İçeriğe Yönlendir

Ford Fusion Teker Dışarıda

Kerem Keskin

Recommended Posts

Kerem Keskin

Merhabalar , Ford Fusion 2005 1.4TDİ sahibiyim. Sağ teker dışarıda görünüyordu, ustaya götürdüm. Usta , direksiyonu sağa sola çevirtti kontrol etti birşey yok dedi. Daha sonra jant kapaklarını sök dedi ve söktüm. Sağ tekerin jantı diğer 3 tekerin jantından farklıydı. Ve diğer sorunum ise araç 100'den sonra titriyordu hemde yayık ayranı gibi bu ona sebep olabilir mi? Jantı nereden bulabilirim? 3-4 günden beri sosyal medyanın market kısmında ayriyetten sarı sitede arıyorum tarıyorum bulamadım. Sizin tavsiyelerinizi merakla bekliyorum.

IMG-20241128-WA0013.jpeg

IMG_20241128_150350.jpg

3 lastiğin de aynı olduğu jant ise bu. Bundan bulmaya çalışıyorum.

IMG_20241128_150339.jpg

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Stepneye baktınızmı belki diğer üçüyle aynıdır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Harun Özden

Farklı olan jantın ET değeri farklı, o nedenle dışarıda duruyor teker

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

peugeot jantıdır, delikler aynı ama et si düşüktür, dışta durur. ustayla gözle olmaz, rot ayarı makinesi ile tespit esastır.

Yorum bağlantısı
Kerem Keskin
Ersen Tapan yazdı:

Stepneye baktınızmı belki diğer üçüyle aynıdır.

Baktım da inceydi

Harun Özden yazdı:

Farklı olan jantın ET değeri farklı, o nedenle dışarıda duruyor teker

Diğer jantların ET değerini nasıl görebilirim içte mi yazıyor?

Çağlar Bayur yazdı:

peugeot jantıdır, delikler aynı ama et si düşüktür, dışta durur. ustayla gözle olmaz, rot ayarı makinesi ile tespit esastır.

Açıkçası bende öyle düşündüm ilk rot-balanscıya gittim. Hem dışta durmasından hem de lastikten dolayı bakmadı. Ustaya göster dedi.

Ne yapacağımı bilmiyorum yani. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Kerem Keskin yazdı:

ilk rot-balanscıya gittim. Hem dışta durmasından hem de lastikten dolayı bakmadı. Ustaya göster dedi.

kombi ustası mı diyeceğim ama kombicilere hakaret olur

Kerem Keskin yazdı:

Ne yapacağımı bilmiyorum yani. 

1 adet ford saç jantı alıp takılacak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kerem Keskin
Çağlar Bayur yazdı:

kombi ustası mı diyeceğim ama kombicilere hakaret olur

1 adet ford saç jantı alıp takılacak

Herhangi bir 4x108 15 inç Ford jantı alsam olur mu?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Kerem Keskin yazdı:

Herhangi bir 4x108 15 inç Ford jantı alsam olur mu?

diğer jantın içinde ET değeri yazar, genelde saç jantlarda 52.5 tur ancak diğer jant içinden okunmalı sağlama olsun

Yorum bağlantısı
Kerem Keskin
Çağlar Bayur yazdı:

diğer jantın içinde ET değeri yazar, genelde saç jantlarda 52.5 tur ancak diğer jant içinden okunmalı sağlama olsun

Evet 52.5 yazıyor ET değeri. Şimdi tam olarak neyi almalıyım? İlla Ford mu olmalı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Et değeri 52,5 olan , aracınıza uyumlu (bijon sayısı vs) bir sac jant alabilirsiniz. Bu ölçüyü genelde ford kullanır. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Kerem Keskin yazdı:

Evet 52.5 yazıyor ET değeri. Şimdi tam olarak neyi almalıyım? İlla Ford mu olmalı?

et rakamı jantın içerde dışarda durmasının ölçümü,mesela ET25 yazarsa o jant dışarda durur. ayrıca jant göbek çapı da sizin göbeğe oturacak. zaten oturmaz ise takilmaz ve bu değeri ford kulanır. 1 adet ford jantı alınca jant yerine gelecek.

Yorum bağlantısı
Kerem Keskin

N11'de Ford Courier ET37 jant buldum bundan 1 tane alırsam yine aynı sorunu yaşar mıyım? Hala bir jant bulamadım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...