İçeriğe Yönlendir

306 Bazen Gaz Yemiyor

Selçuk Bakış

Recommended Posts

Selçuk Bakış

Yaklaşık 2 haftadır videodaki gibi bir arıza var. Bazen ışıklarda stop ediyor ve çalışınca problem olmadan çalıştığı da oluyor veya çalışıp yürümediği de. Değişik zamanlarda değişik tepkiler veriyor. Aniden ortaya çıktı. Araç yürür halde sabit gazda silkeleme de yapıyor veya ışıklara yaklaşırken vites boşa düşünce stop ettiği de. Bazen uzun bir yolculukta normal çalışırken, stop edip tekrar çalıştığında arıza verdiği de oluyor.

Sanayide ilk gittiğimde beyin dediler ama işlem yaptırmadım, sadece buji ve bobin değiştirdim sonrasında kısa bir süre düzeldi ama sorun devam ediyor. Depodan lpgyi kapattım 2 haftadır benzinde kullanıyorum. Tahminim elektriksel bir arıza basit bir kablo arızası ama ustaları ikna edemiyorum. Görüşlerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

birde usta ikna işi cıktı.. 

Basit bisey bence de..

Ama bulana kadar da ugrastiracak belli.. Bi anda harala gürele girmemek lazım.. Buji bobini tekrar bi kontrol et bence..

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Bilgisayara bağla diyorum, bu ateşleme arızası diyor 😁

Değiştik yine aynı. Sıkıntı beyinde diyen de oldu. :fiuw:

Yorum bağlantısı
Ali Gök

Kabloları elinle oynasana bi değişiklik olacakmı  

Hava akışmetreyide bi sök temizle almerada benzer bişe olduydu hava akışmetrenin soketinde sorun varmış onardık düzelmişti

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Her zaman yapsa keşke sorunu buluruz da stop edip çalışınca bir bakmışsın düzeliyor, motora gidip incelemeye fırsat vermiyor.

Yorum bağlantısı
Ali Gök

sen yinede rolantide çalışırken tesisatı oyna biraz elinde rolanti iyi yada kötü değişirse ip ucu olabilir. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Lpg ‘nin sigortasını da sökün. Elektrik oldukça bir şeyleri etkilemeye devam edebilir. Akışmetre’de bi hata olabilir gibi

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Ali Gök yazdı:

sen yinede rolantide çalışırken tesisatı oyna biraz elinde rolanti iyi yada kötü değişirse ip ucu olabilir. 

Deneyeyim, gerçi ilk kontrole gittiğimde usta biraz bakmıştı

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Lpg ‘nin sigortasını da sökün. Elektrik oldukça bir şeyleri etkilemeye devam edebilir. Akışmetre’de bi hata olabilir gibi

Onunda fişini çekip deneyeyim bir, LPG den şüphe etme sebebim de benzinde iken stop edince biraz gaz kokusu geliyordu regülatör sızdırıyor mu diye düşündüm ama değişen olmadı hiç.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
İlkay Başaran yazdı:

O zaman normal :crazy:

Haaa taam o zaman ya gidip motor yaptırayım bari :crazy:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Mareada benzer sorun yaşadım. Bendeki 2 silindire bazen 3 e düşüyordu.

Beyine giren el kadar soket korozyon olmuş. Balata spreyiyle düzelmişti.

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
İlkay Başaran yazdı:

Mareada benzer sorun yaşadım. Bendeki 2 silindire bazen 3 e düşüyordu.

Beyine giren el kadar soket korozyon olmuş. Balata spreyiyle düzelmişti.

Böyle bir şeyden şüphe ediyorum bende ama bu soğuk havalarda detaylı inceleme fırsatı bulamıyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Selçuk Bakış yazdı:

Böyle bir şeyden şüphe ediyorum bende ama bu soğuk havalarda detaylı inceleme fırsatı bulamıyorum. 

hava sivasta sıkıntıysa mersine gel inceleyelim yahu :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Ali Gök yazdı:

hava sivasta sıkıntıysa mersine gel inceleyelim yahu :D 

Tamir etmeden bırakmam ama 😁

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

LPG enjektöründen manifolda giden hortumları kontrol eder misin? Eski arabada başıma geldi oradan bir yerden hava alıyordu. Puff bar falan üfle motora hava çeken yeri bulursun belki :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Bunu değiştirdin mi . 

image.png.345b2f7ab35ddb3aa6290870f1f2e976.png

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Selçuk Bakış yazdı:

Tamir etmeden bırakmam ama 😁

Ali abi boyamadan da göndermez.:)

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Birde şunların durumuna bakarmısın .  Arabada 3 adet sıcaklık sensörü varmış onun yüzündende yapabilirmiş. 

IXHfeWuetBKPYG8sh9lL1irFhTY-1920.jpgi7Jl6k91aEX6v-iG5RPeHJTFEPk-1920.jpgrxMnQGR1vJJffhEr_fsp6HVwKWk-1920.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)
Selçuk Bakış yazdı:

Evet Abi 

bunlarda gaz kelebeği pozisyon  sensörü veya tertibatı her ne ise çok meşhurdu sorun çıkartması, obd den baülanıp az pedala basarken grafik takip edilecek, kesiklik oluyor mu diye,

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Ali Darbaz yazdı:

Bunu değiştirdin mi . 

image.png.345b2f7ab35ddb3aa6290870f1f2e976.png

Rolanti sensörü sanırım bu, rolantide normalde problem yok, bazen bu şekilde pislik gelmiş gibi gaz yemeyip kendi kendine gaz veriyor stop edip çalıştırınca düzeliyor 

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Mehmet Yeter yazdı:

Ali abi boyamadan da göndermez.:)

Beyaz renk ya sorun olmaz boyayabilir :crazy:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Bence bardağa dolu tarafından bakalım. Konu adı 306 bazen gaz yemiyor. Demekki bazen yiyor? Bu iyi birşey.

Üstün Dökmen modu : Açık

• Mutlu 7
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...