Ali Darbaz 3 Aralık 2024 Paylaş 3 Aralık 2024 (düzenlendi) Merhaba Her seferinde Türkiyenin örnek alması gerektiği ülke olarak lanse edilen. Ekonomik durumun güzel, savunma sanaiyinin iyi geliştiği bu güzel ülkede bir anda darbe başlamış görünüyor. Amerikada en çok satılan Suvların üreticisi Hyundai, Dünyanın en çok satan Çep telefonu ve Lcd Led tvlerinin satıcısı, Ukrayna savaşı sayesinde yedi düvele satışı yapılan K2 Black Panther tankları, Kendi beşinci nesil ucakları Kf21 1000 uçuşunun tamamladığı şu günlerde neden böyle bir olay yaşandığını aklım almıyor. Biri bu olayı açıklayabilir mi. Bu ülkelere rahatmı battı https://x.com/ClashReporttr/status/1863961190361112639 https://x.com/orko_8/status/1863966567563727249 🇰🇷Güney Kore'de Sıkıyönetim İlanı 🔸Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Kuzey Kore yanlısı faaliyetleri gerekçe göstererek ülke genelinde sıkıyönetim ilan etti. Bu, 1980'den beri Güney Kore'de uygulanan ilk sıkıyönetim. 🔸Gerekçe ve Hedef: Yoon, "Kuzey Kore'nin komünist güçlerinden özgür Kore'yi korumak" ve "Kuzey Kore yanlısı anti-devlet güçlerini ortadan kaldırmak" amacıyla bu kararı aldığını açıkladı. 🔸Uygulamalar: Sıkıyönetim kapsamında parlamento ve siyasi partilerin faaliyetleri askıya alındı, medya ve yayın organları askeri kontrol altına alındı. 🔸Siyasi Tepkiler: Muhalefet lideri Lee Jae-myung, kararı anayasaya aykırı olarak nitelendirerek halkı protestoya çağırdı. Yoon’un partisi içindeki bazı isimler de bu hamleye karşı çıktı. 🔸Ekonomik Etkiler: Kararın ardından Güney Kore para birimi won ciddi değer kaybı yaşadı; Merkez Bankası piyasayı istikrara kavuşturmak için harekete geçti. 3 Aralık 2024 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Aralık 2024 Paylaş 3 Aralık 2024 Ntv ve veya a/ hbaer mi izlion yoksa gagıl tercüme mi kullanıon? 3 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 3 Aralık 2024 Paylaş 3 Aralık 2024 Güneykoredeki darbe bizi neden ilgilendiriyor ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Aralık 2024 Paylaş 3 Aralık 2024 (düzenlendi) darbe mi olmuş? garip , 2 kapılı cabrio sedan alacam ben 3 Aralık 2024 tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 3 Aralık 2024 Paylaş 3 Aralık 2024 Ali Gülmez yazdı: Güneykoredeki darbe bizi neden ilgilendiriyor ? Gelişmiş bir ülkede darbe oluyor, epey zengin bir ülke. Yorum bağlantısı
Süleyman Can 3 Aralık 2024 Paylaş 3 Aralık 2024 Bazen forum norveç devlet televizyonu gibi oluyor. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 Aralık 2024 Paylaş 3 Aralık 2024 E bitmiş darbe. Ne çabuk. Kaçırdım yaa Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 3 Aralık 2024 Paylaş 3 Aralık 2024 Ali Gülmez yazdı: Güneykoredeki darbe bizi neden ilgilendiriyor ? Çünkü; “Bir kelebeğin kanat çırpması, dünyanın öbür ucunda fırtınaya yol açabilir.” 😊 4 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 3 Aralık 2024 Paylaş 3 Aralık 2024 (düzenlendi) Süleyman Can yazdı: Bazen forum norveç devlet televizyonu gibi oluyor. Polonya dublaj film gibi 3 Aralık 2024 tarihinde İlkay Başaran tarafından düzenlendi 2 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 Aralık 2024 Paylaş 3 Aralık 2024 İlkay Başaran yazdı: Polonya dublaj film gibi Aramızda almanca izleyen çok gibi. Sürekli bi alman medyası, alman arabaları. Anlayamıyorum 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 3 Aralık 2024 Paylaş 3 Aralık 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Aramızda almanca izleyen çok gibi. Sürekli bi alman medyası, alman arabaları. Anlayamıyorum Ben üç beş kelime biliyorum zaten hep o kelimeler var nedense filmde 1 6 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Aralık 2024 Paylaş 3 Aralık 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: E bitmiş darbe. Ne çabuk. Kaçırdım yaa şanzıman gibi , olmayan nasıl biter ki? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 3 Aralık 2024 Paylaş 3 Aralık 2024 Eyüp Çetin yazdı: Çünkü; “Bir kelebeğin kanat çırpması, dünyanın öbür ucunda fırtınaya yol açabilir.” 😊 Mükemmel bir yorum. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Aralık 2024 Paylaş 3 Aralık 2024 rusyadan falan gagılla gelen olur, bu ne diye şaşırmasınlar, önce son durum: askerler geri çekiliyor, meclis çalışanlarının durumu şu an belirsiz, akşam üstü ne olmuştu bu g korede? başkanları sıkıyönetim ilan etti, muhalifleri k kore ile sıkı fıkı olmalarını bahane etmişti, onların yasasına göre kanunlar askıya alınmıştı, şimdilik uzun sürmedi gerginlik, ecnebi yorumcular bunu siyasi gerginlik olarak yumuşattı, ve asıl olan aslında japonya, g. kore ile araları tarihte ilke defa iyileşirken, şimdi caponları aldı bir düşünce.... asya piyasası şu an kapalı, sabah yen i takip etmeli, yazın senaryosu tam oluşmadan filmin sonundan başa doğru seyrettirmişlerdi lakin iyi olmuştu, finansal istikrar sağlandı. bu g kora başkanı hakkında bir dolu iddialar var, bize uzak şeyler onlar sonuçlanınca yine bakarız durumlarına, vesile ile bu günleri (2024) anlamak için 1 yıl geçsin hele (2025) sonra halimiz kaldığı kadar geri dönüp anlam yüklemye çalışırız, veya dönmeyiz anlam yüklemeyiz mangal yapar yola devam ederiz, o daha rahat. konfiçyus der ki: arılar tükenirse kapruz yiyemessin... 2 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 3 Aralık 2024 Paylaş 3 Aralık 2024 İktidar muhalefete yapmış. Birşey çıkmaz bundan 😁 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 3 Aralık 2024 Paylaş 3 Aralık 2024 Üzerlerine tank süren olursa olduğu gibi yere kapaklansınlar paletlerin arasına denk gelince ezemiyor. Bizim psikopatlardan birisi icat etmişti 2016’da. O zamandan beri CIA tarafından Tank’ın efektif pozisyonunu kırmak adı ile ders olarak okutulur. Doktrine olmuş bir piyade tekniğidir. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 4 Aralık 2024 Paylaş 4 Aralık 2024 Çağrı Alaf yazdı: Üzerlerine tank süren olursa olduğu gibi yere kapaklansınlar paletlerin arasına denk gelince ezemiyor. Bizim psikopatlardan birisi icat etmişti 2016’da. O zamandan beri CIA tarafından Tank’ın efektif pozisyonunu kırmak adı ile ders olarak okutulur. Doktrine olmuş bir piyade tekniğidir. atlet tekniği de var. 1 5 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 4 Aralık 2024 Paylaş 4 Aralık 2024 Çağrı Alaf yazdı: Üzerlerine tank süren olursa olduğu gibi yere kapaklansınlar paletlerin arasına denk gelince ezemiyor. Bizim psikopatlardan birisi icat etmişti 2016’da. O zamandan beri CIA tarafından Tank’ın efektif pozisyonunu kırmak adı ile ders olarak okutulur. Doktrine olmuş bir piyade tekniğidir. Bilmiyorlarmıymış bunu? İddiaya girip tran rayında yatıyordu bizim insanımız tren gelirken. O an trende wcye giren denk gelmedikçe sorun olmaz. Tansu Kalafatoğlu yazdı: atlet tekniği de var. Daire testere ile gövde kesme? 1 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 4 Aralık 2024 Paylaş 4 Aralık 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: atlet tekniği de var. O teknik için Türk olmak şartı var diye biliyorum. Koreliler için yasaklı hareket kategorisinde girebilir yani. Mesela F-16’ya çatıdan süpürge sapı atmak da bu yasaklı tekniklerden birisi. Tarihte 1 kere yaşanma ihtimali vardı, Türkiye’de yaşandı ve bir daha asla yaşanmayacak muhtemelen. 3 Yorum bağlantısı
Cem Işık 4 Aralık 2024 Paylaş 4 Aralık 2024 F16’ya cebine doldurduğu somunları atma usulünü de öğretelim gelsinler bize, nasılsa kapımız açık. 1 2 Yorum bağlantısı
Hamit inan 4 Aralık 2024 Paylaş 4 Aralık 2024 Cem Işık yazdı: F16’ya cebine doldurduğu somunları atma usulünü de öğretelim gelsinler bize, nasılsa kapımız açık. Cıks yol geçen hanımı bura herkes gelsin. Arap yada orta doğulu olma koşulu var Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 4 Aralık 2024 Paylaş 4 Aralık 2024 Kore cumhurbaşkanının hareketleri ergen çocuk atraksiyonu gibi görünsede, altında dıj güçler var. Biz bu dıj güçleri biliyoruz. Muhalefetin oyu sıkıyönetimi kaldırmaya yetiyor. Hangi s a l a k bunları bile bile ekonomisini etkileyecek böyle a p t a l c a hareketler yapar diyecem. Demekki koredede böyle aviller mevcutmuş. Vardır bir nedeni. Belki elinden şekerini almışlardır. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 4 Aralık 2024 Paylaş 4 Aralık 2024 Bence bu kadar basit değil. Kore’nin pasif savaş durumuna geçmesi bile birçok milletin işine yarar. Samsung savaş sanayisinde iyice ilerledi. Savunma pozisyonunda silah satılmasına kısıtlama getirilir. Asya Pasifik dünya savaşına sebep olmaz ancak hem Çin - Taiwan hem Koreler kızışırsa bazı devletlerin dış ticaretleri buhrandan kurtulabilir. Trump ilk başa geldiğinde Amerikanın tüm borcunu Arap yarımadasına ödeteceğim dedi ödetti. Bu sefer de Asya Pasifiğe el atacağım demişti. 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 4 Aralık 2024 Paylaş 4 Aralık 2024 By Kemal gibi bir adamları yoksa darbe işlemez onlara. Yorum bağlantısı
Recommended Posts