İçeriğe Yönlendir

Çocuk Bisikleti.

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Selam 

Kıza bisiklet alacağım. C3 bagajına sığacak , üzerinde vitesi de olan, çokta kız bisikleti gibi bangır bangır bağırmayan 5000 tl civarı ne önerirsiniz. 

Ben bazı modeller buldum ama size de danışmadan almayım dedim. Caddebostan sahilinde Bisiklet yollarında kullanılacak. 

Önde sepetmiş arkada sulukmuş bunlar bana çok boş şeyler geliyor. Kızımın ilk bisikleti denge tekeri de olsun istiyorum. Ama denge tekerli ve vitesli bisiklet bulamadım. 

image.png.1fbc50596d5827cc1bf19b7ed25fe368.png

image.png.7771851755cd72f76c27bc1252cfcd4c.png

image.png.5d8c219f3d0c2b026968fca94ea07f88.png

Mesela şöyle bir katlanır bisikleti hem ben hemde kızım ikimiz kullanabilirmiyiz. Buna denge tekeri takılabilir mi. 

image.png.d59b5f30a5e4317eaa3f51a257d4cbea.png

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Bizim küçük bisiklet cmax bagajına anca sığıyor. Bunlar hiç sığmaz. Üstünde tasiyayim veya askı aparatı ile tasiyayim dersen o başka.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Arka koltuğun tekini katlıyacağım. O şekilde planlıyorum. 

2009 - 2016 Second Generation Exterior options

Burda Bisiklet taşıyıcı takma işlemi yapılan bir C3 var 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bagaja sığma konusu sıkıntı. Ben kızım için bunu aldım. Kızım 7 yaşında, boyu 127 cm. Bisikleti özellikle 24 jant aldım. Seneye daha rahat sürecek. Denge tekeri ile bu sene bir kaç gün sürdü. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Eğer araçta çeki demiri varsa Decathlonda thule.marka taşıyıcılar var onları düşünebilirsiniz. İleride büyük bisiklete geçtiğinde de devam edersiniz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

Ali, denge tekeri olacak bisiklet yani ilk bisikleti olacak o yüzden vitesli almana gerek yok ayrıca ilk bisiklet ile ne kadar denge tekeri de olsa mutlaka düşecek ve arka mekanizmaya mutlaka zarar verecek, 20 jant bisikletlerde teker çapı küçük olduğu için arkaya takılacak mekanizma yere çok yakın olacak bu nedenle sürekli darbe alacaktır.

zaten sahilde kullanacağını söylüyorsun yani düz yolda kullanılacağı için vites ihtiyacı duymayacak.

araca sığma olayına gelince koltuk yatırsan boy kurtarır ancak yükseklik kurtarmayacaktır. ben genelde askı aparatını takmaya üşendiğim zaman ön tekeri söküp o şekilde araca yükleme yapıyordum. biraz zahmetli oluyor ama zahmetsiz olsun dersen aşağıdaki gibi jant göbeği olan seçmen gerekir 

image.png.6f2092d5b7f8ad814b1c32a5e9bd1d1c.png

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bunu baba kız kullanabilirmiyiz mesela. Denge tekeri takabilirmiyiz. 

image.png.08aca01702b4c209c8e85bce4bb9f9fc.png

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Mehmet Yeter yazdı:

Eğer araçta çeki demiri varsa Decathlonda thule.marka taşıyıcılar var onları düşünebilirsiniz. İleride büyük bisiklete geçtiğinde de devam edersiniz.

bu baya güzelmiş sırf bunun için çeki demiri taktırılır. bende aşağıdaki resimde olandan var 3 lü takmaya bazen üşeniyorum direk lastikleri söküp bagaja atıyorum daha kolay geliyor.

image.png.026410eb13125a093e01626256a3642c.png

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Araçta çeki olsa hemen alacağım maalesef yok çeki ve bununla beraber en yirmi kağıt gidecek. Aslında bisikletide gezmeye gideceğim yerlere götürmek istiyorum fakat proje pahalı.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Benim sorduğum soruya 6 satıcıdan 3 tanesi dönmüş. ikisi yan teker olur biri olmaz demiş. 

image.png.974969853d83a8d7042bd0a3bc30c878.png

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Ali Darbaz yazdı:

image.png.08aca01702b4c209c8e85bce4bb9f9fc.png

katlanır bisikletlerde kolduk aşağı indirildiğinde boru aşağıdan dışarı çıkar buda boyuna ayarlamak için yere değecektir veya çok kısa bir mesafe olacağı için en ufak bir şeye çarparsa çocuğun düşmesine neden olacaktır. ayrıca katlanır bisikletlerde direksiyon yüksekliği düşürülemez ortada menteşe olduğu için yani çocuk kullanımına uygun olmuyor. 

almadan gidip bir yerde mutlaka görün 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Ali Darbaz yazdı:

baba kız tek bisiklet olmaz bunu aklında çıkartman gerekecek. ilk kullanımında kullanmayı öğrenene kadar sen yanında yürüyecek veya yanında koşacaksın sonrasında kullanmaya başlayınca yürüyerek yetişemeyeceğin için sende ikinci bisikleti alacaksın. tek bisiklette sıra beklemek ikiniz içinde zevkli olmayacak beraber yan yana iki bisiklet ile gezmek daha çok zevk verecek ikinize de 

tavsiyem ona ilk bisiklet için ucuz bisikletlerden alman kedine de daha sonra onun tek başına rahat kullanabileceği bir bisiklet tercih etmelisin. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

tavsiyem ona ilk bisiklet için ucuz bisikletlerden alman kedine de daha sonra onun tek başına rahat kullanabileceği bir bisiklet tercih etmelisin. 

Onu teklif ettim al ucuza bizimkini kirsin döksün en azından için acımaz ikinci bisikletini daha iyi kullanır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bisiklet piyasasında bir sorun mu var erken çıktım bisikletlere bakmak için. Sancaktepe ve Çekmeköy‘ün en büyük iki bisiklet mağazası da kapalı ben anlam veremedim

Mustafa Çayır yazdı:

@Ali Darbaz abi sen arabayı değiştir :) bisiklet sığan araba al

5000 liralık bisikleti sığdırmak için en az 100.000 TL masrafa girmemi istiyorsun hiç mantıklı gelmiyor

Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna

Ali Bey, Istanbuldasiniz yanlis gormuyorsam.. Sirkeci ve/ya Sarachane alt gecitteki bisikletcileri bir gezin.

Sariyer tarafinda yakinsaniz; benim 4 tane bisiklet aldigim bir bisikletcim var. 

Nacizane tavsiyem gorup almaniz.

Bu arada denge tekeri ben de aldim; ancak kizim denge tekerini cikardiktan sonra ayaklarini ileri geri yaparak dengesini bulup cok daha hizli ogrendi; soyle videolar var, bir goz atmanizi oneririm:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Ali Darbaz yazdı:

Bisiklet piyasasında bir sorun mu var erken çıktım bisikletlere bakmak için. Sancaktepe ve Çekmeköy‘ün en büyük iki bisiklet mağazası da kapalı ben anlam veremedim

Bütün piyasalar tok satıcı, sorsanız hepsi kan ağlıyor.

Sanayisi de böyle yetkili servisi de böyle(araç piyasası için)

Bisikletçisi de öyle hepsi öyle

Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna

Bu arada soylemeyi unuttum; kizimin sanirim 16 jant bisikleti var (eve gecince foto atarim); artik buyuk modele terfi ettigi icin kullanmiyor, isinizi gorur mu @Ali Darbaz Bey?

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Gökhan Tuna yazdı:

Bu denge bisikletlerini ilk ke Kenan Sofuoğlunun oğlunda görmüştüm.

Çok mantıklı ve daha hızlı öğrenildiğini düşünüyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Gökhan Tuna yazdı:

Bu arada soylemeyi unuttum; kizimin sanirim 16 jant bisikleti var (eve gecince foto atarim); artik buyuk modele terfi ettigi icin kullanmiyor, isinizi gorur mu @Ali Darbaz Bey?

Sıfır satın almaya odaklamış durumdayım. Teşekkur ederim.,

Gökhan Tuna yazdı:

Ali Bey, Istanbuldasiniz yanlis gormuyorsam.. Sirkeci ve/ya Sarachane alt gecitteki bisikletcileri bir gezin.

Sariyer tarafinda yakinsaniz; benim 4 tane bisiklet aldigim bir bisikletcim var. 

Nacizane tavsiyem gorup almaniz.

Bu arada denge tekeri ben de aldim; ancak kizim denge tekerini cikardiktan sonra ayaklarini ileri geri yaparak dengesini bulup cok daha hizli ogrendi; soyle videolar var, bir goz atmanizi oneririm:

bu videoyu izlediğim iyi oldu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Decathlon'a git al. İleride satarken çok hızlı satacaksın çünkü. 

Ayrıca çocuk kaç yaşında? Eğer 7-8 yaşından büyükse 30 dakikada öğrenir sürmeyi. Eğitim videosunu da atıyorum bunu uygulayacaksınız anında görüntü. Denge tekerine de gerek yok sök gitsin. Bisiklet öğrenme sürecini uzatır başka bir işe yaramaz.  

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır
(düzenlendi)

Ali satayım sana bunu ama dış lastiklerin değişmesi gerekiyor.

20 inç ve 7 vitesli ( Kron xc 100 diye hatırlıyorum)

IMG_20200426_152244.jpg

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
Marka
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Adnan Çakır yazdı:

IMG_20200426_152244.jpg

Abi önce bisikletle baslasaydi focusu daha sonra alır.:flowers:

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Adnan Çakır yazdı:

IMG_20200426_152244.jpg

Mehmet Yeter yazdı:

Abi önce bisikletle baslasaydi focusu daha sonra alır.:flowers:

Bu bisiklet fikri bana aitti ama aile için karşı olanlar var. Cumartesi olsun tekrar gündeme gelecek. Ama dün bisiklet bisikletçiler açık olsaydı çoktan almıştım. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...