İçeriğe Yönlendir

Petlas Lastik Kalitesi

Ali Darbaz

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

bu lastiklerin en büyük iddiası yıllar geçsede bitene kadar neredeyse aynı yol tutuşu gösterecekleri yönünde zaten. özellikle michelin bunu söylüyor.

tam olarak değil, amerikanya piyasa kurallarına göre bir bitme km vaat ediyor, o km den önce biterse yenisini veriyor, 10-15 bin km sonra feriştah markası gelse ilk günkü tutuşu sağalayamaz. smaxte mişlenler 8 bin km civarı yol tutuşun çoğunu kaybetmişti

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Doğan Arşiray yazdı:

bu lastiklerin en büyük iddiası yıllar geçsede bitene kadar neredeyse aynı yol tutuşu gösterecekleri yönünde zaten. özellikle michelin bunu söylüyor.

Michelin bazı lastiklerin katmanlarında dıştan içe doğru yumuşaklığı artan kauçuk bileşenleri kullanıyormuş,   Lastik aşındıkça ortaya çıkan katmanların sertlikleri yaşa göre sertleştiği için genel olarak yol tutuşu değişmediğini anlatmıştı bir lastik bayisi. 

Yorum bağlantısı
Hamit inan
Doğan Arşiray yazdı:

İlk aldığım araçta Michelin energysaver vardı 3-4 senelik. Frene basınca fosur fosur ediyordu. Keceye dönmüş. 

Sonradan Michelin alphin aldım harika idi ama 1 sene kullandım araba ile gitti. Ömrünü bilemedim

Mercedese mic. Crosclimate almıştım 4 mevsim yağmurda süperdi lakin 30k yapamadan dişleri koptu tabanı bozuldu yayık gibi sallanmaya başladı. Çöpe gitti.

Kısaca mic. Pek memnun kalmadım 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çağlar Bayur yazdı:

tam olarak değil, amerikanya piyasa kurallarına göre bir bitme km vaat ediyor, o km den önce biterse yenisini veriyor, 10-15 bin km sonra feriştah markası gelse ilk günkü tutuşu sağalayamaz. smaxte mişlenler 8 bin km civarı yol tutuşun çoğunu kaybetmişti

petlas veriyor ya. hep aynı.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Erhan Doruk yazdı:

goodyear , bridgestone ömürleri uzun ancak sertler ve sonraki  sezonda kayıyor

Michelin , kışlık kullandım , 2 sezon da gayet başarılıdı, sessiz , tutuş iyi

Üstad bende yaza goodyear (EfficientGrip Performance 2) yada (Eagle F1 Asymmetric 6) veya michelin düşünüyorum. Goodyear hangi serisi hangi ebatta sert gelmişti? Sert lastiğe ayrı gıcıklığım varda :)

Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Michelin Pilot Sport 3, 60 bin km oldu, iki yılı devirdi geçtiğimiz Eylül'de, Türkiye'nin en kötü yollarında kullandım (Bkz. Hatay)

Diş derinliği hala çok iyi

Yüzeyde kılcal çatlaklar var

Hala aşırı sertleşmiş değil

Falken takılı iken, şantiye girişinde yaptığım frenlemede korkuturdu,

Michelin'de hala öyle bir durum yok

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Talha Bilgi yazdı:

Üstad bende yaza goodyear (EfficientGrip Performance 2) yada (Eagle F1 Asymmetric 6) veya michelin düşünüyorum. Goodyear hangi serisi hangi ebatta sert gelmişti? Sert lastiğe ayrı gıcıklığım varda :)

Ben 3-4 yıl önce tecrübe etmiştim, o zaman bu seri miydi hatırlamıyorum. Lastikte parti parti bile üretimde farklar olabiliyor. Bence aklınıza yatan en sessizi alın. Bu arada goodyear da ilk sene çok iyiydi. sonrası sene sertleşme olmuştu.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
(düzenlendi)
Erhan Doruk yazdı:

Ben 3-4 yıl önce tecrübe etmiştim, o zaman bu seri miydi hatırlamıyorum. Lastikte parti parti bile üretimde farklar olabiliyor. Bence aklınıza yatan en sessizi alın. Bu arada goodyear da ilk sene çok iyiydi. sonrası sene sertleşme olmuştu.

Mesela goodyear eagle sport serisi bende kullandım orta sert  bir lastikti ve araç frenlemede kaymaya çok meyilli idi. diğer serilere göre zaten fiyatı cazipti. Teşekkürler 

tarihinde Talha Bilgi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Talha Bilgi yazdı:

Eagle F1 Asymmetric 5 var bende, 2 sezon kullandım, hala sertleşme hissetmedim. 

Celal Aydın yazdı:

Michelin Pilot Sport 3, 60 bin km oldu, iki yılı devirdi geçtiğimiz Eylül'de, Türkiye'nin en kötü yollarında kullandım (Bkz. Hatay)

Diş derinliği hala çok iyi

Yüzeyde kılcal çatlaklar var

Hala aşırı sertleşmiş değil

Falken takılı iken, şantiye girişinde yaptığım frenlemede korkuturdu,

Michelin'de hala öyle bir durum yok

Pilot sport serisi çok iyi. 

Talha Bilgi yazdı:

Mesela goodyear eagle sport serisi bende kullandım orta sert  bir lastikti ve araç frenlemede kaymaya çok meyilli idi. diğer serilere göre zaten fiyatı cazipti. Teşekkürler 

Eagle sport için aynı yorumları duydum. İnsanlar Eagle F1 Asymmetric serisi ile karıştırıyor galiba, ikisini de aynı lastik sanıyorlar. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...