İçeriğe Yönlendir

600-650K İlk Araba Olarak Alınacak En Mantıklı Araç Nedir?

Turabi Çelik

Recommended Posts

Turabi Çelik

Merhabalar uzun zamandır araç arıyorum hatta bir tanesini almaya yaklaştım(Ford Grand C-Max) ama neredeyse vazgeçmek üzereyim çünkü çok fazla kötü yorum geldi napacağımı bende bilmiyorum inanın. 

Daha farklı 2 araç buldum veya sizin önereceğiniz ilk araç olarak ne alabilirim

https://shbd.io/s/nhGsq2lO

https://shbd.io/s/yHvsfSib

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı

ilk arabayı dizel almazdım, yeni olsa bile düşük km olan 100 bin km'yi geçmiş. normalde sorun olmaz ama acemi için benzinli atmosferik güvenli liman bence, motorun üstüne çıksan bile buji-bobinle devam genelde en fazla. 

o iki araç da c-max'e alternatif olmaz bu arada, 301-c-elysee de courier de kalite olarak bayağı geride araçlar c segmenti binek bir ford'a göre. 

Yorum bağlantısı
Turabi Çelik
Çağlar Bayur yazdı:

Umut Taşlı yazdı:

ilk arabayı dizel almazdım, yeni olsa bile düşük km olan 100 bin km'yi geçmiş. normalde sorun olmaz ama acemi için benzinli atmosferik güvenli liman bence, motorun üstüne çıksan bile buji-bobinle devam genelde en fazla. 

o iki araç da c-max'e alternatif olmaz bu arada, 301-c-elysee de courier de kalite olarak bayağı geride araçlar c segmenti binek bir ford'a göre. 

Benzinli araçlarda pahalı hocam ve çok fazla yakar bana göre

Yorum bağlantısı
Görkem Küçükyılmaz

çok yakın kadın bir arkadaşımın polosu var. 1.6tdi ve dsg olanlardan, baya bakımlı ve sorunsuz araç, 2013 ve 190.binde olması lazım, 600 bin bandına alınabilir, parçası her köşede bulunuyor.  tavsiye ederim. 

Yorum bağlantısı
Talha Bilgi

Ben bu miktarların biraz daha düşüğüne Kasım ayında Seat Altea xl 1.6 tdi+dsg aldım etrafımdakiler dizelden benzine dönerken ben tersine bir geçiş yaptım. Ben ve ailem şu an çok memnunuz özellikle haftasonu gezi ve tatil için biçilmiş kaftan kasa olarak. Bi göz atmanızı tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

C-max bu araçlardan çok daha iyi ve kullanışlı her yönden.Tek olumsuz yanı 2.eli malesef. 2 tane c-max aracım oldu şimdiye kadar çok severek kullandım.1.6 dizel c-max kolay kolay sorun çıkartmaz.Tasarım olarak hoşunuza gittiyse ve 2. el önemli değilse titanium donanım olmak kaydı ile ben c-max alırdım net. 

Yorum bağlantısı
Serkan Derya

Dizel isteniyorsa 301-c-elysse ve egea 1.3 ler var o marjda genelde. Fakat bakımsız dizel adamı üzer o nedenle alınırken iyi baktırılmalı.

Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ
Serkan Derya yazdı:

Dizel isteniyorsa 301-c-elysse ve egea 1.3 ler var o marjda genelde. Fakat bakımsız dizel adamı üzer o nedenle alınırken iyi baktırılmalı.

Arkadaşın almak istediği C-max ile tavsiye ettiğin 301-C-elysse nin motoru %90 aynı bu arada. 

Yorum bağlantısı
Serkan Derya
Bahadır TÜFEKCİ yazdı:

Arkadaşın almak istediği C-max ile tavsiye ettiğin 301-C-elysse nin motoru %90 aynı bu arada. 

Km olarak C-Max'i o fiyatlara düşük bulmak biraz zor. Bende 700 bandında araç bakıyorum. Model yılı ve km olarak en ideal olanlar yazdıklarım. Ayrıca yakıt ekonomisi olarak HDİ motor TDCİ göre daha iyi bir motor. Araçların ağırlık ve tork değerleri de etkiler tabi bunu

Yorum bağlantısı
Turabi Çelik
Ahmet Türedi yazdı:

C-max bu araçlardan çok daha iyi ve kullanışlı her yönden.Tek olumsuz yanı 2.eli malesef. 2 tane c-max aracım oldu şimdiye kadar çok severek kullandım.1.6 dizel c-max kolay kolay sorun çıkartmaz.Tasarım olarak hoşunuza gittiyse ve 2. el önemli değilse titanium donanım olmak kaydı ile ben c-max alırdım net. 

Bu linkteki nasıl hocam sizce peki

Yorum bağlantısı
Turabi Çelik
Serkan Derya yazdı:

benzin çok yakar diye dizel bakıyorum hocam hem de daha ucuz

Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ
Turabi Çelik yazdı:

İlandaki arabanın durumu hakkında buradan birşey söyleyemeyiz. Kaporta vs için expere, motor durumu içinde servise ustaya göstermen gerekir.

C-max için yorum istiyorsan güzel araçtır. 1.6 TDCI motor da ekonomik ve kronik sorunu olmayan bir motor. Aynı motoru BMW, Peugeot, Citroen, Ford, Volvo, Mini, Fiat, Mazda nın araçlarında görebilirsin. 

Yorum bağlantısı
Turabi Çelik
Bahadır TÜFEKCİ yazdı:

İlandaki arabanın durumu hakkında buradan birşey söyleyemeyiz. Kaporta vs için expere, motor durumu içinde servise ustaya göstermen gerekir.

C-max için yorum istiyorsan güzel araçtır. 1.6 TDCI motor da ekonomik ve kronik sorunu olmayan bir motor. Aynı motoru BMW, Peugeot, Citroen, Ford, Volvo, Mini, Fiat, Mazda nın araçlarında görebilirsin. 

kendi servisindeki usta anlar mı motordan hocam

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi
Turabi Çelik yazdı:

link nerede c-max lini göremedim

Yorum bağlantısı
Ali Gök

tüm kamyonet türlerini kamyonet lazım değilse direk ele . 3 senede bir motor yaptırma parasını radara ödersin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turabi Çelik
Ali Gök yazdı:

tüm kamyonet türlerini kamyonet lazım değilse direk ele . 3 senede bir motor yaptırma parasını radara ödersin

c-max kamyonet diye mi geçiyor

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi
Turabi Çelik yazdı:

Açıkcası araç dediği gibi ise alınabilir.Bu araçta cam tavan perdesi sıkışmış en kötü 5 - 10 bin tl masrafı var ve heryerde yaptıramazsın. km baya düşük orjinal mi sorgulamak lazım.ben şüpheli yaklaşıyorum bu yaştaki düşük km li araçlara doğruysa çok iyi. Ön koltuk çerçeveleri kırılıyor genelde bununda şöför tarafı hafif açılmış ayakları hafiften kırılmış olabilir gözünüze batmıyorsa sorun değil.Ben garantiden değiştirmiştim. Geri kalan kısımları eksperin yorumlaması lazım sadece ilan fotoları ile yorumlamak zor.Birde hasar sorgusunda 180 lik benzinli motor görünüyor.Ruhsata yanlış mı işlenmiş anlamadım.

Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş
Turabi Çelik yazdı:

Gaziantep'ten araç alırken iki kere düşünürdüm sizin yerinizde olsam. Satıcı arkadasin ismi ise yabanci uyruklu gibi geldi. Ben direkt elerdim bu aracı mesala. C Max dan anlamam ama yukarı da söylediğim iki kriter bile elenme sebebi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

350 olursa gelelim :D 

Turabi Çelik yazdı:

c-max kamyonet diye mi geçiyor

Otomobil olarak geçer. 

Kamyonet geçen hafif ticariler zorunlu değilse alınmamalı zaten. Hız sınırı, belirli saatlerde belirli yerlere giriş yasağı, yılda bir muayene falan, anlamsız. 

Ben o fiyatlara 2017 civarı 1.3 egea bakardım. Ancak üst sınır 2017 çünkü sonrasında addblue işin içine girince durum değişiyor. Aracın kullanımı rahat, motoru güvenilir. Usta ve parça sıkıntısı yok. Ancak Cmax ile falan kıyaslanmaz araç olarak. 

Serdar Göktaş yazdı:

Gaziantep'ten araç alırken iki kere düşünürdüm sizin yerinizde olsam. Satıcı arkadasin ismi ise yabanci uyruklu gibi geldi. Ben direkt elerdim bu aracı mesala. C Max dan anlamam ama yukarı da söylediğim iki kriter bile elenme sebebi. 

E ama arkadaşın kendisi de Gaziantepte :D Çabiden ödünç vesile ile, bende Gaziantepten araç almam. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...