İçeriğe Yönlendir

Clio 4 Havalandırma Kapalıyken Gelen Ses

Mehmet Aydinn
Çözüme git Ali Darbaz tarafından,

Recommended Posts

Mehmet Aydinn

Herkese merhaba. 2014 model clio 4 Gtline aracım var. Bugün soğukta aracı kullanırken ses geldiğini farkettim. Kaloriferi açınca ses gidiyor, kapatıyorum gaz pedalının oradan garç gurç gibi bir ses geliyor. 1-2 yerde gördüğüm kadarıyla havalandırmanın sirkülasyon kontrolcüsünden geldiği söyleniyor bu parça hangisidir nasıl durdurabilirim bu sesi 

Yorum bağlantısı
Mehmet Aydinn
Mehmet Aydinn yazdı:

Herkese merhaba. 2014 model clio 4 Gtline aracım var. Bugün soğukta aracı kullanırken ses geldiğini farkettim. Kaloriferi açınca ses gidiyor, kapatıyorum gaz pedalının oradan garç gurç gibi bir ses geliyor. 1-2 yerde gördüğüm kadarıyla havalandırmanın sirkülasyon kontrolcüsünden geldiği söyleniyor bu parça hangisidir nasıl durdurabilirim bu sesi 

Örnek video linki 

Yorum bağlantısı
Hüseyin Arık

Bahsettiğiniz sorun Clio 4lerde kronik olarak geçen Kalorifer klape motoru arızası gibi duruyor. Kendim deneyimlemedim forumlardan gördüğüm kadarıyla gelen ses benziyor.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Aydinn
Hüseyin Arık yazdı:

Bahsettiğiniz sorun Clio 4lerde kronik olarak geçen Kalorifer klape motoru arızası gibi duruyor. Kendim deneyimlemedim forumlardan gördüğüm kadarıyla gelen ses benziyor.

Sanırım o evet tamir takımı olarak tek bir dişlisi satılıyor anlamadığım bu araçlarda 3 tane varmış benimki sol taraftan ses yapıyor içini gressleyip deneyeceğim bakalım kesilmezse zararı yok sanırım sesi biraz açarım tüm sorunlar hallolur 😂

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bu benim onardığım klape sesi. Otomatik klimamı.  

Ben her ikisininde dişlisini değiştirdim. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Aydinn
Ali Darbaz yazdı:

Bu benim onardığım klape sesi. Otomatik klimamı.  

Ben her ikisininde dişlisini değiştirdim. 

Evet doğrudur otomatik klima onarım için nasıl bir yol izlediniz tamir dişlisi takımı alan var gress doldur diyen var nasıl yapalım çok ses geliyor kapalıyken 

Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Ali Darbaz

Symbol çok zordu kendim yaptım ama Clio’larda daha kolay imiş. İki tane tamir dişlisi iki tane serve motorunun da içerdeki dişlisini değiştir. Neden katır kutunun ses çıkarttığını dişli sökünce anlayacaksın zaten pamuk gibi yumuşacık olmuş. Ben tanesini 150 TL’ye almıştım şimdi kaç para bilmiyorum komplesi 700 liraydı motoru. Dişli değiştirdim araba bir yılı doldurdu hala sorunsuz çalışıyor. YouTube’da bunu yapanların videoları bolca var İngilizce arayabilirsin Türkçe arayabilirsin bulacaksındır

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır
Mehmet Aydinn yazdı:

sesi biraz açarım tüm sorunlar hallolur 😂

bir çin atasözü der ki; aracınızdaki tüm sesler gidinceye kadar teybin sesini açmaya devam edin :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz

2015 modeldi aracım ben 2016 da almıştım clioyu garantisi hala vardı önceki sahibi dikkat etmemiş sese ben aldığım ertesi günü servise gidip gösterince değişim yapılmıştı Kalorifer klape motoru .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Aydinn
Ferhat Yavuz yazdı:

2015 modeldi aracım ben 2016 da almıştım clioyu garantisi hala vardı önceki sahibi dikkat etmemiş sese ben aldığım ertesi günü servise gidip gösterince değişim yapılmıştı Kalorifer klape motoru .

Bende tamir takımını aldım sağ taraftaki de bozuk 2 tane aldım inşallah söküp değiştiricem dişliyi havalar soğuk gidiyor kapalı yerimde yok bir elektrikçi abim yardımcı olur diye ümit ediyorum ikimizde böyle ince işlere hastayız çünkü 😂

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...