Ferit Gür 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Arkadaşlar merhaba, İstanbul Kadıköyde yaşıyorum 2006 makyajsız kasa fiestam var. 10 gündür şehir dışındaydım. Hiçbir problem yoktu, bugün arabayı çalıştırmak istediğimde gösterge ışıkları normal yanıyor ama en son immo ışığı hızlı hızlı yanıp söndüğünü gördüm. Hararet grafiği de full halde yanıp sönüyor (ışığı demiyorum göstergedeki çubuktan bahsediyorum), toplam km gösteren yer de - - - - şeklinde. Haliyle çevirsem de hiçbir çalışma belirtisi göstermiyor. Şu ana kadar yaptıklarım: 1- Akü artı kutbunu söktüm 5 dk kadar bekleyip geri taktım sonuç aynı 2- Multimetreyle aküyü ölçtüm 12.3 v civarı gösteriyor 3- Yedek anahtarla denedim sonuç değişmedi 4- Vurdurmayı denedim ama otoparkta çok müsait alan olmadığı için o da çalıştırmadı Sorun neden olabilir; değerli görüşlerinizi bekliyorum.. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Hiç gırgır yapmıyor mu? Aküyü marş anında da ölçtünüz mü? Yorum bağlantısı
Ferit Gür 8 Aralık Yazar Paylaş 8 Aralık Sani Gerşon yazdı: Hiç gırgır yapmıyor mu? Aküyü marş anında da ölçtünüz mü? Hiç ses yok tık tık sesi bile gelmiyor, marş anında ölçmedim 12.3 akü için normalin altında mı? Bu arada araç benzin lpgli 44ah akü uyuyor bunlara Yorum bağlantısı
Cem Işık 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Akü ömrü bitmiş bence, çalışmazken 12,3 gösteriyorsa marş anında daha da düşer ki çalışmaya yetmez bu. Yorum bağlantısı
Ferit Gür 8 Aralık Yazar Paylaş 8 Aralık Cem Işık yazdı: Akü ömrü bitmiş bence, çalışmazken 12,3 gösteriyorsa marş anında daha da düşer ki çalışmaya yetmez bu. Peki hocam akü yeterli değilse söylediğim belirtileri mi gösterir? Yorum bağlantısı
Cem Işık 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Ferit Gür yazdı: Peki hocam akü yeterli değilse söylediğim belirtileri mi gösterir? Akü bitince herşey olabilir, anlattıklarınız bana aküyü işaret etti açıkçası. Sağlam aküsü olan bir araçtan takviye imkanınız varsa deneyin 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Takviye ile çalışır acil durum olmadığı sürece vurdurma yapmayın bence. 1 Yorum bağlantısı
Coşku Mert 8 Aralık Paylaş 8 Aralık akünün eksi ve artı kutubunu söküp en az 30 dk. hatta 1 saat bekletin ecu kendini resetlesin. 5 dk. az bir süre. bir de böyle deneyin Yorum bağlantısı
Ferit Gür 8 Aralık Yazar Paylaş 8 Aralık Coşku Mert yazdı: akünün eksi ve artı kutubunu söküp en az 30 dk. hatta 1 saat bekletin ecu kendini resetlesin. 5 dk. az bir süre. bir de böyle deneyin Akü şarj aleti var söküp eve getircem zaten o sırada ecu da resetlenir araba da çalışırsa sorun artık aküden mi ecudan mı bilinmez 😂 Selçuk Bakış yazdı: Takviye ile çalışır acil durum olmadığı sürece vurdurma yapmayın bence. Ben de buna çok taraftar değilim ama deneyeyim dedim yer pek müsait değildi Yorum bağlantısı
Coşku Mert 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Ferit Gür yazdı: Akü şarj aleti var söküp eve getircem zaten o sırada ecu da resetlenir araba da çalışırsa sorun artık aküden mi ecudan mı bilinmez 😂 çalışsın yeter ki, sorunun kaynağı gizemli kalsa da olur 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Aralık Paylaş 8 Aralık önce akü bir tam şarj olsun, şarj aletinde akü durum göstergesi de var mı? Yorum bağlantısı
Ferit Gür 8 Aralık Yazar Paylaş 8 Aralık Çağlar Bayur yazdı: önce akü bir tam şarj olsun, şarj aletinde akü durum göstergesi de var mı? Var abi üzerindeki ekranda gösteriyor. Tam şarjda kaç volt olur bu meret. Gerçi cihaz tam şarjda elektriği keser heralde Mehmet Yeter yazdı: Bir de şarj dinamosunu kontrol ettirin. Ona başka bir sebepten dolayı yazın baktırmıştım sorun yok demişlerdi ama garajda duran arabaya şarj dinamosu ne etki edecekki çalışsa ve akü dolmasa o zaman oraya yoğunlaşırdım. Araç şu an hiç çalışmıyor 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Ferit Gür yazdı: Tam şarjda kaç volt olur bu meret volt değil de dolum akımı ve yüzdesini gösteriyor ise, atıyorum %65 ten başlayıpı 20 dak da %100e gelirse o akü dikiş tutmaz. voltajda marş basarken 11in altına düşmemeli, zaten düşüyor ise marş bamzıyor, 10.1 v altında. mesela al o aküyü ka ya tak marş basar Yorum bağlantısı
Ferit Gür 8 Aralık Yazar Paylaş 8 Aralık Çağlar Bayur yazdı: volt değil de dolum akımı ve yüzdesini gösteriyor ise, atıyorum %65 ten başlayıpı 20 dak da %100e gelirse o akü dikiş tutmaz. voltajda marş basarken 11in altına düşmemeli, zaten düşüyor ise marş bamzıyor, 10.1 v altında. mesela al o aküyü ka ya tak marş basar Abi iki foto ekledim biri şarj aleti diğeri multimetre. Şarj aleti 13.8-14.0 arası voltla şarj ediyor multimetrede ise 13.5 civarı aküden ölçüm alıyorum (araç üzerinde bu değer 12.3’lerdeydi). Netten araştırdım full kapasitede 13.6-14.0 volt arası oluyormuş bakalım doldurayım şarj aletini çektikten 10 dk sonra da ölçerim düşme varsa akü bitiktir Yorum bağlantısı
Süleyman Can 8 Aralık Paylaş 8 Aralık (düzenlendi) Bana immobilizer hatası gibi geldi. Anahtar kabı değiştirdiğimde benzer şekilde marş basmamıştı. Yedek ile neden çalışmamış orası garip. Anahtarı 5 kere 2 konumuna getirerek aç kapa yapın. Bip diye bir ses duyunca kumandanın üzerinden bir düğmeye basın tekrar bip desin. Belki işe yarar. 8 Aralık tarihinde Süleyman Can tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Ferit Gür yazdı: şarj aletini çektikten 10 dk sonra da ölçerim düşme varsa akü bitiktir marşa basmadan anlaşılmaz, sabaha 13 e düşmüştür o başka zaten Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Ferit Gür yazdı: Ona başka bir sebepten dolayı yazın baktırmıştım sorun yok demişlerdi ama garajda duran arabaya şarj dinamosu ne etki edecekki çalışsa ve akü dolmasa o zaman oraya yoğunlaşırdım. Araç şu an hiç çalışmıyor Haklısıniz. Başıma geldiği için bu sebepten olabilir diye tavsiye etmiştim. Umarım sorun çok önemli bir şey değildir. 1 Yorum bağlantısı
Ferit Gür 8 Aralık Yazar Paylaş 8 Aralık Süleyman Can yazdı: Bana immobilizer hatası gibi geldi. Anahtar kabı değiştirdiğimde benzer şekilde marş basmamıştı. Yedek ile neden çalışmamış orası garip. Anahtarı 5 kere 2 konumuna getirerek aç kapa yapın. Bip diye bir ses duyunca kumandanın üzerinden bir düğmeye basın tekrar bip desin. Belki işe yarar. Aküyü şarj ettikten sonra olmazsa dediğinizi denerim. Bu tam olarak ne işe yarar immo hafızasındaki anahtarları mı silmiş diyorsunuz Yorum bağlantısı
Süleyman Can 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Ferit Gür yazdı: Aküyü şarj ettikten sonra olmazsa dediğinizi denerim. Bu tam olarak ne işe yarar immo hafızasındaki anahtarları mı silmiş diyorsunuz Aynen, yeniden kayıt ediyor anahtarı denemeye değer. Yorum bağlantısı
Ferit Gür 8 Aralık Yazar Paylaş 8 Aralık Süleyman Can yazdı: Aynen, yeniden kayıt ediyor anahtarı denemeye değer. Denedim malesef olmadı Yorum bağlantısı
Ferit Gür 8 Aralık Yazar Paylaş 8 Aralık Malesef aküyü 13.6’lara kadar şarj etmeme rağmen olmadı yarın bir de takviye etmeyi denerim ama ondan da değilse başka ne olabilir immo anteni yapar mı bu sıkıntıyı 1 Yorum bağlantısı
Onur Bulut 9 Aralık Paylaş 9 Aralık Aynı sorun başıma gelmişti. Kontrol ettiğimde motor sigortasının attığını görmüştüm. Sigortaları kontrol edermisin ? Kırmızı yanıp sönmesi tamamen immo hatası araç anahtarı okumuyor. 1 Yorum bağlantısı
Ferit Gür 9 Aralık Yazar Paylaş 9 Aralık Onur Bulut yazdı: Aynı sorun başıma gelmişti. Kontrol ettiğimde motor sigortasının attığını görmüştüm. Sigortaları kontrol edermisin ? Kırmızı yanıp sönmesi tamamen immo hatası araç anahtarı okumuyor. Hangisi olduğunu biliyor musun Yorum bağlantısı
Selim Kaya 9 Aralık Paylaş 9 Aralık Ferit Gür yazdı: Abi iki foto ekledim biri şarj aleti diğeri multimetre. Şarj aleti 13.8-14.0 arası voltla şarj ediyor multimetrede ise 13.5 civarı aküden ölçüm alıyorum (araç üzerinde bu değer 12.3’lerdeydi). Netten araştırdım full kapasitede 13.6-14.0 volt arası oluyormuş bakalım doldurayım şarj aletini çektikten 10 dk sonra da ölçerim düşme varsa akü bitiktir Multimetreyi seri bağlayıp dolum esnasında akım ölçün. Şarj esnasında akım 10mA altına düşünce yeterli olur diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts