İçeriğe Yönlendir

Ltd Ayrılma

Servet Aydın

Recommended Posts

Servet Aydın

Bilgisi olanlardan cevap bekliyorum. Google aratıp yazmak kavram karmaşasından öte gitmez. Sermaye belli ve ayrılma akçesi net ancak, hali hazırda aktif şirket faaliyeti sorunsuz devam ediyor. Gerek müşteri kapasitesi gerek yurt dışı bağlantısı var. Sermayeye esas alıcak ayrılma payı harici yaşayan şirket değeri hakkı nasıl hesaplanır veya alınır? Bu işin mahkeme yolu da var lakin uzun sürüyor. Ticari hesaplama yapan biri varsa işi gereği ona vekalet vereceğim

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

Hayır olsun abi 

Iyibir mali müşavir bu konuda yardımcı olacaktır. Sen mi ayrılacaksın yoksa ortaklardan birimi ayrılıyor 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Abi öncelikle sana hayirli, forumdaşlara da şimdiden geçmiş olsun. Leblebinin uyuşturucu etkisi ile bana hain planlarından bahsetti 😬 İyiki benzinli araba almışım 😅

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Borsa bilgilerinden.

Sermaye 

Öz sermaye (şirketin mal varlığı, ekipmanları,)

İsim hakkı (pazar payı)

öz sermaye + isim hakkı gibi değerler şirketin değerini tespit eder. Pazarlık payıyla hisse değeri bulunur.

Ayrılacak olan sensen dikkat. Ltd' lerde ayrılsan bile, ayrılış tarihine kadar  devlete olan borçlardan sorumluluk devam eder. Bunu sağlama al.

Hem @Önder Özcan Mercedes den anlamasa bile, bunları bilir .

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Değer hesabı bilirkişiler yapar. Kısaca cironun 7 katıdır pratikte. Bunun üstüne malzeme mobilya vs alacaklar borçlar.

gebze adliyesinde bilirkişilik yapan eşraf bunu size mütalaa raporu olarak hazırlar. Mahkemeye gerek yok. Mahkeme olursa da o raporu dosyaya sunarsın. Mert adliye listesinden düzgün uygun bir arkadaş bulsun tanıştırsın

• Beğen 5
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Değer hesabı bilirkişiler yapar. Kısaca cironun 7 katıdır pratikte. Bunun üstüne malzeme mobilya vs alacaklar borçlar.

gebze adliyesinde bilirkişilik yapan eşraf bunu size mütalaa raporu olarak hazırlar. Mahkemeye gerek yok. Mahkeme olursa da o raporu dosyaya sunarsın. Mert adliye listesinden düzgün uygun bir arkadaş bulsun tanıştırsın

Zamanında iki ortaklı dershane böyle ayrıldı, tayin edilen bedel ikisi içinde süpriz oldu karşılayabilen olmadı, alacaklar zamana yayıldı. Allah kolaylık versin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Parayı vermek istemeyen çakal taraf bilanço alacakları ve masa sandalye hesabı yaptırır. Ancak o geçerli değildir. Şirket değerlemesi nasıl yapılır bilen bir bilirkişi olması gerek yoksa masa sandalye raporu gelirse itiraz etmek gerekir ( ne tarafta olduğunuza bağlı) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
Mehmet Göktürk yazdı:

Parayı vermek istemeyen çakal taraf bilanço alacakları ve masa sandalye hesabı yaptırır. Ancak o geçerli değildir. Şirket değerlemesi nasıl yapılır bilen bir bilirkişi olması gerek yoksa masa sandalye raporu gelirse itiraz etmek gerekir ( ne tarafta olduğunuza bağlı) 

Güzel öneri. Sanayi şirketi olduğundan  tek bilirkişi olmaz hocam . Mali müşavir ve teknik (mak. Müh)  heyet olursa  daha sağlam olur. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Mehmet Göktürk yazdı:

var öyle biri hem de emminin hemşerisi 😋

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mert Yeldan yazdı:

var öyle biri hem de emminin hemşerisi 😋

Yarın ilgilensene. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır
(düzenlendi)

Hayırlısı olsun , üzülsek  mi sevinsek mi? bilemedim.

@Cem Işık 

@Necat Ertan  ne der bu konuda.

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Servet Aydın yazdı:

Yarın ilgilensene. 

cironun mu karın mı 7 katı bilemedim şimdi ama interneti araştırırsan bellidir. Bazısı 8 der.  Onun da bi açıklaması vardı yatırım geri dönüş maliyeti vs vs. 

dayanamadım baktım:  ciroymuş.  ama tabi normal şirketler için. alengirli hesaplar paralel şirketler vs olunca işler değişir tabi. 

Adnan Çakır yazdı:

@Cem Işık 

harekette bereket vardır demek lazım. değişim evrim uyum sağlama vb vb. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Haşmet Güngör yazdı:

Güzel öneri. Sanayi şirketi olduğundan  tek bilirkişi olmaz hocam . Mali müşavir ve teknik (mak. Müh)  heyet olursa  daha sağlam olur. 

Evet onu Mert ayarlar.  Biz genelde 3 kişi giderdik. Günlerce hesap yapıp sayarlardı sonra benim dediğim "20 milyon" rakamına ulaşmışlardı bi bakışta :) bi keresinde. 

Çok kızdıkları da oluyor taraflara pek bulaşmamak lazım. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Servet Aydın yazdı:

Yarın ilgilensene. 

Ne soracağız tam detaylı bana bi yazsana abi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Adnan Çakır yazdı:

@Cem Işık 

Bir yola girilmiş vukuu bulanda hayır vardır diyelim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

. Günlerce hesap yapıp sayarlardı sonra benim dediğim "20 milyon" rakamına ulaşmışlardı bi bakışta

anadoluefes mali işlerdeyiz, bir toplantıda hesap makinesı bende, parmağımı kıpırdatmıyorum, 15 dak sonra sonuç dediler? yeterinden fazla dedim.... bu iş olmaz

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Hayrettin Bahadir yazdı:

LTD aydınlatma okudum :s

e öyle değilmi zaten? aa değilmiş!

Mert Yeldan yazdı:

Bende lgbt filan bir şeyler okudum :)

ehhuheuehwu  kavgada söylenmez

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Hakkında hayırlısı olsun abi. Ayrıl da gel diyelim o zaman. :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Hayrettin Bahadir yazdı:

LTD aydınlatma okudum :s

değilmiy miş ydiye yine okudum hakkat değilmiş iyi mi

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

E değiştireyim başlığı? Herkes aydınlatma okuyorsa başlığı aydınlatma yapayım?

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Önder Özcan yazdı:

E değiştireyim başlığı? Herkes aydınlatma okuyorsa başlığı aydınlatma yapayım?

Abi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Ben de Çağlayanda bir bilirkişi ismi vermiştim King'e ama kafası karışık sanırım tüm tuşlara basıyor :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...