İçeriğe Yönlendir

Ford Fiesta 2010 Kalorifer Isıtmama Sorunu

Emrah SARIÇAM

Recommended Posts

Emrah SARIÇAM

Merhabalar, aracım 2010 Model 1.4 Titanium Kasa Benzin+LPG araçtır. Araçın geç ısınmama problemi yoktur. Araç ne kadar uzun süre çalışırsa çalışsın tatmin etmeyecek kadar sıcak üflüyor kaloriferlerden. Ankara yaşıyorum yardımcı olabilecek var mı ?

Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç
(düzenlendi)

Aracın geçmişi nedir ne değildir bilmiyorum ama antifriz kullanılmadığı dönemler olduysa kalorifer peteği pas kir vs tıkanmış olabilir. Bundan önce klima kontrol panelinden reset veya kalibrasyon işlemi yapılıp kontrol edilebilir. Fiesta nasıl oluyor bilmiyorum ama fordun modellerinde klima resetleme veya kalibrasyonu mevcut. Kalorifer klima olmasa da ısı verme işini belki düzletebilir. Düzelmezse petek temizliği şart. 

tarihinde Çağatay Kılınç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz

Eğer düz yolda aracın sıcaklığı düşüp gidiyorsa ama rölantide yada sıkışık trafikte iyi ısıtıyorsa termostat arızalı termostat değişecek.Bu sıkıntı yoksa kalorifer radyatör temizliği yaptırıp yeni antifriz koymalısınız antifrizsiz kullanıldıysa peteğin içi çürümüş tıkanmıştır.Temizlik yapıp yeni antifiriz koyunca arada su durumunu takip edin 1 hafta 10 gün patlayan çatlayan yer var mı diye .Sıkıntı geçmezse petek değişecek.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Termostat arızalı olabilir, kalorifer musluğu arızalı olabilir. İlk bakılacak termostat.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah SARIÇAM

Teşekkür ederim cevaplarınız için, araçta gaza basınca ısınma artıyor, boşta sabit durduğum yerde sıcaklık düşüyor. ne kadar gaza basarsam ve ayağımı hiç çekmesem sıcaklık güzel geliyor gazdan ayağımı çektiğim anda sıcaklık düşüyor. Ankarada varmı yönlendireceğiniz bir usta ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kalorifer radyatörü temizleyen bir yere uğrayın öncelikle

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...