünürdüm sizin yerinizde olsam. Satıcı arkadasin ismi ise yabanci uyruklu gibi geldi. Ben direkt elerdim bu aracı mesala. C Max dan anlamam ama yukarı da söylediğim iki kriter bile elenme sebebi. Araç alma için ilginç bir kriter. Aynı araç Ankara'ya satılsa ve 1 hafta sonra oradan yeni bir plaka ile ilana çıksa ne değişiyor ? yada tam tersi, Isparta'dan bir araç Antep'e satılsa ve 1 hafta sonra oradan ilana çıksa... Ülkemizde araçlar saçma sapan bir fiyatla satıldığı için insanlar buna pararlel kriter oluşturuyor sanırım. Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş Çarşamba 14:05 Paylaş Çarşamba 14:05 Bahadır TÜFEKCİ yazdı: Araç alma için ilginç bir kriter. Aynı araç Ankara'ya satılsa ve 1 hafta sonra oradan yeni bir plaka ile ilana çıksa ne değişiyor ? yada tam tersi, Isparta'dan bir araç Antep'e satılsa ve 1 hafta sonra oradan ilana çıksa... Ülkemizde araçlar saçma sapan bir fiyatla satıldığı için insanlar buna pararlel kriter oluşturuyor sanırım. O zaman da sigortacı (emmi sağolsun) devreye giriyor. Aracın kaçıncı sahibi, hangi şehirlere gitmiş hangi plakalari takmış söylüyor. Bizimkisi biraz daha özen göstermek. Forumda konusu var meşhur bir Fiat 500 l var. Konusunda paylaşım yapıyor sahibi. Yeni sahipleri temizlik amaçlı boyalı diye satıyorlar. Bu ve buna benzer bir çok şeye şahit olunca yoğurdu üfleyerek yiyor insan. Antep Osmaniye, Ankara Polatlı gibi yerler de genelde pert araçları toplayıp bu şekilde sattıkları için benim için mimlenmis şehirler. Haa forumdan olur, tanıdığım olur o zaman bu şehirlerden alışveriş yaparım. Yine Çaglar abinin sözüne geleceğiz; "sahibi ile çay icebildigim kişiden alışveriş yapmayı severim". 1 Yorum bağlantısı
Turabi Çelik Çarşamba 14:25 Yazar Paylaş Çarşamba 14:25 Serdar Göktaş yazdı: Gaziantep'ten araç alırken iki kere düşünürdüm sizin yerinizde olsam. Satıcı arkadasin ismi ise yabanci uyruklu gibi geldi. Ben direkt elerdim bu aracı mesala. C Max dan anlamam ama yukarı da söylediğim iki kriter bile elenme sebebi. Gaziantepte oturuyorum hocam ve ilk defa alacağım için şehir dışına çıkmak istemedim Murat Sahın yazdı: 350 olursa gelelim Otomobil olarak geçer. Kamyonet geçen hafif ticariler zorunlu değilse alınmamalı zaten. Hız sınırı, belirli saatlerde belirli yerlere giriş yasağı, yılda bir muayene falan, anlamsız. Ben o fiyatlara 2017 civarı 1.3 egea bakardım. Ancak üst sınır 2017 çünkü sonrasında addblue işin içine girince durum değişiyor. Aracın kullanımı rahat, motoru güvenilir. Usta ve parça sıkıntısı yok. Ancak Cmax ile falan kıyaslanmaz araç olarak. E ama arkadaşın kendisi de Gaziantepte Çabiden ödünç vesile ile, bende Gaziantepten araç almam. egea bakmıyorum hocam onun yerine 301 nasıl olur sizce Yorum bağlantısı
Turabi Çelik Çarşamba 14:31 Yazar Paylaş Çarşamba 14:31 Serdar Göktaş yazdı: O zaman da sigortacı (emmi sağolsun) devreye giriyor. Aracın kaçıncı sahibi, hangi şehirlere gitmiş hangi plakalari takmış söylüyor. Bizimkisi biraz daha özen göstermek. Forumda konusu var meşhur bir Fiat 500 l var. Konusunda paylaşım yapıyor sahibi. Yeni sahipleri temizlik amaçlı boyalı diye satıyorlar. Bu ve buna benzer bir çok şeye şahit olunca yoğurdu üfleyerek yiyor insan. Antep Osmaniye, Ankara Polatlı gibi yerler de genelde pert araçları toplayıp bu şekilde sattıkları için benim için mimlenmis şehirler. Haa forumdan olur, tanıdığım olur o zaman bu şehirlerden alışveriş yaparım. Yine Çaglar abinin sözüne geleceğiz; "sahibi ile çay icebildigim kişiden alışveriş yapmayı severim". Yani hocam gaziantepte temiz araba yok mu? Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş Çarşamba 14:44 Paylaş Çarşamba 14:44 Turabi Çelik yazdı: Yani hocam gaziantepte temiz araba yok mu? İllaki vardır. Hatta çok çok temiz araçlar vardır. Ama ben alırken iki kere düşünürdüm diyorum. Bakın " ben" kelimesini kullanıyorum. Yorum bağlantısı
Turabi Çelik Çarşamba 15:03 Yazar Paylaş Çarşamba 15:03 Serdar Göktaş yazdı: İllaki vardır. Hatta çok çok temiz araçlar vardır. Ama ben alırken iki kere düşünürdüm diyorum. Bakın " ben" kelimesini kullanıyorum. anlıyorum hocam Yorum bağlantısı
Turabi Çelik Çarşamba 15:10 Yazar Paylaş Çarşamba 15:10 Serdar Göktaş yazdı: İllaki vardır. Hatta çok çok temiz araçlar vardır. Ama ben alırken iki kere düşünürdüm diyorum. Bakın " ben" kelimesini kullanıyorum. peki önereceğiniz bir araç var mı benim aklımda 301 var sizce nasıl araç https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2018-cikisli-peugeot-301-1.6-hdi-allure-full-pkt-boyasiz-1218338172/detay/ Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş Çarşamba 15:28 Paylaş Çarşamba 15:28 Turabi Çelik yazdı: peki önereceğiniz bir araç var mı benim aklımda 301 var sizce nasıl araç https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2018-cikisli-peugeot-301-1.6-hdi-allure-full-pkt-boyasiz-1218338172/detay/ Kullanım amacınız ne olacak? Tek kişi ile mi kullanacaksiniz yoksa aile ile mi kullanacaksiniz? Bagaj genişliği sizin için önemli? Sık sık uzun yol yapıyor musunuz? Sadece şehir içi mi? Senelik veya aylık yaptiginiz km nedir? Otomatik mi istiyorsunuz yoksa manuel mi? Bu ve bunun gibi bir çok soru var. Siz bizlere biraz detay verin biz de size yardımcı olalım. 301 ile genel yorumum; yakıtı çok az olan bagajı geniş, yürütme maliyeti az olan araçlardan biri. Ama güvenlik olarak zayıf olan araçlardan birisi. Yol tutuş ve güvenlikten dolayı çok ben çok tercih etmem. Bir de filo ve kiralama da çalışanı çok fazla. Çevrem de çok fazla bireysel alıp elden kiralayan çok fazla. Yani rent a car aracı olup olmadigi anlaşılmaz. Arabalar çok km yapıp muayene zamanı kmsi düşürülmüş çok araç var. Yorum bağlantısı
Turabi Çelik Çarşamba 15:54 Yazar Paylaş Çarşamba 15:54 Serdar Göktaş yazdı: Kullanım amacınız ne olacak? Tek kişi ile mi kullanacaksiniz yoksa aile ile mi kullanacaksiniz? Bagaj genişliği sizin için önemli? Sık sık uzun yol yapıyor musunuz? Sadece şehir içi mi? Senelik veya aylık yaptiginiz km nedir? Otomatik mi istiyorsunuz yoksa manuel mi? Bu ve bunun gibi bir çok soru var. Siz bizlere biraz detay verin biz de size yardımcı olalım. 301 ile genel yorumum; yakıtı çok az olan bagajı geniş, yürütme maliyeti az olan araçlardan biri. Ama güvenlik olarak zayıf olan araçlardan birisi. Yol tutuş ve güvenlikten dolayı çok ben çok tercih etmem. Bir de filo ve kiralama da çalışanı çok fazla. Çevrem de çok fazla bireysel alıp elden kiralayan çok fazla. Yani rent a car aracı olup olmadigi anlaşılmaz. Arabalar çok km yapıp muayene zamanı kmsi düşürülmüş çok araç var. Aile aracı olarak kullanıcaz şehir dışına çok çıkmıyoruz otomatik ya da manuel farketmez ama otomatik olsa daha iyi olur tabi ilk defa araç alacağımız için masrafsız ve az yakan bir araç arıyoruz Yorum bağlantısı
Murat Sahın Çarşamba 16:55 Paylaş Çarşamba 16:55 Turabi Çelik yazdı: Gaziantepte oturuyorum hocam ve ilk defa alacağım için şehir dışına çıkmak istemedim egea bakmıyorum hocam onun yerine 301 nasıl olur sizce Tercih tabiki, 301 de olur ama frenleri ve yol tutuşu egeadan kötü deneyimledim ben, üstelik içi daha dar bunları bilin, bunların yanında egeadan iyi gider az yakar. Clio da bakabilirsiniz 1.5 dci. Bu tarz araçlarda reno ise icon, pejo ise allure olmalı. İkinci elde satarken değer katıyor şirketler baz paketleri tercih ettiği için. Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş Çarşamba 17:04 Paylaş Çarşamba 17:04 Turabi Çelik yazdı: Aile aracı olarak kullanıcaz şehir dışına çok çıkmıyoruz otomatik ya da manuel farketmez ama otomatik olsa daha iyi olur tabi ilk defa araç alacağımız için masrafsız ve az yakan bir araç arıyoruz B sinifi araçlar size uyar mı? Örnek olarak; https://shbd.io/s/8e5CjnkA Not: ilan ile alakam yoktur. Yorum bağlantısı
Turabi Çelik Çarşamba 20:01 Yazar Paylaş Çarşamba 20:01 Serdar Göktaş yazdı: B sinifi araçlar size uyar mı? Örnek olarak; https://shbd.io/s/8e5CjnkA Not: ilan ile alakam yoktur. Pek hatchback den yana değilim hocam alırsam sadece clio alırım hatchback Murat Sahın yazdı: Tercih tabiki, 301 de olur ama frenleri ve yol tutuşu egeadan kötü deneyimledim ben, üstelik içi daha dar bunları bilin, bunların yanında egeadan iyi gider az yakar. Clio da bakabilirsiniz 1.5 dci. Bu tarz araçlarda reno ise icon, pejo ise allure olmalı. İkinci elde satarken değer katıyor şirketler baz paketleri tercih ettiği için. Hocam egeaya da çok kötü araç diyolar Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Çarşamba 20:10 Paylaş Çarşamba 20:10 hem bütçe 650 hem de egeaya kötü araç denilemez temizi temiz olur onun. Audi var benim bütçe yukarı gidecek ise satılık. Albeamız var 2006... benzin koyup biniyoruz sadece. neresi kötüymüş? yarışa mı giremiyormuş? Yorum bağlantısı
Turabi Çelik Çarşamba 20:19 Yazar Paylaş Çarşamba 20:19 Mehmet Göktürk yazdı: hem bütçe 650 hem de egeaya kötü araç denilemez temizi temiz olur onun. Audi var benim bütçe yukarı gidecek ise satılık. Albeamız var 2006... benzin koyup biniyoruz sadece. neresi kötüymüş? yarışa mı giremiyormuş? Yok hocam söyleneni söylüyorum sadece yağ eksiltiyor falan dediler Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Çarşamba 20:23 Paylaş Çarşamba 20:23 Turabi Çelik yazdı: Yok hocam söyleneni söylüyorum sadece yağ eksiltiyor falan dediler bazı araçlar eksiltir. o kadar yeni nesil almayacaksındır zaten. 650 bine honda civic felan olabilir köy işileri varsa civic olmaz duster/sandero/megane vb. km değil aracın temizi olsun. Yorum bağlantısı
Fatih Keskin Perşembe 05:55 Paylaş Perşembe 05:55 (düzenlendi) egea da kullandım 301 de egea 301 den 10 gömlek daha iyi bi araç bu paralara ilk arabasını alacak arkadaşıma en yeni model hangisi ise onu tercih etmesini söylerdim Perşembe 05:58 tarihinde Fatih Keskin tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez Perşembe 06:36 Paylaş Perşembe 06:36 Fatih Keskin yazdı: egea da kullandım 301 de egea 301 den 10 gömlek daha iyi bi araç bu paralara ilk arabasını alacak arkadaşıma en yeni model hangisi ise onu tercih etmesini söylerdim tek koltukları sıkıntı egeanın bizde kör noktalı sedan egea var 2022 model tahta sandalyeler daha rahat maalesef Yorum bağlantısı
Murat Sahın Perşembe 08:47 Paylaş Perşembe 08:47 Turabi Çelik yazdı: Yok hocam söyleneni söylüyorum sadece yağ eksiltiyor falan dediler Yağ eksilten benzinli olan 1.4 fire motor. 1.3 multijete yağ eksiltme var diyen taş olur Ali Gülmez yazdı: tek koltukları sıkıntı egeanın bizde kör noktalı sedan egea var 2022 model tahta sandalyeler daha rahat maalesef 301'de de clioda da aman aman rahat koltuklar olacağını sanmam. Segment ve hedef belli. Her şey aynı anda olmaz belirli bütçe altında. Nispeten yeni, temiz, dizel, sorunsuz bir araç hemde rahat olsun denildiğinde bütçeyi %30 civarı artırmak gerekecektir. Yorum bağlantısı
Murat Sahın Perşembe 08:55 Paylaş Perşembe 08:55 Mehmet Göktürk yazdı: bazı araçlar eksiltir. o kadar yeni nesil almayacaksındır zaten. 650 bine honda civic felan olabilir köy işileri varsa civic olmaz duster/sandero/megane vb. km değil aracın temizi olsun. Bu bazı araçları açsak hocam? Bu arada yeni iyidir hocam, belirtilen bütçe ile 2017 model araçlar alınabilirken 2004 civic satmaya çalışıyorlar. Civic piyasası uçuk. 2009 fd6 tavan hariç boya 230 bin kmde, bakımları ve iskeleti düzgün, pazarlık ettim, 750'ye bırakmadı... 1 Yorum bağlantısı
Turabi Çelik Perşembe 10:09 Yazar Paylaş Perşembe 10:09 Murat Sahın yazdı: Yağ eksilten benzinli olan 1.4 fire motor. 1.3 multijete yağ eksiltme var diyen taş olur 301'de de clioda da aman aman rahat koltuklar olacağını sanmam. Segment ve hedef belli. Her şey aynı anda olmaz belirli bütçe altında. Nispeten yeni, temiz, dizel, sorunsuz bir araç hemde rahat olsun denildiğinde bütçeyi %30 civarı artırmak gerekecektir. 1.6 multijettde var mi hocam yağ eksiltme Yorum bağlantısı
Ali Gülmez Perşembe 10:11 Paylaş Perşembe 10:11 Turabi Çelik yazdı: 1.6 multijettde var mi hocam yağ eksiltme 1.3 1.6 multijet taş gibidir yağ yakma olayını hiç duymadım Yorum bağlantısı
Turabi Çelik Perşembe 11:00 Yazar Paylaş Perşembe 11:00 Ali Gülmez yazdı: 1.3 1.6 multijet taş gibidir yağ yakma olayını hiç duymadım Tamamdır hocam o zaman önceliğim 1.3 ya da 1.6 egea ilk araç için Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Perşembe 11:06 Paylaş Perşembe 11:06 Murat Sahın yazdı: Bu bazı araçları açsak hocam? Bu arada yeni iyidir hocam, belirtilen bütçe ile 2017 model araçlar alınabilirken 2004 civic satmaya çalışıyorlar. Civic piyasası uçuk. 2009 fd6 tavan hariç boya 230 bin kmde, bakımları ve iskeleti düzgün, pazarlık ettim, 750'ye bırakmadı... adam memnun. yeteri kadar para almayacak ise niye satsın? eski diye ille ucuz olacak diye birşey yok. markalar arası çok uçurum var. ve mantıklı. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Perşembe 11:14 Paylaş Perşembe 11:14 Turabi Çelik yazdı: 1.6 multijettde var mi hocam yağ eksiltme tdci bir motorda yağ seviyesi hiç düşmez, aksine artabilir, arrtığı kadar da düşüyor ise seviye aynı kalır yani düşmez o seviye Yorum bağlantısı
Recommended Posts