Ali Cihangiroğlu 8 Aralık Paylaş 8 Aralık şu pil olayında 5 sene yada daha uzun eskime durumlarını gösteren bir veri varmı acaba, mesela aynı pili kullanan 3 aynı araç olsun, birisi 20-80 arası düzenli şarjla, diğeri 20-40 yada 60 aralığında, son araçta kafana göre azlığı önemsiz ne gelirse ama doldurma hep %100 olsun, bu üç araçta pil eskime durumu 5-8 sene hadi 10 olsun varsa, ne olur acaba? ille bu şarja dedikleri gibi dikkat etmelimiyiz? bu araçları sürekli AC yad DC olarak şarj diye gruplandıradabiliriz ayrıca... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Ali Cihangiroğlu yazdı: şu pil olayında 5 sene yada daha uzun eskime durumlarını gösteren bir veri varmı acaba, mesela aynı pili kullanan 3 aynı araç olsun, birisi 20-80 arası düzenli şarjla, diğeri 20-40 yada 60 aralığında, son araçta kafana göre azlığı önemsiz ne gelirse ama doldurma hep %100 olsun, bu üç araçta pil eskime durumu 5-8 sene hadi 10 olsun varsa, ne olur acaba? ille bu şarja dedikleri gibi dikkat etmelimiyiz? bu araçları sürekli AC yad DC olarak şarj diye gruplandıradabiliriz ayrıca... senede %2 gibi km den daha bağımsız 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Mehmet Göktürk yazdı: senede %2 gibi km den daha bağımsız yani her şekilde ortalama bumudur kayıp, e güzel, o zaman şarjı düşünmeye gerek yok Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Ali Cihangiroğlu yazdı: yani her şekilde ortalama bumudur kayıp, e güzel, o zaman şarjı düşünmeye gerek yok toleranslar var tabi ama mesala garantisi 8 yıl 180 bin km %70... bunun altına inerse batarya bedava. tahminim ve internette okuduklarım pratikte bunun iki katı. yani 7-8 senede %80-85 lerde olacaktır. İki türlü eskime var biri takvim yılı bir de km. ikisinin birleşimi olarak düşünülüyor eskime. İnternetteki sayulara bakınca 500bin km gibi bir ömür ve daha kısa mesafeye razı olunursa da 1 milyon km araç ömrü var deniyor. tabi batarya değişimi upgrade edilmesi vs her zaman mümkün. 250-300 bin km de motor yağı şanzıman yağı gibi bazı şeyler var değiştiriyorlar. uyarı alıyorlar. bazıları motor rulmanı değiştiriyor. Pillerde de modül bazında tamir değişim çıkma türü bir sürü opsiyon oluşmuş. Garanti süresini aşan araçlar için bir sektör oluşmuş. Servet bunun adayı bence. Benim araç 20 sinde geliyor. bakalım ne olacak. 2 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Mehmet Göktürk yazdı: toleranslar var tabi ama mesala garantisi 8 yıl 180 bin km %70... bunun altına inerse batarya bedava. tahminim ve internette okuduklarım pratikte bunun iki katı. yani 7-8 senede %80-85 lerde olacaktır. İki türlü eskime var biri takvim yılı bir de km. ikisinin birleşimi olarak düşünülüyor eskime. İnternetteki sayulara bakınca 500bin km gibi bir ömür ve daha kısa mesafeye razı olunursa da 1 milyon km araç ömrü var deniyor. tabi batarya değişimi upgrade edilmesi vs her zaman mümkün. 250-300 bin km de motor yağı şanzıman yağı gibi bazı şeyler var değiştiriyorlar. uyarı alıyorlar. bazıları motor rulmanı değiştiriyor. Pillerde de modül bazında tamir değişim çıkma türü bir sürü opsiyon oluşmuş. Garanti süresini aşan araçlar için bir sektör oluşmuş. Servet bunun adayı bence. Benim araç 20 sinde geliyor. bakalım ne olacak. Vw mi geliyor hocam, ne geliyor? 1 Yorum bağlantısı
Fikri Keleş 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Dün bende inceledim,kayinçoyla ortak giresim var ama bakalım. Alışamayız gibi geliyor 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 8 Aralık Yazar Paylaş 8 Aralık Evren Erakçora yazdı: Vw mi geliyor hocam, ne geliyor? Almanya’dan gelecek ama VW değil. Alpay Sumer yazdı: Bi kuple de geyik eklemeden olmaz.. ekran parlaklıgı kısmak menzil artirıyormu 😂 Isı pompasını kapatınca menzil artıyor. 10-15 km arasında artış var. Tesadüfen keşfettim. Dur ya birini hatırladım şimdi kalorifer deyince. 😀 1 2 Yorum bağlantısı
Serkan Maden 8 Aralık Paylaş 8 Aralık H.Cenk Bayrakçı yazdı: Almanya’dan gelecek ama VW değil. Cupra Born? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Serkan Maden yazdı: Cupra Born? olabilirdi ama tesla oldu. geldi geldi araç ruhsat işleri vs hazırlanıyor sanırım. LFP pillerle geliyor bu. ne yaşayacağız tam bilmiyorum. 4 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Mehmet Göktürk yazdı: olabilirdi ama tesla oldu. geldi geldi araç ruhsat işleri vs hazırlanıyor sanırım. LFP pillerle geliyor bu. ne yaşayacağız tam bilmiyorum. Oo süper, şimdiden hayırlı olsun 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Ali Cihangiroğlu yazdı: Oo süper, şimdiden hayırlı olsun Diğer arkadaşla bi yanlış anlama yaşadık gündüz kaşıntı konusunda. kaşıntı dediğim buydu. rasyonel bir gerekçe yok yani. Hesabını yapmıştın gündüz zaten. 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 8 Aralık Paylaş 8 Aralık (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: Diğer arkadaşla bi yanlış anlama yaşadık gündüz kaşıntı konusunda. kaşıntı dediğim buydu. rasyonel bir gerekçe yok yani. Hesabını yapmıştın gündüz zaten. Sorun yok aynı şekilde düşünüyoruz, aslında o kaşıntı bendede yok değil hani ama kaşıntı olarak kalacak sanırım, hele 2025 bir gelsin neler getirecek bir göreyim, maceraya girecek ortam olursa bakarız artık... Teslada direk online satış olmasıda beni çekiyor bu arada... 8 Aralık tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 9 Aralık Paylaş 9 Aralık (düzenlendi) Cenk abi güzel kazasız mutlu günlerde kullan inşallah... Sevindim. T10X i kullanıp kıyaslama şansın oldu mu? Bende fiyat ve menzil aklıma yatarsa T10F yi alıcı gözle bir incelemek istiyorum. Bu elektrikliden kaçış yok... 9 Aralık tarihinde Abdussamed Acar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 10 Aralık Yazar Paylaş 10 Aralık Ayhan Asil yazdı: Kazasız belasız mutluluğa sürün İnşallah. Teşekkür edrim amin. Abdussamed Acar yazdı: Cenk abi güzel kazasız mutlu günlerde kullan inşallah... Sevindim. T10X i kullanıp kıyaslama şansın oldu mu? Bende fiyat ve menzil aklıma yatarsa T10F yi alıcı gözle bir incelemek istiyorum. Bu elektrikliden kaçış yok... Sağol Abdussamed.Amin inşallah. T10x'i uzun süre kullanmadım. Gerçi bu da 300 km oldu. T10 x daha yüksek bir araba. Bir de onun yazılım ve kullanımı biraz alışkanlık gerektiriyor. Bu bildiğin VW ,bin ve devam et. VW'in sürüş hissi ve keyfi çok güzel. T10x'de de koltuk konforu ve sürüş hissini beğenmiştim. 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 10 Aralık Paylaş 10 Aralık Hafta sonu hazirladigim ufak bir tablo var, buraya ekran goruntusu olarak yapistirayim, henuz tam degil gordugunuz gibi; ancak benim de kasintim tutuyor; daha dogrusu eve ikinci bir araba gerekecek gibi gozukuyor; ozellikle sehirici kullanimlari icin.. Her an ben de Cenk Hocam gibi baslik acabilirim :-) ama acmayadabilirim; bilemiyorum... Mehmet Göktürk yazdı: olabilirdi ama tesla oldu. geldi geldi araç ruhsat işleri vs hazırlanıyor sanırım. LFP pillerle geliyor bu. ne yaşayacağız tam bilmiyorum. Mehmet Hocam, LFP piller daha uzun omurlu olacak deniyor; ancak tam bilemiyorum; henuz arastirma ve okuma asamasindayim. 2 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Aralık Paylaş 10 Aralık Gökhan Tuna yazdı: hazirladigim ufak bir tablo var, istatistik adına bir soru: marka ve model tercih ederken marka ne kadar önem arz ediyor? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 10 Aralık Paylaş 10 Aralık Abi güle güle kullan Allah kaza bela vermesin. 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 10 Aralık Paylaş 10 Aralık Çağlar Bayur yazdı: istatistik adına bir soru: marka ve model tercih ederken marka ne kadar önem arz ediyor? Abi bana sorarsan marka cok onemli (en onemli) degil; ancak patrona (hanima) sorarsan onemli; o yuzden marka cok onemli diyorum :-) Yukaridaki tablo ozelinde bu yuzden BYD (en cok elektrikli urent/satan olsa da) ve MG direkt eleniyor. 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Aralık Paylaş 10 Aralık Gökhan Tuna yazdı: bana sorarsan marka cok onemli (en onemli) degil; 1.6 tdci mondeo ile mercedes C cdi aynı tercih listesinde olabilir mi yani? 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 10 Aralık Paylaş 10 Aralık Çağlar Bayur yazdı: 1.6 tdci mondeo ile mercedes C cdi aynı tercih listesinde olabilir mi yani? Bana gore olur abi; tamamen ihtiyaclarima bagli.. Hatta ben Mondeo'yu tercih ederim :-) Tek istisna C serisi Estate All Terrain falansa kafam karisabilir, gonlum kayabilir (Karsisina guzel bir Mondeo SW gelirse daha da fena olur) 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 10 Aralık Paylaş 10 Aralık Yanma tehlikesi açısında en güvenlisini almalı 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Aralık Paylaş 10 Aralık Tansu Kalafatoğlu yazdı: Yanma tehlikesi açısında en güvenlisini almalı Benzinli araçta yanma yüzdesi daha fazla. Ve fakat elektrik işte cazibesi şanı var. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 10 Aralık Paylaş 10 Aralık Mehmet Göktürk yazdı: Benzinli araçta yanma yüzdesi daha fazla. Ve fakat elektrik işte cazibesi şanı var. tesisatıyla oynanmayan benzinli araç mı yoksa aynı şekilde pilli araç mı? Yanma oranı açısından pilli araç şu an için daha riskli. Kaza anında benzinli tehlikeli olabilir. Kaza sayısına da bağlı Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 10 Aralık Paylaş 10 Aralık Arkadaşta id4 istemeye başladı corolloyı satarsa hemen alacak Ankara bayilerde hemen teslim id4 ler var 1610 bine hemen teslim demişler Yorum bağlantısı
Recommended Posts