Mehmet Ozyurek 15 Aralık Paylaş 15 Aralık Teminatlar 2025 yılı için % 50 artırıldı ve şöyle oldu arkadaşlar Bilginize. 11 2 Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici 15 Aralık Paylaş 15 Aralık Bu hikayede yanan yine biz olduk. Anlık sigorta şirketleri 2 Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 15 Aralık Paylaş 15 Aralık Ben ayriyetten ihtiyari Mali sorumluluk(İMM) sigortası yaptırıyorum. 5 - 10milyon civarı limiti oluyor. Trafik sigortası tek başına yeterli değil. 3 Yorum bağlantısı
Koray Demir 15 Aralık Paylaş 15 Aralık Aslında ihtiyati kasko yaptırıyorsam ve teminatlarım gereksinimleri tamamıyla karşılıyor + gırtlak doluysa zorunlu trafik sigortası olmamalı veya yaptırmaktan muaf olunmalı. Mükerrer sigorta yaptırmış oluyorsun ancak sistem böyle. Çoğu kapsayan azı da kapsamalı. Hiç mantıklı değil bence. 5 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Aralık Yazar Paylaş 15 Aralık Koray Demir yazdı: Aslında ihtiyati kasko yaptırıyorsam ve teminatlarım gereksinimleri tamamıyla karşılıyor + gırtlak doluysa zorunlu trafik sigortası olmamalı veya yaptırmaktan muaf olunmalı. Mükerrer sigorta yaptırmış oluyorsun ancak sistem böyle. Çoğu kapsayan azı da kapsamalı. Hiç mantıklı değil bence. Çok basit aslında Yukarıdaki şartları sağlayan kaskolar tramere bildirilir. Trafik poliçesinden muaf tutulur. Ancak bu kadar teminatı veren şirket bunun parasını da kaskoya ekler. Trafik sigortasında bedeni hasar teminatı çok yüksek. Kaza yapan araçtan kendi çıkıp yarası beresi olmayan kişi avukatı aracılığı ile 650.000 liralık sürekli sakatlık talebi ile dosya açtırmış. Bu aracı iş takipçiler bu kadar çoğaldıkça sahte hastane raporları ile şirketleri soyduğu sürece bu paralar bizden çıkmaya devam edecek. 11 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 15 Aralık Paylaş 15 Aralık Mehmet Ozyurek yazdı: Çok basit aslında Yukarıdaki şartları sağlayan kaskolar tramere bildirilir. Trafik poliçesinden muaf tutulur. Ancak bu kadar teminatı veren şirket bunun parasını da kaskoya ekler. Trafik sigortasında bedeni hasar teminatı çok yüksek. Kaza yapan araçtan kendi çıkıp yarası beresi olmayan kişi avukatı aracılığı ile 650.000 liralık sürekli sakatlık talebi ile dosya açtırmış. Bu aracı iş takipçiler bu kadar çoğaldıkça sahte hastane raporları ile şirketleri soyduğu sürece bu paralar bizden çıkmaya devam edecek. O adam sonra sakat hale niye geldim, niye eşim, çoluk çocuğum hasta oldu vs diye dert yanar. Nasıl bir kalpleri var bu şeref yoksunlarının... biz kaskodan şüphede olduğumuz camı bile değişmezken nasıl yiyorlar.... 4 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 15 Aralık Paylaş 15 Aralık Furkan Avcı yazdı: O adam sonra sakat hale niye geldim, niye eşim, çoluk çocuğum hasta oldu vs diye dert yanar. Nasıl bir kalpleri var bu şeref yoksunlarının... biz kaskodan şüphede olduğumuz camı bile değişmezken nasıl yiyorlar.... Birşey olduğu yok böyle insanlara hocam. Memleketi soyup elini kolunu sallayan adam dolu etraf. 1 yaşında c..sel istismara uğrayan bebeğin çığlığını duymayan sistem kimseye birşey yapmaz. Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 16 Aralık Paylaş 16 Aralık Kaskosu olan ve İMM 300 bin tl üzeri olan kullanıcılardan trafik sigortası şartı kaldırılmalı.Gerçekten verilen paranın karşılığı yok. 300 bin tl nedir komedi gibi. Yorum bağlantısı
Behlül Baş 16 Aralık Paylaş 16 Aralık İmm yaptırıyorum 2 yıldır 10 milyonluk kafa rahat Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 16 Aralık Paylaş 16 Aralık İlkay Başaran yazdı: Birşey olduğu yok böyle insanlara hocam. Memleketi soyup elini kolunu sallayan adam dolu etraf. 1 yaşında c..sel istismara uğrayan bebeğin çığlığını duymayan sistem kimseye birşey yapmaz. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 16 Aralık Paylaş 16 Aralık Geçen 2 ay önce arkadaşım kaza yaptı.Kusur arkadaşımdaydı.Karşı tarafın araç pert oldu. Buraya kadar herşey normal bizde pert olunca iş bitti sanmıştık. bir süre sonra pert olan aracın sahibi arkadaşımdan 50 bin tl para talep etti.Vermezsen seni mahkemeye vereceğim beni mağdur ettin dedi. Meğer bu şekilde birde mağduriyet davası varmış bizde bu şekilde öğrendik ve bu davanın sonucu alacağınız cezayı kasko veya trafik sigortası karşılamıyor. Sonuç arkadaş 20 bin tl verip aralarında sözleşme imzalayıp işi kapattı. Bu davayı açan kişi büyük ihtimalle davayı kazanıyormuş bu arada. En fazla 40 günlük araç kiralama bedeli kadar ceza veriyormuş mahkeme ama araç kira bedeli kısmının ucu açık.Başınıza gelebilir dip not olarak ekleyeyim 1 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 16 Aralık Paylaş 16 Aralık Furkan Avcı yazdı: O adam sonra sakat hale niye geldim, niye eşim, çoluk çocuğum hasta oldu vs diye dert yanar. Nasıl bir kalpleri var bu şeref yoksunlarının... biz kaskodan şüphede olduğumuz camı bile değişmezken nasıl yiyorlar.... ve bunlar çok yaygın artık. Ahmet Türedi yazdı: Geçen 2 ay önce arkadaşım kaza yaptı.Kusur arkadaşımdaydı.Karşı tarafın araç pert oldu. Buraya kadar herşey normal bizde pert olunca iş bitti sanmıştık. bir süre sonra pert olan aracın sahibi arkadaşımdan 50 bin tl para talep etti.Vermezsen seni mahkemeye vereceğim beni mağdur ettin dedi. Meğer bu şekilde birde mağduriyet davası varmış bizde bu şekilde öğrendik ve bu davanın sonucu alacağınız cezayı kasko veya trafik sigortası karşılamıyor. Sonuç arkadaş 20 bin tl verip aralarında sözleşme imzalayıp işi kapattı. Bu davayı açan kişi büyük ihtimalle davayı kazanıyormuş bu arada. En fazla 40 günlük araç kiralama bedeli kadar ceza veriyormuş mahkeme ama araç kira bedeli kısmının ucu açık.Başınıza gelebilir dip not olarak ekleyeyim gerçekten de mağdur olanlar oluyor bu doğru. bizim bir çalışana tersten gelip birisi kafadan girmişti. adam hem sağlığından oldu hemde arabasından. kaskosu yoktu araba az bulunan bir araçtı. değeri ise düşüktü. Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 16 Aralık Paylaş 16 Aralık Doğan Arşiray yazdı: ve bunlar çok yaygın artık. gerçekten de mağdur olanlar oluyor bu doğru. bizim bir çalışana tersten gelip birisi kafadan girmişti. adam hem sağlığından oldu hemde arabasından. kaskosu yoktu araba az bulunan bir araçtı. değeri ise düşüktü. Burda sorun şu adamın araç 1997 broadway kasko direk pert yaptı aracı.Adamda hiç bir sorun yok iki tarafta yaralanmadı.Zaten kavşaktan ilk kalkışta yandan vurdu hız mak.20 km falan aracın şase yırtılmış nasıl olduysa bizde anlamadık büyük ihtimalle araç çürümüş zaten. Bu adam bu araçla ticaret yapmıyor fakat arabasız kaldım diye mağdur oluyor.Doğru her kaza mağduriyet doğurur ama karşı tarafı söğüşleme derdine düşmek ne kadar etik bilmiyorum.Sonuçta sigortam var diye herşeyi öder diye düşünmemek lazım.Ben onu belirtmek istedim aslında. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Derya 16 Aralık Paylaş 16 Aralık İlanlardaki kasko şişirmesi dedikleri olay bu mu oluyor acaba? Şu ilanları ihbar kabul etse bakanlık acaba neler çıkar bu işlerin arkasından? Bir kasko şirketi neden hasarı şişirir? 2 liralık malı nasıl 20 lira gösterebilir ? Değişeni olmayan bir araçta 400 K tramer nasıl çıkabilir? (Ekran hırsızlığı, elektronik aksam değişimi vs. dışında) Bence bu işlerin ceremesini hiç kaza yapmayan insanlara yüklemekten vazgeçmeliler artık. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Aralık Yazar Paylaş 16 Aralık Ahmet Türedi yazdı: Kaskosu olan ve İMM 300 bin tl üzeri olan kullanıcılardan trafik sigortası şartı kaldırılmalı.Gerçekten verilen paranın karşılığı yok. 300 bin tl nedir komedi gibi. Trafik sigortasında esas hasarı bedeni hasarlardan yiyoruz. Bu sebeple maddi kısımdan ziyade bedeni kısım çok para tutuyor. Bu teminatı kaskoya da eklesek, ödenecek fark trafik sigortası kadar tutar. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Aralık Yazar Paylaş 16 Aralık Ahmet Türedi yazdı: Geçen 2 ay önce arkadaşım kaza yaptı.Kusur arkadaşımdaydı.Karşı tarafın araç pert oldu. Buraya kadar herşey normal bizde pert olunca iş bitti sanmıştık. bir süre sonra pert olan aracın sahibi arkadaşımdan 50 bin tl para talep etti.Vermezsen seni mahkemeye vereceğim beni mağdur ettin dedi. Meğer bu şekilde birde mağduriyet davası varmış bizde bu şekilde öğrendik ve bu davanın sonucu alacağınız cezayı kasko veya trafik sigortası karşılamıyor. Sonuç arkadaş 20 bin tl verip aralarında sözleşme imzalayıp işi kapattı. Bu davayı açan kişi büyük ihtimalle davayı kazanıyormuş bu arada. En fazla 40 günlük araç kiralama bedeli kadar ceza veriyormuş mahkeme ama araç kira bedeli kısmının ucu açık.Başınıza gelebilir dip not olarak ekleyeyim Kusurlu isek. Önce karşı tarafın aracı ödenir. Sonra akabinde değer kaybı talebi gelir. Sonra sıradan bağımsız olarak Araçtan yoksun kalma mağduriyeti. Hafif de olsa yaralı ise; iş kaybı. Her hangi bir yeri kırıldı ise sakatlık olmayacak olsa bile hemen sürekli sakatlı ktalebi gelir. Sonra mağdurun ailesi tarafından manevi tazminat talebi gelir. Bir şahini pert etmiş olsak ve içinde bir kişinin kaburgası kırıldı ise bunun bedeli en az 1.200.000 Ayrıca tüm hastane masrafları sgk tarafından sigorta şirketinden istenir. Hastanelerin karşıda bir kurum varsa neler yapabildiğini az çok tahmin edebliyorsunuz. Yukarıda yazdıklarımın bir kısmı sigortalarca ödenmez. Dolaylı hasarlar ödenmez.. Kendi yaralanması teminattadır ancak yaralandığı için çalışamıyor olması teminat dahilinde değildir. Yani, trafik sigortası ucuzlamaz arkadaşlar. Artık çoğu araçta kasko rakamını geçmeye başladı. 1 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Aralık Paylaş 16 Aralık Mehmet Ozyurek yazdı: Trafik sigortasında esas hasarı bedeni hasarlardan yiyoruz. Bu sebeple maddi kısımdan ziyade bedeni kısım çok para tutuyor. Bu teminatı kaskoya da eklesek, ödenecek fark trafik sigortası kadar tutar. işi denetleyen sigortalar bu zokayı yutuyorsa sgk’nın halini düşünemiyorum Yorum bağlantısı
Ümit Türk 16 Aralık Paylaş 16 Aralık Abi bilgilendirme için teşekkür ederiz. Benim merak ettiğim bu teminatların Türkiye geneli veya marka bazında istatistik olarak kullanma oranı var mı ? Bu rakamlar ciddi rakamlar. Aklıma şu geldi. Bu teminatlar bu kadar artırıldı ise kullanma oranı yüksektir diye düşündüm. Belki de yanılıyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Aralık Yazar Paylaş 16 Aralık Ahmet Türedi yazdı: Burda sorun şu adamın araç 1997 broadway kasko direk pert yaptı aracı.Adamda hiç bir sorun yok iki tarafta yaralanmadı.Zaten kavşaktan ilk kalkışta yandan vurdu hız mak.20 km falan aracın şase yırtılmış nasıl olduysa bizde anlamadık büyük ihtimalle araç çürümüş zaten. Bu adam bu araçla ticaret yapmıyor fakat arabasız kaldım diye mağdur oluyor.Doğru her kaza mağduriyet doğurur ama karşı tarafı söğüşleme derdine düşmek ne kadar etik bilmiyorum.Sonuçta sigortam var diye herşeyi öder diye düşünmemek lazım.Ben onu belirtmek istedim aslında. Karşı tarafı söğüşleyen; bilmem ne sigorta ekspertiz firmasından arıyorum bize vekalet verin, size şu kadar para vereceğiz diyenler.. Tansu Kalafatoğlu yazdı: işi denetleyen sigortalar bu zokayı yutuyorsa sgk’nın halini düşünemiyorum Hastanelerden istedikleri raporları çatır çatır alıyorlar.. Binlerce insan hastalığı olmadan malulen emekli oldu bu ülkede. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 16 Aralık Paylaş 16 Aralık Mehmet Ozyurek yazdı: Karşı tarafı söğüşleyen; bilmem ne sigorta ekspertiz firmasından arıyorum bize vekalet verin, size şu kadar para vereceğiz diyenler.. Aynen onlar abi ,zaten pert olan araç sahibini arayıp akıl verende bunlar.Bu adamlar nasıl oluyorsa bu kaza tutanaklarına ulaşıyor demek.Mağdurları gazlayarak dava açtırıyor yüzde alıyorlar.Adamada kazanacağın ücretin %20 si bizim demişler.Neyse kazazede tanıdık çıktı 20 bin tl ye anlaştılar Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Aralık Yazar Paylaş 16 Aralık Ümit Türk yazdı: Abi bilgilendirme için teşekkür ederiz. Benim merak ettiğim bu teminatların Türkiye geneli veya marka bazında istatistik olarak kullanma oranı var mı ? Bu rakamlar ciddi rakamlar. Aklıma şu geldi. Bu teminatlar bu kadar artırıldı ise kullanma oranı yüksektir diye düşündüm. Belki de yanılıyorum. Bizimle paylaşılan kısım, şirketlerin branş bazında karlılıkları. Trafik sigortasından zarar ediyorlar. Bu zararı diğer branşlara yüklüyorlar. Devlet bir çözüm getirmediği için de trafik poliçesinin içine 500 bin lira bedeni teminat ekleyip, poliçe tutarını 5000 lira artırıyorlar. Devlet hesap sormaya kalkarsa da biz standart bir poliçe yapmadık, ek teminat ile yaptık diyip yaptırımlardan yırtıyorlar.. 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 16 Aralık Paylaş 16 Aralık Mehmet Ozyurek yazdı: Devlet bir çözüm getirmediği için de trafik poliçesinin içine 500 bin lira bedeni teminat ekleyip, poliçe tutarını 5000 lira artırıyorlar. Devlet hesap sormaya kalkarsa da biz standart bir poliçe yapmadık, ek teminat ile yaptık diyip yaptırımlardan yırtıyorlar.. Bunun farkındalar ve sessiz kalıyorlar gibi geliyor bana. En azından ciddi zarar verilmemesi adına. 1 Yorum bağlantısı
Selim Kaya 16 Aralık Paylaş 16 Aralık (düzenlendi) Keşke fiyatlandırmada serbestlik sağlansa ve kötü sürücülere çıkabilecek muhtemel yüksek sigorta bedeli nedeniyle poliçeden imtina edildiğinde günümüzde gayet kolay olacağını düşündüğüm plakadan tespit ile anında trafikten men edilseler. İlaveten, ütopik olacak belki biraz ama sigortası olmayana pompada yakıt bile vermeseler keşke. Ah keşke keşke. 16 Aralık tarihinde Selim Kaya tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts