İçeriğe Yönlendir

Peugeot 206+ Taban Halısı Nasıl Sökülür ?

Can Altun

Recommended Posts

Can Altun

Merhabalar, 206+ aracımın sürücü tarafında halıda ıslaklık vardı. Sağolsun forumdakilerin desteğiyle sorunun ne olduğunu anlayıp çözümü gerçekleştirdim. Yeni sorun keçenin su emmiş olması, düz su olsa sıkıntı değil ancak antifrizli su. Oto kuaföre götürdüm ahtapot ile kuruturum 2000 lira dedi. Bana bu fiyat 'sen nasıl olsa düşmüşsün bir de ben vuruyum fırsatı yakalamışken' fiyatı gibi geldi. Bir halı yıkamacıdan rica ettim üzerinden onların vakumlu aletiyle mümkün mertebe çektik sağolsun cüzi bir miktar aldı. Ancak ister istemez keçede su kalıyor bu yüzden sürücü tarafı taban halısını kaldırıp fön makinası ile mümkün mertebe keçeyi kurutmayı deneyeceğim baktım olmuyor o kısma yeni keçe kestirmeyi düşünüyorum ancak ben bu halının sürücü tarafını nasıl kaldıracağım bir tane kaynak bulabilmiş değilim. Benimle kaynak paylaşabilecek veya bu konuda tecrübesi olan varsa bilgi paylaşabilecek var mı ?

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)

En büyük engelin sürücü koltuğu, onu sök, sonra kapıyı açınca görülen basamak trimlerini, vitesin olduğu yerin altına giriyorsa o kısım(az giriyorsa çekerek çıkarılabilir. İlla 206 olarak düşünme, sökümle ilgili birkaç video izle olayı çözersin. 

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz

Sökmeyin bence başınıza iş almayın uygun fiyatlı ahtapotlu biryerde kurutun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bunun için sökmeyin. Antifreeze'li de olsa, sıkıntı çıkarmaz. Süt, yoğurt, et suyu gibi bakterili sıvı olmadığı sürece dert etmeyin. Ayağa verin kaloriferi, o kuruyacak.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

öbür konuda yazmıştım. @Köksal Yılmaz yukarıda açıklamış

önce koltuk, kapı trimlerini sötükten sonra orta konsolu sökmek gerekecek, çok zor değil orta konsolda gizli vida ve tırnaklar mevcuttur mutlaka dikkat edin kırılırsa sonra çok trim sesi yapacaktır rahatsız eder.

konsolu sökerken önce üste sökülecekleri söküp sonra arkadan öne doğru gelmeniz gerekiyor.

alt keçeyi cıkarmak için halıyı sökmeye gerek olmaya bilir yukarı kaldırıp çekebilirsiniz.

koltuğu ve yan trimleri sökünce yandan keçeyi rahatlıkla çekip çıkartabilirsiniz sadece göhüs kısmında birleşim varmı ona bakmak lazım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
(düzenlendi)

Çok geniş bir alan değilse altına bir bez koyarak ütü ile kurutun. Evden bir uzatma yaparsınız. Litrelerce dökülmemiştir diye düşünüyorum

Not ütüyü kabloların geçebileceği yerlere çok yaklaştırmayın, düşük ısıda ağır ağır yapın

tarihinde Ü.Emre Kartal tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Ü.Emre Kartal yazdı:

Çok geniş bir alan değilse altına bir bez koyarak ütü ile kurutun. Evden bir uzatma yaparsınız. Litrelerce dökülmemiştir diye düşünüyorum

Not ütüyü kabloların geçebileceği yerlere çok yaklaştırmayın, düşük ısıda ağır ağır yapın

ütü ile kurutulacak bir yapıda değil alta bulunan yalıtım malzemesi. kurutmak baya zaman alıyor. taban halısı çabuk kuruyor 

image.png.7598301e13c5bc371a173846f4be27ca.png

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...