Selçuk Bakış 9 Aralık 2024 Paylaş 9 Aralık 2024 Yaklaşık 2 haftadır videodaki gibi bir arıza var. Bazen ışıklarda stop ediyor ve çalışınca problem olmadan çalıştığı da oluyor veya çalışıp yürümediği de. Değişik zamanlarda değişik tepkiler veriyor. Aniden ortaya çıktı. Araç yürür halde sabit gazda silkeleme de yapıyor veya ışıklara yaklaşırken vites boşa düşünce stop ettiği de. Bazen uzun bir yolculukta normal çalışırken, stop edip tekrar çalıştığında arıza verdiği de oluyor. Sanayide ilk gittiğimde beyin dediler ama işlem yaptırmadım, sadece buji ve bobin değiştirdim sonrasında kısa bir süre düzeldi ama sorun devam ediyor. Depodan lpgyi kapattım 2 haftadır benzinde kullanıyorum. Tahminim elektriksel bir arıza basit bir kablo arızası ama ustaları ikna edemiyorum. Görüşlerinizi bekliyorum. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 9 Aralık 2024 Paylaş 9 Aralık 2024 birde usta ikna işi cıktı.. Basit bisey bence de.. Ama bulana kadar da ugrastiracak belli.. Bi anda harala gürele girmemek lazım.. Buji bobini tekrar bi kontrol et bence.. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 9 Aralık 2024 Yazar Paylaş 9 Aralık 2024 Bilgisayara bağla diyorum, bu ateşleme arızası diyor 😁 Değiştik yine aynı. Sıkıntı beyinde diyen de oldu. Yorum bağlantısı
Ali Gök 9 Aralık 2024 Paylaş 9 Aralık 2024 Kabloları elinle oynasana bi değişiklik olacakmı Hava akışmetreyide bi sök temizle almerada benzer bişe olduydu hava akışmetrenin soketinde sorun varmış onardık düzelmişti Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 9 Aralık 2024 Yazar Paylaş 9 Aralık 2024 Her zaman yapsa keşke sorunu buluruz da stop edip çalışınca bir bakmışsın düzeliyor, motora gidip incelemeye fırsat vermiyor. Yorum bağlantısı
Ali Gök 9 Aralık 2024 Paylaş 9 Aralık 2024 sen yinede rolantide çalışırken tesisatı oyna biraz elinde rolanti iyi yada kötü değişirse ip ucu olabilir. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 9 Aralık 2024 Paylaş 9 Aralık 2024 Lpg ‘nin sigortasını da sökün. Elektrik oldukça bir şeyleri etkilemeye devam edebilir. Akışmetre’de bi hata olabilir gibi Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 9 Aralık 2024 Yazar Paylaş 9 Aralık 2024 Ali Gök yazdı: sen yinede rolantide çalışırken tesisatı oyna biraz elinde rolanti iyi yada kötü değişirse ip ucu olabilir. Deneyeyim, gerçi ilk kontrole gittiğimde usta biraz bakmıştı Tansu Kalafatoğlu yazdı: Lpg ‘nin sigortasını da sökün. Elektrik oldukça bir şeyleri etkilemeye devam edebilir. Akışmetre’de bi hata olabilir gibi Onunda fişini çekip deneyeyim bir, LPG den şüphe etme sebebim de benzinde iken stop edince biraz gaz kokusu geliyordu regülatör sızdırıyor mu diye düşündüm ama değişen olmadı hiç. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 9 Aralık 2024 Yazar Paylaş 9 Aralık 2024 Çağlar Bayur yazdı: enjeksiyon muydu bu motor Evet Abi Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 9 Aralık 2024 Paylaş 9 Aralık 2024 Selçuk Bakış yazdı: Evet Abi O zaman normal Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 9 Aralık 2024 Yazar Paylaş 9 Aralık 2024 İlkay Başaran yazdı: O zaman normal Haaa taam o zaman ya gidip motor yaptırayım bari 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 9 Aralık 2024 Paylaş 9 Aralık 2024 Mareada benzer sorun yaşadım. Bendeki 2 silindire bazen 3 e düşüyordu. Beyine giren el kadar soket korozyon olmuş. Balata spreyiyle düzelmişti. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 9 Aralık 2024 Yazar Paylaş 9 Aralık 2024 İlkay Başaran yazdı: Mareada benzer sorun yaşadım. Bendeki 2 silindire bazen 3 e düşüyordu. Beyine giren el kadar soket korozyon olmuş. Balata spreyiyle düzelmişti. Böyle bir şeyden şüphe ediyorum bende ama bu soğuk havalarda detaylı inceleme fırsatı bulamıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 9 Aralık 2024 Paylaş 9 Aralık 2024 Selçuk Bakış yazdı: Böyle bir şeyden şüphe ediyorum bende ama bu soğuk havalarda detaylı inceleme fırsatı bulamıyorum. hava sivasta sıkıntıysa mersine gel inceleyelim yahu 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 9 Aralık 2024 Yazar Paylaş 9 Aralık 2024 Ali Gök yazdı: hava sivasta sıkıntıysa mersine gel inceleyelim yahu Tamir etmeden bırakmam ama 😁 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 9 Aralık 2024 Paylaş 9 Aralık 2024 LPG enjektöründen manifolda giden hortumları kontrol eder misin? Eski arabada başıma geldi oradan bir yerden hava alıyordu. Puff bar falan üfle motora hava çeken yeri bulursun belki 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Aralık 2024 Paylaş 9 Aralık 2024 (düzenlendi) Bunu değiştirdin mi . 9 Aralık 2024 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 9 Aralık 2024 Paylaş 9 Aralık 2024 Selçuk Bakış yazdı: Tamir etmeden bırakmam ama 😁 Ali abi boyamadan da göndermez. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 9 Aralık 2024 Paylaş 9 Aralık 2024 Birde şunların durumuna bakarmısın . Arabada 3 adet sıcaklık sensörü varmış onun yüzündende yapabilirmiş. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Aralık 2024 Paylaş 9 Aralık 2024 (düzenlendi) Selçuk Bakış yazdı: Evet Abi bunlarda gaz kelebeği pozisyon sensörü veya tertibatı her ne ise çok meşhurdu sorun çıkartması, obd den baülanıp az pedala basarken grafik takip edilecek, kesiklik oluyor mu diye, 9 Aralık 2024 tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Hamit inan 9 Aralık 2024 Paylaş 9 Aralık 2024 Ay sonu gelince hepimizde benzer semptomlar başlıyor 😁 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 10 Aralık 2024 Yazar Paylaş 10 Aralık 2024 Ali Darbaz yazdı: Bunu değiştirdin mi . Rolanti sensörü sanırım bu, rolantide normalde problem yok, bazen bu şekilde pislik gelmiş gibi gaz yemeyip kendi kendine gaz veriyor stop edip çalıştırınca düzeliyor Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 10 Aralık 2024 Yazar Paylaş 10 Aralık 2024 Mehmet Yeter yazdı: Ali abi boyamadan da göndermez. Beyaz renk ya sorun olmaz boyayabilir 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 10 Aralık 2024 Paylaş 10 Aralık 2024 Bence bardağa dolu tarafından bakalım. Konu adı 306 bazen gaz yemiyor. Demekki bazen yiyor? Bu iyi birşey. Üstün Dökmen modu : Açık 7 Yorum bağlantısı
Recommended Posts