Saygın Can Oğuz 20 Aralık Paylaş 20 Aralık Mondeo 1,6 tdci aracıma yetkili serviste yıllık bakım yaptırdım. Triger değişimi gerekli mi diye sordum, sistemden baktılar artık aracım için geçerli değişim aralığının 9 yıl-135.000 km olarak görüldüğünü söylediler. Sanıyorum öncesinde 5 yıl-100 bin km idi. Bana sürpriz oldu. Forumla da paylaşmış olayım. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 20 Aralık Paylaş 20 Aralık Araç model yılına göre değişiyor. Ama şahsi görüşüm 9 sene yerine 5-6 sene yapmak yönünde. Özellikle de su eksiltmesi veya bir sebepten su eklenmesi olduysa. Su eklenince koruyuculuk düşüyor ve tüm suyun geçtiği yerler kirlenmeye başlıyor. Devirdaim ve termostat en kritik parçalardan bence. Devirdaim triger ile değiştirilip saf su antifriz karışımı ile su doldurulursa temiz iş olur. Not olarak yetkili servisten triger için fiyat alırsanız içeriğe devirdaim dahil olmuyor genelde. Bunu özellikle ekletip öyle fiyat alın. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 20 Aralık Paylaş 20 Aralık Aynı motoru kullanan c5 te 180k km değişim periyodu. Mondeo bskım tablosunu ekleyeyim burada bulunsun. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Aralık Paylaş 20 Aralık Saygın Can Oğuz yazdı: aracım için geçerli değişim aralığının 9 yıl-135.000 km ben beklemem o km yi o yılı, servise sorun: 8. yıl 125bin de iken oldu da koptu, tamir masrafını kim öder? 1 Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 21 Aralık Yazar Paylaş 21 Aralık Ü.Emre Kartal yazdı: Araç model yılına göre değişiyor. Ama şahsi görüşüm 9 sene yerine 5-6 sene yapmak yönünde. Özellikle de su eksiltmesi veya bir sebepten su eklenmesi olduysa. Su eklenince koruyuculuk düşüyor ve tüm suyun geçtiği yerler kirlenmeye başlıyor. Devirdaim ve termostat en kritik parçalardan bence. Devirdaim triger ile değiştirilip saf su antifriz karışımı ile su doldurulursa temiz iş olur. Not olarak yetkili servisten triger için fiyat alırsanız içeriğe devirdaim dahil olmuyor genelde. Bunu özellikle ekletip öyle fiyat alın. İlk değişim (devirdaim dahil) 2020'de 60 binde yapıldı serviste, o zamanki kurala göre, şimdi ilginçtir gerek yok 2029 veya 195.000 km.de gelin dediler. Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 21 Aralık Yazar Paylaş 21 Aralık Çağlar Bayur yazdı: ben beklemem o km yi o yılı, servise sorun: 8. yıl 125bin de iken oldu da koptu, tamir masrafını kim öder? Onu bilemiyorum, kayıtlarda mevcut 2020'deki değişimi gördüler ve artık 2029'a kadar süresi var şu anda bilgisayarda size tanımlı çıkmıyor dediler. Herhalde arızayı garanti ediyorlar diye düşünüyorum. Değişmeli desele değiştirecektim zam yemeden. Diğer taraftan da hatırlıyorum, bu forumda aynı model araçların Avrupada satılanlarına trigerde çok daha uzun aralık veriliyor, Türkiyede gereksiz biçimde yarısına düşürülüyor diye konuşuluyordu. 5 yılda değiştirdiğim focus araçlarda da kayışlar tertemiz çıkıyordu. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Aralık Paylaş 21 Aralık Saygın Can Oğuz yazdı: Türkiyede gereksiz biçimde yarısına düşürülüyor diye konuşuluyordu. yedek parçacılar konuşuyor olabilir, ciroları düşüyor erken değişince Yorum bağlantısı
İsmail Sefer 23 Aralık Paylaş 23 Aralık Aracım 2013 Focus dizel. Yaklaşık 2 hafta önce trigeri değiştirttim. Daha önceki değişim 2019 Ekim ayında yapılmıştı. Ozamanki parçalar Triger seti EUROPAR ve devirdaim PİERBURG idi. 5 yıl 90bin km oldu ve çıkan parçalarda en ufak bir kopma eskime yoktu sapasağlamdı. Yeni triger seti de EUROPAR olarak değiştirttim. 1 Yorum bağlantısı
İlker Sucu 23 Aralık Paylaş 23 Aralık Saygın Can Oğuz yazdı: Mondeo 1,6 tdci aracıma yetkili serviste yıllık bakım yaptırdım. Triger değişimi gerekli mi diye sordum, sistemden baktılar artık aracım için geçerli değişim aralığının 9 yıl-135.000 km olarak görüldüğünü söylediler. Sanıyorum öncesinde 5 yıl-100 bin km idi. Bana sürpriz oldu. Forumla da paylaşmış olayım. Aynı durumu 75 bin km'de bende sordum yetkili servise. Motor numarasından sorguladılar ve sistemde 9 yıl veya 135.000 km dediler. Şu anda 115 bin km'de, 135 bin km'yi beklemeden değiştirmeyi düşünüyorum. Ankara'da iyi bir Ford özel servis bulabilirsem. 1 Yorum bağlantısı
Celal Aydın 24 Aralık Paylaş 24 Aralık Senteye alamayan beceriksiz ustaya düşmektense, kopunca çekici ile gitmek daha şerefli. Kopana kadar devam. Yorum bağlantısı
Recommended Posts