İçeriğe Yönlendir

Mercedes M271 motordan gelen ses

Tevfik Işık

Recommended Posts

Doğan Arşiray

kameranın yaklaştığı yerin tam alında supercharger var. onun sesinde bir tuhaflık var.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tevfik Işık
Çağlar Bayur yazdı:

yağı değişti mi kompresörün?

Hayır, değişmedi. Yani araç bizdeyken kompresör ile ilgili herhangi bir işlem ya da bakım yapılmadı. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Tevfik Işık yazdı:

Hayır, değişmedi. Yani araç bizdeyken kompresör ile ilgili herhangi bir işlem ya da bakım yapılmadı. 

epey zahmetli olacak. bari sökülşken küçük kasnak takılsın. bende isterim bulabilirseniz kasnaktan.

Yorum bağlantısı
Tevfik Işık

Sanki kompresör değil gibi geldi bana. Çünkü aracı stop edince hala ses gelmeye devam ediyor. Bir de kompresör olsa ses devirle orantılı artıp azalmaz mı? Bu ses hep sabit, devir ne olursa olsun. 

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

M272 ve M112 V6 olan motorlarda motora külbütör tarafından hava basan küçük bir motor var ama bu her daim devrede değil motor soğuk iken özellikle bazen 1-2 dk çalışıp duruyor.

Direk videoyu benim ustama gönderdim.

Yorumu M271 lerde motor soğukken bu ses normal, egsozun ordan giden yolu açıp kapan bir mekanizmadan geliyor, araç ısınınca kaybolur dedi. bütün M271ler genelde böyledir dedi ama yorum sizin. 

Isınınca geçiyor mu bu ses?

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tevfik Işık

Eskiden ısınınca geçiyordu. Şu anda hep var o ses. Gaza bas çek yapınca anlık ses kesiliyor. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Furkan Avcı yazdı:

M272 ve M112 V6 olan motorlarda motora külbütör tarafından hava basan küçük bir motor var ama bu her daim devrede değil motor soğuk iken özellikle bazen 1-2 dk çalışıp duruyor.

Direk videoyu benim ustama gönderdim.

Yorumu M271 lerde motor soğukken bu ses normal, egsozun ordan giden yolu açıp kapan bir mekanizmadan geliyor, araç ısınınca kaybolur dedi. bütün M271ler genelde böyledir dedi ama yorum sizin. 

Isınınca geçiyor mu bu ses?

bizdekinde boyle bir ses yokki?

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Doğan Arşiray yazdı:

Dedim önceden yokmuş diye, belkide benim duyduğum ses farklıdır dedi. Fizikselde görmek lazım dedi

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Soğuk motorda  inilti ile başlıyor. Bir de gaz kelebeğinin de bir sesi var normalde ama video ile ses teşhisi zor.

Stop ederken ki son ses galiba sizin dediğiniz. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tevfik Işık
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Soğuk motorda  inilti ile başlıyor. Bir de gaz kelebeğinin de bir sesi var normalde ama video ile ses teşhisi zor.

Stop ederken ki son ses galiba sizin dediğiniz. 

Aynen. Stop ettiğimizde 1-2 sn devam ediyor. 

Yorum bağlantısı
Tevfik Işık
(düzenlendi)

Korkum 1000₺ lik sıradan bir masrafın kompresör bahane edilerek masrafın ×100 gösterilebilmesi ihtimali. Niyetim bu arızayı Bulgaristan'da gidermek. Ama yolda kalırım korkusu var bu kış gününde. 

Performansla ilgili en ufak bir şikayetim yok. Kompresör olsa performansı olumsuz etkilemez mi? 

tarihinde Tevfik Işık tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

küçük motorun bozuk belki

• Mutlu 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...