İçeriğe Yönlendir

Sahibinden Üzerinden Telefon Aramaları

Ali Darbaz

Recommended Posts

Serkan Derya
Gökhan Tuna yazdı:

Aslinda soyle oluyor; normalde Sahibinden telefon numaranizi ekranda gostermiyor artik, tiklaninca gosteriyor: fakat yeni nesil botlar o kadar akilli ki, sahibinden ilanlarini dolasiyorlar ve tiklanmasi gereken yerlere tikliyorlar ve numaranizi aliyorlar.

En iyisi sahibinden'in gecici numara vermesini saglayabiliyorsunuz (en guvenlisi)

Su anda interetteki trafigin cok onemli bir kismini bu botlar olusturuyor; mesela yeni bir adres satin aldiniz diyelim ki www.serkanderyadeneme123.com diye ve siz satin aldiktan dakikalar sonra bu siteye yararli ve zararli botlarin trafigi hemen basliyor.  

Zaten sonrasında kardeşimin bir aracını ilana koyduk benim üyeliğimden, o da dahil olmak üzere sadece geçici numara veya mesaj bundan sonra. Botlar dijital dünyanın olmazsa olmazı. Borsa da, sosyal medya da her yerde. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün
Mehmet Ozyurek yazdı:

Konu sahibinden denmiş ama.. sahibinden ile alakası yoktur.. 

Benim neredeyse hiç sahibinden kaydım olmuyor.. 

Tüm verilerimiz zaten bir yerlerden bir yerelere satılıyor. 

Sahibindeni suçlamak yanlış. 

Ancak benim merak ettiğim başak bir husus var.. 

Yurt dışında yaşayan arkadaşlarım. 

Oralarda da internet aboneliğin bitiyor, google işletme kaydın silinecektir şeklinde arama yapılıyor mu ? 

Almanya özelinde pek basima gelmedi diyebilirim. Ama maalesef burada da önü engellenemeyen dolandiricilik türleri var.

• ikinci el sitelerine ucuz ürün koyma ya da ürün ödemesini alip ortadan kaybolma
  • telefona paketin var ama sana ulasamiyoruz diye bir kargo sirketi kopyasi link yollama, orada bilgilerini almaya calisma
  • yurtdisindan gönderin var, linke tikla seklinde sms gönderip, o linkte gümrük vergisi 1.5 euro ödemelisin diyerek banka bilgilerini alma
  • banka sitesi kopyalama vs.
  • ha unutmadan, savci. polis vs. aramalari burada da var :)

Telefonla bana ulasip direk dolandirmaya calisan olmadi henüz ama eminim basina gelenler oluyordur. Tek konu burada "kisisel bilgilerin korunmasi" konusuna cok önem veriyorlar o nedenle de telefon numaranizi baskasina satan birinin tespit edilmesi durumunda ciddi bir ceza almasi cok yüksek ihtimal.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...