Çağlar Bayur 4 Şubat Paylaş 4 Şubat Mehmet Cihat yazdı: twingo konusunda davayı kazandığımı yüzeysel yazmıştım ama burada konusu açılınca paylaşayım kararı dedim 2021 de satın almış olan, 2008-2014 tarihleri arasında bir zamanda gerçekleşmiş olan bir km düşürülmesinden nasıl sorumlu tutuldu mahkemede? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 4 Şubat Yazar Paylaş 4 Şubat Çağlar Bayur yazdı: 2021 de satın almış olan, 2008-2014 tarihleri arasında bir zamanda gerçekleşmiş olan bir km düşürülmesinden nasıl sorumlu tutuldu mahkemede? kanuna göre satıcının kusuru bilmese dahi sattığı maldan dolayı sorumluluğu var abi dikkat ettiysen davada oda elindeki delili arabayı kaç kmde aldığını gösteren noter satış belgesini delil olarak sundu ancak sorumluluktan kaçamadı. Bana parayı ödedikten sonra oda aldığı şahsı dava etti ve parasını öyle aldı. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 4 Şubat Yazar Paylaş 4 Şubat ilgili kanun maddesinide buldum şikayet dilekçesinden 6098 sayılı Türk Borçlar kanunu madde 219 Madde 219 - Satıcı, alıcıya karşı herhangi bir surette bildirdiği niteliklerin satılanda bulunmaması sebebiyle sorumlu olduğu gibi, nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan, kullanım amacı bakımından değerini ve alıcının ondan beklediği faydaları ortadan kaldıran veya önemli ölçüde azaltan maddi, hukuki ya da ekonomik ayıpların bulunmasından da sorumlu olur. Satıcı, bu ayıpların varlığını bilmese bile onlardan sorumludur. Mehmet Göktürk yazdı: Silsileli dava açabilir bulursa.. silsileyle işimiz yok bizim muhattabımız sadece satıcı ondan öncesi bizi ilgilendirmez. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Şubat Paylaş 4 Şubat Mehmet Cihat yazdı: servis kayıtları ve muayene istasyonu raporlarıışığında aracın kilometre sayacı mekanizmasına müdahale edilerek, kilometre değerinin düşürüldüğü , aracın satın alma sürecinde , mevcut durumun alıcı tarafından tespit edilemeyeceği ve anlaşılamayacağı nedeniyle aracın " gizli ayıplı" statüsünde olacağ aynı karar metninde bu cümle de var, karşı avukat buna uyansa iş değişebilirdi. 2021 deki alıcı ben nasıl anlayacaktım diye savunma yaparsa? Mehmet Cihat yazdı: Bana parayı ödedikten sonra oda aldığı şahsı dava etti ve parasını öyle aldı. hakim trafik sigortası eksperi gibi yapmış Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 Şubat Paylaş 4 Şubat Mehmet Cihat yazdı: ilgili kanun maddesinide buldum şikayet dilekçesinden 6098 sayılı Türk Borçlar kanunu madde 219 Madde 219 - Satıcı, alıcıya karşı herhangi bir surette bildirdiği niteliklerin satılanda bulunmaması sebebiyle sorumlu olduğu gibi, nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan, kullanım amacı bakımından değerini ve alıcının ondan beklediği faydaları ortadan kaldıran veya önemli ölçüde azaltan maddi, hukuki ya da ekonomik ayıpların bulunmasından da sorumlu olur. Satıcı, bu ayıpların varlığını bilmese bile onlardan sorumludur. silsileyle işimiz yok bizim muhattabımız sadece satıcı ondan öncesi bizi ilgilendirmez. Ben ne dedim onu dedim Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 4 Şubat Yazar Paylaş 4 Şubat Çağlar Bayur yazdı: aynı karar metninde bu cümle de var, karşı avukat buna uyansa iş değişebilirdi. 2021 deki alıcı ben nasıl anlayacaktım diye savunma yaparsa? hakim trafik sigortası eksperi gibi yapmış abi egzozundan 1 metre dumanda atabilir sen motorcu değilsin aldın diyelim gizli ayıplı değil ama satıcı sana motor arızalı demediyse hatta noter satış sözleşmende motoru arızalı olarak satıldı yazdırmadıysan bu yinede hukuken gizli ayıptır yargıtayın bunların hepsiyle alakalı emsal kararlarıda var zaten seneler önce aldığı araçta oluşan şanzıman arızasından dolayı satış bedelinden indirim alan var mercedes minibüstü hatta Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 4 Şubat Yazar Paylaş 4 Şubat Çağlar Bayur yazdı: aynı karar metninde bu cümle de var, karşı avukat buna uyansa iş değişebilirdi. 2021 deki alıcı ben nasıl anlayacaktım diye savunma yaparsa? Hazır aklıma gelmişken bu tarz işlemler nitelikli dolandırıcılığa giriyor satıcı senin dediğin gibi bir savunma yaparak ve elindeki delilleri göstererek sadece kendini dolandırıcılık suçlamasından kurtarıyor ama borçlar kanunu yüzünden üzerine yüklenen sorumluluktan kurtulamıyor. Ama eğer satan şahıs aynı zamanda hileyi yapan şahıssa ona ek olarak nitelikli dolandırıcılık için dava açabilirsiniz bu şekilde davadan önce uzlaşmacıya gidip paranızı daha çabuk alabilmeniz mümkün. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 4 Şubat Paylaş 4 Şubat Vay be, bizden(forumdan) bir kaç adım önde gördüm seni Mehmet. Maaşallahın var çok bilinçli tüketicisin tebrik ederim. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 4 Şubat Yazar Paylaş 4 Şubat Emre Şimşek yazdı: Vay be, bizden(forumdan) bir kaç adım önde gördüm seni Mehmet. Maaşallahın var çok bilinçli tüketicisin tebrik ederim. Başımıza geldiği için öğrendik yoksa hiç işim yoktu bu taraflarda 🤣 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 4 Şubat Paylaş 4 Şubat Cem abi, maden böyle numaralar vardı, bize niye söylemedin abi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts