İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk3 2.0 Dizel Abs,Esp ve El Freni Arıza Lambası

Samet Gök

Recommended Posts

Samet Gök

Merhabalar, 2006 model manuel 2.0 dizel aracım var. Sorun 6 ay önce amortisör üst takozlarını değiştirdiğimde oldu. İlk başta sadece frene bastığımda tak tak ses yapıyordu. Sonradan 2 bin devri geçtiğinde bir uyarı sesi abs esb ve el freni yanmaya başladı. Arıza ışıkları yanıyorken frende bir problem yoktu lakin stop edip tekrardan çalıştığında arıza ışığı yakmıyordu. Fren balatalardan olduğunu düşünüp değiştirdim ama bir şey farketmedi. Cihaza bağlattığımda usta sağ ön teker devir sensörü arızası verdiğini söyledi. Bu süreçte araç hız sabitleme aktif çalışıyor gösterge hız ibresi kafası karışıktı.

ardından ön sağ teker bilyası değişimi ve abs sensörü değişimi yapıldı fakat sorun hala devam etmekte cihaza bağladığımızda c1095 ve c1234 arızaları verdi. Bugün adana da iyi bir elektrikçiye getirdim. Cihazı bağlayıp Abs beynine bağlanamadı. Bu yaklaşık 4 aydan fazla olan bir süreç. 

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Montaj esnasında,

Sigorta atmış olabilir,

İlgili tesisat kablo kopmuş ezilmiş olabilir,

İlgili tesisat soketi çıkmış bozulmuş oksitlenmiş olabilir,

Tüm bunlar, beyinde hasara yol açmış da olabilir. (Ki en son oluşması istenilecek bir konudur)

Elektrikçiniz bunları tespit edebilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Aracın şu an ABS pompa motoru çalışmıyor ve sağ teker sinyali halen kayıp.

Forscan ile ABS pompa testi yapılabiliyor. 

Motor bölümü F1 ve F20

Torpido altı kutuda F77 sigortalarının hepsi ABS ile ilgili sigortalar bir kontrol edin etmediyseniz

Yorum bağlantısı
Samet Gök

sigortaları kontrol ettim herhangi bir sorun görünmüyor 

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

MK 4 mondeoda benzer bir problemle karşılaşmıştım.amortisör sökülüp yere indirildiğinde ki komple inmişti.hızı  okuyan sensör de bulunan mıknatıslı bölüme küçük bir demir  taneciği yapışmış ve tüm verilerin okunmasını engellemişiti.Zor oldu bulmamız ... küçük bir ihtimalde olsa değerlendirin.

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Amortisöru söken şahıs büyük ihtimalle ABS kablosunu ya içten koparttı yada soketinden koparttı. Dikkat etmeden sökülürse tabla aşağı düşüp yük ABS sensör kablosuna asılmış olabilir

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...