Tansu Kalafatoğlu 9 Aralık Paylaş 9 Aralık Ali Gök yazdı: İsrail şimdi istilaya mı başlıyor sınırı geçmişler Şimdilik çölden ırak’a kadar petrol koridoru. Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 9 Aralık Paylaş 9 Aralık iran ile ülkemize hiç birşey yapamazlar o kadar da uzun boylu değil Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Aralık Paylaş 9 Aralık Ali Gülmez yazdı: iran ile ülkemize hiç birşey yapamazlar o kadar da uzun boylu değil Esad uzundu. 2 6 Yorum bağlantısı
Ali Gök 9 Aralık Paylaş 9 Aralık Ali Gülmez yazdı: iran ile ülkemize hiç birşey yapamazlar o kadar da uzun boylu değil hangi veriler ile bu hesabı yaptık ? suriyeyede 1 günde yapmadılar 50 senede yaptılar 3 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 9 Aralık Paylaş 9 Aralık Suriye başka bir mesele. Konudan da belli olacağı üzere değişkenler saymakla bitmez. Ne olup biteceğini bekleyip görmekten başka çare yok. İyi olur İnşallah. Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 9 Aralık Paylaş 9 Aralık Ali Gök yazdı: hangi veriler ile bu hesabı yaptık ? suriyeyede 1 günde yapmadılar 50 senede yaptılar iran kendi içinde askeri olarak çok güçlü ama dışarıya karşı birşey yapamadıklarını İsrail ile olan olaylarda gördük Burada demek istediğim iranın kendi içinden başlayacak olan muhalif bir ayaklanmanın kendileri tarafından rahatça bastırabileceği ancak başka bir ülke ile savaşa gelir farklı bir ülke gelir irana çöker ona birşey diyemem Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 9 Aralık Paylaş 9 Aralık (düzenlendi) Ali Gülmez yazdı: iran kendi içinde askeri olarak çok güçlü ama dışarıya karşı birşey yapamadıklarını İsrail ile olan olaylarda gördük Burada demek istediğim iranın kendi içinden başlayacak olan muhalif bir ayaklanmanın kendileri tarafından rahatça bastırabileceği ancak başka bir ülke ile savaşa gelir farklı bir ülke gelir irana çöker ona birşey diyemem İran güç algısını tamamen yitirmiş içten fethedilmiş bir memleket. Biz bile o kadar sağlam temeller üzerine kurulmamıza rağmen nelerle uğraşıyoruz. İran gibi bir memleketin sağlam kalması zaten mucize gibi bir şey. Klasik dışarıdan katı ve totaliter görünen içeride bozunmuş ve cehaletle uğraşan İslam cumhuriyeti manzarası. Türkiye'ye saldıramazlar ama bizim aşırı güçlü olduğumuzdan değil, kendilerinin kımıldayacak hali kalmadı. Mossad adamların 2 numarasını şişledi dünyanın önünde. Kaldı ki İran dediğin yerin yerel halkı ile Türklerin savaşması için hiçbir sebep yok. Pers arkadaşlarım var. Hepsi Türkleri çok sever, aralarında bizim gibi entelektüel olma sevdasına kapılanlar, aydınlar var. Buna İran diasporasına şahit olan herkes katılır. İran halkının ekserisi iyidir, yönetimi fena kaptırdılar sadece. Kaldı ki bizimde kültürel anlamda çok alışverişimiz var. Bir Pers ile İngilizce konuşurken bazen kelime seviyesinde terminolojik sıkıntı yaşıyoruz, ben Türkçe söylüyorum o anlıyor. Zaten islamı aldığımız yer bizim Persler. Araplar değil. Namaz’a Salah demememizin sebebi de bu. Türkçe ile Persçenin ortak kümesi zengin. Umarım bir an önce demokratik anlamda gelişirler içlerinden de cübbelileri temizlerler. Ben yurtdışında kendilerinden hep iyilik gördüm. Bir halka mâl edilemez, yurtdışındaki ile yurtiçindeki tipler farklı olur ama İran dışarıdan göründüğü gibi asan kesen bir halka sahip değil. En azından büyük bir kısmı. 9 Aralık tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi İmla Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 9 Aralık Paylaş 9 Aralık Çağrı Alaf yazdı: İran güç algısını tamamen yitirmiş içten fethedilmiş bir memleket. Biz bile o kadar sağlam temeller üzerine kurulmamıza rağmen nelerle uğraşıyoruz. İran gibi bir memleketin sağlam kalması zaten mucize gibi bir şey. Klasik dışarıdan katı ve totaliter görünen içeride bozunmuş ve cehaletle uğraşan İslam cumhuriyeti manzarası. Türkiye'ye saldıramazlar ama bizim aşırı güçlü olduğumuzdan değil, kendilerinin kımıldayacak hali kalmadı. Mossad adamların 2 numarasını şişledi dünyanın önünde. Kaldı ki İran dediğin yerin yerel halkı ile Türklerin savaşması için hiçbir sebep yok. Pers arkadaşlarım var. Hepsi Türkleri çok sever, aralarında bizim gibi entelektüel olma sevdasına kapılanlar, aydınlar var. İran halkının ekserisi iyidir, yönetimi fena kaptırdılar yoksa. Kaldı ki bizimde kültürel anlamda çok alışverişimiz var. Bir pers ile İngilizce konuşurken ben bazen terminolojik sıkıntı yaşıyoruz, ben Türkçe söylüyorum o anlıyor. Türkçe ile Persçenin ortak kümesi zengin. Umarım bir ancak demokratik anlamda gelişirler içlerinden de cübbelileri temizlerler. Buna İran diasporasına şahit olan herkes katılır. Güzel ve farklı bir sinemaları var. https://tr.wikipedia.org/wiki/Asgar_Ferhadi gibi bir yönetmenleri var. https://www.imdb.com/title/tt5186714/ Oscarlı "Satıcı" filmi. 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 9 Aralık Paylaş 9 Aralık (düzenlendi) Evren Erakçora yazdı: Güzel ve farklı bir sinemaları var. https://tr.wikipedia.org/wiki/Asgar_Ferhadi gibi bir yönetmenleri var. https://www.imdb.com/title/tt5186714/ Oscarlı "Satıcı" filmi. Entelektüel kapasiteleri yüksek olduğundan dışarıdan ambargolar içeriden sarıklı ajanlar ile imanları gevretildi. Atatürk’e büyük hayranlıkları var. Bize de öylesi gelse esas güç biz olurduk bu coğrafyada diyen var. Dediğim gibi, ben diasporalarından yani gurbetçilerinden çok kaliteli insanlıklar gördüm. Bir Türk’ün Türk’e yapmadığını onların bana yaptığına şahit oldum. Bunu bu kadar net söylemenin sebebi en az 15-20 tanesi ile tanışmış ve misafirliğe gidip gelmiş olmam. Aralarında İran Türk’ü Kürdü ya da direkt aryanı var. Hepsinin fikirleri bu yöndeydi. Neyse çok övdüm bir dahaki konuda biraz da gömeceğim. Sonra İrancı derler 9 Aralık tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi 1 3 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 9 Aralık Paylaş 9 Aralık Çağrı Alaf yazdı: İran güç algısını tamamen yitirmiş içten fethedilmiş bir memleket. Biz bile o kadar sağlam temeller üzerine kurulmamıza rağmen nelerle uğraşıyoruz. İran gibi bir memleketin sağlam kalması zaten mucize gibi bir şey. Klasik dışarıdan katı ve totaliter görünen içeride bozunmuş ve cehaletle uğraşan İslam cumhuriyeti manzarası. Türkiye'ye saldıramazlar ama bizim aşırı güçlü olduğumuzdan değil, kendilerinin kımıldayacak hali kalmadı. Mossad adamların 2 numarasını şişledi dünyanın önünde. Kaldı ki İran dediğin yerin yerel halkı ile Türklerin savaşması için hiçbir sebep yok. Pers arkadaşlarım var. Hepsi Türkleri çok sever, aralarında bizim gibi entelektüel olma sevdasına kapılanlar, aydınlar var. Buna İran diasporasına şahit olan herkes katılır. İran halkının ekserisi iyidir, yönetimi fena kaptırdılar sadece. Kaldı ki bizimde kültürel anlamda çok alışverişimiz var. Bir Pers ile İngilizce konuşurken bazen kelime seviyesinde terminolojik sıkıntı yaşıyoruz, ben Türkçe söylüyorum o anlıyor. Zaten islamı aldığımız yer bizim Persler. Araplar değil. Namaz’a Salah demememizin sebebi de bu. Türkçe ile Persçenin ortak kümesi zengin. Umarım bir an önce demokratik anlamda gelişirler içlerinden de cübbelileri temizlerler. Ben yurtdışında kendilerinden hep iyilik gördüm. Bir halka mâl edilemez, yurtdışındaki ile yurtiçindeki tipler farklı olur ama İran dışarıdan göründüğü gibi asan kesen bir halka sahip değil. En azından büyük bir kısmı. Türklerin ilk olarak çinli kaynaklarda, en fazla da iran kaynaklarında geçtiğini okumuştum. Okulda Peyam diye iranlı arkadaşım vardı kulakları çınlasın hayattaysa iyi insandı. Önemli olan insan. Çağrı Alaf yazdı: Neyse çok övdüm bir dahaki konuda biraz da gömeceğim. Sonra İrancı derler Kızları çok güzel olur. Kötü anlamda demiyorum yanlış anlaşılmasın. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Aralık Paylaş 9 Aralık 2025 baş döndürücü olacak, unutmaz isek bi kaç ay geriye dönüp tekrar tahlil edebilen için çok eğlenceli bile olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Aralık Paylaş 9 Aralık bayburtlular kıpçakmış ilber ortaylı dedi. 2 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 9 Aralık Paylaş 9 Aralık Çağlar Bayur yazdı: 2025 baş döndürücü olacak, unutmaz isek bi kaç ay geriye dönüp tekrar tahlil edebilen için çok eğlenceli bile olabilir. Temizlik harekatı var sanırım.Yılmaz Özdil güzel izah etmiş viledayı ömrü çok olsun Yorum bağlantısı
Servet Aydın 9 Aralık Paylaş 9 Aralık Çağlar Bayur yazdı: 2025 baş döndürücü olacak, unutmaz isek bi kaç ay geriye dönüp tekrar tahlil edebilen için çok eğlenceli bile olabilir. Çok pahalı. İnsanlar eviMe çöküyor ev hediyeSi almadan 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan 9 Aralık Paylaş 9 Aralık (düzenlendi) Diğer olacaklar hakkında bir şey iddia edemem ama şu saydıklarım %100 gerçekleşecek. Yazın bir köşeye: 1- Türkiye'de işçi bulma sıkıntısının verilen maaşlarla ve Suriyeli işçi çalıştırmakla alakalı olmadığı, "Suriyelileri 3 kuruşa çalıştırıyorlar, versinler bize düzgün maaş biz çalışırız" diyen Z kuşağı Türk gencinin aslında tembel oğlu tembel olduğu gerçeğiyle yüzleşeceğiz. Zaten bunu 80-90 bin TL maaşlarla çoban bulunamamasından anlamalıydınız. Türk genci 40 bin TL maaşla masada oturmak istiyor. 2- Ev kiralarının düşmeyeceğini hep birlikte göreceğiz. Ev kiralarının yüksek olmasının sebebi Suriyeliler değil, bozuk ekonomiydi. 3- Organize sanayi sitelerinde, üretim sektöründe tökezleme olacak. Eleman sıkıntısı yaşanacak. Bu saydıklarım, SURİYELİLER GİDERSE gerçekleşecek. Yarın bi gün Suriyeliler gitmediği halde "hani dediklerin çıkmadı" demeyin Tekrar söylüyorum, Suriyeliler giderse olacak bunlar. 9 Aralık tarihinde Ahmet Çalışkan tarafından düzenlendi Düzeltme Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Aralık Paylaş 9 Aralık Eleman konusuna katılmıyorum. Çok iş arayan ve düşük paraya çalışacak kişi var. Kaldı ki bangladeş olarak varolamayız. Kalifiye olacak herkes. Sonuç olarak katılmıyorum. Birçok ülkede suriyeli yok.. bi sıkıntı var mı? 2 Yorum bağlantısı
Ali Gök 9 Aralık Paylaş 9 Aralık Ahmet Çalışkan yazdı: Diğer olacaklar hakkında bir şey iddia edemem ama şu saydıklarım %100 gerçekleşecek. Yazın bir köşeye: 1- Türkiye'de işçi bulma sıkıntısının verilen maaşlarla ve Suriyeli işçi çalıştırmakla alakalı olmadığı, "Suriyelileri 3 kuruşa çalıştırıyorlar, versinler bize düzgün maaş biz çalışırız" diyen Z kuşağı Türk gencinin aslında tembel oğlu tembel olduğu gerçeğiyle yüzleşeceğiz. Zaten bunu 80-90 bin TL maaşlarla çoban bulunamamasından anlamalıydınız. Türk genci 40 bin TL maaşla masada oturmak istiyor. 2- Ev kiralarının düşmeyeceğini hep birlikte göreceğiz. Ev kiralarının yüksek olmasının sebebi Suriyeliler değil, bozuk ekonomiydi. 3- Organize sanayi sitelerinde, üretim sektöründe tökezleme olacak. Eleman sıkıntısı yaşanacak. Bu saydıklarım, SURİYELİLER GİDERSE gerçekleşecek. Yarın bi gün Suriyeliler gitmediği halde "hani dediklerin çıkmadı" demeyin Tekrar söylüyorum, Suriyeliler giderse olacak bunlar. gitmeyeceklerki zaten artık kurulu düzenleri var. keşke gitseler de bu 3 maddeyi düşünsek . 4 Yorum bağlantısı
Ali Gök 9 Aralık Paylaş 9 Aralık ev kiraları düşmez konusuna gelince ülkeden 4 5milyon insan gidince daireler boşalınca nasıl düşmeyecek bu ? arz talep denen kavramların iktisatta tanımı değişmesi lazım kiraların düşmemesi için 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 Aralık Paylaş 9 Aralık Suriyeliler gidince oluşacak barış ve huzur sadece ekonomiyi iktidarı herşeyi rahatlatır. Bazı işler suriyeyle ticarete dönüşür bazı fabrikalar oraya taşınabilir. Hareket iyidir. 2 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 9 Aralık Paylaş 9 Aralık Mehmet Göktürk yazdı: Suriyeliler gidince oluşacak barış ve huzur sadece ekonomiyi iktidarı herşeyi rahatlatır. Bazı işler suriyeyle ticarete dönüşür bazı fabrikalar oraya taşınabilir. Hareket iyidir. ypg ortadan kaybolur ise suriye ile sınır ticareti başlar ise ekonomik olarak avantaj sağlar diye konuştuk babamla Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 9 Aralık Paylaş 9 Aralık Şu hapisaneyi gördükten sonra ben sustum. Yani hepimiz insanız. Ben de suriyeli istemedim, sevmedim ama muhalif olarak 100 binden fazla mahkumun olduğu, çoğunun aklını yitirdiğini gördük. Hala saddamın ırak lideri olduğunu sananlar var. Hala ulaşılamayan ama kameralardan görülen hücreler var. İnsan pres makineleri, işkence aletleri falan. Sınırı kapattık diye o hapisanelerde bu muameleyi görme ihtimali olan insanların olduğunu bilmek kötü bir duygu. Vicdan hesabı olur bence. 4 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 9 Aralık Paylaş 9 Aralık Ali Gök yazdı: ev kiraları düşmez konusuna gelince ülkeden 4 5milyon insan gidince daireler boşalınca nasıl düşmeyecek bu ? arz talep denen kavramların iktisatta tanımı değişmesi lazım kiraların düşmemesi için kiralar bölgesel düşer adana hataydaki suriyeli sayısı ile ankaradaki suriyeli sayısında ciddi fark var Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan 9 Aralık Paylaş 9 Aralık Mehmet Göktürk yazdı: Birçok ülkede suriyeli yok.. bi sıkıntı var mı? Birçok ülkede ilkokuldan hallice bir üniversite okumanın, bir zanaat sahibi olmaktan daha iyi olduğunu düşünen bir millet yok ki. Aynı zamanda birçok ülkenin genç nüfusu kalifiye. Ben mi çok umutsuzum ya da abartıyor muyum bilmiyorum ama Z kuşağı tamamen çöp bir nesil. Her bakımdan. Ali Gök yazdı: ev kiraları düşmez konusuna gelince ülkeden 4 5milyon insan gidince daireler boşalınca nasıl düşmeyecek bu ? "Düşmez" derken yanlış tabir kullanmışım. Eski kiraları beklemeyin. "Beklenen kadar düşmez" demek istedim. Kirada dairesi olan bi emekliyi düşünün. Geçimi kira + emekli maaşı. 20.000 TL kira alıyor. Suriyeliler gidince bunu 10.000 TL'ye vermeyecek çünkü depozito olarak alacağı 10.000 TL, kiracının bırakacağı hasarın %1'ini karşılamayacak. Alacağı 10.000 TL kira, kiracıyı evden yıllarca çıkartamama, kirayı alamama riskini almaya bile değmez. "Boş dursun daha iyi" diyecek. 20.000 TL'lik daire evet 17-18.000 TL'ye düşecek. Bu da vatandaşa çok büyük bir fayda değil. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 9 Aralık Paylaş 9 Aralık Gitseler keşke. Adamlar vahşi avcı toplayıcı gibi. Beraber gurbete gelmiş aileler en ufak olayda gümüşsırt goriller gibi kaldırım taşlarıyla birbirlerine dalıyorlar. İlkel beyinleri (hrpimizde olan, savaş-kaç) çok baskın. 4 Yorum bağlantısı
Recommended Posts