Can Altun 19 Aralık Paylaş 19 Aralık (düzenlendi) Merhabalar, 2010 model peugeot 206+ bir aracım var geçtiğimiz mart ayında aldım. Bu araç benim ilk aracım o yüzden çok araç bilgim yok yaşadıkça öğreniyorum. Geçenlerde sürücü tarafı paspasının altında bir ıslaklık sezdim. Detaylıca baktığımda görselde işaretlediğim alanda su birikmiş olduğunu gördüm.Göl gibi değil ama ıslaklık var üzerine bastırınca geliyor. Aracın sadece şoför tarafında ıslaklık var diğer taraflarda sorun yok. Klima neredeyse hiç kullanmıyorum ama kışın kalorifer kullanıyorum, araca da haftada 1-2 kez biniyorum. Bu sorun ne olabilir nereye bakmak lazım fikri olan var mı acaba ? Birde bu suyu nasıl alabilirim halıyı kaldıramadan? *Aracın antifrizi nisan ayında bakımda konuldu o zamandan bu yana 2 parmak eksiltme var min. seviyesinde şuan *Islak olan yere peçete koydum renk bakmak için normal sarı kirli su mavi gibi değil *Aracı en son 5 gün önce kullandım. Kalorifer peteğinin oraya elimi uzattım hafif nemliydi aracı çalıştırıp kaloriferi denedim damlama olmadı *Kötü koku yok *Aynı sorun 2-3 ay öncede farkettim ama ayakkabındandır deyip bakmadım halıya, paspası yıkayıp geçtim *Araç lpgli 19 Aralık tarihinde Can Altun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 19 Aralık Paylaş 19 Aralık öncelikle geçmiş olsun büyük ihtimalle kalorifer peteğinizin giriş çıkışlarında delik oluşmuş olabilir. petekte delinmiş olabilir. bunun için test yapabilen ustalar var. aracınızı götürüp baktırın, eğer dediğim gibi bir arıza ise bu su aynı zamanda motor soğutma suyunuz olduğu için eksiltme yapacaktır kontrol etmenizde fayda var. aracınız hararet yapabilir. 1 Yorum bağlantısı
Can Altun 19 Aralık Yazar Paylaş 19 Aralık Mehmet Ozyurek yazdı: Sunroof var mı ? Yok hocam Mehmet Kazancıoğlu yazdı: öncelikle geçmiş olsun büyük ihtimalle kalorifer peteğinizin giriş çıkışlarında delik oluşmuş olabilir. petekte delinmiş olabilir. bunun için test yapabilen ustalar var. aracınızı götürüp baktırın, eğer dediğim gibi bir arıza ise bu su aynı zamanda motor soğutma suyunuz olduğu için eksiltme yapacaktır kontrol etmenizde fayda var. aracınız hararet yapabilir. Hocam öncelikle bu konudaki cahilliğime verin araç motor suyunu geçtiğimiz nisanda koydum 2 parmak kadar eksilmiş, halifleks de göl yok ama üzerine bastırınca biraz su geliyor. Bu aradaki fark beni tereddüt ettiriyor. 2 parmak eksilse de gene de kalorifere yorabilir miyiz Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Aralık Paylaş 19 Aralık Kaloriferi cama yönlendirince araç otomatik olarak klimayı açar. Yine de önce klima tahliyesine bakmak gerekir.. Yorum bağlantısı
Can Altun 19 Aralık Yazar Paylaş 19 Aralık Mehmet Ozyurek yazdı: Kaloriferi cama yönlendirince araç otomatik olarak klimayı açar. Yine de önce klima tahliyesine bakmak gerekir.. Hocam liftemi kaldırmak gerekir klima tahliyesini kontrol etmek için Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 19 Aralık Paylaş 19 Aralık Ön cam ızgaraları yaprak vs dolup tıkanabilir, orayı da kontrol edin Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Aralık Paylaş 19 Aralık + Kapı içi tahliyeler tıkalı ise yağmur suyu içeri dolar. kapı açıkken kapı camlarına su tutup gözleyin.. Yani deneyerek bulmak lazım. Can Altun yazdı: Hocam liftemi kaldırmak gerekir klima tahliyesini kontrol etmek için Evet bunun için kanal yada lift gerekir. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 19 Aralık Paylaş 19 Aralık Can Altun yazdı: Yok hocam Hocam öncelikle bu konudaki cahilliğime verin araç motor suyunu geçtiğimiz nisanda koydum 2 parmak kadar eksilmiş, halifleks de göl yok ama üzerine bastırınca biraz su geliyor. Bu aradaki fark beni tereddüt ettiriyor. 2 parmak eksilse de gene de kalorifere yorabilir miyiz Bu söylediğiniz den yola çıkarak hiç ekleme yapmadınız ise bu orayı okadar ıslatmamamlı @Selçuk Bakış dedigi gibi dışarıda cam önünde bulunan ızgaraların altına bakmakta fayda var. Tahliye delikleri tıkandı ise içeri su almış olabilir. Daha önce bahsettiğimiz olayların ikiside geldi. Yorum bağlantısı
Can Altun 19 Aralık Yazar Paylaş 19 Aralık Destekleriniz için çok teşekkür ederim, cumartesi sanayiye götürüp çözmeye çalışacağım ön camla kapının oradan kapı kapalıyken su döktüm aktı gibi su da ama ne nerde bilmediğimden bir şey diyemiyorum. Paspasdaki su hafif yağlı gibi. Yani ne düşünsem bir mantığa oturtamadım bu işi. Net bir çözüme ulaşınca konuya ekleme yapmaya devam edeceğim araştırdığım kadarıyla bu durumdan muzdarip insan çok gibi Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 19 Aralık Paylaş 19 Aralık Birde ek olarak şoför kapısı açıkken aynanın yanından cama su dökün, 306larda hoparlör yuvasından su alabiliyor. Belki bunda da öyle bir durum olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz 20 Aralık Paylaş 20 Aralık Kalorifer radyatörü delik yeni antifiriz tıkanan yeri çözmüştür telefon ışığıyla bakıp tam altına peçete koyup bakabilirsiniz.Petek değişecek radyatör tıkayıcı vs birşey atmayın. 1 Yorum bağlantısı
Can Altun 20 Aralık Yazar Paylaş 20 Aralık (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Yağlı ise kalorifer radyatörü deliktir. Muhtemelen hocam, bugün öğle arası bir baktım oraya ıslak tek garibime giden azalan sudan daha çok su var gibi , aldığımda da antifriz vardı arabada gene azalmıştı biraz da artık benim bahtıma sanırım yarın çözeceğim sanayide umarım 20 Aralık tarihinde Can Altun tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 24 Aralık Paylaş 24 Aralık Merhaba, sorunu nasıl çözmüştünüz, sıkıntı neredeymiş? Can Altun yazdı: Muhtemelen hocam, bugün öğle arası bir baktım oraya ıslak tek garibime giden azalan sudan daha çok su var gibi , aldığımda da antifriz vardı arabada gene azalmıştı biraz da artık benim bahtıma sanırım yarın çözeceğim sanayide umarım Yorum bağlantısı
Can Altun 24 Aralık Yazar Paylaş 24 Aralık Hocam konuya yazmayı unutmuşum oringlerdenmiş ,yıpranmış incelmiş baya Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 24 Aralık Paylaş 24 Aralık Can Altun yazdı: Hocam konuya yazmayı unutmuşum oringlerdenmiş ,yıpranmış incelmiş baya radyatör petek giriş origleri mi Yorum bağlantısı
Can Altun 24 Aralık Yazar Paylaş 24 Aralık Mehmet Kazancıoğlu yazdı: radyatör petek giriş origleri mi Evet hocam, 2 tane contası var. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 24 Aralık Paylaş 24 Aralık geçmiş olsun çözüm bulunması güzel olmuş. şimdi aracın içini kurutmak baya zor olacak. taban halısını kapı marşpiyel plastiğini söküp havaya kaldırın altında süngerimsi bir yalıtım malzemesi olması lazım o baya su çekmiştir. taban sacında tahliye deliği var onu açın içerideki su aksın, sonra halı ile yalıtım malzemesi arasına bir yükseklik koyup camları hafif aralık bırakın umarım kapalı otopark vardır. bu mevsimde kurutmak çok zor olacaktır. ben komple halı ve yalıtım malzemesini sökmüştüm dışarıda kurutup tekrar yerine montajlamıştım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts