Çağlar Bayur 4 Şubat Paylaş 4 Şubat Mehmet Cihat yazdı: twingo konusunda davayı kazandığımı yüzeysel yazmıştım ama burada konusu açılınca paylaşayım kararı dedim 2021 de satın almış olan, 2008-2014 tarihleri arasında bir zamanda gerçekleşmiş olan bir km düşürülmesinden nasıl sorumlu tutuldu mahkemede? 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 4 Şubat Yazar Paylaş 4 Şubat Çağlar Bayur yazdı: 2021 de satın almış olan, 2008-2014 tarihleri arasında bir zamanda gerçekleşmiş olan bir km düşürülmesinden nasıl sorumlu tutuldu mahkemede? kanuna göre satıcının kusuru bilmese dahi sattığı maldan dolayı sorumluluğu var abi dikkat ettiysen davada oda elindeki delili arabayı kaç kmde aldığını gösteren noter satış belgesini delil olarak sundu ancak sorumluluktan kaçamadı. Bana parayı ödedikten sonra oda aldığı şahsı dava etti ve parasını öyle aldı. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 4 Şubat Yazar Paylaş 4 Şubat ilgili kanun maddesinide buldum şikayet dilekçesinden 6098 sayılı Türk Borçlar kanunu madde 219 Madde 219 - Satıcı, alıcıya karşı herhangi bir surette bildirdiği niteliklerin satılanda bulunmaması sebebiyle sorumlu olduğu gibi, nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan, kullanım amacı bakımından değerini ve alıcının ondan beklediği faydaları ortadan kaldıran veya önemli ölçüde azaltan maddi, hukuki ya da ekonomik ayıpların bulunmasından da sorumlu olur. Satıcı, bu ayıpların varlığını bilmese bile onlardan sorumludur. Mehmet Göktürk yazdı: Silsileli dava açabilir bulursa.. silsileyle işimiz yok bizim muhattabımız sadece satıcı ondan öncesi bizi ilgilendirmez. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Şubat Paylaş 4 Şubat Mehmet Cihat yazdı: servis kayıtları ve muayene istasyonu raporlarıışığında aracın kilometre sayacı mekanizmasına müdahale edilerek, kilometre değerinin düşürüldüğü , aracın satın alma sürecinde , mevcut durumun alıcı tarafından tespit edilemeyeceği ve anlaşılamayacağı nedeniyle aracın " gizli ayıplı" statüsünde olacağ aynı karar metninde bu cümle de var, karşı avukat buna uyansa iş değişebilirdi. 2021 deki alıcı ben nasıl anlayacaktım diye savunma yaparsa? Mehmet Cihat yazdı: Bana parayı ödedikten sonra oda aldığı şahsı dava etti ve parasını öyle aldı. hakim trafik sigortası eksperi gibi yapmış Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 Şubat Paylaş 4 Şubat Mehmet Cihat yazdı: ilgili kanun maddesinide buldum şikayet dilekçesinden 6098 sayılı Türk Borçlar kanunu madde 219 Madde 219 - Satıcı, alıcıya karşı herhangi bir surette bildirdiği niteliklerin satılanda bulunmaması sebebiyle sorumlu olduğu gibi, nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan, kullanım amacı bakımından değerini ve alıcının ondan beklediği faydaları ortadan kaldıran veya önemli ölçüde azaltan maddi, hukuki ya da ekonomik ayıpların bulunmasından da sorumlu olur. Satıcı, bu ayıpların varlığını bilmese bile onlardan sorumludur. silsileyle işimiz yok bizim muhattabımız sadece satıcı ondan öncesi bizi ilgilendirmez. Ben ne dedim onu dedim Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 4 Şubat Yazar Paylaş 4 Şubat Çağlar Bayur yazdı: aynı karar metninde bu cümle de var, karşı avukat buna uyansa iş değişebilirdi. 2021 deki alıcı ben nasıl anlayacaktım diye savunma yaparsa? hakim trafik sigortası eksperi gibi yapmış abi egzozundan 1 metre dumanda atabilir sen motorcu değilsin aldın diyelim gizli ayıplı değil ama satıcı sana motor arızalı demediyse hatta noter satış sözleşmende motoru arızalı olarak satıldı yazdırmadıysan bu yinede hukuken gizli ayıptır yargıtayın bunların hepsiyle alakalı emsal kararlarıda var zaten seneler önce aldığı araçta oluşan şanzıman arızasından dolayı satış bedelinden indirim alan var mercedes minibüstü hatta Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 4 Şubat Yazar Paylaş 4 Şubat Çağlar Bayur yazdı: aynı karar metninde bu cümle de var, karşı avukat buna uyansa iş değişebilirdi. 2021 deki alıcı ben nasıl anlayacaktım diye savunma yaparsa? Hazır aklıma gelmişken bu tarz işlemler nitelikli dolandırıcılığa giriyor satıcı senin dediğin gibi bir savunma yaparak ve elindeki delilleri göstererek sadece kendini dolandırıcılık suçlamasından kurtarıyor ama borçlar kanunu yüzünden üzerine yüklenen sorumluluktan kurtulamıyor. Ama eğer satan şahıs aynı zamanda hileyi yapan şahıssa ona ek olarak nitelikli dolandırıcılık için dava açabilirsiniz bu şekilde davadan önce uzlaşmacıya gidip paranızı daha çabuk alabilmeniz mümkün. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 4 Şubat Paylaş 4 Şubat Vay be, bizden(forumdan) bir kaç adım önde gördüm seni Mehmet. Maaşallahın var çok bilinçli tüketicisin tebrik ederim. 1 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 4 Şubat Yazar Paylaş 4 Şubat Emre Şimşek yazdı: Vay be, bizden(forumdan) bir kaç adım önde gördüm seni Mehmet. Maaşallahın var çok bilinçli tüketicisin tebrik ederim. Başımıza geldiği için öğrendik yoksa hiç işim yoktu bu taraflarda 🤣 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 4 Şubat Paylaş 4 Şubat Cem abi, maden böyle numaralar vardı, bize niye söylemedin abi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 28 Şubat Yazar Paylaş 28 Şubat Suzukinin arka plaka kısmı kare plakaya göre ayarlandığından uzun plakaya göre civata yeri hazırlamamışlar. Ortasından vidalanan plakalarda bagajı açıp kapattıkça, bozuk yollara girdikçe şakır şukur sesler çıkarıyor. Plakayı silikonlamak istemedim, akıllı vida hiç olmaz aklıma bu türkçedeki ismini bilmiyorum ama somun perçin tarzı bir zımbırtı var o geldi. yabancılar rivnut veya nutsert diyor. Plakalığa göre yerlere uygun delik açıp bunlardan yapsam nasıl olur sizce ? Sanırım orjinalide böyle yapılıyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 28 Şubat Paylaş 28 Şubat Arkaya damla şeklinde silikon öbeği koysanız iki yana? Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 28 Şubat Paylaş 28 Şubat Mehmet Cihat yazdı: Suzukinin arka plaka kısmı kare plakaya göre ayarlandığından uzun plakaya göre civata yeri hazırlamamışlar. Ortasından vidalanan plakalarda bagajı açıp kapattıkça, bozuk yollara girdikçe şakır şukur sesler çıkarıyor. Plakayı silikonlamak istemedim, akıllı vida hiç olmaz aklıma bu türkçedeki ismini bilmiyorum ama somun perçin tarzı bir zımbırtı var o geldi. yabancılar rivnut veya nutsert diyor. Plakalığa göre yerlere uygun delik açıp bunlardan yapsam nasıl olur sizce ? Sanırım orjinalide böyle yapılıyor. arka kısmında ne var kapak filan varsa açıp somun cıvata daha güzel olur Eğer yer yok ise percin somun denilen parçalar var onlardan yapa bilirsin https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fwww.percin.com.tr%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F05%2Fasb0814rivnut11.jpg&tbnid=Thnzh_6jGxtZJM&vet=1&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.percin.com.tr%2Fsomun-percin-nedir%2F&docid=z-GY7bywj-9lUM&w=615&h=350&source=sh%2Fx%2Fim%2Fm1%2F0&kgs=aac50e7830002f72 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 28 Şubat Yazar Paylaş 28 Şubat Mehmet Kazancıoğlu yazdı: arka kısmında ne var kapak filan varsa açıp somun cıvata daha güzel olur Eğer yer yok ise percin somun denilen parçalar var onlardan yapa bilirsin https://www.google.com/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fwww.percin.com.tr%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F05%2Fasb0814rivnut11.jpg&tbnid=Thnzh_6jGxtZJM&vet=1&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.percin.com.tr%2Fsomun-percin-nedir%2F&docid=z-GY7bywj-9lUM&w=615&h=350&source=sh%2Fx%2Fim%2Fm1%2F0&kgs=aac50e7830002f72 bende bunlardan bahsediyorum abi 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 7 Mart Paylaş 7 Mart Ben de Focusum varken neresini söksem de bişey yapsam derdim:) 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 7 Mart Paylaş 7 Mart Emre Şimşek yazdı: Ben de Focusum varken neresini söksem de bişey yapsam derdim:) ee şimdi xtrail büyükmü geliyor ona niye yapmıyorsun Mehmet Cihat yazdı: Plakalar için somun perçinleri taktım. güzel olmuş eline sağlık aracın çok kirli parmak izlerine bakarak konuşacak olursak. sen öyle değildin sonradan mı oldun havamı çok soğuk. plakalığı takmadan en azından orayı temizle Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 7 Mart Yazar Paylaş 7 Mart Emre Şimşek yazdı: Ben de Focusum varken neresini söksem de bişey yapsam derdim:) bize marka model farketmiyor ya Mehmet Kazancıoğlu yazdı: güzel olmuş eline sağlık aracın çok kirli parmak izlerine bakarak konuşacak olursak. sen öyle değildin sonradan mı oldun havamı çok soğuk. plakalığı takmadan en azından orayı temizle abi yıkasan bile 15 dk sonra böyle yerler ıslak hala. Az havalar düzelsin detaylı bi iç dış temizlik gelecek + ses yalıtım inşallah. 2 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 7 Mart Paylaş 7 Mart Mehmet Kazancıoğlu yazdı: ee şimdi xtrail büyükmü geliyor ona niye yapmıyorsun Yaşlanıyor muyuz nedir bilemedim ki.. Yıkayabiliyorsam seviniyorum. Hoparlör değiştirdim tek icraat o galiba Mehmet Cihat yazdı: bize marka model farketmiyor ya abi yıkasan bile 15 dk sonra böyle yerler ıslak hala. Az havalar düzelsin detaylı bi iç dış temizlik gelecek + ses yalıtım inşallah. Nerelere düşünüyorsun? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 7 Mart Yazar Paylaş 7 Mart Emre Şimşek yazdı: Nerelere düşünüyorsun? içten zemin ,bagaj dahil ve kapılara yapacağım Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 20 Mart Yazar Paylaş 20 Mart Malzemeleri aldım öyle her yerini kapatacağım diye uğraşmayacağım zira araba japon ve bildiğiniz gibi trim ve yalıtım konusu biraz sıkıntı. Sesi azalttıkça diğer sesler daha çok duyulacak haliyle buda sürekli şu ses nerden geliyor bu ses nerden geliyor diye manyaklaşmaya gidiyor en sonunda 10 levha noise off marka yalıtım malzemesi aldım , 10 m2 6 mm yapışkanlı sünger ve 1.5 metrekare ses bariyerli keçe. levhaları aracın sacında titreşim engelleyici olmayan yerlere %30 ile %50 civarı kaplayacak şekilde yapıştırıp zemine yapışkanlı sünger üzerine bariyerli keçe serdikten sonra kapı ve diğer trimlerin içlerinide yapışkanlı sünger kaplayıp bitireceğim. Bagajdaki lpg tankını söküp bagaj havuzunu da kaplamak istiyorum ama emin değilim yapmayabilirim rekorlarn ucu çok çabuk yalama oluyor burada düzelttirecek imkanda yok 2200 lira levhalara 1100 lirada diğer malzemelere harcadım şimdilik. Geçen hafta havalar sıcaktı tam işe koyulacaktım ama şu an yerde 30 cm kar var Ekstra tavsiyeniz varsa başlamadan dinlemek isterim. Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 21 Mart Paylaş 21 Mart Video veya görseller olursa sevinirim. Ben de ciddi ciddi yapmayı düşünüyorum. Hatta ilk yatırım olarak kapı fitillerini ciddi bir fiyata yeniledim. Hala daha o parayı nasıl verdiğime inanamıyorum kendime. Sizin elinizden güzel bir çalışma gelir. Merakla bekliyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts