Alptuğ Özcan 6 Aralık Paylaş 6 Aralık Adem Kazıl yazdı: şirkey araçlarında birini yaptım diğeri ssangyong torres model çıkmıyor 850 li numarayı aradım açan yok Bir iş yapıyorlar alelacele, her işte olduğu gibi yarım yamalak. Bizde Egea'yı bulamadık ilk başta "Fiat" başlığı altında çıkmadı meğer "Tofaş-Fiat" başlığı altındaymış 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Aralık Paylaş 6 Aralık Mehmet Ozyurek yazdı: Asla inanmıyorum buna. asla inanmam mimkin değil, çay var içen mi Mehmet Ozyurek yazdı: https://tr.wikipedia.org/wiki/AKBİL_Skandalı Bu mu? Yani ben google daki Efdal Sigorta adres tanımlamasını sildireyim mi ? Harita vergisi imiş adı. https://www.birgun.net/haber/esnafa-konum-vergisi-geliyor-odemeyene-ceza-var-581454 Daha veregi ödeyecek çok şeyimiz varmış da haberimiz yokmuş. Harita vergisi bu güne kadar kimsenin aklına gelmemişti. Dünyada örneği yoktur. wiki yasaklansın 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 Aralık Paylaş 6 Aralık Erdoğan Temur yazdı: Zamanı gelince tek tuşla depoda kıvılcım çıkartabilir mi acaba ? eee elektrikli şirket araçları?? Milletin faturasını toplayıp götürmesinler 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici 6 Aralık Paylaş 6 Aralık (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: İsrailde üretilip kanada üstünden geliyormuş diye çok saçma bir söylenti var. Asla inanmıyorum buna. Bizim ülkemiz bu günde israil ile veya israil faydasına bir ticaret yapmaz.. 1 dolara maledilmiş olması da akıl karı değil. Ticaret bakanlığı denetliyordur. Bunun maliyeti en az 2000 lira vardır. Yoksa milyonlarca halktan alıp, bir yada birkaç şirketin iç etmesine fırsat vermezler.. Abi 1 dolara imal edip, 8 dolara darphane üzerinden alıp, bizede 1800 + kdv ye satılacağını meclis kürsüsünden söyleyen bir vekil. Ayrıca ocakta zam gelecekmiş. 6 Aralık tarihinde Ahmet Ekici tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 6 Aralık Paylaş 6 Aralık araçların takibi konusu tabi enteresan ama bunu sökerler hırsızlar vb hemen. tabi gazeteciler politikacılar ahmet bey mehmet bey sökmez. konsolosla yemeğe gidilmez bunla. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 6 Aralık Paylaş 6 Aralık Mehmet Ozyurek yazdı: Google da kaydı olan işletmelere google vergisi geliyor. Ciddi haberMİŞ. Öyle okudum Cama dükkan ismini yazan esnaftan reklam vergisi alması gibi olmuş Yorum bağlantısı
Emin Önal 6 Aralık Paylaş 6 Aralık Hamit inan yazdı: Cama dükkan ismini yazan esnaftan reklam vergisi alması gibi olmuş ışıklı ise x2 yapalım onu fikrini de çok güzel bulmuşlar ama 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Aralık Paylaş 6 Aralık Ahmet Ekici yazdı: Abi 1 dolara imal edip, 8 dolara darphane üzerinden alıp, bizede 1800 + kdv ye satılacağını meclis kürsüsünden söyleyen bir vekil. Ayrıca ocakta zam gelecekmiş. Sen inandın mı buna.. Ben inanmadım. Göz göre göre halka bu kadar kazık atılmaz ya. Hamit inan yazdı: Cama dükkan ismini yazan esnaftan reklam vergisi alması gibi olmuş Mertekaresini hesap edip alıyor belediye. İlan ve teklam vergisi. Harbi ya. adamlar haklı. Google'a konum bildirmek de ilan ve rekma vergisine girebilir.. Neden bir de ayrıca harita vergisi diye isim aradılarsa.. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 6 Aralık Paylaş 6 Aralık Mehmet Ozyurek yazdı: Sen inandın mı buna.. Ben inanmadım. Göz göre göre halka bu kadar kazık atılmaz ya. Yap işlet devret ihalelerinin gerçrk maliyetini bilsen, bu cümleyi yazmazdın. 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 6 Aralık Paylaş 6 Aralık Mehmet Ozyurek yazdı: İsrailde üretilip kanada üstünden geliyormuş diye çok saçma bir söylenti var. Asla inanmıyorum buna. Bizim ülkemiz bu günde israil ile veya israil faydasına bir ticaret yapmaz.. 1 dolara maledilmiş olması da akıl karı değil. Ticaret bakanlığı denetliyordur. Bunun maliyeti en az 2000 lira vardır. Yoksa milyonlarca halktan alıp, bir yada birkaç şirketin iç etmesine fırsat vermezler.. Hey şampiyon şimdi uzaktan kumandayı usulca eline al ve a haberle cnntürkü rehberden sil sakince 1 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Aralık Paylaş 6 Aralık Mehmet Göktürk yazdı: bunu sökerler hırsızlar vb hemen. montajda dikkate alınması lazım 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici 6 Aralık Paylaş 6 Aralık Mehmet Ozyurek yazdı: Göz göre göre halka bu kadar kazık atılmaz ya. Benim inanmamam önemli değil abi, önemli olan konu bu kazık mıdır? Evet. Bize ne kazıklar atıldı ve atılacak. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Aralık Paylaş 6 Aralık Metin Uzunoğlu yazdı: Yap işlet devret ihalelerinin gerçrk maliyetini bilsen, bu cümleyi yazmazdın. Oralar kendi kendini ödüyor. Siz anlamıyorsunuz. Servet Aydın yazdı: Hey şampiyon şimdi uzaktan kumandayı usulca eline al ve a haberle cnntürkü rehberden sil sakince Huzur orada ya. Bak hemen emekliye zam verme çalışmalarına başladılar. 3 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 7 Aralık Paylaş 7 Aralık Bizim muhasebeci dün mesaj attı. Araçlara bu cihazı takmadan benzin fişlerini gider olarak kullanamayacağımızı söyledi. Bu cihazı takacak yetkili firmalarında listesini atmış. Olayı formdan takip ettiğim kadarı ile ticari araçlarda zorunlu olduğunu sanıyordum ama tüm şirket araçlarında zorunluymuş. Şimdi bizde bir dünya araç var. Muhasebeciye sordum. O da benzin fişlerine çok gerek yok, bu cihazı takmasan da olur dedi ama o benzin fişlerine ihtiyacımız var ve kdv sini kullanıyoruz. 31 aralık sonmuş. Takalım mı takmayalım mı ikilemdeyim. Şimdi bir mesaj daha attı, o da resmi gazete. Okuya okuya bir dünya saçmalık. Sıkıldım artık. Bana son gelen mesajda da 31 Ocak 2025 tarihine kadar da uzatılmış. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 7 Aralık Paylaş 7 Aralık "...Türkiye’den özel seçilmiş bir firma aracılığı ile Türkiye’ye geliyor. Çip İsrail’de üretiliyor ama biz İsrail ile ticaret yapmadığımız için Kanada’dan geliyor. Bu çipi araçların benzin depolarına takıyorlar. İsrail firması 1 dolara üretiyor, 8 dolara Türk firmasına satıyor. Bu firma 30 dolara darphaneye satıyor. Darphane de 1.810 TL +KDV’ye vatandaşın aracına takıyor. Neden darphane görevlendiriliyor yakıt çipi için? Enerji Bakanlığı yok mu? Maliye Bakanlığı yok mu?” ...."(alıntıdır buradan takacaklar size kısaca: https://www.utts.gov.tr/basvuru-sureci?type=tasit-sahibi 2 Yorum bağlantısı
Hamit inan 7 Aralık Paylaş 7 Aralık Mehmet Göktürk yazdı: "...Türkiye’den özel seçilmiş bir firma aracılığı ile Türkiye’ye geliyor. Çip İsrail’de üretiliyor ama biz İsrail ile ticaret yapmadığımız için Kanada’dan geliyor. Bu çipi araçların benzin depolarına takıyorlar. İsrail firması 1 dolara üretiyor, 8 dolara Türk firmasına satıyor. Bu firma 30 dolara darphaneye satıyor. Darphane de 1.810 TL +KDV’ye vatandaşın aracına takıyor. Neden darphane görevlendiriliyor yakıt çipi için? Enerji Bakanlığı yok mu? Maliye Bakanlığı yok mu?” ...."(alıntıdır buradan takacaklar size kısaca: https://www.utts.gov.tr/basvuru-sureci?type=tasit-sahibi İki yıllık bitki bilmem ne menuzunun uzay bilmeneyineyine atandığı yerde bunu sorguluyorsun hocam? 1 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 7 Aralık Paylaş 7 Aralık Fatih Sarıkaya yazdı: Bizim muhasebeci dün mesaj attı. Araçlara bu cihazı takmadan benzin fişlerini gider olarak kullanamayacağımızı söyledi. Bu cihazı takacak yetkili firmalarında listesini atmış. Olayı formdan takip ettiğim kadarı ile ticari araçlarda zorunlu olduğunu sanıyordum ama tüm şirket araçlarında zorunluymuş. Şimdi bizde bir dünya araç var. Muhasebeciye sordum. O da benzin fişlerine çok gerek yok, bu cihazı takmasan da olur dedi ama o benzin fişlerine ihtiyacımız var ve kdv sini kullanıyoruz. 31 aralık sonmuş. Takalım mı takmayalım mı ikilemdeyim. Şimdi bir mesaj daha attı, o da resmi gazete. Okuya okuya bir dünya saçmalık. Sıkıldım artık. Bana son gelen mesajda da 31 Ocak 2025 tarihine kadar da uzatılmış. Zorunluluk yok. Yakıtını gider olarak göstermek isteyen takacak. temmuzdan sonra her sıfır araçta takılı olacak. İsteyen kullanacak. İsteyen kullanmaz. Aracı 2.el alan eskisini satıp yeni çip takacak (şimdilik) hadi ticariler taksın da sıfır arabaya takılmasını kimseye anlatamazsınız. Ciddi şeyler döndü burada. Haram zıkkım olsun. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 7 Aralık Paylaş 7 Aralık Benim anlamadığım, araç satılınca yeniden takılması gerekiyor demiş darphane sayfası.. kabul... ama o zaman sıfır araçlara ticari olsun olmasın niye takılması mecbur? Özel şahıs ticariye satınca nasıl olsa yeniden takılması lazım. Ben burda başka birşey var olabilir düşüncesindeyim. ilerde benzini karneye bağlarsak ve belli litreye kadar şu fiyat dersek her aracın en fazla alabileceği yakıtı kontrol altına alabiliriz. Mesela ilk 1 depo 35 lira. ikinci depo 55 lira. gibi.. elektrikte planlanan gibi yani. Böylece benzine zam yapmamış olarak devam edilebilir. Yorum bağlantısı
Yiğit Özdemir 7 Aralık Paylaş 7 Aralık Fatih Sarıkaya yazdı: Bizim muhasebeci dün mesaj attı. Araçlara bu cihazı takmadan benzin fişlerini gider olarak kullanamayacağımızı söyledi. Bu cihazı takacak yetkili firmalarında listesini atmış. Olayı formdan takip ettiğim kadarı ile ticari araçlarda zorunlu olduğunu sanıyordum ama tüm şirket araçlarında zorunluymuş. Şimdi bizde bir dünya araç var. Muhasebeciye sordum. O da benzin fişlerine çok gerek yok, bu cihazı takmasan da olur dedi ama o benzin fişlerine ihtiyacımız var ve kdv sini kullanıyoruz. 31 aralık sonmuş. Takalım mı takmayalım mı ikilemdeyim. Şimdi bir mesaj daha attı, o da resmi gazete. Okuya okuya bir dünya saçmalık. Sıkıldım artık. Bana son gelen mesajda da 31 Ocak 2025 tarihine kadar da uzatılmış. https://www.alomaliye.com/2024/11/04/ulusal-tasit-tanima-sistemi/ Hocam UTTS yani araca çip takılması mükellefler için bir yerde yükümlülük. Buna aykırı davranmanın karşılığı özel usulsüzlük cezası olur. Hani tamam kardeşim yakıt fişiniz size kalsın ben giderden düşmüyorum demek kurtarmaz. Çünkü tebliğ metni başta olmak üzere ey mükellef bundan sonra yakıtları giderden düşmek istiyorsan çip takacaksın. Çip yoksa giderden düşemezsin demiyor. Eğer aracın deftere yakıtlı ve gider gösteriyorsan bunu takacaksın diyor. Çip istenmiyorsa araç envanterden çıkartılacak. O yüzden özel usulsüzlük cezası yönlerini dikkate alarak durumu muhasebecinizle görüşün. Maliye sonradan ceza kesmeli işleri çok sever. Bu ara dün gece yayımlanan tebliği ile çip takma işini 30.04.2025 tarihine kadar uzattılar. Şöyle ki mükellef kişi utts.gov.tr adresine girip aracını kaydedip işlemleri tamamladıktan sonra çip taktırma işini 30.04.2025 tarihine kadar halledebilecek. 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Aralık Paylaş 7 Aralık Yiğit Özdemir yazdı: Bu ara dün gece yayımlanan tebliği ile çip takma işini 30.04.2025 tarihine kadar uzattılar. Şöyle ki mükellef kişi utts.gov.tr adresine girip aracını kaydedip işlemleri tamamladıktan sonra çip taktırma işini 30.04.2025 tarihine kadar halledebilecek. takipederken başımız dönecek anlaşılan günler aylar yıllar değişip duracak Mehmet Göktürk yazdı: Benim anlamadığım, araç satılınca yeniden takılması gerekiyor demiş darphane sayfası.. ödenen mtv lee şak diye bir daha ödendi, çıt ses çıkmadı, ben anlamaya çalışmıyorum eli çubuklu abileri seyrediyorum çok rahat oluyor, dünyada herkes bizi görünce titriyormuş 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 7 Aralık Paylaş 7 Aralık Çağlar Bayur yazdı: takipederken başımız dönecek anlaşılan günler aylar yıllar değişip duracak ödenen mtv lee şak diye bir daha ödendi, çıt ses çıkmadı, ben anlamaya çalışmıyorum eli çubuklu abileri seyrediyorum çok rahat oluyor, dünyada herkes bizi görünce titriyormuş anayasa mahkemesine bile başvuruldu. Ama sokağa dökülmedik tabi. File market naylon poşeti kaldırdı diye kıyamet koptu Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Yanlış yazıldığını veya düşünüldüğünü var saydığım mesajları buradan ayırdım.. Bu konu Atatürk tartışılacak bir konu değil. Atatürk zaten tartışılacak bir konu değil. Çip konusuna gelince. Aralık sonuna kadar bekleyeceğim. Bu çipin bu kadar maliyeti olduğunu düşünmüyorum. Alternatif çözümler daha basitti. İstasyonlara entegre basit bir plaka okuma sistemi bu işi çözerdi milyonlarca insana eziyet etmeye o kadar para toplamaya arabaların sağını solunu delmeye gerek yoktu. Ha istasyona yük olacaktı o zaman diyeblirsiniz. İstasyona mevcut sistem ile de yük geldi zaten.. Yine bağcı dayak yiyecek. 7 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 9 Aralık Paylaş 9 Aralık Halı, kilim, paspas kenarlarına overlok çekilir... Overlokçu geldiii..... 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 9 Aralık Paylaş 9 Aralık Şimdi bu çipler sayesinde kimden yakıt alındı bilinecek. Yarın araç enjektör bozup servis yakıttan ağğbii derse şenliğe bak 1 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 9 Aralık Paylaş 9 Aralık Servet Aydın yazdı: Şimdi bu çipler sayesinde kimden yakıt alındı bilinecek. Yarın araç enjektör bozup servis yakıttan ağğbii derse şenliğe bak Depo kapağına israil malı chip. 3 gr c4 + 50 lt benzin Süper kombin 4 Yorum bağlantısı
Recommended Posts