İçeriğe Yönlendir

Honda City Ayna Isıtıcı Sistem Montajı Yapan Yerler?

Deniz Kom

Recommended Posts

Deniz Kom
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar,

İşler güçler, hayatın getirdikleri derken uzunca süredir yoktum. Bir konuda desteğe ihtiyacım var ve en doğru bilgiyi alabileceğim yer olarak burayı bildiğimden hemencecik bir fırsat bulup geri döndüm :) . Temennim hepiniz iyisinizdir :)

Benim Honda City'de bilindiği üzere ülkemize gelen paketlere olduğu gibi ayna ısıtıcı yok. Bu sıralar özellikle artan kamyon trafiği ile birlikte gece ve yağışlı havalarda iyice problem olmaya başladı. Sadece bu sebepten arabayı değiştirmeyi düşündüm ama hedeflediğim araç birkaç ayda 1MTL zam yemiş :( dolayısıyla eldekini adapte etmek en mantıklısı geldi. 

Elektronik açıdan montajını ben yapabilirim diye düşünüp tüm ihtiyaç listesini çıkartmıştım. Tam siparişi verecekken ula dur birkaç video izleyeyim dedim ve her iki kapı kaplamasının, torpidonun sökülmesi gereksinimini görünce kesin 3-5 yerden kırarım diyerek vazgeçtim. Honda araçlara bu eklentileri yapan yerleri aradığımda sadece Ankara'da bir yer buldum ve sağı solu göremediğim bir durumda bu işi yaptırmaya Bolu Dağı'nı geçerek Ankara'ya gitmek saçma geldi :D

Kısaca;

Arabanın canına okumayacak şekilde bu işlemleri yapan, hatta parçaları satan (ayna ısıtma ve düğmeler), mümkünse İstanbul Anadolu yakası ya da Gebze taraflarında olan referans olabileceğiniz bir yerler biliyor musunuz acaba? Hatta hazır panelleri söktürmüşken araç kamerası, otomatik cam modülü falan da taktırayım diyorum. 

Teşekkür ederim. 

tarihinde Deniz Kom tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Toyota kısmen de olsa bildiğim bir marka ama Honda ya yabancıyım. Sadece fikir yürütüyorum o sebeple. 

Yurtdışında olan araçların şemalarını sizinki ile karşılaştırın. Belki hat var sigortası eksik. Çünkü arka cam için buton vardır ve zaten ikisi eş zamanlı yerden çalışır. 

Eğer hat varsa sadece ayna içerisindeki soketlere kablo girilip ayna camı değişir. Yok ise ya da tam değilse eksiğe göre karar verilir. 

Hiç olmadığını varsayalım, ben olsam arka cama giden kabloyu bulup kalınlığı uygunsa ona bağlardım. Her iki kapı içine de kablo demetinin oradan girip yine üstte yazdığım gibi camları değiştirip yapardım. 

Cam değişmeden rezistans montajı da yapılır ama maliyet ne çıkar bakmak lazım. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Deniz Kom
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

Merhaba, benzer bir ürünü denemiştim. Ancak özellikle otoparka giriş durumlarında buğu konusunda tamamen işlevsiz kalıyor.

Ü.Emre Kartal yazdı:

Toyota kısmen de olsa bildiğim bir marka ama Honda ya yabancıyım. Sadece fikir yürütüyorum o sebeple. 

Yurtdışında olan araçların şemalarını sizinki ile karşılaştırın. Belki hat var sigortası eksik. Çünkü arka cam için buton vardır ve zaten ikisi eş zamanlı yerden çalışır. 

Eğer hat varsa sadece ayna içerisindeki soketlere kablo girilip ayna camı değişir. Yok ise ya da tam değilse eksiğe göre karar verilir. 

Hiç olmadığını varsayalım, ben olsam arka cama giden kabloyu bulup kalınlığı uygunsa ona bağlardım. Her iki kapı içine de kablo demetinin oradan girip yine üstte yazdığım gibi camları değiştirip yapardım. 

Cam değişmeden rezistans montajı da yapılır ama maliyet ne çıkar bakmak lazım. 

Ayna kaza sırasında tamamen koptuğu için içini detaylıca inceleyebilmiştim. Aynada rezistans tesisatı yok. Bu kurulumu yapanların videolarını da izleyip aslında malzeme listesini de çıkarttım. Lakin özellikle döşeme ve torpido sökme kısmı beni geriyor. İlk planımda sistemi kurup arka cam rezistans tuşuna bağlamayı düşünüyordum. Sonra ona harici bir tuş eklemeyi daha kolay buldum. Aslında döşeme işi olmasa kolay bir kurulum ama işe döşeme karışınca bende de kafa karışıyor. Malzemelerin tamamı vergi ve nakliyeyle beraber 1100 lira gibi bir rakam tutuyor. 

https://tr.aliexpress.com/item/10000000761156.html?spm=a2g0o.cart.similar_items.3.2812406ab7pyyK&utparam-url=scene%3Aimage_search|query_from%3Acart_soldout_item&pdp_npi=4%40dis!TRY!32.28!23.75!!!0.87!0.64!%402101246417340801939411314e9d59!20000000003238436!sea!TR!712852509!X&gatewayAdapt=glo2tur

https://tr.aliexpress.com/item/1005004212484563.html?spm=a2g0o.cart.0.0.2812406ab7pyyK&mp=1&gatewayAdapt=glo2tur

https://tr.aliexpress.com/item/1005004876307731.html?spm=a2g0o.cart.0.0.2812406ab7pyyK&mp=1&gatewayAdapt=glo2tur

tarihinde Deniz Kom tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Bence güzel bir calisma olur.. Cem abinin attigi ornek is gorur gibi geldi.. Ufak bir hat cekilir.. harici bir butonla bile start edilebilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Aslında  tam olarak planladığım projede sizin paylaştığınız ürün var sadece paylaştığım linklerdeki ürün stokları tükendiği için görülemiyor. O ısıtıcıların boyu küçültülebiliyor. O seti alıp, araca uygun bir harici düğme ve sigorta bağlantı adaptörü ile sistemi kurmak istiyorum. Tek derdim pinleri kırmadan döşemeyi söküp, gevşek bir şey bırakıp da trim sesi ile beni delirtmeyecek bir elektrikçi bulmak. 

Bir arkadaşım, Bostancı sanayide bir tanıdığım var diyerek hemen aradı, malzeme + işçilik 9 bin TL fiyat geldi, teşekkür ettim ve odadan uzaklaştım. 

Cem Işık yazdı:

https://www.n11.com/urun/sadece-pad-dc-12-v-araba-ayna-isitici-elektrikli-cam-isitmali-ped-mat-bugu-cozuculer-yan-ayna-isitma-pedi-x-2-adet-47574906?magaza=lebaiqistore

Şunu alıp oto elektrikçiye de bağlatılabilir sanırım. Lakin sizin aynaya uyar mı bu ısıtıcılar bakmak lazım.. 

Alpay Sumer yazdı:

Bence güzel bir calisma olur.. Cem abinin attigi ornek is gorur gibi geldi.. Ufak bir hat cekilir.. harici bir butonla bile start edilebilir.

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Hava sogukken trim sökmek daha bi mesakatlidir.. Ama denk gelirde eli gercek anlamda hafif usta olursa yapilmayacak is yok.. Aceleci olmadan biraz daha yurtdışında ne yapmişlar kısmına egilin.. Fikir edinme acisindan faydalı olabilir..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...