İçeriğe Yönlendir

Volkswagen ID. 4 / İlk Elektriklimiz 🧿

H.Cenk Bayrakçı

Recommended Posts

İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

sonra? yamaç görürüsen de aşşa atla .. töbeeee

Sonra bir dövüyorlar varya :crazy:

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Beni en iyi cenk hocam anlar. Hocam arabanın içinde sıcakla aranız nasıl :)

Bende ısı pompası var, koltuk ısıtma var, direksiyon ısıtması var gayet konforlu. :) Ama klimayı kapatınca menzil artıyor. 

Erdoğan Temur yazdı:

Cenk abi arabanın arka frenlerinde kampana mı var? Disk gibi göremedim ben.

Kampana yapmışlar Erdoğan. İlk etapta frenler zayıf geldi bana, sonra alıştım.

Evren Erakçora yazdı:

İçten yanmalılara göre daha az fren ihtiyacı da olduğu için oradan tasarruf etmiş olabilirler. 

Amaç tek pedallla kullandırıp, rejenerasyon ile şarjı sağlamak ve daha az fren kullandırmak. Dediğin gibi olmuş Evren hocam.

Hakan SEVGİCAN yazdı:

Bu gün İzmir Volkswagen AVEK te aracı inceledim manevra kabiliyeti inanılmaz malzeme kalitesi gayet yeterli birde şunu söyleyeyim arka yaşam alanı inanılmaz boyum 1.80 çok rahat ettim arkadan. Sonuç iki adet id4 beyaz renk aldık.

Hocam biz videoda bunları anlattık zaten. Ben 2020 Tiguandan geçtim ID.4'e. Daha büyük bir araç ID.4....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Bende ısı pompası var, koltuk ısıtma var, direksiyon ısıtması var gayet konforlu. :) Ama klimayı kapatınca menzil artıyor. 

Küresel ısınmanın dibine vurulmuş. Ama Japonlar öyle mi? değil mi @Tansu Kalafatoğluhocam 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Çağlar Bayur yazdı:

arka lastik havada iken zaten fren de yapsa ne fayda öyle düşün?

Bu yüzden iyi lastik arkaya takılır dediğimde millet boş boş bakıyor

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Mehmet Yeter yazdı:

Küresel ısınmanın dibine vurulmuş. Ama Japonlar öyle mi? değil mi @Tansu Kalafatoğluhocam 

Isı pompası R744 yani CO2 ile çalışıyor. Küresel ısınma potansiyeli (GWP) 1'e eşit. En az zararlı olandan. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Yeter yazdı:

@H.Cenk Bayrakçı 

hiç ısınmayınca sıfır. Hepinizi. Bana biraz ısı borcu var :) 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Isı pompası R744 yani CO2 ile çalışıyor. Küresel ısınma potansiyeli (GWP) 1'e eşit. En az zararlı olandan. 

Hocam basınç çok mu yüksek onlarda?

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Mehmet Göktürk yazdı:

Hocam basınç çok mu yüksek onlarda?

Evet hocam CO2'li sistemlerde transkiritik yani kritik üstü çalışılırsa gaz soğutucu basıncı 100 barlara çıkıyor, hatta daha fazlasına. Ama arabada öyle değildir. 

• Beğen 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Tüketim videosu:

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hocam maşallah. Güneş gözlüklerle Maverick 1, siz 2 :keyifli:

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

0-200 var mı videoda?

herkes araçtan indi mi? yazısı, menü almancaya alınca acaba nasıl yazıyor aldı beni bir merak?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

ID 4 videomuz da gelsin. Kanal sahibi öğrencim Tolga ile elektrikli araçları konuştuğumuz başka bir videomuz vardı. Bu da ID.4 inceleme videosu oldu. 

Hocam sürüş boyunca eliniz aracın göğsünde 😀 

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Tüketim videosu:

İzledim.. güzel test olmuş. Güle güle kullanın hocam. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
(düzenlendi)

İzledim Cenk hocam, güzel test olmuş, efendi efendi kullandın, daha nasıl kullanılacak. Arabanın tipi çok güzel bence. 108 km ,şuradan geliyor olabilir,  yavaş gidersen menzil uzar ama toplam zaman da artar, hızlı gidersen zamandan kazanırsın ama menzil kısalır, şarj ederken de zamandan kaydbedilecek sonuçta. Bunun optimum noktası olabilir. 

tarihinde Evren Erakçora tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Haklısın Evren, 

Molada yenip içilecek şeyler önemli hale geliyor. 

Ve restoranlar şarj cihazı koymaya başladılar. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Alpay Sumer yazdı:

Dokunuşu hisli demekki :) 

Evren Erakçora yazdı:

İzledim Cenk hocam, güzel test olmuş, efendi efendi kullandın, daha nasıl kullanılacak. Arabanın tipi çok güzel bence. 108 km ,şuradan geliyor olabilir,  yavaş gidersen menzil uzar ama toplam zaman da artar, hızlı gidersen zamandan kazanırsın ama menzil kısalır, şarj ederken de zamandan kaydbedilecek sonuçta. Bunun optimum noktası olabilir. 

Doğrudur. Ama bunu kişiye göre hesaplar çünkü ben 80 ile uzun yolda gidiyorsam optimum hız farklı olurdu. 

elektrikli arabada en az yakmak için 40-50’yi geçmemek lazım. 80-90 sürtünmenin artık etkisini iyice gösterdiği sınır. 110 üstü katalog değerlerini epey değiştirir

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Alpay Sumer yazdı:

2 araba göğsüyle dünyayı yönetirsin :d

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Dokunuşu hisli demekki :) 

Doğrudur. Ama bunu kişiye göre hesaplar çünkü ben 80 ile uzun yolda gidiyorsam optimum hız farklı olurdu. 

elektrikli arabada en az yakmak için 40-50’yi geçmemek lazım. 80-90 sürtünmenin artık etkisini iyice gösterdiği sınır. 110 üstü katalog değerlerini epey değiştirir

Tesla 115 diyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Tüketim videosu:

hemen izleyim :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Cihangiroğlu yazdı:

hemen izleyim :)

kısaca beleş geziyor. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Tesla 115 diyor. 

hocam benim uzun yol hızım 100km/s. Genel.

uzun yola gideceğim ve yolum 600km. Menzil 400km

araç bana diyorki, sen şimdi gideceğin yere 6 saatte varmak istersin di mi? Hmm o zaman hızını 110 yap, şu konumda mola ver şarj et, 6 saatte git. Senin olayın budur. 

ama benim genelde hızım 80 ise araç bana 110’la git demiyor. 90’la git kardeşim, şurada 15dk şarj edersen senin genel sürüşüne göre varırsın gibi

böyle değil mi? Kona sürerken böyle anlattıydı sahibi. Kafama yatmıştı

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Aerodinamik yapı en uygun 115 de diyor. watt/km

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Aerodinamik yapı en uygun 115 de diyor. watt/km

bulamadım videoyu ama 40-50 km hızla sürersek katalog menzilin çok üstüne çıkıyoruz. 115 ne yaptınız :) işte o sürüş araç sahibine göre değişiyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

kısaca beleş geziyor. 

500 tl ye depo doldurma ayıptır, gerçi benim menzilde gitse 1000 tl desek şarja benim masrafın 3 te 2 sine gidiyor, çok beleş değil ama iyi yine :)  elektriklide espri AC şarj, dc dedinmi tadı biraz kaçıyor, az zam yaptılarmı benzinli gibi olur :tongue:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...