İçeriğe Yönlendir

A Sınıfı Motor Ehliyeti Aldım

Murat Gedik

Recommended Posts

Murat Gedik

Merhaba arkadaşlar bugün sabah A sınıfı motor ehliyeti sınavına girdim. Sizlerle paylaşmak istedim.  Foruma baktım ilgili bir başlık bulamadım o yüzden yeni konu açtım.

Sınava yeni girdiğim için bilgilerim yeni sayılır o yüzden merak edenler varsa sorularını cevaplayabilirim. Daha önce bir kaç kez en fazla 150 cc scooter kullanmıştım ama hiç vitesli motor kullanmamıştım. Önce 200 cc bir motor ile vitesleri kullanmayı öğrendim sonra Yamaha MT07 ile çalışmalara başladım. 3 gün okuldan sonra derslere gittim ve sorunsuz sınavdan geçtim. 

Hanım motor almamı istemiyor ama yavaştan ikna etmeye başladım :). Ama hemen değil yavaş yavaş birikim yaparak almayı düşünüyorum. Ekonomik durumlardan dolayı almam bir seneyi bulabilir. Aklımda bir model yok ama Sport Touring modelleri hoşuma gidiyor. Naked olanları hanım kesinlikle izin vermez. Bir de kapadokya bölgesinde Cross motorcular çok güzel turlar yapıyor. Onları görünce de hevesleniyorum. Yavaş yavaş karar vereceğim inşallah. Tecrübeli abilerden tavsiye de almak isterim.  Hayırlısı olsun. 

• Beğen 10
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Hayırlı olsun. Yeni alacağınız motorda şimdiden hayırlı olsun diyeyim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Bol bol eğitim almanızı tavsiye ederim.  Omm riders ın mavi kitabını da edinin ve sindire sindire okuyun.  Hayırlısı olsun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Gedik
Necat Ertan yazdı:

Bol bol eğitim almanızı tavsiye ederim.  Omm riders ın mavi kitabını da edinin ve sindire sindire okuyun.  Hayırlısı olsun

YouTube eğitim videolarını çok izliyorum ama eğitim alabileceğim birini bulursam fiziksel eğitimi de motor aldıktan sonra almayı düşünüyorum çok teşekkür ederim. 

Yorum bağlantısı
Adem Kazıl

Hayırlı olsun 2021 sonrası Honda nc750 tam size göre olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Ehliyet cepte. Önce kıyafet sonra eğitim. Para kalırsa da motör alınmalı. 

#motordanuçuphalakolunukullanamayanadamtavsiyesi#

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Hayırlı olsun. Sürücü kursları sadece ehliyet almaya yetecek kadar eğitim veriyor ama iş trafiğe çıkınca değişiyor. Alabileceğiniz en iyi ekipmanları almanızı tavsiye ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Derya

Hayırlı olsun. Kısmet olursa yılbaşından sonra bende A ehliyet için başvuru yapacağım. Öncesinde bilinen 2 markanın akademilerinden eğitim alabilirseniz çok iyi olur. Bir de başlangıç olarak yüksek cc ile başlamayın bence. Motosiklet ile trafik deneyimi çok farklı çünkü. Düşük hacim ve biraz eski birşey ile başlayın ki Allah korusun ufak tefek sorunlarda içiniz gitmesin :biggrin: Bütçe öncelikle eğitim ve ekipmana ayrılırsa sonrasında çok faydasını görürsünüz . Şimdiden hayırlı olsun. :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Gedik
Adem Kazıl yazdı:

Hayırlı olsun 2021 sonrası Honda nc750 tam size göre olabilir.

Teşekkür ederim. Honda benim bütçeyi biraz zorlayabilir ama dediğiniz motor tam bana göre. Boyum 190 cm 105 kiloyum. Küçük motorlarda vites ve ayak frenine basarken zorlanıyorum bacaklarım çok bükülüyor rahat duramıyorum. Ama MT 07 de bacaklarım nispeten daha rahattı. 

Servet Aydın yazdı:

Ehliyet cepte. Önce kıyafet sonra eğitim. Para kalırsa da motör alınmalı. 

#motordanuçuphalakolunukullanamayanadamtavsiyesi#

Çok geçmiş olsun Servet abi. Tehlikelerin farkındayım 38 yaşın vermiş olduğu olgunlukta cepte. Ama dediğiniz gibi kıyafet, iyi bir kask ve eğitim alacağım. Bunu bir yıl içinde yavaş yavaş hallederim inşallah. 

Adnan Çakır yazdı:

Hayırlı olsun. Sürücü kursları sadece ehliyet almaya yetecek kadar eğitim veriyor ama iş trafiğe çıkınca değişiyor. Alabileceğiniz en iyi ekipmanları almanızı tavsiye ederim.

Teşekkür ederim. Nevşehir'de böyle birebir eğitim alabileceğim iyi bir akademi var mıdır acaba? Zafer AKÇAY'ın videolarını izliyorum. Keşke yakın olsaydık direk onlara giderdim. 

Serkan Derya yazdı:

Öncesinde bilinen 2 markanın akademilerinden eğitim alabilirseniz çok iyi olur. Bir de başlangıç olarak yüksek cc ile başlamayın bence. Motosiklet ile trafik deneyimi çok farklı çünkü. Düşük hacim ve biraz eski birşey ile başlayın ki Allah korusun ufak tefek sorunlarda içiniz gitmesin :biggrin:

Teşekkür ederim. Bilinen 2 marka hangileri? 

Ya benim alım satım işlerim pek iyi değil :) o yüzden almışken iyisini bana en uygununu almaya çalışırım her zaman. Çoğu zaman da iyi ki böyle yapmışım demişimdir. Ama tavsiyeniz çok mantıklı zaman içerisinde karar vereceğim inşallah. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Derya
Murat Gedik yazdı:

Teşekkür ederim. Bilinen 2 marka hangileri? 

Honda veya Yamaha akademi. Fiyat olarak ta çok yüksek değiller diye biliyorum. Eğitime kayıt olduktan sonra servis yemek gibi imkanları var ve eğitmenlerinin kötü olmadıklarını biliyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Murat Gedik yazdı:

Hanım motor almamı istemiyor

hanım haklı hanımı dinleyin.

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Hocam hayırlı olsun. Ben de A2 aldım geçenlerde, eşim B ehliyeti için yazılırken biraz bilgi aldım, ikna olup kayıt oldum kursa.

Her şey üç yıl önce 50 cc markete, manava gitmek için aldığım scooter ile başladı.

Öncesinde çocukken sürdüğüm peugeot 103-105, ardından cup, cg motorların piyasaya girmesiyle çokça tecrübe ettim.

Bu motorların hepsi akrabalarıma ait idi, sadece ara sıra binmekle tecrübe etmiştim. Aradan çok uzun yıllar geçti.

50 cc ile 5000 km yol yapmışım, bulduğum her fırsatta biniyorum, trafikte ciddi özgüven kazandım, sınırlarını mümkün olduğunca zorladım. Tabi artık yetmiyor, ilerleyen dönemde 250 cc bir scootera geçiş yapacağım. Yüksek ihtimalle Honda Forza 250 alırım. Vitesli motor düşünmüyorum o yüzden A2 ehliyet yeterli olacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Gedik
Celal Aydın yazdı:

50 cc ile 5000 km yol yapmışım, bulduğum her fırsatta biniyorum, trafikte ciddi özgüven kazandım, sınırlarını mümkün olduğunca zorladım. Tabi artık yetmiyor, ilerleyen dönemde 250 cc bir scootera geçiş yapacağım. Yüksek ihtimalle Honda Forza 250 alırım. Vitesli motor düşünmüyorum o yüzden A2 ehliyet yeterli olacak.

Teşekkür ederim size de hayırlı olsun. Ben ileride ne olacağını kestiremediğim için direk en yüksek olanı aldım. İyi ki öyle yapmışım çünkü 200 cc ile zorlandığım parkurda 700 cc ile hiç zorlanmadım daha dengeli geldi. 

Ben de önceleri düşük cc scooter düşünüyordum ama artık Sport Tourer ya da Enduro tarzı yüksek cc motorlara gözümü diktim. Yukarıda bi arkadaşın demesiyle Honda NC 750x DCT çok ilgimi çekti hem otomatik olması hem de az yakması ekonomik olması hoşuma gitti. Benim fiziksel yapıma da uygun uçacak kaçacak değilim ama güçlü de olsun istiyorum. Galiba bunu gözüme kestirdim ama alternatiflere de açığım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Murat Gedik yazdı:

Bir de kapadokya bölgesinde Cross motorcular çok güzel turlar yapıyor. Onları görünce de hevesleniyorum. 

Onların kafa kırık.. özenme onlara :)

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Celal Aydın
Murat Gedik yazdı:

Teşekkür ederim size de hayırlı olsun. Ben ileride ne olacağını kestiremediğim için direk en yüksek olanı aldım. İyi ki öyle yapmışım çünkü 200 cc ile zorlandığım parkurda 700 cc ile hiç zorlanmadım daha dengeli geldi. 

Ben de önceleri düşük cc scooter düşünüyordum ama artık Sport Tourer ya da Enduro tarzı yüksek cc motorlara gözümü diktim. Yukarıda bi arkadaşın demesiyle Honda NC 750x DCT çok ilgimi çekti hem otomatik olması hem de az yakması ekonomik olması hoşuma gitti. Benim fiziksel yapıma da uygun uçacak kaçacak değilim ama güçlü de olsun istiyorum. Galiba bunu gözüme kestirdim ama alternatiflere de açığım. 

NC750X DCT çok ilgimi çeken bir motor fakat, scooter oturuş pozisyonuna alışkanlığımdan dolayı bakmaktan vazgeçtim.

Bu arada Yamaha Tracer 900 kullandım iki kez, birinde 160-180 km/h hızlara çıktım, tek hatırladığım vuhuuu diye bağırdığım ivmelenme anında :D 

Böyle bir hızlanış yok. Yalnız motor çok ağır, kıvrak ve çevik değil, NC750 nispeten daha iyi o konuda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Gedik
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bende de var biraz Mehmet abi :) Biz de arkadaşlarla onların motorla gittiği yerlere dağ bisikleti ile gidiyoruz. Tabi bisiklet ve motor çok farklı ama benzer tehlikeler içeriyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

aşk vadisine gitmeyi vaat eden bıyıklılardan uzak durunuz BOO6

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Murat Gedik
Çağlar Bayur yazdı:

aşk vadisine gitmeyi vaat eden bıyıklılardan uzak durunuz BOO6

Ooo Aşk vadisi en sevdiğim :)

Kapadokya-Goreme-Ask-Vadisi-2-scaled.jpg

Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ

Motosiklet ehliyetiniz hayırlı olsun,

Alacağınız motosikleti kullanım amacınıza uygun olarak seçmenizi tavsiye ederim.

Sport Touring sınıfı ile asfalt dışında kullanamazsınız. Genelde ilk motosiklet olarak uygun model yoktur. İlk motosiklet olarak 500cc üzerine çıkmamanız faydanıza olur.

Dual Sport sınıfı ile hem arazide hem asfalt yolda kullanırsınız ama çok konforlu motorlar değildirler.

Adventure tarzı en çok esnekliği sunan olacaktır. 

Bütçe belli olunca model olarak tavsiye alabilirsiniz.

Murat Gedik yazdı:

Bir de kapadokya bölgesinde Cross motorcular çok güzel turlar yapıyor. Onları görünce de hevesleniyorum.

Gördüğünüz motorlar büyük ihtimalle tamamen arazi kullanımı için üretilmiş "spesyal" motorlardır. Uzun yolculuklar yapmaya uygun olmazlar, saatlik bakım yapılır. 4 zamanlılar için her 10 saat kullanım sonunda yağını değiştirmeniz gerekir. 100 saat gibi bir kullanım sonunda piston değiştirmeniz gerekir. 

Motor alıncaya kadar videolardan kitaplardan teorik eğitim kısmını tamamlayın.

Kolay gelsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Gedik
Bahadır TÜFEKCİ yazdı:

Adventure tarzı en çok esnekliği sunan olacaktır. 

Teşekkür ederim. Araştırıyorum bana da ADV tarzı en uygunmuş gibi geliyor Nevşehir için. 

Biraz araştırdım da KTM 250 Adventure ve 390 Adventure hoşuma gitti. Hem fiyat olarak ikinci el 390 Adventure 250 - 300 Bin TL arası bulunabiliyor. 

Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ
Murat Gedik yazdı:

Teşekkür ederim. Araştırıyorum bana da ADV tarzı en uygunmuş gibi geliyor Nevşehir için. 

Biraz araştırdım da KTM 250 Adventure ve 390 Adventure hoşuma gitti. Hem fiyat olarak ikinci el 390 Adventure 250 - 300 Bin TL arası bulunabiliyor. 

KTM 390 ADV güzel bir seçenek. 

Daha yoğun araziye girecekseniz 390 ADV nin yeni kasası gelecek önümüzdeki yıl. Onu da bekleyebilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...