İçeriğe Yönlendir

Araç Sigorta Kutusundan Voltaj Ölçme Hakkında Bilgi

Emrah Altun

Recommended Posts

Emrah Altun

Arkadaşlar selamlar. Arabaya viofo kamera takayım dedim. Park modülü ve sigorta bağlantı kablosu aldım. Bağlantı kablosunun yönü olduğunu sigorta yuvasında hangi yönden 12 volt geliyorsa kablonun sol bacağının oraya denk gelmesi gerektiği söylendi. 

Evdeki avometreyi aldım. Bir ucunu şaseye diğer ucunu da sigorta kutusundaki yuvaya dokundurup ölçüm yapayım dedim ama her iki bacakta da 13 volt civarı değer aldım. 

Acaba her iki bacaktan da Voltaj almam doğru mu yoksa araçta bir kaçak mı var? Yarım bıraktım kamerayı bağlamadım. 

IMG_1418.jpeg

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

İlgili sigortayı söküp ölçüm yaptık mı? Ona göre gelen voltaj ile giden voltaj belli olur. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yanlış. 
bir şeyler yanlış. 
Yuvada sigorta yokken bu dediğin olmamalı. 

Yorum bağlantısı
Emrah Altun
Mehmet Ozyurek yazdı:

Yanlış. 
bir şeyler yanlış. 
Yuvada sigorta yokken bu dediğin olmamalı. 

Sigorta kutusunda 3 4 tane boş yuva var fabrika çıkışı boş. Oralara takayım dedim. Araç komple kapalı iken sabit voltaj olan yuvayı tespit etmek için bu boş yuvaları ölçmek için işe giriştim. Ama bu boş yuvaların içindeki her iki bacakta da akım vardı. 

Normalde birisinde mi olmalıydın?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Boş yuva olmaz. onları doldurma.. 

Sen uzaktan kumandaya falan enerji veren sabit voltaj sigortasını bulmalısın. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Emrah Altun yazdı:

Bağlantı kablosunun yönü olduğunu sigorta yuvasında hangi yönden 12 volt geliyorsa kablonun sol bacağının oraya denk gelmesi gerektiği söylendi. 

yok tabiii böyle bir zorunluluk.

sigorta tepesinden ölçüm yaptığımızı düşünelim, ikisinde de voltaj olacak zaten olması gereken o, plmaz ise sigorta atık deriz ya ondan.

ve boş yuvaya takılmayacak zaten o iş sakıncalı olur, fotodaki aparatın amacı zaten şu: dolu olan ve çok sık kullanılmayan veya hayati önemi olmayan bir sigorta seçilir bu sigorta çıkarılır bu aparat takılır, kendi içinde harici takılana yolladığı akımda yarı sigortası olur, boş yuvaya da hali hazırda sigrortadan beslenennin sigortası yakılır. mesela ben olsam bunu arka cam rezistansına takardım. hem zaten o tesisat ağır akım kaldıracak şekilde tasarlanmıştır hem de terslik halinde sigorta atsa da bir şey olmaz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Aracımda Xiaomi 500 pro kullanıyorum.  Kontağa bağlı bir sigortadan uç alarak bağladım. Aracı stop edince kamera pasif kalıyordu. Temu'dan park modülü aldım bağlantıyı nasıl yapacağımı düsünürken bu konuya rastladım. Sanırım konumuz aynı. Takipteyim

Yorum bağlantısı
Harun Özden
Emrah Altun yazdı:

Bağlantı kablosunun yönü olduğunu sigorta yuvasında hangi yönden 12 volt geliyorsa kablonun sol bacağının oraya denk gelmesi gerektiği söylendi. 

Doğrusu budur, diğer türlü akım sigorta üzerinden geçmez, taktığınız ikinci sigorta devre dışı kalır.
Ölçüm yaparken dikkatli ve hassas olmakta fayda var, prob yanlış yerlere değebiliyor. Ben prob yerine iğne uçlu ince kablo kullanıyorum ölçüm yaparken.

Yorum bağlantısı
Emrah Altun
Harun Özden yazdı:

Doğrusu budur, diğer türlü akım sigorta üzerinden geçmez, taktığınız ikinci sigorta devre dışı kalır.
Ölçüm yaparken dikkatli ve hassas olmakta fayda var, prob yanlış yerlere değebiliyor. Ben prob yerine iğne uçlu ince kablo kullanıyorum ölçüm yaparken.

Hocam belki ben ölçümü yanlış yapıyorumdur. Elimdeki avometrenin prob uçları iğne gibi sivri. Sigorta tepelerinden ölçüm yapıyorum. Eğer imkanı varsa düzgün şekilde ölçüm nasıl yapılı anlatma, video çekme veya youtube da önereceğiniz bir video var mı?

Çağlar Bayur yazdı:

ben olsam bunu arka cam rezistansına takardım

Bir kabloya sabit sürekli akım olan, diğerine de araç çalışında güç gelen sigorta bağlanacak. Sanırım rezistans araç çalışırken güç alıyor. O zaman bir kabloyu buraya alayım.

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Boş yuvalara takmayın sigortanın bir tanesini çıkaracaksınız bu fuse tap dedikleri kabloya takacaksınız. Bunu da sigortanın yerine takacaksınız ancak seçeceğiniz sigortanın yan tarafı boş olsun mümkünse, bu kablo tam oturmayabilir yoksa. Ayrıca bunlarda yön falan yok istediğiniz gibi takın. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Özden

Emrah Altun yazdı:

Sigorta tepelerinden ölçüm yapıyorum. 

Sigortayı söküp, sigortanın bacaklarının girdiği yuvadan, diğer sigorta bacağının yuvasına değmeden ölçüm yapmanız gerekiyor.

Emrah Altun yazdı:

IMG_1418.jpeg

Fusetap nasıl takılırsa takılsın elektrik verir. Ancak canlı uca dikkat edilmez ise akım ikinci sigorta (yeni hattın sigortası) üzerinden geçmez, daha kısa olan yolu tercih eder. Bu sebeple takılan kamera vb. aksesuar hattında sigorta koruması olmaz. Bu resim doğru montajı açıklar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...