Recep Yavuz 11 Aralık Paylaş 11 Aralık Bildiğiniz gibi havalar yağmurlu bugünlerde. İlk defa otopark çıkışında 25-30cm e yakın su birikintisi olmuş. Yönetim müdahalede etmemiş kimse suda stop edip kalmamış diye sanırım. Çıkarken çok yavaş çıktım. Kapı eşiğine kadar gelen yükseklikte değil zaten. Ancak tekrar girerken eğim yüksek olduğu için ön kısım biraz gömüldü suya. Park ettikten sonra baktım, en alttaki sanırım motor kulakları var, onlar ıslanmış ve motor koruma saçının ön bölümü ıslanmış. Bu durumlarda yapılabilecekler neler ilerde sorun yaşamamak adına? Yorum bağlantısı
Cem Işık 11 Aralık Paylaş 11 Aralık Recep Yavuz yazdı: Bildiğiniz gibi havalar yağmurlu bugünlerde. İlk defa otopark çıkışında 25-30cm e yakın su birikintisi olmuş. Yönetim müdahalede etmemiş kimse suda stop edip kalmamış diye sanırım. Çıkarken çok yavaş çıktım. Kapı eşiğine kadar gelen yükseklikte değil zaten. Ancak tekrar girerken eğim yüksek olduğu için ön kısım biraz gömüldü suya. Park ettikten sonra baktım, en alttaki sanırım motor kulakları var, onlar ıslanmış ve motor koruma saçının ön bölümü ıslanmış. Bu durumlarda yapılabilecekler neler ilerde sorun yaşamamak adına? Suya girmek yada girmemek , işte bütün mesele.. yok öyle değildi. 25-30 cm sudan yavaş geçilirse birşey olmaz, ancak ön panjur hizasına kadar su varsa girmemek daha mantıklıdır. Suyun miktarı da önemli, 1 sn sürecek geçişten motor su emmez içeri, ancak 3-5 sn gibi sürecekse ve hizası panjuru da geçiyorsa o zaman risk olur. ayrıca fren diskleri sıcakken de yüksek su birikintisinden uzak durmakta fayda var. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 11 Aralık Paylaş 11 Aralık Recep bey oradan bir kere geçmiş ama güzergahı olduğu için devamlı geçecek gibi duruyor. Bu sıkıntı olur. Yorum bağlantısı
Ali Gök 11 Aralık Paylaş 11 Aralık yöneticiyi watsap grubundan fırçalamak en net çözüm . genelde öyle yürüyor sitelerde işler 1 3 Yorum bağlantısı
Cengizhan Bekir BAYRAM 11 Aralık Paylaş 11 Aralık (düzenlendi) Ben geçenlerde konyaya yağan yagmurda araç kullanmakta zorlandım bazı yerlerde. Arkamda kuyruk oldu diye bi yerden geçmek zorunda kalmıştım . Ve ertesi gün değişik bi ses gelmeye başladı. 1 hafta kullandım geçmedi sonra ustaya gösterdigimde klima kompresörünün kasnagı bozulmuş o ses yapıyor dedi. Su almış rulmanı bozulmuş. 50 km\h dan sonra sesi hissetmiyorum ama kalkışlarda ve 2 viteste bariz hissediliyor . Müsait zamanda yaptırıcam inşallah. Dönen mekanikler zarar görebiliyor su birikintisinde. Ayrıca fren diskleri sıcak oldugu için o an soguk suya girince frenleme de titreme yapmaya basladı disk ve balataları degistirmek zorunda kaldım . 11 Aralık tarihinde Cengizhan Bekir BAYRAM tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Hamit inan 11 Aralık Paylaş 11 Aralık Teker göbeğini geçtiği zaman uzun vadede sıkıntı açabilir. Bilyalar mafsallar, su, çamur... 2 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 11 Aralık Paylaş 11 Aralık Dediğiniz gibi ise bir şey olmaz , yağmurlu havalarda yolda giderken oralar zaten sürekli su ile temas ediyor ıslanıyor. 1 Yorum bağlantısı
Recep Yavuz 11 Aralık Yazar Paylaş 11 Aralık Hamit inan yazdı: Teker göbeğini geçtiği zaman uzun vadede sıkıntı açabilir. Bilyalar mafsallar, su, çamur... Çok emin olmamakla birlikte tekerlek göbeğini geçtiğini düşünmüyorum. Zaten o hizada olsa sanırım araç içi su alır sanırım. Fatih Sarıkaya yazdı: Recep bey oradan bir kere geçmiş ama güzergahı olduğu için devamlı geçecek gibi duruyor. Bu sıkıntı olur. Yok arka kapıdan çıkabilirim. Orada bir sorun yok. Muhtemelen de mangalı temizlemişlerdir su kalmamış olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 11 Aralık Paylaş 11 Aralık dediğim gibi o kadar sudan zarar gelmez yolda giderkende yağmurlu havada yada su birikintisinden geçerken oralara su sıçrıyor. Yeterki deniz suyu olmasın tuzlu olmasın Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 11 Aralık Paylaş 11 Aralık Araçtaki elektrik tesisatının soket ve bağlantıların izolesi iyi ise, Hava emiş borusundan su çekmez ise, Şanzıman havalandırma valfinden su çekmez ise Beyin ve sigorta kutusuna su erişmemiş ise, Fren diskleri sıcak değil ise, sorun olmayacaktır. 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 11 Aralık Paylaş 11 Aralık C3 şanzıman beyni alçakta ve güven vermiyor. C3 ile değil sudan gecmek yağmurlu havada sürmek dahi tüylerimi ürpertiyor. Gerci 12 yıl ve 130000 km yapmış bir şey olmamış. Yinede bir motor muhafazası almak için aramadımda diyemem. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 11 Aralık Paylaş 11 Aralık Abartılı bir su olmadığı sürece sorun olacağını sanmıyorum Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 11 Aralık Paylaş 11 Aralık Bizim Mahalle kottan aşağıda kalıyor çok yağmur yağarsa 30 cm civarı su geçiyor.Bu durumda çok zorda kalmazsam arabayı çıkartmıyorum.Dışaridan gelirsem.Diskler sıcak oluyor suya girmiyorum. Yorum bağlantısı
Yücel Metin 11 Aralık Paylaş 11 Aralık (düzenlendi) EDC, DSG gibi Otomatik vites araçlar için sıkıntı olur sudan geçmek beyin yada mekatronik, soketlerden dolayı hemen arıza verebilir. Kuru kavrama ıslanırsa hemen arıza vermiyor zamanla pas tutmuş kavrama arızalanıyor. 11 Aralık tarihinde Yücel Metin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Aralık Paylaş 11 Aralık Ali Gök yazdı: yöneticiyi watsap grubundan fırçalamak en net çözüm . genelde öyle yürüyor sitelerde işler balkona su gelmiş, dedim yağmurdandır.... 2 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 11 Aralık Paylaş 11 Aralık Ali Darbaz yazdı: C3 şanzıman beyni alçakta ve güven vermiyor. C3 ile değil sudan gecmek yağmurlu havada sürmek dahi tüylerimi ürpertiyor. Gerci 12 yıl ve 130000 km yapmış bir şey olmamış. Yinede bir motor muhafazası almak için aramadımda diyemem. Sen araba sürünce hepimiz ürperiyoruz. O nolcak abi ? 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 11 Aralık Paylaş 11 Aralık Çağlar Bayur yazdı: balkona su gelmiş, dedim yağmurdandır.... yoksa yöneticimisin 2 Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 11 Aralık Paylaş 11 Aralık Ben arabanın altı yıkansın diye su arıyorum yağmurlu havalarda 🤭 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Aralık Paylaş 11 Aralık Ali Gök yazdı: yoksa yöneticimisin ezelden 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 12 Aralık Paylaş 12 Aralık Çağlar Bayur yazdı: ezelden insan denen yaratıkla uğraşılırmı yahu daha eziyet bişe yokmuydu uğraşacak Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Aralık Paylaş 12 Aralık Ali Gök yazdı: insan denen yaratıkla uğraşılırmı yahu daha eziyet bişe yokmuydu uğraşacak beleşe site sahibi oluyorsun ne güzel işte. Yorum bağlantısı
Recommended Posts