İçeriğe Yönlendir

Şam Rejimi Düştü… Şimdi Ne Olacak?

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz
Ümit Türk yazdı:

Bende Ali Darbaz nasıl oldu da Suriye konusu açmadı diyordum kii neyse :exc1:

Ee Suriye doydu. Şimdi sırada kim var. Hangi ülkeye silah satılacak ? :fiuw:

@Mehmet Ozyurek abi sigortada indirim yapsın diye Forumda etkileşim yaratıyorum

• Teşekkür 1
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
İbrahim Arslan yazdı:

Sanayinin göbeğinden  bildiriyorum. Suriyelilerin gitmesi durumunda teknik eleman sıkıntısı asla olmaz.

Geçen sene Türkiye'nin en köklü sanayi kuruluşlarından birinde çok büyük bir projede 1 yıla yakın çalıştım.

Farklı şirketlerden 500 den fazla montaj çalışanı vardı. En alt seviye teknik işleri yapan grupta sadece 1 suriyeli vardı.

Çobanlar ve tarımda çalışanlar zaten Afgan.

Eleman sorununu çözmek hiç de zor değil. Bildiğim bir organize sanayide fabrikatörler bastırdı parayı, yuksek kalitede laboratuarlı meslek lisesini kurdu. Seçerek öğrenci aldılar. Mezunları da hemen işe aldılar bile.

Kaliteli eğitim veren iş garantili meslek liselerini kur bakalım, eleman sıkıntısı kalıyor mu?

İbrahim Abi bu sene Euro Bölgesinden gelenlerle Kurulumda çalıştım. Aralarından 1 Suriyeli 1 Filistinli Mühendis arkadaşta vardı.İkiside üst kalite teknik ve beceriye sahip Kişilik olarakta harika insanlardı.Filistinli olan Arkadaş Alman Firmasında calışıyor tek başına sahada Elinde Laptop Tornavida Ölçü aleti Koskoca Üniteyi Yazılımından Elektriğine Mekaniğine kadar devreye aldı.Ben sadece ağzım açık yardım ettim.

Daha söyleyecek bir şey yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Ali Darbaz

Haydaaa iki saat uçalım dedik Suriye ve Ypg anlaşma imzalayıp özerklikten vazgeçmişler. Petrolüde alın sizin olsun demiş.  Var burda bir iş, 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

SON DAKİKA — Ahmed Şara ile Mazlum Abdi arasında anlaşma yapıldı

Maddeleri:

1- Tüm Suriyelilerin temsilde ve siyasi sürece katılımda haklarının güvence altına alınması ve devlet kurumlarının ehliyet ve liyakat esasına göre inşa edilmesi; dini ve etnik kökenlerinden bağımsız olarak.

2- Kürt toplumunun Suriye devletinde asli bir toplum olarak kabul edilmesi ve Suriye devletinin vatandaşlık hakkı ile anayasal haklarını güvence altına alması.

3- Suriye topraklarının tamamında ateşkesin sağlanması.

4- Kuzeydoğu Suriye’deki tüm sivil ve askeri kurumların, sınır kapıları, havaalanları ve petrol ile gaz sahaları da dahil olmak üzere Suriye devleti yönetimine entegre edilmesi.

5- Tüm Suriyeli mültecilerin ülkelerine, evlerine dönüşlerinin sağlanması ve Suriye devleti tarafından korunmalarının temin edilmesi.

6- Suriye devletinin Esad ailesinin iktidarını koruma ve devletin güvenliğini ve birliğini tehdit eden tüm unsurlarla mücadelede desteklenmesi.

7- Bölünme çağrılarının, nefret söylemlerinin ve Suriye toplumunun tüm bileşenleri arasında fitne çıkarmaya yönelik girişimlerin reddedilmesi.

8- Yürütme komitelerinin, bu anlaşmanın uygulanmasını mevcut yılın sonunu aşmayacak şekilde gerçekleştirmek için çalışması ve çaba göstermesi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bugün bunu izledim. çatır çatır plan ilerliyor. 

çok iyi dinlenmesi lazım bu videonun:

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Bugün bunu izledim. çatır çatır plan ilerliyor. 

çok iyi dinlenmesi lazım bu videonun:

bu şekilde gazeteciliği fatih altaylı da yapıyor. Bir alanda 8 tane farklı olguyu farklı açıdan değerlendirip eleştiriyorsun. Ama farkında olmadan 3.eleştirin ile 7.eleştirinde tutarsızlığa düşüyorsun. Ama izleyici buna uyanamıyor. Hepsini ayrı ayrı düşününce aa doğru diyorsun.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Hangisinde? Açıklama bekliyorum.

Bizi uyandır lütfen yanılgıya düşmeyelim

Ancak sarhoş vb olmasın içinde.

Bu herifte fazla ego var fatih de bağırgan. Onun dışında sorun görmedim ben.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Hangisinde? Açıklama bekliyorum.

Bizi uyandır lütfen yanılgıya düşmeyelim

Ancak sarhoş vb olmasın içinde.

Bu herifte fazla ego var fatih de bağırgan. Onun dışında sorun görmedim ben.

Popüler eleştirmenlik. Kolay iş. Hele ki levent bey. Çok değişken bir arkadaşımız. 

bize gündelik olaylarla fikir üretenler değil, olayların gerçek ilişkilerini ortaya çıkaran gazeteciler lazım. Yorumu biz yaparız. O kadar aklımız var. Ama bazıları medya’da yönlendirmek amaçlı varlar maalesef

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bazı anlaşmaları bazısı yapılınca, bazılarıı da anlaşma açıkalnmandan önce şartların 13 günde oluşturulması ile fark edebiliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

YPG ile şak diye anlaşma yapan HTŞ'ye acaba birileri "bak yapmazsan ülkeyi kana bularız bak örnek 1500 kişi" demiş olabilir mi?

Levent iyidir öte yandan. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Popüler eleştirmenlik. Kolay iş. Hele ki levent bey. Çok değişken bir arkadaşımız. 

Hangi dedikleri çelişti ben onu sormuştum.

değişkenlik iyidir. sabit fikirli olmak tehlikelidir. 

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

15 yıldır medya sektöründe çalışıyorum, gazetecinin fikri olmaz fiyatı olur kadar doğru bir söz yok. İsmi zikrolanların hepsi bu kapsamda. F. A. mesela aynı inandırıcılıkla bir meselenin iki tarafını da savunabilir. Diğeri de bir mahallede barınamayınca karşısına geçmiş bir arkadaş. Tartışılan konudan bağımsız yazdım. Bi ara modlar silebilir bu mesajımı da.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Şu an detayları dış basında okuyoruz.  Suriyede bölgesel halk oylaması ile bağımsızlığa gidecek süreç üzerinde mutabakat sağlanmış.  

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Bugün Suriye li öğrencilerim ike konuştum hocam rejim ile devlet güçlerinin karşılıklı çatışması dedi. 400 devlet tarafından 500 eski esad taraftarı öldü dedi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Metin Uzunoğlu yazdı:

Bugün Suriye li öğrencilerim ike konuştum hocam rejim ile devlet güçlerinin karşılıklı çatışması dedi. 400 devlet tarafından 500 eski esad taraftarı öldü dedi.

bunu biz de biliyoruz ama neden. neden hemen YPG ile "tanıma" anlaşması imzalandı. 

İki hafta sonra ama YPG de silah bıraksın deyince biz "ama ypg zaten yok ki" "suriye ordusu o" diyecekler.. 6-7 sene sonra da referandum.. yerinden edilen bize gelen 10 milyon arabın yerine kimlerin geçtiğini burda söylemek istemiyorum. 2011 de mayınları israil ile beraber nasıl temizledik. tarım yapacağdık. Yakılan tapular yıkılan evler. inanmayan kaynaklara ulaşabilir. 

Çözüm ne. Çözüm yok. çözüm tek dil dek devlet tek millet.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

"ama ypg zaten yok ki" "suriye ordusu o" diyecekler..

dediler de , kasım 2024 müydü neydi, yan komşumuzda bizim ruhumuz bile duymazken şak diye 10 günde bisikletle sarayı ele geçirirlerken o günlerde acele haber programı yaparken abc xyz nedir ne diildir kime saydıralım derlerken proframın başında abc ye kötü adamlar derken, reji uyardı aaa yokk abc ler iyi adam dendi canlı yayında türk medyasında... bazen konulma metinleri gecikince böyle boşa düşüyorlar çokça... sdg oldu bugün iyi adamların takısı, yarın gsd de olabilir.... hedef sonuç belli, kemerleri bağlayıp seyretmek dışında bir şey yapılmaz

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Metin Uzunoğlu
  • Yeni Oluştur...