Turabi Çelik Salı 12:42 Yazar Paylaş Salı 12:42 (düzenlendi) Bahadır TÜFEKCİ yazdı: Bahadır TÜFEKCİ yazdı: Motor yüzdesi diye birşey olmaz, expertiz firmalarının bir çoğu aracın ürettiği gücü ölçüp fabrika verisine göre kıyaslıyorlar. Örneğin aracın motor gücü fabrika verisine göre 100 beygir diyelim. Ölçümde 80 beygir çıktı, motoru %80 diyorlar. Bunun sebebi 250 liralık bir hava filtresi de olabilir, yırtık bir hortum da olabilir. Aracın motor sağlığı hakkında dışarıdan bakılarak birşey söylenmesi pek mümkün değildir. Ancak yağ kaçağı varmı, egzozdan yağ yaktığını gösterir duman çıkıyormu gibi şeylerine bakabilirler. 1.6 TDCI motorlar bakımları zamanında düzgün şekilde yapıldıysa 140bin km civarında sorun çıkaracak motorlar değildir. Triger kayışının en son ne zaman değiştiğine bakın. Varsa servis kayıtları onlara bakın. Yada motora bakacak bir ustaya servise götürün. Valla hocam adam bana 5 yıl boyunca sadece yağ su koydum gittim dedi bunun sorgulamasi falan var mi? Birde adam da darlıyor beni baya yarın expere götürüp halledeyim mi hocam yoksa kaporamı alıp geçeyim mi? Bu arada hocam motor fotosunu da koyuyorum buraya Salı 13:13 tarihinde Turabi Çelik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Salı 18:08 Paylaş Salı 18:08 yeni temizlenmiş motor ben sevmem prensip. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi Salı 18:11 Paylaş Salı 18:11 Çağlar Bayur yazdı: yeni temizlenmiş motor ben sevmem prensip. Galerici işi degil ama bak samimi. Islak mendille tozu alınmış. Ama 50 liralık silecek su depo kapağı alınmamış https://www.n11.com/urun/cmax-cam-silecek-su-depo-kapagi-2012-2017-arasi-8943219 Fotodan tek çıkarımim soğutma suyu yedek deposu temiz, yağ soğutucu vs patlatmamis iyi 2 Yorum bağlantısı
Turabi Çelik Salı 18:27 Yazar Paylaş Salı 18:27 Çağlar Bayur yazdı: yeni temizlenmiş motor ben sevmem prensip. Mustafa Tüfekçi yazdı: Galerici işi degil ama bak samimi. Islak mendille tozu alınmış. Ama 50 liralık silecek su depo kapağı alınmamış https://www.n11.com/urun/cmax-cam-silecek-su-depo-kapagi-2012-2017-arasi-8943219 Fotodan tek çıkarımim soğutma suyu yedek deposu temiz, yağ soğutucu vs patlatmamis iyi Sizce napmalıyım yarın exper mi kapora mı alayım geri ne dersiniz Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi Salı 18:37 Paylaş Salı 18:37 Kaporaya karşıyım almam da vermem de. Kaporta eksperi benim için ilk öncelik değildir. Şase kupa bütünlüğünde kesme biçme ekleme var mı ona baktırmak için eksper yaparım o başka. Asıl olan mekanik motor şanzıman yürüyen için de eksperden çok marka ustası sadece Ford bakan birine gosterirdim. Masraflık kısmı nedir ne değildir. Dediğinde farklı çıkan durumlar icin kaporta da fiyat düşmesi talep edilebilir belki ama gizlenen birşey çıktı ise. Mekanikte aklıma yatmazsa kaporta altın kaplama olsun dönüp bakmam 1 Yorum bağlantısı
Turabi Çelik Salı 18:41 Yazar Paylaş Salı 18:41 Mustafa Tüfekçi yazdı: Kaporaya karşıyım almam da vermem de. Kaporta eksperi benim için ilk öncelik değildir. Şase kupa bütünlüğünde kesme biçme ekleme var mı ona baktırmak için eksper yaparım o başka. Asıl olan mekanik motor şanzıman yürüyen için de eksperden çok marka ustası sadece Ford bakan birine gosterirdim. Masraflık kısmı nedir ne değildir. Dediğinde farklı çıkan durumlar icin kaporta da fiyat düşmesi talep edilebilir belki ama gizlenen birşey çıktı ise. Mekanikte aklıma yatmazsa kaporta altın kaplama olsun dönüp bakmam Experde motora bakmıyorlar mı hocam Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi Salı 18:43 Paylaş Salı 18:43 Eksperin baktığı motordan yuruyenden bişi olmaz anca kontrol yazar kafa bulandırır. üfleme var yağ kaçağı var der geçer 1 Yorum bağlantısı
Turabi Çelik Salı 18:47 Yazar Paylaş Salı 18:47 Mustafa Tüfekçi yazdı: Eksperin baktığı motordan yuruyenden bişi olmaz anca kontrol yazar kafa bulandırır. üfleme var yağ kaçağı var der geçer Öyle yazarsa almam zaten hocam Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi Salı 18:49 Paylaş Salı 18:49 Satıcı da gidip sıfır araç alın der eksper paranla kaporani yakar geçersin. Araba başı artık 15 20 bin gider Yorum bağlantısı
İnan Çınar Salı 19:14 Paylaş Salı 19:14 (düzenlendi) Araç dizel. Turbosu,enjektörü, partikül filtresi, baskı balatası (oynar volant var bu araçta) tavan perdesinin sağlam ve sağlıklı çalışması kaportadaki bir parça fazladan boyadan daha fazla dikkat edilmesi gereken unsurlar. 11 sene kullandım c Max. Edindiğim tecrübeler bu yönde. Tramer sorgusu sigorta poliçesine araç nasıl girilmişse öyle görünür. C Max 2011 de yeni kasaya geçince sigorta sisteminde 1.6 TDCİ sadece trend donanım görünüyordu. Titanium olarak girebilmek için ( donanımları kapsam içine alabilmek için) sistemde buldukları 1.6 ecoboost titanium yazılmıştır. Sonrasında düzeltilmemiştir. 2013 de SBM ye defalarca yaptığım başvuru üzerine 1.6 TDCİ titanium sisteme eklendi. Salı 19:26 tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
İnan Çınar Çarşamba 08:08 Paylaş Çarşamba 08:08 (düzenlendi) Yukarıdaki TDCİ titanium ve titanium x listede yoktu. Mesela şuan da ecoboost motorda titanium x seçeneği yok SBM de. Ön cama taş çarpması sonucu kaskodan ön cam değişiminde, eğer araç trend paket olarak girildiği için x pakette olan orijinal ısıtmalı ve güneş ışığını yansıtan cam yerine normal cam vermeye kalktılar. SBM de aracın tam karşılığı yok diye itiraz edince uğraşmalar sonucu hallettim. Çarşamba 08:17 tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Turabi Çelik Çarşamba 08:15 Yazar Paylaş Çarşamba 08:15 İnan Çınar yazdı: hocam sizce alınır mı bu araç bi c-max kullanıcısı olarak ne diyorsunuz linkini de bırakıyorum https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-grand-c-max-1.6-titanium-1217597727/detay/ Yorum bağlantısı
İnan Çınar Çarşamba 08:38 Paylaş Çarşamba 08:38 Fiyat düşük tutulmuş. Aynı araca 625 yazan da var Antep te, 965 de... Muhtemelen Exper sonrası çıkanlar için fiyatta ek birşeyler yapmayacak satıcı. Aynı şehirdesiniz. Önce kendiniz görsel kontrol edin. Eğer ilk etapta içinize sindiyse extra çıkacaklar için satıcıyla konuşun. İyi bir usta experden daha mantıklı. Enjektörlere turboya falan baktırın. Yorum bağlantısı
Turabi Çelik Çarşamba 08:50 Yazar Paylaş Çarşamba 08:50 İnan Çınar yazdı: Fiyat düşük tutulmuş. Aynı araca 625 yazan da var Antep te, 965 de... Muhtemelen Exper sonrası çıkanlar için fiyatta ek birşeyler yapmayacak satıcı. Aynı şehirdesiniz. Önce kendiniz görsel kontrol edin. Eğer ilk etapta içinize sindiyse extra çıkacaklar için satıcıyla konuşun. İyi bir usta experden daha mantıklı. Enjektörlere turboya falan baktırın. tanıdığım usta yok onun yerine servise götürsem nasıl olur hocam onlar da bakmıyorlar mı Yorum bağlantısı
İnan Çınar Çarşamba 11:39 Paylaş Çarşamba 11:39 Turabi Çelik yazdı: tanıdığım usta yok onun yerine servise götürsem nasıl olur hocam onlar da bakmıyorlar mı Ford Doğanlar Otomotiv expertiz yapıyormuş. Yorum bağlantısı
Recommended Posts