Mustafa Yanar 3 Aralık Paylaş 3 Aralık (düzenlendi) Değerli forumdaşlar aracımda öncelikle U0155 hatası ve fotoğrafta gördüğünüz hataları veriyor, araç ekranda şu an herhangi bir uyarı hata yok, arada gösterge aydınlatma gidiyor ve devir saatini sıfıra düşmesiyle birlikte airbag ışığı yanıyor ve cihazla bakınca bu hatalar çıkıyor, ayrıca gauge test menüsüne bakınca dtc 9317 (yüksek şarj hatası) gösteriyor ama hata ekranda ölçüm yaptırdım oto elektirikçiye şarj 14v görünüyor.Şarj dinamosunun sadece bilyası değişti geçen haftalarda.Bir de aracımda sonradan eklenmiş sis farı tertibatı vardı, ayrıca kablo ve röle çekmişler, aracın arka tarafından tek kablo getirip far düğmesine bağlamış ve o kabloyu sol fren pedalı sensörüne(çift sensör var frende) bağlamış.Ben bunları iptal ettim.Yalnız far anahtarındaki kablonun biri boşta kaldı bağlayacak yer yok.Arka bölümden gelen kablonun orijinal olduğunu düşünmüyorum çünkü tek çekilmiş.Yorum ve yardımlarınızı bekliyorum. 3 Aralık tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 3 Aralık Yazar Paylaş 3 Aralık (düzenlendi) Fotoğraf düzenlemesi yapıldı. 3 Aralık tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Aralık Paylaş 3 Aralık Mustafa Yanar yazdı: ayrıca kablo ve röle çekmişler, aracın arka tarafından tek kablo getirip far düğmesine bağlamış ve o kabloyu sol fren pedalı sensörüne(çift sensör var frende) bağlamış.B bağlantıda nirvana böyle garip bir bağlantı, anca bir arızayı tamir etme çabası ile olabilir, yani göstrege tablosu arkasındaki tesisatı iyice incelemeli önceki sahibinde yapımış garip bir tamirat çıkması kuvvetle muhtemel. oraları düzeltmeden klasik kontrol ile bu işin içinden çıkılmaz, benim fcs ta bagajı açınca teyp açılıyordu, çinli multimedya ve geri vites kamerası karmaşası vardı ilk iş onları söküp attıydım 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 3 Aralık Yazar Paylaş 3 Aralık Evet abi aracı o saçmalıklardan kurtardım. Kabloları detaylıca bir daha inceleyeceğim. Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 3 Aralık Paylaş 3 Aralık Akü başlıkları da kontrol edilebilir oksit yapmışsa yüksek voltaja kaçabilir şarj ederken. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 4 Aralık Yazar Paylaş 4 Aralık Bugün far anahtarını söktüm, kesilen kabloyu birleştirdim ve silikon makaronla yalıttım, üstüne bez bant sardım.Göstergeyi araçtan söktüm, uygun bir zamanda dağıtıp lehimlerini bir elektronikçiye yenilettireceğim, Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 4 Aralık Yazar Paylaş 4 Aralık (düzenlendi) Gösterge olmayınca araç çalışmıyor, anahtarlardan birinin kodunu silmişim yanlışlıkla. Karşılama ve uğurlama modu var Fiesta da, açınca dörtlükler yanıyor ve parklar açık kalıyor bir süre.Kilitleyince de parklar yanıyor bir Bu Fiesta beni şaşırtıyor bu kadar özellik var mıydı fiestlarda. Geçen gün sol kapı açık olduğu için sağ koltuktan aracı çalıştıramadım.Araç hırsız moduna giriyor. hırsızlık önleme vs bir şeyler yazdı. Aracı kapatmadan önce selektör yapınca farlar 40 saniye kadar açık kalıyor ama bunstandar hepsinde var sanırım. 4 Aralık tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 10 Aralık Yazar Paylaş 10 Aralık Bu hata U0155, motor takozlarını değiştirince kendiliğinden kayboldu 2 gün sonra tekrar ortaya çıktı? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Aralık Paylaş 10 Aralık Mustafa Yanar yazdı: Geçen gün sol kapı açık olduğu için sağ koltuktan aracı çalıştıramadım.Araç hırsız moduna giriyor. hırsızlık önleme vs bir şeyler yazdı. bu bir özellik olmamalı? kapısı açık diye marş basmayan fiesta var mıymış? öyle bir focus yok mesela 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 10 Aralık Yazar Paylaş 10 Aralık Çağlar Bayur yazdı: bu bir özellik olmamalı? kapısı açık diye marş basmayan fiesta var mıymış? öyle bir focus yok mesela Ben de anlamadım açıkçası. İki gün hiç çıkmayan arıza 2 gün sonra çıkıyor şu an bununla uğraşıyorum Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Aralık Paylaş 10 Aralık Mustafa Yanar yazdı: İki gün hiç çıkmayan arıza 2 gün sonra çıkıyor şu an bununla uğraşıyorum iki gün önce arıza kodu okunduktan sonra silindi mi? veya kaü kutup başı söküldü mü 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 10 Aralık Yazar Paylaş 10 Aralık Çağlar Bayur yazdı: iki gün önce arıza kodu okunduktan sonra silindi mi? veya kaü kutup başı söküldü mü Evet kutup başı söküldü hatta beyin dahi söküldü takoza erişmek için üstteki 2 takozu da değiştirttim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Aralık Paylaş 10 Aralık Mustafa Yanar yazdı: Evet kutup başı söküldü hatta beyin dahi söküldü takoza erişmek için üstteki 2 takozu da değiştirttim işte takoz ile arıza kodunun silinmesi arasındaki ilinti bulunmuş oldu Mustafa Yanar yazdı: Bu hata U0155, motor takozlarını değiştirince kendiliğinden kayboldu 2 gün sonra tekrar ortaya çıktı? 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 11 Aralık Yazar Paylaş 11 Aralık (düzenlendi) Şarj dinamosu ses yapıyordu bilyası değişmişti, yurtdışı forumlarında da şarj dinamosu regülatörü sorun olarak belirtilmiş ve değişimi ile çözülmüş.Komplemi değiştirmeliyim yoksa sadece regülatörü değiştirsem yine sorun olur mu.2007 model araç sonuçta. 11 Aralık tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Aralık Paylaş 11 Aralık Mustafa Yanar yazdı: ses yapıyordu bilyası değişmişti, ses kesildi mi? Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 11 Aralık Yazar Paylaş 11 Aralık Çağlar Bayur yazdı: ses kesildi mi? Evet ses kesildi, keşke hiç elletmeseydim. Dün 2 saat yabancı forumları taradım gauge menüdeki dtc 9317 için (cihazda B1317 olarak görünüyor) Alman, çek, fin, rus hepsi de şarj dinamosu regülatörü değişimi ile çözüme ulaşmış.Elektirikçi arkadaş orjinal temiz bir çıkma ayarladı, onu takıp deneyeceğiz. Bu şarj dinamosu işi ne sıkıntılı işmiş.Hella, valeo gibi markalardan şaseye göre sıfır alıp taksak uymaz mı acaba. Orijinali visteon. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Aralık Paylaş 11 Aralık Mustafa Yanar yazdı: Evet ses kesildi, keşke hiç elletmeseydim. Dün 2 saat yabancı forumları taradım gauge menüdeki dtc 9317 için (cihazda B1317 olarak görünüyor) Alman, çek, fin, rus hepsi de şarj dinamosu regülatörü değişimi ile çözüme ulaşmış.Elektirikçi arkadaş orjinal temiz bir çıkma ayarladı, onu takıp deneyeceğiz. Bu şarj dinamosu işi ne sıkıntılı işmiş.Hella, valeo gibi markalardan şaseye göre sıfır alıp taksak uymaz mı acaba. Orijinali visteon. anlayamadım? bilya değişti ve ses kesildi ise sorun nedir? Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 12 Aralık Yazar Paylaş 12 Aralık Çağlar Bayur yazdı: anlayamadım? bilya değişti ve ses kesildi ise sorun nedir? Yüksek şarj hatası veriyor, bu da aracın gösterge teyp açılıp kapanıyor Araç stop etmiyor ama Sonrasında airbag ışığı yanık kalıyor ama airbag hatası yok Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Aralık Paylaş 12 Aralık Mustafa Yanar yazdı: Yüksek şarj hatası veriyor, bu da aracın gösterge teyp açılıp kapanıyor Araç stop etmiyor ama Sonrasında airbag ışığı yanık kalıyor ama airbag hatası yok şarj hatasına bilyanın ilgisi etkisi zaten olmaz, regülatörün işi p lakin akıllı şarj sistemi olduğu için ehil bir yerde yapılmalı 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 16 Aralık Yazar Paylaş 16 Aralık Çağlar Abi akıllı şarj yok sanırım bu 2007 fiesta 1.4tdci.Şarj dinamosu değişti fakat hatalar değişmedi, göstergeyi tamir ettireceğim.Sonucu yazarım.O da düzeltmezse Gem, sonra Ecu.😬 Yorum bağlantısı
Recommended Posts