Murat Kırçal 15 Aralık 2024 Paylaş 15 Aralık 2024 Arkadaşlar 1.6 tdci courierin temmuz ayında baskı balata değişimini yaptırmıştım. Ama bazen vites geçişlerinde sertlik var. Sanki vitesi birşey tutuyor gibi. Debriyaj fena değil ama vites balata değişmesine rağmen bayağı sertlik var. Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 16 Aralık 2024 Paylaş 16 Aralık 2024 Vites kolu halatları kontrol edilebilir. Yorum bağlantısı
İlker Sucu 20 Aralık 2024 Paylaş 20 Aralık 2024 Baskı balata değişimi için bir km veya yıl bilgisi var mı? 2017 model, 1.6 TDCİ 95 HP ilk günden beri bende. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 20 Aralık 2024 Paylaş 20 Aralık 2024 İlker Sucu yazdı: Baskı balata değişimi için bir km veya yıl bilgisi var mı? 2017 model, 1.6 TDCİ 95 HP ilk günden beri bende. İmkansıza yakın Tamamen kullanılan yer, kullanım şekli ve kullanıcıya bağlı. Dağlık bir yerde, sürekli şehiriçi kullanılan araçta 50000 de bitebilir. Hatta daha az bile gider. Otobanda kullanılan, hiç yük görmeyen bir araçta 150000 de bitmez. 100000 ile 150000 arası olduysa km değiştirin. Kaldıkça rakam artıyor, volant taşlama hatta belki değişim ihtiyacı oluyor. Değişirken baskı, balata, bilya ve ayrı ise alt merkezi kesin değiştirin. (Şanzıman yağını vs söylemiyorum bile) İmkan varsa debriyaj üst merkezini de değiştirin, işçilik ve maliyet olarak avantajınız olur. Yorum bağlantısı
İlker Sucu 22 Aralık 2024 Paylaş 22 Aralık 2024 Ü.Emre Kartal yazdı: İmkansıza yakın Tamamen kullanılan yer, kullanım şekli ve kullanıcıya bağlı. Dağlık bir yerde, sürekli şehiriçi kullanılan araçta 50000 de bitebilir. Hatta daha az bile gider. Otobanda kullanılan, hiç yük görmeyen bir araçta 150000 de bitmez. 100000 ile 150000 arası olduysa km değiştirin. Kaldıkça rakam artıyor, volant taşlama hatta belki değişim ihtiyacı oluyor. Değişirken baskı, balata, bilya ve ayrı ise alt merkezi kesin değiştirin. (Şanzıman yağını vs söylemiyorum bile) İmkan varsa debriyaj üst merkezini de değiştirin, işçilik ve maliyet olarak avantajınız olur. Km 115 bin şu anda. Ticari olarak kullanılmadığı için yük görmedi. Km'nin de büyük çoğunluğu uzun yolda geçti. 75 bine kadar yetkili servise gittim ve 75 bine kadar değiştirmediler. Aynı şekilde trigerde değişmedi hala. Bunların hepsini Ankara'da yaptırabileceğim güvenilir bir özel servis bulursam yılbaşından sonra hepsini değiştirmek istiyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts