İçeriğe Yönlendir

Fahiş Otopark Ücretleri

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

bu işi yapmak için kaç kişi işe alınıp çalışacak

iyi kadro çıktı yani

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

kim ödeyecek bunu?  sen....

sizi pek bi şimşekçi mcqueen gördüm :)

bi kere harita resmi değil. haritayı devlet vermemiş. en ufak bir katkı yok. amerikanın uydusu amerikanın yazılımı. 

Bir kazancı varsa onun vergisini alırsın. Böyle cımbızla köşe başı kapma vergileri haksız rekabeti oluşturacağı gibi bazı sektörleri de öldürür. Şimdi bazı yerel firmalar vardı start uplar. Bunlar "o hooo o işin vergisi var" diyerek girmeyecekler. Benim öğrencilerim mesela bitirme projesi olarak elektrikli bisiklet kiralama projesi yaptılar. Bu önlerine çıkacak direk. Bırak ödemeyi ruhsat prosedürü zaten aşılamayacak. 

Sektörü öldürür bunlar tekrar ediyorum. 

google’n haritasında konum belirleme vergiye dahil değil. Konum vergisi devletin yaptığı haritalarda diye biliyorum. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

google’n haritasında konum belirleme vergiye dahil değil. Konum vergisi devletin yaptığı haritalarda diye biliyorum. 

Yanlış biliyorsun hocam. Linki tıklarsan açıklama vardı. Google yandex başardodt vs hepsi haraca bağlanacak. Devlet önce yol yapsın kendi bütçesiyle.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Yanlış biliyorsun hocam. Linki tıklarsan açıklama vardı. Google yandex başardodt vs hepsi haraca bağlanacak. Devlet önce yol yapsın kendi bütçesiyle.

Tamamdır. Ülkemizin coğrafyasını kullanan ve coğrafya üstündeki veri akışından fayda sağlayan işletmeler vergi ödeyecek. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Yani işletme o parayı bizden alacak

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Yani işletme o parayı bizden alacak

sanmam. Onlara dokunmaz. En azından isteyen verecek. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

sanmam. Onlara dokunmaz. En azından isteyen verecek. 

Ticaretin kuralı onlar ödemez üzerine kurulu. Neyse... şimşek mcqueen...

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Ticaretin kuralı onlar ödemez üzerine kurulu. Neyse... şimşek mcqueen...

vergi konusunda girdi kısmından ziyade çıktı kısmı sıkıntı. Vergilerin çar çur edilmesi. Ne çar çuru. Birilerini zengin etmesi. Konum vergisi bu konunun yanında kum tanesi. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Filozof Yahudi esnaf der ki "müşterinin küçüğü büyüğü olmaz"

kum tanesinde ne hikmetler gizlidir.

bütçe amacıyla söylediğim bir konu değil. Otomotivde navigasyonda paylaşımlı sistemlerde her türü lokasyon bazlı teknolojilerde ülkeyi geride bırakacak bir karardır. 

Start-up ekosistemleri bu tür şeylerden olumsuz etkilenir. 

Sonra gençlere "girişimci olun şirket kurun" diyorlar..  fırın mı açsın gençler?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mehmet Göktürk yazdı:

Bundan mı aldın pilli?   Multifonksiyon. Hem gez tem temizle. 

image.png.c38f1a6f2e63ece8b124c46e42f64842.png

Tamirinde iyi para var bunların. 

Otoparklara park eden esnaflar tespit edilsin. Mevcut ücretlerin 2-3 misli parl bedeli alınsın. Vatandaştan az alınsın. Nasılsa esnaf öpüyor vatandaşı

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Göktürk yazdı:

Eşdeğer meslektaşım 250 bin dolar maaş alıyor senelik ama verdiği otopark ücreti daha az. hatta yok. 

Bu şartlarda gidenlere de giderse gitsin deniyor.. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

fırın mı açsın gençler?

resmi veri: işe yerleştirme de ilk üç sıra: garson güvenlik tezgahtar

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Filozof Yahudi esnaf der ki "müşterinin küçüğü büyüğü olmaz"

kum tanesinde ne hikmetler gizlidir.

bütçe amacıyla söylediğim bir konu değil. Otomotivde navigasyonda paylaşımlı sistemlerde her türü lokasyon bazlı teknolojilerde ülkeyi geride bırakacak bir karardır. 

Start-up ekosistemleri bu tür şeylerden olumsuz etkilenir. 

Sonra gençlere "girişimci olun şirket kurun" diyorlar..  fırın mı açsın gençler?

sorun vergi değil. Ekonomistler türkiyedeki vergi çeşidinin az olduğunu söylüyor. Sorun vergi adaleti. Kayıt dışı ekonomi. Çıkarcı devlet arcamaları. Bunlar çözülmüş olsaydı, çok daha vergi çeşidi olsa bile ucu biz çok daha az dokunacaktı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ekonomistler

hangi kanalllarda?

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

hangi kanalllarda?

Onlyfans

• Teşekkür 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Amerikada 4-5 sene vergi mükellefiydim vergi verdim. hatta döndükten sonra 2-3 sene daha verdim. benim bildiğim kadarı ile vergi görece basittir amerikada.

1- gelirden alınır

2- varlıktan alınır

3- satıştan alınır

"make it simple not simpler" demişler.  Ne kadar basit yaparsan o kadar çok yayabilirsin. Bizim yönetim osmanlıdan beri reaktif çalışır. "pinpoint" etmeye çalışır. Yönetmelik çıkarırız her şeyi yazmaya kalkarız sonra uygulamada öyle durumlar gelir ki çakılırız. her kurumda böyle oluyor. Adamlar basit yazıyor yöneticinin ve etik yorumun oluruna bırakıyor yetki veriyor memuruna. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Amerikada 4-5 sene vergi mükellefiydim vergi verdim. hatta döndükten sonra 2-3 sene daha verdim. benim bildiğim kadarı ile vergi görece basittir amerikada.

1- gelirden alınır

2- varlıktan alınır

3- satıştan alınır

"make it simple not simpler" demişler.  Ne kadar basit yaparsan o kadar çok yayabilirsin. Bizim yönetim osmanlıdan beri reaktif çalışır. "pinpoint" etmeye çalışır. Yönetmelik çıkarırız her şeyi yazmaya kalkarız sonra uygulamada öyle durumlar gelir ki çakılırız. her kurumda böyle oluyor. Adamlar basit yazıyor yöneticinin ve etik yorumun oluruna bırakıyor yetki veriyor memuruna. 

ceza var. yaptırım var. Vergi kaçırmak?

bizde bunlar yok. O yüzden güçsüzden dolaylı alınıyor

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

Yönetmelik çıkarırız her şeyi yazmaya kalkarız sonra uygulamada öyle durumlar gelir ki çakılırız.

yakın zamanda çıkan bir yönetmelik var, gelecek 30 yılı bağlayan ama detay yazamam, mahkemeye veriyorlar mesela

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

yakın zamanda çıkan bir yönetmelik var, gelecek 30 yılı bağlayan ama detay yazamam, mahkemeye veriyorlar mesela

Ama ceyranda kalmayın :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ama ceyranda kalmayın :) 

lpg candır

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Çağlar Bayur yazdı:

lpg candır

Manifold patlatıyo diyola

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

Manifold patlatıyo diyola

iran yapıştırıcı çözer o işi

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

Yazsana. 
Bişi deneyeceğim. 😂

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

1647 de Deli ibrahim sivas valisinden "harçlık"  ister (vergi).  O zamanın meşhur valisi "halkın durumu kötü vergi verecek hali yoktur veremeyiz" diye geri mesaj yollar. Sonra 

bakın neler olur:

Varvar Ali Paşa’yı tarihte öne çıkaran hadise 1647’de tayin edildiği Sivas beylerbeyiliği esnasında çıkardığı büyük isyandır. Ali Paşa, Ramazan 1057’de (Ekim 1647) İstanbul’dan bayram harçlığı adı altında 30.000 kuruş yollaması emrini alınca şehrin ileri gelenlerini topladı, Sivas eyaletinin senelik mahsulünü ve kendi zamanındaki vâridâtı hesaplatarak bu meblağı ödemesinin mümkün olmadığını bildirdi. Tekrar edilen taleplere de menfi cevap verdi. Ayrıca İpşir Mustafa Paşa’nın Sivas’ta bulunan nikâhlı karısı Perihan Hanım’ın Sultan İbrâhim’e takdim edilmek üzere İstanbul’a gönderilmesi emrini geri çevirdi (Kâtip Çelebi, s. 1016). 

DEVAMI: https://islamansiklopedisi.org.tr/varvar-ali-pasa  yahut aşağıda

https://www.indyturk.com/node/607311/kanunsuz-emir-padişahtan-dahi-gelse-tanımayan-vali-varvari-ali-paşa

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Yazsana. 
Bişi deneyeceğim. 😂

karikatür paylaşayım mı?

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...