Turabi Çelik Salı 07:47 Paylaş Salı 07:47 Yeni bir araç alacaktım: Ford Grand C-Max. Araç 142.000 km'de. Alacağım kişi bana sadece 1 boyası olduğunu söylemişti, ancak ekspertizde ek olarak 1 boya ve 1 değişen daha çıktı. Satıcı, fiyatı 675.000 TL'den 650.000 TL'ye düşürdü. Ancak aklımda hâlâ sorular var. Bu araç alınır mı? Ekspertiz yaptırdıktan sonra piyasası nasıl, pek bir bilgim yok. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Araçla ilgili bazı bilgileri ve dosyaları da ekleyeceğim.(EXPER ESKİ TARİHLİ BEN HALA EXPER YAPTIRMADIM) Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi Salı 08:03 Paylaş Salı 08:03 (düzenlendi) Siz ekspere sokmadıysanız boya ve değişen nerden çıktı tam anlayamadım.Eski eksper kaydını mı buldunuz? Eğer öyleyse adam yaptırdığı eksper kaydını önemsemeden size tek parça boyalı demesi saçma olmuş.Öyle diyip size eski kaydı sunması daha saçma olmuş:) niyetini anlayamadım açıkcası. Araç hakkında birşeyleri gizlemeye çalışıyor ise başka sorunlarda çıkabilir.Size göre bu hali alınabilir duruyor ise tekrar ekspere sokun eksperde daha fazla sorun çıkarsa ücret ödemem dersiniz.Kabul ederse duruma göre alınabilir bence. Salı 08:05 tarihinde Ahmet Türedi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon Salı 08:05 Paylaş Salı 08:05 Ben tam anlamadım. 6 senelik eksper raporu mu sunulmuş? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Salı 08:26 Paylaş Salı 08:26 6 yılda kimbilir uneler olmuştur. Aracı gidip görün, mevcut duruma göre pazarlığınızı yapın. Sorunlarını net olarak sorun, eksper parasını da satıcı ödeyecek şekilde eksper yaptırın. Malına güvenen, sözüne güvenen eksperi ödesin. Pazarlığı da buna göre yapın. Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu Salı 08:39 Paylaş Salı 08:39 Experi de satici paylasmis sizinle görünüşe gore. Kaza yapmadiysa kaporta experi paylasilabilir. Exper yapmadan bu yasta bir araca bu kadar para bağlanmaz. Cok fark yok beyanla exper arasinda ama aracin durumunu gormek icin exper yaptirmak lazim. Yag kacagi var mi yok? Motorun, frenlerin durumu nedir filan Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Salı 08:56 Paylaş Salı 08:56 hava filtresi ne marka, kapıdaki boya beni ilgilendirmezdi bunu alınca ne zaman ilana çıkacaksınız? 1 Yorum bağlantısı
Murat Ekinci Salı 09:10 Paylaş Salı 09:10 Kardeşim şu boya ve değişen takıntısını lütfen bir kenara atın artık kapı değişmiş kapıyı tutan 4 adet cıvata sökülür yerine yenisi takılır boya yüzeye defalarca uygulanabilecek bir işlem, araç alırken ana hatları olan şase podye gibi tamir görmüş direnci zayıflamış olma ihtimali parçalara bakın . Ama araç hatasız diye gidilen expertizde de boya ve değişen çıkarsa ona göre pazarlık yapılabilir ve fiyat indirimi istenebilir. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Salı 09:14 Paylaş Salı 09:14 vesile ile bu araç ekobuust motor mu? onu araştırdınız mı boyalardan önce? 3 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Salı 09:39 Paylaş Salı 09:39 Bir eksperin boyalı dediğini bir diğeri başka birşey diyor. Bunların kalibrasyonu var mı? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Salı 09:44 Paylaş Salı 09:44 İlkay Başaran yazdı: Bir eksperin boyalı dediğini bir diğeri başka birşey diyor. Bunların kalibrasyonu var mı? iki araba düşün, biri B sınıfı diğeri megane, doğal olarak ikisi de araba olsa da çok farklılar 1 Yorum bağlantısı
Turabi Çelik Salı 09:44 Yazar Paylaş Salı 09:44 Çağlar Bayur yazdı: vesile ile bu araç ekobuust motor mu? onu araştırdınız mı boyalardan önce? Hocam experde ecoboost yazıyor Çağlar Bayur yazdı: iki araba düşün, biri B sınıfı diğeri megane, doğal olarak ikisi de araba olsa da çok farklılar https://shbd.io/s/67M1usNb Linki bu hocam isterseniz bi bakın Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ Salı 10:08 Paylaş Salı 10:08 Turabi Çelik yazdı: Hocam experde ecoboost yazıyor https://shbd.io/s/67M1usNb Linki bu hocam isterseniz bi bakın Bu araç 1.6 TDCI motor, ecoboost değil. Aracı satın almak istiyorsanız mevcut hali ile pazarlık yaparsınız. Satıcıya expere sokacağınızı, söyledikleri dışında birşey çıkarsa exper parasını ödemesi gerektiğini, aracı alıp almama konusunda serbest olacağınızı söyleyin. Adam dedikleri dışında birşey çıkmazsa exper parasını siz ödersiniz. Experde farklı bir durum çıkarsa, yeni bir boyalı parça kaza vs... ya almaktan vazgeçersiniz yada yeniden pazarlık yaparsınız. Durum bu kadar basit. Yorum bağlantısı
Turabi Çelik Salı 10:13 Yazar Paylaş Salı 10:13 Bahadır TÜFEKCİ yazdı: Bu araç 1.6 TDCI motor, ecoboost değil. Aracı satın almak istiyorsanız mevcut hali ile pazarlık yaparsınız. Satıcıya expere sokacağınızı, söyledikleri dışında birşey çıkarsa exper parasını ödemesi gerektiğini, aracı alıp almama konusunda serbest olacağınızı söyleyin. Adam dedikleri dışında birşey çıkmazsa exper parasını siz ödersiniz. Experde farklı bir durum çıkarsa, yeni bir boyalı parça kaza vs... ya almaktan vazgeçersiniz yada yeniden pazarlık yaparsınız. Durum bu kadar basit. Hocam üstte sorgulamada ecoboost diyor ama o daha güvenilir değil mi? Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ Salı 10:22 Paylaş Salı 10:22 Turabi Çelik yazdı: Hocam üstte sorgulamada ecoboost diyor ama o daha güvenilir değil mi? Araç dizel mi benzil mi ? Ecoboost motorlar benzinli olur. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Salı 10:25 Paylaş Salı 10:25 Tramer kaydı var ilanda ecoboost diyor bu araca aitse kayıt. Adam daha sattığı arabanın ne olduğundan habersiz sanırım ilan dizel açılmış.. 1 Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç Salı 10:43 Paylaş Salı 10:43 Boya değişenden ziyade 1.6 ecoboost tan uzak durun daha iyidir. 1.6 tdci bakın aynı Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ Salı 10:45 Paylaş Salı 10:45 İlkay Başaran yazdı: Tramer kaydı var ilanda ecoboost diyor bu araca aitse kayıt. Adam daha sattığı arabanın ne olduğundan habersiz sanırım ilan dizel açılmış.. Tramer kaydına yanlış yazılma ihtimali daha yüksek. Birçok sefer denk geldi bana. 1 Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu Salı 10:54 Paylaş Salı 10:54 Bahadır TÜFEKCİ yazdı: Tramer kaydına yanlış yazılma ihtimali daha yüksek. Birçok sefer denk geldi bana. Benim onceki aracta hataliydi. Ben aldiktan sonra duzelttik. Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ Salı 10:57 Paylaş Salı 10:57 Baha Kanberoğlu yazdı: Benim onceki aracta hataliydi. Ben aldiktan sonra duzelttik. En garantisi satıcıya sormak, araç benzinli mi dizel mi diye Devir saati gözükse fotoğraflarda oradan da bilirdik ama gözükmüyor. Yorum bağlantısı
Ali Gök Salı 11:02 Paylaş Salı 11:02 alınır niye alınmasın araba dizelse tabi. 4 değişen yine alınır . piyasasını bilmiyorum rakamı ona benzer araçlara göre ayarlanırsa olur Yorum bağlantısı
Turabi Çelik Salı 11:40 Yazar Paylaş Salı 11:40 Bahadır TÜFEKCİ yazdı: En garantisi satıcıya sormak, araç benzinli mi dizel mi diye Devir saati gözükse fotoğraflarda oradan da bilirdik ama gözükmüyor. Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ Salı 12:05 Paylaş Salı 12:05 Turabi Çelik yazdı: Araç dizel, 1.6 TDCI motor. Ecoboost motorlarda debir saati 8bine kadar gösterir. Aşağıdaki foto gibi. 1 Yorum bağlantısı
Turabi Çelik Salı 12:07 Yazar Paylaş Salı 12:07 Bahadır TÜFEKCİ yazdı: Araç dizel, 1.6 TDCI motor. Ecoboost motorlarda debir saati 8bine kadar gösterir. Aşağıdaki foto gibi. O zaman yarın expere mi götüreyim hocam birde 2018 de motoru%86 da şu an kaçta bilmiyorum sorun olur mu Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ Salı 12:36 Paylaş Salı 12:36 Turabi Çelik yazdı: O zaman yarın expere mi götüreyim hocam birde 2018 de motoru%86 da şu an kaçta bilmiyorum sorun olur mu Motor yüzdesi diye birşey olmaz, expertiz firmalarının bir çoğu aracın ürettiği gücü ölçüp fabrika verisine göre kıyaslıyorlar. Örneğin aracın motor gücü fabrika verisine göre 100 beygir diyelim. Ölçümde 80 beygir çıktı, motoru %80 diyorlar. Bunun sebebi 250 liralık bir hava filtresi de olabilir, yırtık bir hortum da olabilir. Aracın motor sağlığı hakkında dışarıdan bakılarak birşey söylenmesi pek mümkün değildir. Ancak yağ kaçağı varmı, egzozdan yağ yaktığını gösterir duman çıkıyormu gibi şeylerine bakabilirler. 1.6 TDCI motorlar bakımları zamanında düzgün şekilde yapıldıysa 140bin km civarında sorun çıkaracak motorlar değildir. Triger kayışının en son ne zaman değiştiğine bakın. Varsa servis kayıtları onlara bakın. Yada motora bakacak bir ustaya servise götürün. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts