İçeriğe Yönlendir

Direksiyon Sağa Çekmesi

Cafer Celik

Recommended Posts

Cafer Celik

2013 polo aracımda sanırım elektrik destekli direksiyon var. Direksiyonu bıraktığımda kendiliğinden yavaştan sağ şeride gidiyor düz gitmiyor. Bir kaç rot balansçıya gösterdim sorun bulamadılar. Lastiklerden dediler ama kışlıkları taktım değişen bir şey olmadı. Bir tanesi yazılım atarız düzelir dedi.
Sorun tam olarak neyden kaynaklı olabilir, nasıl çözebiliriz arkadaşlar?

Yorum bağlantısı
Serkan Derya

Lastik basınçlarını kontrol ettiniz mi ? Bir taraf daha fazla , diğer taraf daha az ise de böyle bir sorun olabilir. Rot balansçılar sorun bulamadıysa, tekerlek yatağında yer alan rulmanlar, fren sistemi gibi konulardan kaynaklı olabilir. 

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Araç eskiden beri mi böyle, sonradan mı oldu? Büyük bir kazası var mı aracınızın? 

Yorum bağlantısı
Cafer Celik
(düzenlendi)

Ben aracı 5 sene önce almıştım. Aldıktan 1-2 sene sonra otobanda giderken sağa çektiğini farkettim. İlk zamanlar acemi olduğum için farketmemiş olabilirim.  Öncesinde yandan bir kazası vardı tampon falan değişmişti. Ağır hasar yoktu. 

Cem Işık yazdı:

Araç eskiden beri mi böyle, sonradan mı oldu? Büyük bir kazası var mı aracınızın? 

Serkan Derya yazdı:

Lastik basınçlarını kontrol ettiniz mi ? Bir taraf daha fazla , diğer taraf daha az ise de böyle bir sorun olabilir. Rot balansçılar sorun bulamadıysa, tekerlek yatağında yer alan rulmanlar, fren sistemi gibi konulardan kaynaklı olabilir. 

Basınçları aylık kontrol ederim sorun yok o kısımda. Frenlerde sürtme olmaması gerek bir kaç kez kontrol etmiştim. 

tarihinde Cafer Celik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Cafer Celik yazdı:

Bir tanesi yazılım atarız düzelir dedi.

sanayide harcananlar var

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Yandan kazası var demişsiniz, bu kaza kapılarda vs sürtme gibi mi, yandan araba girmesi gibi mi? Yani kaza lastiklere vs kadar etki etmiş mi kısmı önemli.

Amortisörlerde /Şasede yamulma vs olduysa bahsettiğiniz şeyi yapabilir ancak ben sağlam ve yeni  bir rot balansçıya tekrar göstermenizi tavsiye ederim, lazerle ölçüm yapsınlar , lastiklerde eksene göre kaçıklık var mı bakılmalı. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Rot balansçı sorun bulamıyorsa Lastikeri yer değiştirin. Sağdakileri sola, soldakileri sağa taktırın.. 

Genelde lastik kusurundan kaynaklanır.. 

Ancak sebebi bulunamayan vakalar da vardır. Onlar da muhtemelen şasi sorunludur.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Onlar da muhtemelen şasi sorunludur.. 

püf burada çıkıyor, standart rot kontrolünde bunu göremiyorlar, veya görmezden geliyorlar, lastikler araca göre düz ama yola göre eğik durduruğu için

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sağ ve sol lastiklere bakın, çamurluklara uzaklıkları aynı mı?

lastik.jpg.30fa55fbf3af6cefe9c79c5b63809aeb.jpg

Çağlar Bayur yazdı:

püf burada çıkıyor, standart rot kontrolünde bunu göremiyorlar, veya görmezden geliyorlar, lastikler araca göre düz ama yola göre eğik durduruğu için

Aynen öyle.. 

Benim 15 gün kullanabildiğim arabanın biri öyleydi ya. 

Ne yaptıysak hata bulamamıştık.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

simetrik desenli lastikler bir tarafa çekme eğiliminde olurlar.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

Arkadaşı rotçuya götürdüm. Traversi eğrilmiş. İster git kendin düzelt istersen haftaya gel daha uyguna ben düzeltirim diye iyilik yapmıştı

Yorum bağlantısı
Cafer Celik
Mehmet Ozyurek yazdı:

Sağ ve sol lastiklere bakın, çamurluklara uzaklıkları aynı mı?

lastik.jpg.30fa55fbf3af6cefe9c79c5b63809aeb.jpg

Aynen öyle.. 

Benim 15 gün kullanabildiğim arabanın biri öyleydi ya. 

Ne yaptıysak hata bulamamıştık.. 

Uzaklıkları farklı bariz belli. Bunu rotçuya söyledim ama ordan anlaşılmaz deyip ölçüp biçti bulamadı sorunu. 

sağdan kazalı olduğu için muhtemelen bir yerler eğilmiştir diye düşünüyorum. 
Ankara’da tavsiye edebileceğiniz bir yerler varsa oraya götürebilirim

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Cafer Celik yazdı:

Uzaklıkları farklı bariz belli. Bunu rotçuya söyledim ama ordan anlaşılmaz deyip ölçüp biçti bulamadı sorunu. 

rotçu farkları kağıda basar, o kağıt ile kaportacı teşhisi koyar bu gibi durumlarda, gerçek ustalar ise.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hatta çapraz ölçüm yapmak gerekir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...