İçeriğe Yönlendir

Yağ Seçimi

Fatih Karaa
Çözüme git Ali Cihangiroğlu tarafından,

Recommended Posts

Fatih Karaa

Merhaba arkadaşlar eşime peugeot 107 1.0 aldık bu hafta, daha 5bin km var bakıma yazıyor ama içime sinsin diye bakım yaptıracağım araç malum 3 silindir sarsıntılı çalışıyor hangi yağı koysak sarsıntı bir miktar azalabilir sizce? Birde bakım seti 700lirayada var 1500üde 2500üde kafalar karışık :biggrin:

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

3 silindirli motorlarin dogasi bu. Sarsintili. Bakimla pek gecmez. 

Hangi yagin tam uygun oldugunu ezbere bilmiyorum. Mobil veya liqui moly nin sitesinden bakilabilir. Filtreleri de bilinen marka alin. Mann, mahle vs

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Karaa
Selçuk Bakış yazdı:

1.2 pugda bu yağı kullanıyorum

tota.jpeg

Araç 200bini geçik ustam 10-40 koyalım dedi ben emin olamadım 0-30 koymayalım dedi

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Fatih Karaa yazdı:

Araç 200bini geçik ustam 10-40 koyalım dedi ben emin olamadım 0-30 koymayalım dedi

Arıza yoksa mantıklı değil ki 10-40, 2000 model pejoya koyuyoruz 10-40'ı bunlar yeni motor ona göre yağ olmazsa sıkıntı çıkar

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
(düzenlendi)

Sarsıntısız çalışma ve daha az ses istiyor iseniz mutlaka liqui moly yağını tercih edin farkını mutlaka göreceksiniz

tarihinde Murat Öngür tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
Fatih Karaa yazdı:

Yillardir forumda yazariz.  Kilometre ne olursa olsun fabrikanin onerdigi yag kullanilmalidir. Hala ustalar eski arabaya 10-40 kullanin diyor. Garip. Nereden ögreniyorlar bunu merak ediyorum.

Eger usta bunu gorunen bir sorundan ötürü soyluyorsa o baska ama bu sefer de önce o sorunun cozulmesi gerekir sonra yine 0-30 kullanilir 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Fatih Karaa yazdı:

3 silindir sarsıntılı çalışıyor hangi yağı koysak sarsıntı bir miktar azalabilir sizce?

showroomda sıfırının marşına basınca nasıl çalışıor?

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Fatih Karaa yazdı:

Merhaba arkadaşlar eşime peugeot 107 1.0 aldık bu hafta, daha 5bin km var bakıma yazıyor ama içime sinsin diye bakım yaptıracağım araç malum 3 silindir sarsıntılı çalışıyor hangi yağı koysak sarsıntı bir miktar azalabilir sizce? Birde bakım seti 700lirayada var 1500üde 2500üde kafalar karışık :biggrin:

Motor takozlarında sorun olmasın. Getzde(3 silindir) değiştirince sarsıntı azalmıştı. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Motorda ilk ne önerildiyse o yağla gidilir, 5w-30 mu dedi hep onla devam, km ne olursa olsun, ha baktın yağ yakıyor ki düzgün kullanılan araçta bu sağlam km lere denk gelir, o zaman yağı değişirsin, bitkisel hayata girmesini gecektirirsin, daha ilerisi katkı kullanmak ve kaçınılmaz son, rektefe....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Karaa

Aracın bakım kataloğunda benzinli için mineralli total marka öneriyor Fransa dışı total Quartz 5000 15w40 gösteriyor listenin sonun yada ben öyle anladım. 

IMG_20241225_200233.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Fatih Karaa yazdı:

Aracın bakım kataloğunda benzinli için mineralli total marka öneriyor Fransa dışı total Quartz 5000 15w40 gösteriyor listenin sonun yada ben öyle anladım. 

markaya takılma, spec önemli, firma bugün total der yarın castrol, tamamen duygusal...

Yorum bağlantısı
Fatih Karaa
Ali Cihangiroğlu yazdı:

markaya takılma, spec önemli, firma bugün total der yarın castrol, tamamen duygusal...

Abi doğru diyorsunda çeşit çeşit tavsiye ediyor 4 tane SPEC koymuş en uygunu mineralli 15w40 düşünüp koyayım diyorum ama internette hep tır yağı olarak görünüyor onu anlamadım. 

17351486350343663110345947416937.jpg

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

15w40 tır yağı çünkü :) Çevre dostu olan 5w30 yazıyor , demek ki en az yakacak olan kaliteli olan o. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

5/40 diyor bu kitapçık tam senetetik veya 5/30. ruslar mineral koyabilir onu bilmem

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Ali Cihangiroğlu
Fatih Karaa yazdı:

Abi doğru diyorsunda çeşit çeşit tavsiye ediyor 4 tane SPEC koymuş en uygunu mineralli 15w40 düşünüp koyayım diyorum ama internette hep tır yağı olarak görünüyor onu anlamadım. 

5W-30 tam sentetik koy, zaten onu ön planda tutmuş, iklim ısı durumuda kurtarıyor zaten...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...