Ali Darbaz Cuma 20:49 Paylaş Cuma 20:49 Merhaba Yakında düğünü olacak bir arkadaşim part time motokuryelik yapmak ister lakin Yemeksepeti gibi uygulamalar esnaf modeli istiyor. Buda vergi levhası vs gibi bilgiler gerekli. Zaten mevcut işi var mesaile çalışıyor. Freelance bu işi yapmak istiyor. Sahibinden üzerinde bazi ilanlar var. Hazır kurulu bir şirket üzerinden yapabiliyormuşsun oda haftada 100 paket gibi şartlari var. Bu işin farklı yöntemleri varmı. Çocuk boş vakitlerinde iki paket götüreyim yatak odası borcu ödemir modunda işten sonra ek iş olarak yapmak ister. Tavsiyeleriniz nedir. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Cuma 20:57 Paylaş Cuma 20:57 sim kartları dağıtan telekom kuryeleri yaşlı amcalardan oluşuyor. Şartları esnek sanırım bi araştırsın kim dağıtıyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Cuma 21:21 Paylaş Cuma 21:21 Çağlar Bayur yazdı: çok riskli sim kart mı? Yok canım teslim edince bir sürü telefonla doğrulama var. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Cuma 21:25 Paylaş Cuma 21:25 Mehmet Göktürk yazdı: sim kart mı? Yok canım teslim edince bir sürü telefonla doğrulama var. yok hocam emekli albayın oğlu mesela, apartman kapısında indirilmişti. iyi zamanlardı hatta o yıllar yani bu sene.... Mehmet Göktürk yazdı: teslim edince bir sürü telefonla doğrulama var. sim de de artık nüfus kağıdı pin kodunu okutmak gerekiyor makineye eve teslimde nasıl olacak bilememdim Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Cuma 21:34 Paylaş Cuma 21:34 Çağlar Bayur yazdı: yok hocam emekli albayın oğlu mesela, apartman kapısında indirilmişti. iyi zamanlardı hatta o yıllar yani bu sene.... sim de de artık nüfus kağıdı pin kodunu okutmak gerekiyor makineye eve teslimde nasıl olacak bilememdim evet adam onu kendi makinesine okuttu bende. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Cuma 21:53 Paylaş Cuma 21:53 Mehmet Göktürk yazdı: evet adam onu kendi makinesine okuttu bende. devir itidal devri, ben kimliğimi kapıda gelenin elindeki makinede okutmam. tükkanda olabilir Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 17 saat önce Paylaş 17 saat önce Çağlar Bayur yazdı: devir itidal devri, ben kimliğimi kapıda gelenin elindeki makinede okutmam. tükkanda olabilir kimlik bilgileri bir tek o amcada yoktur. Geri kaşan 79.999.999’da var zaten 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 16 saat önce Yazar Paylaş 16 saat önce Sonuc olarak henuz aradığım cevabı bulamadım Evin insası bitme üzere. Şimdiden ihtiyaçları için bir sürü borca girdi. arabasıda var Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 14 saat önce Paylaş 14 saat önce (düzenlendi) Moto kuryelik yapılması çok zor bir iş, ben tavsiye etmem. Ayağını yorganına göre uzatmaya yoğunlaşması faydalı olabilir 14 saat önce tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Depreme dayanımı çok zayıf bir yapı görüyorum 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Ali Darbaz yazdı: arabasıda var LAda mı Ali Darbaz yazdı: Şimdiden ihtiyaçları için ikea dan mı letgo dan alışveriş yapar? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Ali Darbaz yazdı: Sonuc olarak henuz aradığım cevabı bulamadım Evin insası bitme üzere. Şimdiden ihtiyaçları için bir sürü borca girdi. arabasıda var yangın yönetmeliği madde 27, alevlerin üst kata sıçramaması için iki pencere arasında 100cm mesafe olmalıdır der. Müteahhit bu maddenin arkasından dolanacak Ayrıca tuğlalar 20’lik değil. Dış cephe 20cm olmalı. Fransızların arasındaki duvar çok güvensiz. Düşey hatıl atsa en azından profil kullanıp tuğlaları lama ile bağlasa iyiydi. kör kasa da kullanmazsa o pencereler nasıl sabitlenecek. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: yangın yönetmeliği madde 27, alevlerin üst kata sıçramaması için iki pencere arasında 100cm mesafe olmalıdır der. Müteahhit bu maddenin arkasından dolanacak Ayrıca tuğlalar 20’lik değil. Dış cephe 20cm olmalı. Fransızların arasındaki duvar çok güvensiz. Düşey hatıl atsa en azından profil kullanıp tuğlaları lama ile bağlasa iyiydi. kör kasa da kullanmazsa o pencereler nasıl sabitlenecek. Ayrıca çekiçleme etkisi ile döşemeler kolonları doğrayacak. Yumurta tokuşu. İyi olan kazansın. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: yangın yönetmeliği madde 27, alevlerin üst kata sıçramaması için iki pencere arasında 100cm mesafe olmalıdır der. Müteahhit bu maddenin arkasından dolanacak Ayrıca tuğlalar 20’lik değil. Dış cephe 20cm olmalı. Fransızların arasındaki duvar çok güvensiz. Düşey hatıl atsa en azından profil kullanıp tuğlaları lama ile bağlasa iyiydi. kör kasa da kullanmazsa o pencereler nasıl sabitlenecek. müetahhitn merso su var ise bir laz ise tümü hallolur, malımızın arkasındayız garantisi bizzatt 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 saat önce Yazar Paylaş 10 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: yangın yönetmeliği madde 27, alevlerin üst kata sıçramaması için iki pencere arasında 100cm mesafe olmalıdır der. Müteahhit bu maddenin arkasından dolanacak Ayrıca tuğlalar 20’lik değil. Dış cephe 20cm olmalı. Fransızların arasındaki duvar çok güvensiz. Düşey hatıl atsa en azından profil kullanıp tuğlaları lama ile bağlasa iyiydi. kör kasa da kullanmazsa o pencereler nasıl sabitlenecek. ben orda iken maliye geldi şantiyeye pek bişey demeden gitti. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Ali Darbaz yazdı: ben orda iken maliye geldi şantiyeye pek bişey demeden gitti. Orada bulunan tek kağıt, her tarafı yırtılmış proje Çağlar Bayur yazdı: müetahhitn merso su var ise bir laz ise tümü hallolur, malımızın arkasındayız garantisi bizzatt Müteahhitliğe yeni başlamış arkadaşımız civic ile geziyordu. Bir inşaat yaptı. İkinci yok. Gidiyor, konuşuyor, etüt yaptırıyor. Ama mal sahibi başkasına veriyor işi. sonra işi çözdü. Bütçeyi zorlayıp ikinci el orta yaşta renç aldı. Şimdi akıyor maşallah 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 9 saat önce Paylaş 9 saat önce farzedin bu bina sağlam . yandaki bina depremde bu binaya zarar verirmi ? bitişik nizam sistemi hep merak ediyorum Yorum bağlantısı
Fikri Keleş 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Herkes yorumunu yapsın da,en son gerek kalmadı yazılır 1 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Ali Gök yazdı: farzedin bu bina sağlam . yandaki bina depremde bu binaya zarar verirmi ? bitişik nizam sistemi hep merak ediyorum vermesin diye arada 5+5cm boşluk bırakılır. bırakılmazsa verir 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: vermesin diye arada 5+5cm boşluk bırakılır. bırakılmazsa verir 10 cm ne yapar ya depremde belki 1 metre sağa sola sallanıyor zaten çarpacak diğerine o esnada Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Bu iyi bir konu. İki binanın doğal frekansları aynı olmadığından ayrı modlarda sallanacaklar. Birbirine çekiç gibi vuracaklar. Tansu 10 cm diyorsa doğrudur. Ama bana da az geldi efektif olarak gözümün önüne getirince. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Ali Gök yazdı: 10 cm ne yapar ya depremde belki 1 metre sağa sola sallanıyor zaten çarpacak diğerine o esnada 3 katlı bina 1 metre salınım yapmıyor. 3 katlı binanın yanında yine benzer salınım periyodu ile 3 katlı bina yapılabiliyor. Dolasıyla depremdeki hareketlerinin benzer olması amaçlanıyor. büyük binalarda mesela hastaneler tek bir blok yapıdan oluşmuyor. 50-60 metrede bir 10-20cm boşluk bırakılır. Bu da bitişik nizama benzerdir. Ama bitişik nizam elbette ayrık nizama göre çok daha tehlikeli. Özellikle kat hizaları tutmuyorsa daha da tehlikeli. Yan binanın döşemesi bizim binanın kolonun ortasına denk geliyorsa ve biri eski diğeri yeniyse kaçmak lazım Yorum bağlantısı
Ali Gök 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: 3 katlı bina 1 metre salınım yapmıyor. 3 katlı binanın yanında yine benzer salınım periyodu ile 3 katlı bina yapılabiliyor. Dolasıyla depremdeki hareketlerinin benzer olması amaçlanıyor. büyük binalarda mesela hastaneler tek bir blok yapıdan oluşmuyor. 50-60 metrede bir 10-20cm boşluk bırakılır. Bu da bitişik nizama benzerdir. Ama bitişik nizam elbette ayrık nizama göre çok daha tehlikeli. Özellikle kat hizaları tutmuyorsa daha da tehlikeli. Yan binanın döşemesi bizim binanın kolonun ortasına denk geliyorsa ve biri eski diğeri yeniyse kaçmak lazım bu resimde tam olarak öyle . soldaki eski binanın yataydaki taşıyıcıları ile yeni inşaatın taşıyıcıları farklı yükseklikte. iki bina birbirine vurunca ikiside diğerinin yumuşak yerine vurmuş olacak binalar deprem olmayacak şekilde yapılıyor sanırım Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Ali Gök yazdı: bu resimde tam olarak öyle . soldaki eski binanın yataydaki taşıyıcıları ile yeni inşaatın taşıyıcıları farklı yükseklikte. iki bina birbirine vurunca ikiside diğerinin yumuşak yerine vurmuş olacak binalar deprem olmayacak şekilde yapılıyor sanırım Evet kader. Kamuya ait binalar bir üst sınıf beton dayanımı ile tasarlanıp plak döşeme ile dökülürken (afet anında sığınma için) apartmanlarda tarihinde sayılı deprem olan almanyadan alınan asmolen döşeme sistemi kullanılıyor. Çok ilginç memlekette yaşıyoruz. Hala bina yumuşak kat dükkan vs serbest. İşçilikler zaten yerlerde. Yorum bağlantısı
Recommended Posts