İçeriğe Yönlendir

Volkswagen ID. 4 / İlk Elektriklimiz 🧿

H.Cenk Bayrakçı

Recommended Posts

Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

işte 88 yıldır derim bunu, yok lincoln müş falan ne gerek var, 2 mt. saç levha

he valla. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz

Hayırlı olsun senede 2-3 kere uzun yola gidenler için elektrikli araç gerçekten çok iyi evde şarj durumum yok hep dışarıda şarj ediyorum 418km denilen menzil kışın 250 km ancak gider pil ısıtması kabin ısıtması koltuk ısıtması derken tüketim bir hayli yükseliyor.Şuan ofiste bana pilli araba alınır mı diyen 4 kişiden 1 i elektrikli aldı ,diğeri bmw nin şirket kampanyasından haber bekliyor ,1 tanesi corollayı satabilse elektrikli alacak ,diğeri ev borcum olmasa alırım diyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Ama o bir hyundai :)

Tüm amerika biniyor :)

Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz

Hayırlı olsun hocam,güle güle kullanın.Müstakil ev var ama hala elektrikli konusunda erken gibi geliyor bana o yüzden radarıma alamıyorum bir türlü.Sonuçta bizde araba aynı zamanda yatırım aracı da.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Tüm amerika biniyor :)

detroit yerel halkı 50 dolar ateşleyip almıştır

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Cenk çok sevindim hayırlı olsun. Yine  4-5 yılda bir değiştirmiş oldun :). Ama bu sefer esaslı bir değişim oldu, kullanım yorumlarını bekliyoruz.

İşyerinde bir arkadaş yazın eC4 aldı, özellikle sürüş hissinden çok memnun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kerim Bilge

Hocam çok güzel araç almışsınız maaşallah 🧿 güzel günlerde kullanın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
(düzenlendi)
Ferhat Yavuz yazdı:

Hayırlı olsun senede 2-3 kere uzun yola gidenler için elektrikli araç gerçekten çok iyi evde şarj durumum yok hep dışarıda şarj ediyorum 418km denilen menzil kışın 250 km ancak gider pil ısıtması kabin ısıtması koltuk ısıtması derken tüketim bir hayli yükseliyor.Şuan ofiste bana pilli araba alınır mı diyen 4 kişiden 1 i elektrikli aldı ,diğeri bmw nin şirket kampanyasından haber bekliyor ,1 tanesi corollayı satabilse elektrikli alacak ,diğeri ev borcum olmasa alırım diyor.

Çok teşekkür ederim.

Emrah Korkmazz yazdı:

Hayırlı olsun hocam,güle güle kullanın.Müstakil ev var ama hala elektrikli konusunda erken gibi geliyor bana o yüzden radarıma alamıyorum bir türlü.Sonuçta bizde araba aynı zamanda yatırım aracı da.

Teşekkürler, sağ olun. Keşke müstakil evim olsa, işim daha kolay olacak.

Saygın Can Oğuz yazdı:

Cenk çok sevindim hayırlı olsun. Yine  4-5 yılda bir değiştirmiş oldun :). Ama bu sefer esaslı bir değişim oldu, kullanım yorumlarını bekliyoruz.

İşyerinde bir arkadaş yazın eC4 aldı, özellikle sürüş hissinden çok memnun.

Sağol Saygın Hocam. Evet benim değiştirme periyodu genelde, 5-6 yıl. Bu biraz erken oldu. :) 

Kerim Bilge yazdı:

Hocam çok güzel araç almışsınız maaşallah 🧿 güzel günlerde kullanın

Teşekkür ederim Bilgehan, amin. :)  

tarihinde H.Cenk Bayrakçı tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsa Acar

Güzel günlerde kullanılsın Cenk hocam :flowers:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
İsa Acar yazdı:

Güzel günlerde kullanılsın Cenk hocam :flowers:

Çok teşekkür ederim, amin inşallah. :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Hayırlı olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş

Hayırlı uğurlu olsun Cenk hocam. Allah kaza bela vermesin🧿

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Mustafa Arıkan yazdı:

Hayırlı olsun.

Teşekkür ederim.

Serdar Göktaş yazdı:

Hayırlı uğurlu olsun Cenk hocam. Allah kaza bela vermesin🧿

Çok teşekkür ederim. Amin inşallah. 

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

İlk şarjımı 2 gün önce Astor’da DC ile yaptım. 23 dakikada %19’dan % 80’e  çıktı. 34,81 kWh‘lik enerji aldım.

Araç 100 km’de 22, 2 kWh tüketmiş.

157 km yol yapmışız.İlk şarj olduğu için menzil çok az. 
Denemeler ve arabayı kurcalamak çok fazla şarj tüketti, onun için gerçekçi bir rakam değil.

Bir de il ve sıcaklık farkı çok önemli. 

Şarja giderken batarya ısıtıcısını açtım. Optimizasyon kısmından ama gidene kadar 14 km yolda % 24’den %19’a düştü. Böylece hem şarj süresini kısalttım, hem de pili şarja hazırladım. 

İlk şarjdaki tüketim değeri bence çok açıklayıcı bir rakam değil. Kullanıma alıştıkça ve sıcaklık arttıkça farklı olacağına inanıyorum.

Bir de birkaç arkadaşım kullanmak istedi aracı, kimsede olmayınca biraz kullandırdım test aracı gibi oldu. 😊

Her kullanan gazlayıp elektriklinin seriliğini görmek istedi. Ben ilk etapta 17 kwh’lerde geziyordum. Zaten kullanan benzinli araç mantığında kullandı. Gaz fren gibi düşündüler, hatta rejenerasyon insanlara tuhaf geliyor. Çoğu bu nasıl iş araba kendiliğinden yavaşlıyor deyip beğenmedi. Hâlbuki ben tek pedal kullanmaya alışmak üzereyim.

Öte yandan aracın frenleri bana biraz daha zayıf geldi, kıyas yaptığım eski aracım 2020 Tiguan Highline iç ve ondan önce de 2015 Tiguan Lounge’a gören fren bana zayıf ve geç tepki verir şekilde geldi. Ama alışacağız. 
Araç çok konforlu ve keyifli sürüş açısından, ilk izlenimlerim bunlar. 

• Beğen 12
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Frene basma dozu ile rejim gücü artması lazım

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

İlk şarjımı 2 gün önce Astor’da DC ile yaptım. 23 dakikada %19’dan % 80’e  çıktı. 34,81 kWh‘lik enerji aldım.

Araç 100 km’de 22, 2 kWh tüketmiş.

157 km yol yapmışız.İlk şarj olduğu için menzil çok az. 
Denemeler ve arabayı kurcalamak çok fazla şarj tüketti, onun için gerçekçi bir rakam değil.

Bir de il ve sıcaklık farkı çok önemli. 

Şarja giderken batarya ısıtıcısını açtım. Optimizasyon kısmından ama gidene kadar 14 km yolda % 24’den %19’a düştü. Böylece hem şarj süresini kısalttım, hem de pili şarja hazırladım. 

İlk şarjdaki tüketim değeri bence çok açıklayıcı bir rakam değil. Kullanıma alıştıkça ve sıcaklık arttıkça farklı olacağına inanıyorum.

Bir de birkaç arkadaşım kullanmak istedi aracı, kimsede olmayınca biraz kullandırdım test aracı gibi oldu. 😊

Her kullanan gazlayıp elektriklinin seriliğini görmek istedi. Ben ilk etapta 17 kwh’lerde geziyordum. Zaten kullanan benzinli araç mantığında kullandı. Gaz fren gibi düşündüler, hatta rejenerasyon insanlara tuhaf geliyor. Çoğu bu nasıl iş araba kendiliğinden yavaşlıyor deyip beğenmedi. Hâlbuki ben tek pedal kullanmaya alışmak üzereyim.

Öte yandan aracın frenleri bana biraz daha zayıf geldi, kıyas yaptığım eski aracım 2020 Tiguan Highline iç ve ondan önce de 2015 Tiguan Lounge’a gören fren bana zayıf ve geç tepki verir şekilde geldi. Ama alışacağız. 
Araç çok konforlu ve keyifli sürüş açısından, ilk izlenimlerim bunlar. 

fren tertibatı tamamen farklı tabi. Tiguanda fren servosu varken elektriklide yok. Elektrikli fren pompası var hocam. Frene basınca oluşan fren sertliğini bile sanal yapıyor o sistem

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Servet Aydın yazdı:

Frene basma dozu ile rejim gücü artması lazım

rejim devrildi. https://www.aljazeera.com

renomuza boostersiz fren takmıştık hatırladım. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mehmet Göktürk yazdı:

rejim devrildi. https://www.aljazeera.com

renomuza boostersiz fren takmıştık hatırladım. 

Rejen aslında o rejim olsa durmaz araç. 

reno9’u pilli yaptığım vakit şönt motor kullanmıştım. Motor sürücü vs yok para yok. Kontaktörler ile. Freni şöntte sabit 12volt, armatürleri krom nikel yel ile kısa devre yaparak. 

Gün içinde aklıma gelse 2007’deki alternatör motor çevrim vidyomu bulacam 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

düzetleme:  konuya pey uymadı sildim...

Cenk hocam, pil kendine gelip sakin ama normal benzinli aracını nasıl kullanıyorsan öyle kullanımda ve kış şartlarında menzil ve tüketimi merak ettim, ne çıkacak acaba?

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

ilk sarjı yapacaklara, birgün takılı kalsın derlerdi nokyalarda 😂 

23 dk da 80 e cıktı ok. peki 80 den 100 e kac ? 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Erkam Elma

Elektrikli Mercedes olan arkadaşım %80 e kısa sürede çıkıyor ama 100 e kadar daha yavaş şarj oluyor demişti 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Alpay Sumer yazdı:

daha eskilere gidelim. Şarjı tamamen boşaltıp takma olayı vardı :) 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Ali Cihangiroğlu yazdı:

düzetleme:  konuya pey uymadı sildim...

Cenk hocam, pil kendine gelip sakin ama normal benzinli aracını nasıl kullanıyorsan öyle kullanımda ve kış şartlarında menzil ve tüketimi merak ettim, ne çıkacak acaba?

Bakacağım. :good1:

Alpay Sumer yazdı:

Şehiriçi kullanımda %80'e kadar şarjda kullanın diyorlar. Onun için 80'de bıraktım. Ama daha yavaş olacaktır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Şehiriçi kullanımda %80'e kadar şarjda kullanın diyorlar. Onun için 80'de bıraktım. Ama daha yavaş olacaktır.

Bizde full depo sevdası var alışmak zor olacak..

Bi kuple de geyik eklemeden olmaz..

ekran parlaklıgı kısmak menzil artirıyormu 😂 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

güzergahda geri dolum çok olmuyorsa 100 dolsa da olur, 90 da anlaşım , valla gelişi bu

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...