Ahmet Çalışkan 9 Aralık 2024 Paylaş 9 Aralık 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Şu hapisaneyi gördükten sonra ben sustum. Yani hepimiz insanız. Ben de suriyeli istemedim, sevmedim ama muhalif olarak 100 binden fazla mahkumun olduğu, çoğunun aklını yitirdiğini gördük. Hala saddamın ırak lideri olduğunu sananlar var. Hala ulaşılamayan ama kameralardan görülen hücreler var. İnsan pres makineleri, işkence aletleri falan. Sınırı kapattık diye o hapisanelerde bu muameleyi görme ihtimali olan insanların olduğunu bilmek kötü bir duygu. Vicdan hesabı olur bence. Dünyayı gezmedim, diğer milletleri bilmiyorum ama bizim milletimizde "benim kötüm, senin kötün" anlayışı var ne yazık ki. Karşı mahallenin diktatörü yapıyorsa tu kaka, senin diktatörün yapıyorsa kahraman(!) Esad gibi bir zalim için neredeyse yas tutacak olanlar var. İnsan olmayı unutmamak lazım. Yorum bağlantısı
Ali Gök 9 Aralık 2024 Paylaş 9 Aralık 2024 Mehmet Göktürk yazdı: “Esad iyi çevresi kötü” 😂 hapse atıyor atıyor ama çalışıyorda 1 3 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 9 Aralık 2024 Paylaş 9 Aralık 2024 israil fırsattan istifade emelleri için boşluğu değerlendiriyor.... Muhaliflerin eline geçmesin diyeymiş mış muş.... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Aralık 2024 Paylaş 9 Aralık 2024 Furkan Avcı yazdı: israil fırsattan istifade emelleri için boşluğu değerlendiriyor.... Muhaliflerin eline geçmesin diyeymiş mış muş.... çok daha fazla şey yapıyor bence uçaklar vızır vızır. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 9 Aralık 2024 Paylaş 9 Aralık 2024 Ahmet Çalışkan yazdı: Birçok ülkede ilkokuldan hallice bir üniversite okumanın, bir zanaat sahibi olmaktan daha iyi olduğunu düşünen bir millet yok ki. Aynı zamanda birçok ülkenin genç nüfusu kalifiye. Ben mi çok umutsuzum ya da abartıyor muyum bilmiyorum ama Z kuşağı tamamen çöp bir nesil. Her bakımdan. Yazdıkkarınızda haklılık payınız var lakin Z kuşağı tamamen çöp diye genelleme yapmanız bütün haklı yanlarınızı yok ediyor. Azınlıkta da olsa pırlanta gibi gençler var. 5 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 9 Aralık 2024 Paylaş 9 Aralık 2024 Metin Uzunoğlu yazdı: Yazdıkkarınızda haklılık payınız var lakin Z kuşağı tamamen çöp diye genelleme yapmanız bütün haklı yanlarınızı yok ediyor. Azınlıkta da olsa pırlanta gibi gençler var. Büyük oğlum (14 yaşında) siyaset konuşabiliyor. Kendi düzeyinde fikirleri var ve haberleri takip ediyor. Ben o yaştayken duvar üzerinde bisiklet sürerdim. Hükümette kim varmış haberim dahi yoktu. Bacaklarımda hala yara izleri var Z kuşağı çöp değil. Devlet dairelerine telefon direklerindeki ilanlarla ilkokul mezunuyken girip 2 kere 2 den fazla matematik bilmeyen adamların "aslan ekmeğin midesinde yeğen, biz biyerlere geldik sizde çalışın" cılara kemdilerini ezdirmedikleri için öyle görünğyor. O dayı şimdi ergenlikte olsa belki büyüdüğünde çöp karıştıracaktı.. 5 4 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 10 Aralık 2024 Paylaş 10 Aralık 2024 (düzenlendi) İlkay Başaran yazdı: Türklerin ilk olarak çinli kaynaklarda, en fazla da iran kaynaklarında geçtiğini okumuştum. Okulda Peyam diye iranlı arkadaşım vardı kulakları çınlasın hayattaysa iyi insandı. Önemli olan insan. Kızları çok güzel olur. Kötü anlamda demiyorum yanlış anlaşılmasın. Kafamızda bir Hollywood efekti var ama orta doğunun güzeli bence daha çok. Gezmediğimizden ya da önyargımızdan bilmiyoruz. Yine de bana sorsalar en güzel kızlar kimde diye Türk’ler derim. Half-Life oyununun Combine isimli bir baş düşmanı vardı oynayan bilir. Her ırkın en gözde özelliklerini alıp biyomühendislik ile öne çıkarıp süper ırklar yaratıyordu. Bizdeki de ona benzer. Sarışının da en güzelini bizde bulursun, esmerin de kumralın da. Aynı şey erkekler için de geçerli. Ekseriyetle ortalamanın üzerinde güzel tipler var. Bu arada mevzu döndü dolandı yine kadınlara geldi. Resmen tarih tekerrür ediyor. Politika ile başlamıştık oysaki. İlkay abi bunlar hep senin yüzünden. Çin sarayını 40 kişi ile esir alıp da bir Çin prensesi ile yelkenleri suya indiren Orta Asya Türklerinden ya da Baltacı Mehmet paşadan farkın yok. Kaşla göz arasında Suriye’yi unutturdun bize. Kınıyorum. 10 Aralık 2024 tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi 6 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 10 Aralık 2024 Paylaş 10 Aralık 2024 Çağrı Alaf yazdı: Kafamızda bir Hollywood efekti var ama orta doğunun güzeli bence daha çok. Gezmediğimizden ya da önyargımızdan bilmiyoruz. Yine de bana sorsalar en güzel kızlar kimde diye Türk’ler derim. Half-Life oyununun Combine isimli bir baş düşmanı vardı oynayan bilir. Her ırkın en gözde özelliklerini alıp biyomühendislik ile öne çıkarıp süper ırklar yaratıyordu. Bizdeki de ona benzer. Sarışının da en güzelini bizde bulursun, esmerin de kumralın da. Aynı şey erkekler için de geçerli. Ekseriyetle ortalamanın üzerinde güzel tipler var. Bu arada mevzu döndü dolandı yine kadınlara geldi. Resmen tarih tekerrür ediyor. Politika ile başlamıştık oysaki. İlkay abi bunlar hep senin yüzünden. Çin sarayını 40 kişi ile esir alıp da bir Çin prensesi ile yelkenleri suya indiren Orta Asya Türklerinden ya da Baltacı Mehmet paşadan farkın yok. Kaşla göz arasında Suriye’yi unutturdun bize. Kınıyorum. Görücü usulü harici olan (birbirlerini özgürce tanıyıp evlenmeye karar verebilen erkek-kadın) evliliklerin mahsülleri görsel olarak da yapı olarak da daha iyi olur genelde. Bilinçaltı ve ilkel beyin kuvvetli, sağlam ve albenili olanı seçmeye programlı. Töreler buna izin vermiyordu çoğu zaman en azından köylerde. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 10 Aralık 2024 Paylaş 10 Aralık 2024 Kimin kaybedip kimin kazanacağı şimdiden bellidir. 1 koyup 10 alacağız denilen Irak işgalinde babayı aldık. Golan Tepeleri hayırlı olsun. https://www.hurriyet.com.tr/dunya/live-son-dakika-israil-suriyeyi-vurdu-tarihinin-en-buyuk-hava-saldirilarindan-biri-yuzlerce-hedef-vuruldu-42620906#post-1 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Aralık 2024 Yazar Paylaş 10 Aralık 2024 Avrupa birliği ülkeleri irtica başvurularını askıya almış. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 10 Aralık 2024 Paylaş 10 Aralık 2024 Ali Darbaz yazdı: Avrupa birliği ülkeleri irtica başvurularını askıya almış. Ne kadar terörist varsa Japonya’sına kadar doldurdular şimdi onlar da illallah etti. Hakkıyla vizesini alamayan devlete katil diyor. İyi olmamış, iltica edecek adamın burada zaten işi yoktu. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Aralık 2024 Yazar Paylaş 10 Aralık 2024 Çağrı Alaf yazdı: Ne kadar terörist varsa Japonya’sına kadar doldurdular şimdi onlar da illallah etti. Hakkıyla vizesini alamayan devlete katil diyor. İyi olmamış, iltica edecek adamın burada zaten işi yoktu. suriyelilerin irtica başvurularını kastetmiştim. Diğerlerine serbest. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 10 Aralık 2024 Paylaş 10 Aralık 2024 Ali Darbaz yazdı: suriyelilerin irtica başvurularını kastetmiştim. Diğerlerine serbest. Bu resmen faşistlik. (!) O zaman iyi sıkıntı yok en azından Alemanlar alır ama Fransa’nın artık Türkiye’den herhangi bir sebeple iltica kabul etmediğini okumuştum. Kim olursa olsun. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Aralık 2024 Paylaş 10 Aralık 2024 Ali Gök yazdı: gitmeyeceklerki zaten artık kurulu düzenleri var. Gideni gören var mı hiç.. Ben algıdan ibaret olduğunu düşünüyorum.. Neden gitsinler; karışık ve yönetimi olmayan bir ülke. Dün rejim değişti diye, evlerini barklarını, işlerini, sağlık imkanlarını, yardımlarını, eğitimlerini bırakıp gittiklerini ben düşünmüyorum. Ben olsam gitmezdim. İlkay Başaran yazdı: Devlet dairelerine telefon direklerindeki ilanlarla ilkokul mezunuyken girip 2 kere 2 den fazla matematik bilmeyen adamların ".. Ben bu vasıflar ile millet vekili olmuş birini tanıyorum len 4 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 10 Aralık 2024 Paylaş 10 Aralık 2024 Mehmet Ozyurek yazdı: Gideni gören var mı hiç.. Ben algıdan ibaret olduğunu düşünüyorum.. Neden gitsinler; karışık ve yönetimi olmayan bir ülke. Dün rejim değişti diye, evlerini barklarını, işlerini, sağlık imkanlarını, yardımlarını, eğitimlerini bırakıp gittiklerini ben düşünmüyorum. Ben olsam gitmezdim. Gidiyorlar lafı zaten algıdan ibaret. Bedave sağlık. Vergisiz yaşam varken kim gider kaosun içine. Görüntüler savaştaki Lübnan'dan kaçanların konvoyu. Hiç birinin kendi rızası ile gideceğini düşünmüyorum. En büyük zararı biz göreceği bu belli. Hem komşu ülke parçalanacak hemde kurluan özerk bölgelerdekileri kuzey Irak gibi biz besleyeceğiz. 3 Milyon öyroya geri kabul antlaşması yapanlar neler yapmaz. 2 Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan 10 Aralık 2024 Paylaş 10 Aralık 2024 Sanayinin göbeğinden bildiriyorum. Suriyelilerin gitmesi durumunda teknik eleman sıkıntısı asla olmaz. Geçen sene Türkiye'nin en köklü sanayi kuruluşlarından birinde çok büyük bir projede 1 yıla yakın çalıştım. Farklı şirketlerden 500 den fazla montaj çalışanı vardı. En alt seviye teknik işleri yapan grupta sadece 1 suriyeli vardı. Çobanlar ve tarımda çalışanlar zaten Afgan. Eleman sorununu çözmek hiç de zor değil. Bildiğim bir organize sanayide fabrikatörler bastırdı parayı, yuksek kalitede laboratuarlı meslek lisesini kurdu. Seçerek öğrenci aldılar. Mezunları da hemen işe aldılar bile. Kaliteli eğitim veren iş garantili meslek liselerini kur bakalım, eleman sıkıntısı kalıyor mu? 6 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 10 Aralık 2024 Paylaş 10 Aralık 2024 Mehmet Ozyurek yazdı: Gideni gören var mı hiç.. Ben algıdan ibaret olduğunu düşünüyorum.. Neden gitsinler; karışık ve yönetimi olmayan bir ülke. Dün rejim değişti diye, evlerini barklarını, işlerini, sağlık imkanlarını, yardımlarını, eğitimlerini bırakıp gittiklerini ben düşünmüyorum. Aynisini ben de dusunuyorum. Ahaberciler suriyeliler akin akin gidiyormus dediler. Ben de dün esad yikildi diye yonetimi olmayan belki de terosistlerin elinde olan yere neden gitsin insanlar dedim. Hadi bir seyler rayina oturmus olsa neyse de... Baktim konu yine ayni sarmala saracak. He he dedim 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 10 Aralık 2024 Paylaş 10 Aralık 2024 30-40 yaş üstü, "memleketim de memleketim" diyenlerden giden olur. Gençler, okula gidenler gitmez. Gitseler ne olacak, hangi alt yapı ile yaşayacaklar. Belki 1-2 sene içinde Suriye'de bir düzen kurulursa burada mutlu olmayanlardan bir miktarı gider. Sanayide de büyük şirketler zaten çok fazla suriyeli çalıştırmıyor, genelde küçük yerlerde, ucuza çalıştırıyorlar. Onlar giderse yeri bir şekilde dolar. Bizim binada bir mobilyacı var mesela, Kayseri'deki olaylar sonrasında eleman bulamıyoruz demişti. Ali Darbaz yazdı: Avrupa birliği ülkeleri irtica başvurularını askıya almış. İltica isteğinin reddinde geri gönderme için o ülkedeki hükümetin tanınmış olması gerekir diye bir şeyler okudum. Yani AB yeni Suriye hükümetini tanımış olacak. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Aralık 2024 Yazar Paylaş 10 Aralık 2024 (düzenlendi) Peki Süriyede TL kullanımı bize bir zararı olurmu 10 Aralık 2024 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Aralık 2024 Paylaş 10 Aralık 2024 Evet sorun küçük işletmelerdeki kalifiye veya hammaliye işinde çalışan personellerde.. Çünkü artık bizde üniversite mezunu olmayan genç yok. İyi kötü her genç'e bir şeyler pofpoflanıyor veya yükleniyor. Büyük fabrikalar veya işletmelerde yoklar. Ali Darbaz yazdı: Peki Süriyede TL kullanımı bize bir zararı olurmu Kulanılıyor muymuş? Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 10 Aralık 2024 Paylaş 10 Aralık 2024 Ali Darbaz yazdı: Peki Süriyede TL kullanımı bize bir zararı olurmu Kullanamayacaklar zaten. Bu kadar enflasyonu olan para birimini kimse kullanamaz. 2 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Aralık 2024 Paylaş 10 Aralık 2024 Mehmet Ozyurek yazdı: Dün rejim değişti diye, evlerini barklarını, işlerini, rejim lafı da komik, geçen hafta terörist ilan eidlenler haftaya merkez bankası sorumlusu diye uçakla seyahate çıkacak 1 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan 10 Aralık 2024 Paylaş 10 Aralık 2024 (düzenlendi) Bu konunun siyasi ve güvenlik bölümünü analiz edecek yetkinliğe sahip değilim. Tam olarak ne olup bittiğini neyin ülkemizin yararına zararına oldugunu çözemiyorum. Yazılar okuyorum, videolar izliyorum, yetmiyor. Kesin tek fikrim var biz de İsrailin yaptığı gibi Suriye'de derin bir tampon bölge oluşturmalıyız. Hatta tüm Suriye ve Irak sınırımız boyunca olmalı. Teröristleri ve yarın ne olacağı belirsiz grupları sınırımızdan uzak tutmamız gerek. 10 Aralık 2024 tarihinde İbrahim Arslan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ümit Türk 10 Aralık 2024 Paylaş 10 Aralık 2024 Bende Ali Darbaz nasıl oldu da Suriye konusu açmadı diyordum kii neyse Ee Suriye doydu. Şimdi sırada kim var. Hangi ülkeye silah satılacak ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts