Çağlar Bayur 14 Aralık Paylaş 14 Aralık Metin Uzunoğlu yazdı: Düzcede ki bir beton santrali içinde kendilerine ait yakıt istasyonu var. 2025 ocakta 3000 küsura güncellencek miş bu ürün Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 14 Aralık Paylaş 14 Aralık Mehmet Göktürk yazdı: bunda fiş yine olacak tahmin ediyorum. Sadece fişin plakayı okuyacak. Biz shell taşıt tanima kullaniyoruz. Ödemeyi 1 hafta yada 10 gün sonra toplu yapiyoruz. Faturada toplu gönderiliyor. Detayini hiç bakmadim şirketin bütün araclarinin aldigi yakitlar ayrintili yaziyormu vs diye. Yakit aliminda fiş veriliyor ama onunla bizim veya muhasebenin bir isi yok. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Aralık Paylaş 14 Aralık Uğur Kamil yazdı: Biz shell taşıt tanima kullaniyoruz. Ödemeyi 1 hafta yada 10 gün sonra toplu yapiyoruz. Faturada toplu gönderiliyor. Detayini hiç bakmadim şirketin bütün araclarinin aldigi yakitlar ayrintili yaziyormu vs diye. Yakit aliminda fiş veriliyor ama onunla bizim veya muhasebenin bir isi yok. bu yeni çip ile aslında istasyon marka bağımlılığı da kaldırılacak, çok gündem olmadı Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 14 Aralık Paylaş 14 Aralık Şimdi bütün Ticariler için geçerli mi bu uygulama. Kayınpederde Doblo var, her sene muayene oluyor, o da takacak mi yani? Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 14 Aralık Paylaş 14 Aralık (düzenlendi) Ahmet İhsan Akşen yazdı: Şimdi bütün Ticariler için geçerli mi bu uygulama. Kayınpederde Doblo var, her sene muayene oluyor, o da takacak mi yani? Güzel soru cevabını merak ettim? Arkadaşımda da ticari connect var. Eğer var ise dayilar isyan eder. 14 Aralık tarihinde Mehmet Yeter tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 14 Aralık Paylaş 14 Aralık Ahmet İhsan Akşen yazdı: Şimdi bütün Ticariler için geçerli mi bu uygulama. Kayınpederde Doblo var, her sene muayene oluyor, o da takacak mi yani? Kimse için zorunluluk yok. Sadece yakıtını şirketine gider olarak göstermek isteyen takacak. veya kullanacak 2 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Aralık Paylaş 14 Aralık Tansu Kalafatoğlu yazdı: Kimse için zorunluluk yok cezayı kime kescekler o zaman? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 14 Aralık Paylaş 14 Aralık Tansu Kalafatoğlu yazdı: Kimse için zorunluluk yok. Sadece yakıtını şirketine gider olarak göstermek isteyen takacak. veya kullanacak Zorunluluk var Tansucum. 1- Tüm istasyonlar bunu adapte edecekler. İstasyon başında 500 bin lira. Bu adam bunu nerden çıkaracak senden.. 2- Tüm yeni araçlara kişiye bakılmadan takılacak. Yani satış fiyatına eklenecek. 3- Özel şahıs sıfır almış olduğu ve zaten UTTS takılı olup hiç kullanmadığı UTTSli aracını şirkete satarsa şirket takılı utts i söküp yeniden taktıracak. 4- Firma bu giderini ürün maliyetine yansıtacak. Ayrıca zorunluluk var. Benim araç şirketin üzerine. taktırmazsam gider göstermeme dışında ceza da yiyeceğim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Aralık Paylaş 14 Aralık Tansu Kalafatoğlu yazdı: Kimse için zorunluluk yok. Sadece yakıtını şirketine gider olarak göstermek isteyen takacak. veya kullanacak Ekmek almak da zorunlu değil zaten. Ama doymak istiyorsan alacaksın. Bunun gibi. 20 milyon araca zorunlu takılacak. Aracı ile personel taşıyan, müşteriye giden, yük taşıyan, işe giden her araca takılacak. 10500 istasyona takılacak. Aklı eren, işin içinde olan herkes diyor ki, istasyona plaka tanıma sistemi kurup entegre etmek daha kolay ve ucuzdu. Şimdi 43 milyar araç sahiplerinden, 5 milyar istasyonlardan para çıkacak. plaka tanıma sistemi istasyonlara 2 milyara kurulurdu muhtemelen. Ayrıca Göktürk hocamın dediği gibi, Satışta neden değiştiriyoruz, Çipi yeniden yazmak zor mu? Hal böyle olunca dövülen vatandaş oluyor. 2 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 14 Aralık Paylaş 14 Aralık Bu durum hiçbir modern ülkede yok. Tüm ülkelerde yakıt gideri vergiden düşülür. Adamlara sorup öğrenebilirler nasıl yapılıyor bu iş. 14 trilyon gider 12 trilyon gelir var bütçede. Bu nasıl bütçe? 2 trilyon zarar eder mi devlet? Bi yerden kısması lazım sembolik de olsa. Konunun GDPR / KVKK bıoyutu da var. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 Aralık Paylaş 15 Aralık Yasal zorunluluk yok. Senin neden depo kapağında utts yok şeklinde ceza yemezsiniz. Konuyu bu noktaya getiren şirketlerin kendisi. Vatandaşın kendisi. Pompacının kendisi. Her şey yolunda gidiyordu da böyle sistem havadan mı geldi. @Mehmet Göktürk siz akademisyendiniz. Aracınız şirket aracı mı Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Aralık Paylaş 15 Aralık Tansu Kalafatoğlu yazdı: Yasal zorunluluk yok. Senin neden depo kapağında utts yok şeklinde ceza yemezsiniz. Konuyu bu noktaya getiren şirketlerin kendisi. Vatandaşın kendisi. Pompacının kendisi. Her şey yolunda gidiyordu da böyle sistem havadan mı geldi. Tansu Yasal zorunluluk var. Her sıfır araca bayide iken takılacak. Sonra ben onu alıp, şirketime kaydettireceksem bir tane de ben taktıracağım. Elbette vergi kayıp ve kaçağı var ülkemizde. Amaç bunun önüne geçmek. Ancak vergi kaçırmaya çalışan küçük esnaf neden vergi kaçırıyor, bu araştırıldı mı? Diğer taraftan, ben benzin alımı ile ne kadar vergi kaçırabilirim. Yada kaçırabilir miyim. Bunu bilmiyor mu, neden bana çip takıyor. Her sıfır arabaya neden takacak. Önce yapılması gereken vergi adaletinin sağlanmasıdır. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Aralık Paylaş 15 Aralık Tansu Kalafatoğlu yazdı: @Mehmet Göktürk siz akademisyendiniz. Aracınız şirket aracı mı Göktürk hocanın ne iş yaptığının veya arabasının nerde kayıtlı olduğu önemsiz. Burada yanlış gördüğümüz bir uygulamayı tartışıyoruz. Beni çok etkilemiyor. Buradaki sorun, dayatılmış olan şeyin bütçesindeki büyüklük. Takılacak olan şeyin şundan farkı var mı? Yada fazlalığı var mı. Tanesi 10 lira. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 Aralık Paylaş 15 Aralık Alttaki alıntının cevabı bu işte. Zekiye hoca’nın hiç alakası yokken aracını şirket üstünden alıp, yakıt üstündeki vergileri ödememesi. Aslında Zekiye hocanın aracı hususi. Şirketle işi yok. petrollere de acımıyorum. Fişleri başka plakaya yazmasalardı Esnaf vergi kaçırdıkça daha çok çip takılır bize. Hepsinde de adaleti sorgularız. Mehmet Ozyurek yazdı: Ancak vergi kaçırmaya çalışan küçük esnaf neden vergi kaçırıyor, bu araştırıldı mı? Önce yapılması gereken vergi adaletinin sağlanmasıdır. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 Aralık Paylaş 15 Aralık Tansu Kalafatoğlu yazdı: @Mehmet Göktürk siz akademisyendiniz. Aracınız şirket aracı mı Tansu, Okul akademisyenlerin firma kurmasını istiyor. Bu üniversite gelişmişliğinde indekslere giriyor her sene rapor veriyoruz herşeyin kaydı kuydu var. Evet firmam var pandemi öncesi 4 çalışanım vardı maaş ödüyordum şu an bir bazen sıfır. 2013 te kurdum. Evet aracı çoğu kez ağırlıklı iş için kullanıyorum benim kadar iş için kullanan sanırım yoktur. İş laf çakmaya gelince maşallah üstümüze yoktur. Bölümde tüm arkadaşlar kurdu. Bir kısmının hala var ben hala dayanıyorum. Arabayı da muhasebeci aldırdı. Şu beni 4a dan sigortalı yapan .. anla artık (emekli sandığına 4a sigorta yapılmaz uzun süre ek prim ödemişim sayesinde) Ben sadece akademisyen değilim. Sadece akademisyen olsam otomobil alamam. Hatta kiramı ödeyemem.. Durum budur. Ülkenin durumu budur. eğitime, akademisyenlere verilen değer de işte bu muhabbetten ve maaş rakamlarından anlaşılıyor. Bunları bilmeyen insanlarla tartışmak zordur. Ben de isterim öğle yemeğini okulda yiyip ardından yürüyüş yapmak ama hayır arabaya binip toplantıya koşuyoruz senelerdir. Ayrıca aracı firmaya almakla hata etmişiz şimdi satınca %20 vergi çıkacak en az. Çünkü enflasyon muhasebesi yok. 120 ye aldın 1200 e sattın 1 milyon 80bin kar ettin diyor. Ayda iki benzin fişi için girdiğimiz derde bak. Oysa kendi arabamzı şirkete kiralama yolunu seçiyormuş çoğunluk. Her neyse merak ediyorsan firma linkimiz http://www.humexis.com proje yaparız yazılım geliştiririz çökmüş Ar-Ge merkezişi ayağa kaldırırız vs. Lazım olursa dostlara. Kendi kendine bir sor derim önyargılı mısın bazı mesleklere yahut insanlara. 5 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Aralık Paylaş 15 Aralık Tansu Kalafatoğlu yazdı: Zekiye hoca’nın hiç alakası yokken aracını şirket üstünden alıp, yakıt üstündeki vergileri ödememesi. Aslında Zekiye hocanın aracı hususi. Şirketle işi yok. Tansu zaten otomobil giderlerinin %30 unu gider olarak kabul etmiyor. 1000 lira fatura koyarsak onu 700 kabul ediyor. 700 lira da olduğu gibi vergiden düşülmüyor. Sadece gider olarak gösteriliyor. Dolayısı ile vergileri zaten kurtardı devlet. Diğer taraftan, çoğu büyük şirketin vergi levhalarını görüyoruz işte. Hiç biri benim ödediğim kadar vergi ödemiyor. Ya vergi istisnalı iş alıyor, yada vergileri siliniyor. Vergiyi tabana yaymaya çalışıyorlar, ama bu ülkede sadece tabandakiler yaşamıyor. Hani ne oldu Dilan Polat'a milyarlarca liralık sahte fatura çıktı dosyalarından. Bizzat incelemesine şahit olduğum bir olayda sahte fatura kesen bir uydurma şirketten bir il belediyesine fatura kesildiğini gördüm. Sonuçta belediyeye, başkanına, muahesebecisine, olmayan malı kabul etmiş gibi görünen satın almacısına bir şey olmadı. Mehmet Göktürk yazdı: Ayrıca aracı firmaya almakla hata etmişiz şimdi satınca %20 vergi çıkacak en az Aynen.. bir esprisi yok bizim için. Kredi avantajı olmasa ben de almazdım. Bana 200 bin kredi verirken şirketime 450 bin kredi verdi bayi. Şimdi çip takıp takmamakta da kararsızım. Zaten çok kullanmıyorum. Çip taktırsam maliyetini 3-4 ayda ancak amorti eder. Araç delindiği ile kalır. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 Aralık Paylaş 15 Aralık Tansu Kalafatoğlu yazdı: Alttaki alıntının cevabı bu işte. Zekiye hoca’nın hiç alakası yokken aracını şirket üstünden alıp, yakıt üstündeki vergileri ödememesi. Aslında Zekiye hocanın aracı hususi. Şirketle işi yok. Zekiye sensin.. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Aralık Paylaş 15 Aralık Mehmet Göktürk yazdı: Kendi kendine bir sor derim önyargılı mısın bazı mesleklere yahut insanlara. Zorlanıyor aslında.. Çünkü yanlışı savunmak kadar zor şey yoktur 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 Aralık Paylaş 15 Aralık Mehmet Ozyurek yazdı: Şimdi çip takıp takmamakta da kararsızım. Zaten çok kullanmıyorum. Çip taktırsam maliyetini 3-4 ayda ancak amorti eder. Araç delindiği ile kalır. Cezası var diyorlar yok ise ben de takmam. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Aralık Paylaş 15 Aralık Mehmet Göktürk yazdı: Cezası var diyorlar yok ise ben de takmam. Anladığım kadarıyla cezası yok. UTTS logosu olmayan yakıt fişlerini gider oalrak kabul etmeyecekler.. Zorunluluk kısmı sıfır araçta başlıyor. Her araca takılacak olması zorunluluk.. Ben hesapladım.. 6 depoda ancak kendini amorti edebliyor. Ben bir yılda 6 depo ancak yakarım bununla. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 Aralık Paylaş 15 Aralık Mehmet Ozyurek yazdı: Anladığım kadarıyla cezası yok. UTTS logosu olmayan yakıt fişlerini gider oalrak kabul etmeyecekler.. Zorunluluk kısmı sıfır araçta başlıyor. Her araca takılacak olması zorunluluk.. Ben takmam o zaman. Satılık zaten araç. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 15 Aralık Paylaş 15 Aralık Tansu Kalafatoğlu yazdı: Zekiye hoca’nın hiç alakası yokken aracını şirket üstünden alıp, yakıt üstündeki vergileri ödememesi. Aslında Zekiye hocanın aracı hususi. Şirketle işi yok. Nerden biliyon? (Bana nerden baksan 2.5 dk boyunca mesaj geçmişi okutup mesajlarda Zekiye arattın. Borçlusun) 4 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 15 Aralık Paylaş 15 Aralık Mehmet Göktürk yazdı: Her neyse merak ediyorsan firma linkimiz http://www.humexis.com proje yaparız yazılım geliştiririz çökmüş Ar-Ge merkezişi ayağa kaldırırız vs. Websitesindeki linklerde sayfaların sonundaki .html yi kaldırırsanız sayfalar açılır. http://www.humexis.com/?p=ekibimiz.html 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 Aralık Paylaş 15 Aralık Mertol Kip yazdı: Websitesindeki linklerde sayfaların sonundaki .html yi kaldırırsanız sayfalar açılır. http://www.humexis.com/?p=ekibimiz.html eski versiyondan sayfa içi link kalmış normali http://www.humexis.com/?p=ekibimiz 2 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 15 Aralık Paylaş 15 Aralık Hatırlatma sadece. headerdan seçince geliyor, ama hakkımızda sayfasından ya da footerdan seçince gelmiyor. Oradan dikkatimi çekti. Mehmet Göktürk yazdı: eski versiyondan sayfa içi link kalmış normali http://www.humexis.com/?p=ekibimiz Hocam farkettim ondan onu kaldırırsanız gelir demiştim. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts