İçeriğe Yönlendir

Lastik Değişimi Sonrası Sağa Çekme Sorunu

Ercan Demirci

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

buna sağa çekme denmez, direksiyon düz iken sağa gidiyor denir, çekme terimi: direksiyonu tutmaz iken aracın kendi başına sağa gitmesidir

Sağa da çekmiş de sonra düzeltilmiş diye anlıyorum.. 

Sağa çekme düzelmiş ama direksiyon simidinin açısı bozulmuş.. 

Yorum bağlantısı
Ercan Demirci
Çağlar Bayur yazdı:

lastikte sorun yok, sizin direksiyon kutusu evvelden sökülüp tamir gördü mü hiç?

buna sağa çekme denmez, direksiyon düz iken sağa gidiyor denir, çekme terimi: direksiyonu tutmaz iken aracın kendi başına sağa gitmesidir

Direksiyon kutusuna müdahale var mı bilmiyorum. Aradım eski sahibini de o da bilmiyor, ilk sahibine de ulaşmamız mümkün değil. 

Kışlıklar ilk takıldığında bariz çekiyordu, rot yapıldı, çekme durdu ancak direksiyon yamuk kaldı. 

Sonra ben rotçuya direksiyonu sola değil de sağa yatık olarak bir daha ayarlayalım dedim, direksiyon neredeyse düzeldi, ancak sağa çekme devam ediyor. Direksiyonu bırakınca çekiyor, düz tutunca da çekiyor şu an.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ilk önce rot başları kontorl edilsin, şöyle: sağda boşta kalan diş sayısı ile soldakia aynı mı yoksa birisi bariz az mı, böyle ise direktiyondaki bir hatayı bu yolla gidermeye çalışmışlar olabilir.ler evvelden, rotçu diş sayısına pek bakmaz o ekrana bakar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

Eskişehir teksan da özkan oto var. civardaki en iyi makina onlarda. hassas ayar diye belirttikleri bi makinaları var. 900 lira alıyorlarmış. ama oluyormuş. diye duydum.  geçmiş olsun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ercan Demirci
(düzenlendi)

Nihayet sorun çözüldü.

Tamamıyla acemi rotçu kurbanı oldum diyebilirim. 
Eskişehir’e gittim Hunter Marka rot cihazı olan bir yere yönlendirdiler. 
Usta rot yaparken, tekerlekleri sarstı, takırtı sesini duyunca, rot başları ve salıncakların değişmesi lazım dedi. 
Ben de kendi ustama gidip durumu belirttim, anında yardımcı oldular sağ olsunlar.

Tekrar rot ayarına gittim, usta cihazı bağladı gerekli ayarlamaları yaptı test sürüşü yaptık. 
Ne sağa ne sola çekme hatası kalmadı, arabaya maşallah ok gibi gidiyor.

Bu süreçte yorumlarıyla destek veren fikir öneren herkese canı gönülden teşekkür ederim.

Sorunum çözüldü. 

Hepinize esenlikler.

IMG_3904.jpeg

IMG_3905.jpeg

IMG_3902.jpeg

IMG_3901.jpeg

IMG_3903.jpeg

tarihinde Ercan Demirci tarafından düzenlendi
  • Beğen 11
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vesile ile arıza kontrolünde, rot ayarı yapıldı yine de düzelmedi bölümünde rot ayarını elememek bazen yeniden geri dönmek yeniden göstermek gerekebilir isimli çalışma örneği olmuş. geçmiş olsun

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hunter candır. 

Her rot balansçıda olmaz :)

Hunter alan da zaten işinin ehlidir. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Servet Aydın yazdı:

Hunter marka rot kalibrasyon cihazı olan yer bak. O cihazın kalibrasyonu ve olası sorunları bulması benzersiz

Demişim🍆

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

İyi de rotçuya gittiğin zaman zaten ilk önce ön takıma bakar. Değişmesi gereken parça varsa reçeteyi yazar, bunları değiştir gel der. Değiştirirsin sonra da rot ayarı yapılır. İlk vatandaş kaç kere gidildiği halde neden kontrol etmemiş ön takımı

:onder2:

Yorum bağlantısı
Ercan Demirci
Önder Özcan yazdı:

İyi de rotçuya gittiğin zaman zaten ilk önce ön takıma bakar. Değişmesi gereken parça varsa reçeteyi yazar, bunları değiştir gel der. Değiştirirsin sonra da rot ayarı yapılır. İlk vatandaş kaç kere gidildiği halde neden kontrol etmemiş ön takımı

:onder2:

En son gittiğimde birinin aracına bakıyordu ve tekerlek kontrolü yapıyordu, dedim bana neden yapmadın bunu. Yeni öğrendim ben de dedi, denek oluyoruz işte millete böyle böyle farkında olmadan 😤

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...