İçeriğe Yönlendir

Şam Rejimi Düştü… Şimdi Ne Olacak?

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ahmet İhsan Akşen
Haşmet Güngör yazdı:

Gidenler olacaktır.

Selametle gitsinler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vesile ile ama nasıl da hızlı çalışıyor suri stk ları, derhal bayrak değişmişi de olmuş diyorlar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

vesile ile ama nasıl da hızlı çalışıyor suri stk ları, derhal bayrak değişmişi de olmuş diyorlar

eski bayrakları aslında o.  acılı bi tarihi var suriyenin biraz okudum da o gönderdiğim linki. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

2011 öncesi renk ve yıldız sayısına dönülmüş, güzel düşünce , stk ların mahareti olmalı

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

bu da enteresandır 1925 Kaliforniyada kaydedilmiş

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

taş plakta bu tip kayıtların izlerini süren bir Amerikalı var, sonra aslen Türk olduğunu keşfediyor, bayağı bir konusu olmuş belgesel yapmışlar, Amerikadaki Türkler diye. başlangıcı da Akdeniz anemsi hastalığına yakalanıyor ama aile soyları amerikalı diye bilirlerken zamanında oralar giden Türk askerlerin geri dönmeyip aile kurması ile başladığını öğreniyorlar. 1800lerden falan

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Ulusal bayrakları değil mi yani nasıl oluyor bayrak değişiyor. İndirdikleri suriyenin değil, esadın bayrağı mı?

Yorum bağlantısı
Ali Gök

Nereye dönecek adamın mevcut evi ya yıkıldı yada başka biri bu ev benim diyor artık . 

Geçmiş olsun %10 u geçmez geri dönen sanmıyorum. 

İnşallah hepsi gider dicemde zor

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
İlkay Başaran yazdı:

Ulusal bayrakları değil mi yani nasıl oluyor bayrak değişiyor. İndirdikleri suriyenin değil, esadın bayrağı mı?

bizim bayrağı üç hilalle değiştiklerini düşün. 

Çağlar Bayur yazdı:

taş plakta bu tip kayıtların izlerini süren bir Amerikalı var, sonra aslen Türk olduğunu keşfediyor, bayağı bir konusu olmuş belgesel yapmışlar, Amerikadaki Türkler diye. başlangıcı da Akdeniz anemsi hastalığına yakalanıyor ama aile soyları amerikalı diye bilirlerken zamanında oralar giden Türk askerlerin geri dönmeyip aile kurması ile başladığını öğreniyorlar. 1800lerden falan

Bunu niye paylaştım. deyr-ez-zor  diye bugünlerde gündemde olan şehir. Türkçesi/Ermenicesi derzor. Bir durak kasabasıymış.  Osmanlının izi epeyce büyük aslında tahminimizden fazla. Boğu boşuna senelerce insanlar sürünmüş.  Mercidabık da gene Türkmen bölgesinde sanırım Afrine yakın. Yine kan yine kan. 

image.png.35011ebeaef6cf78d3081a31088e71f7.png

vakit varsa okuyunuz:  (hıristiyanlar için de enteresan önemi var isa mesih vb) https://en.wikipedia.org/wiki/Dabiq,_Syria

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Trump nato üyeleri kasaya para atacak demiş. Yoksa nato’dan çıkarım haaa demiş

bi yazı okudum. Muazzam bir düzeni özetliyor

abd tayvan’ı tanıdığını ilan eder ve çin-tayvan savaşını tetikler. tayvana silah sat, filipinlere sat, japonyaya sat, g.koreye sat. endonezya, malezya aklınıza gelen güney asyadaki bütün devletler silahlanma yarışına girecekler abd'nin tek bir hamlesiyle. abd'nin trump'ın umurunda mı, olduğunu sanmıyorum.

- türkiye rahat durmuyor mu söz dinlemiyor mu, yunanistan'ın kıta sahanlığı için meclisinden karar almasını sağlatır bu kadar, türkiye anında yunanistan'a savaş ilan eder. yunana silah sat, bulgara sat. suriye petrollerinin büyük kısmı pyd nin elinde, ciddi bir geliri var yani, türkiye sınırına yaklaştır pyd'yi, türkiye'yle savaştır, pyd'ye sat, kürtlere sat, şimdi yeni oluşacak suriye yönetimine sat.

- ukrayna meselesinden dolayı abd'nin hem silah hem enerji gelirleri muazzam artmış durumda, rusya'dan 1 liraya alınan gaz abd'den 10 liraya getiriliyor şimdi, polonyasından romanyasına, ingilteresine bütün avrupa devletleri muazzam ölçüde silahlanmaya başladı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ekisozluk teorisyenleri mi bu :) 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Sani Gerşon yazdı:

Bizim diğer şirkette biri var 12 iq falandır. O da aç karnına. Neyse geçen yaz ekşi sözlük yazarıyım ben dedi. Ben şok..

İyiler yok değildir tabi.

• Beğen 3
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

bazen evdeki hesap çarşıya uymaz. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Peki şimdi ne olacak

vesile ile , olmayana darbe diye konu açmıştın da, merak ettim bu da şamda darbe diye neden açılmadı?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sani Gerşon yazdı:

teori gibi mi? Mevcut karşılık bölgeler bunlar. Ben mi yanlış biliyorum, karışıklık yok mu saydığı yerlerde? En büyük silah tedarikçisi amerika değil mi? Bunları zaten biz de konuşmuyor muyuz? 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

teori gibi mi? Mevcut karşılık bölgeler bunlar. Ben mi yanlış biliyorum, karışıklık yok mu saydığı yerlerde? En büyük silah tedarikçisi amerika değil mi? Bunları zaten biz de konuşmuyor muyuz? 

Kağıt üstünde ben de bir çok şey yazabilirim ama mesela, kim 13 günde çapulcuların 60+ yıllık Şam hükümetini düşürebileceğini bilebilirdi?

Teori bi şey, pratik başka şey.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

13 yılda yapılamayan 13 günde yapıldı, hayat ne garip

Sani Gerşon yazdı:

13 günde çapulcuların 60+ yıllık Şam hükümetini düşürebileceğini bilebilirdi?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
İlkay Başaran yazdı:

Ya kardeş onlar için bayrağın bir değerimi var Allah aşkına, olsaydı burda ne işleri olurdu ki.

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Ben benim ülkemden gidecek olan mülteci sayısı ile ilgileniyorum. Yeter ülke acayip bir hal aldı. 

Komplo teorisi çok.

Bazılarına göre sıra İranda, sonra bizde. Yaşım 39, 30 yıldır sürekli din elden gidiyo, vatan elden gidiyo nidaları hiç bitmedi. Hiç biri de bir yere gitmedi. Dikkat çekmek, dikkat dağıtmak kolay. İran dediğimiz şey çok eski bir tarihi ve devlet geleneği olan bir ulus devlet. Öyle Irak gibi, Suriye gibi içerde hizmet edecek ikinci bir taraf yok ki satın alsınlar. Fiili savaş zor İran coğrafyasında. Pratikte Afganistanda ne rusya ne abd tutunamadı. Ulus devlet ve dağlık arazi. Hummerinin yürüyemediği yerde savaşamayan abd askeri irana girerse ortaya beklenmeyen sonuçlar çıkabilir. Bakınız koca rusya hala başarılı olamadı, savaşıp duruyor. Savaş masraflı şeydir bu arada, bu şekilde uzun sürer ve sonuç elde edilemezse hiç bir şey eskisi gibi olmayabilir. 

BOP diyor bir kısım teorisyen. Bu zaten bilindik bir şey. Osmanlı kaybettiğinden beri hiç huzur bulamamış bu coğrafya. Osmanlı döneminde buldu mu onu da bilemiyorum ama mevcut durumdan daha iyi olduğu da biliniyor. Mesele şu ki İranın ve Türkiyenin toprak bütünlüğünü bozmadan bu proje gerçekleşemez. Kadim devlet geleneği her iki devlette de var. Bu şekilde zor. Uzun süren savaşların maliyet raporları da çetrefilli olur, abd bütçesi olsa bir noktada tıkanır kalır. 

Ayhan Asil yazdı:

Ya kardeş onlar için bayrağın bir değerimi var Allah aşkına, olsaydı burda ne işleri olurdu ki.

Burada olanlar için bir değeri yok, biliyoruz. Orada olan için değeri ne ederi ne onu da zaman gösterecek...

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Ayhan Asil yazdı:
İlkay Başaran yazdı:

Bazı kavimlerde millet değil, kabile - aile hissi baskın olur. Arap yarımadasında bunu çok görürüz. Herkesi bizim gibi değerlendirmemek gerek. Bir Arap için başka bir arabın değeri kendi kabilesindeki araptan daha az. Türk aile yapısında başkasının çocuğunu dövdü diye kendi çocuğunu dövmek ya da suçtan sonra devlete eliyle teslim etmek var. Bayrakların değişmesi millet olmayan toplumlar için bayağı bir şey. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Hükümetsiz kalmaktansa en kötü hükümet iyidir. Aklı selim olup iç çatışmaya mahal vermeden güçlü hükümet kurabilirlerse şayet, Suriye için hayırlı olur. Yok güç savaşlarına dönerse olacağı en fazla Irak. En uzun kara sınırımız olan Suriye'de kargaşa bize zarar verir. Devletimizde bu konuda gereken en güçlü adımları atacaktır. Amerikalıların Suriye'den çıkarılması elzem. Onlar olduğu sürece arı kovanına mutlaka birileri çomak sokar. Bir kırmızı tenli atasözü derki. Bir suda iki balık kavga ediyorsa oradan bir İngiliz geçmiştir. Buradaki İngiliz'i Amerikalı olarak değiştirelim. Bizim yanımızda çalışan Suriyeliler dönmek istiyor. Neden dönmek istiyorsunuz dedim. Vatandaşlığınızda var. Kalıcı olarak gelmedik zaten, dediler. Suriye'deki hükümetinde asla düşmeyeceğini düşünmüşler. Herkes gider yurduna. Kimse bizim enflasyonuma meraklı değil. Ben Suriyeli olsam şayet bende giderdim. Aslında ben savaşırdım. Seviyorum deme ispat isterler derler ya. Ben yine de savaşırım derdim. En kutsal şeydir vatan için savaşmak. Nasıl olsa ömrümüz belli, ha bir gün fazla ha bir gün eksik. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
(düzenlendi)

Görüşlerine asla katılmasam da , yiğidi öldür hakkını ver demişler, Rahmetli erbakan mısır ırak suriye de yönetimler değişecek sonra iran sonraki hedefte Türkiye demişti.

Orta doğu projesi tıkır tıkır işliyor ve adamın her dediği çıkıyor. Ve bu durum korkarım ki yeni bir afganistan yeni bir terör devleti yaratacak suriye de Iraktan berbat olacaklar gibi saddamı kaddafiyi aradıkları gibi esat ı da arayacak gibi duruyor kendi halkları

Allah yaşatmasın inşallah

tarihinde Murat Öngür tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Belki de  kötümserim ama suriye amerika-israil işgalci terör  ekibi ile istila edildi, bugün karanlık yarın çok daha karanlık görünüyor.Planlarını işletmekte  hiç sorun yaşamayan bu ikili yok olmadan huzur yok ortadoğuya

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök

İsrail şimdi istilayamı başlıyor sınırı geçmişler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...