Mehmet Cihat Salı 20:49 Yazar Paylaş Salı 20:49 Torque ile baktığımda rölantide %16.3 görünüyordu servis kılavuzuna göre %3-%15 arası olması gerekliymiş. Temizledim %12 ye düştü. 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat Çarşamba 17:49 Yazar Paylaş Çarşamba 17:49 Youtube da gördüğüm enjektör temizleme işlemini denemek istedim. Enjektörleri sökmek için önce benzin pompa rölesini söküp araca bir kaç kez marş veriyoruz. Ve benzin hattının boşaldığından emin oluyoruz. Sonrasında vitarada enjektörler çok kolay üst filtre bölümünü sökünce 2 tane metrik 12 civata enjektör kütüğünü tutuyor. Civataları söküp enjektör soketlerini ayırdıktan sonra kütüğü ayırıyoruz ve artık enjektörleri alabiliriz. Bu şekilde bir düzenek ile enjektörleri temizliyoruz. Sökerken farketmemiştim ama toplarken bir baktım 2 enjektörün soketi tutmuyor. Soketler sağlam biraz incelerken enjektörde soketi tutan tırnaklar kırık. İlk söktüğüm resimde de dikkatli bakılırsa görünüyor. Sanırım lpg montajı esnasında sökerken kırdılar. Onlarıda oynamasın diye cırt kelepçe ile sabitledim. 6 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Çarşamba 18:03 Paylaş Çarşamba 18:03 videodaki temizleme yöntemi teoride doğru, pratikte saniye 20/30 civarı aç kapa yapılması lazım bir de kimyasal dolu kaba daldırılır orda onbin bilmem kaç frekansta titreştirilir, balata spreyi zaten kullanılmaz. yani temizlikitir iyidir ancak çok bir şey beklememeli, illa yapılacak ise karbüratör temizleme spreyii kullanılabilir, o sakımızsı kalıntıları çözer 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat Çarşamba 18:04 Yazar Paylaş Çarşamba 18:04 Çağlar Bayur yazdı: videodaki temizleme yöntemi teoride doğru, pratikte saniye 20/30 civarı aç kapa yapılması lazım bir de kimyasal dolu kaba daldırılır orda onbin bilmem kaç frekansta titreştirilir, balata spreyi zaten kullanılmaz. yani temizlikitir iyidir ancak çok bir şey beklememeli, illa yapılacak ise karbüratör temizleme spreyii kullanılabilir, o sakımızsı kalıntıları çözer evet aslında bi ultrasonik temizleyicimiz olacaktı öff 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Çarşamba 18:52 Paylaş Çarşamba 18:52 Mehmet Cihat yazdı: evet aslında bi ultrasonik temizleyicimiz olacaktı öff ücretsiz yapardık bunu serviste 60 bin lerde kimse istemezdi , cihazı da attılar gitti 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts