Tansu Kalafatoğlu 5 Aralık 2024 Paylaş 5 Aralık 2024 Servet Aydın yazdı: Ne kadar dikkat etsemde organik cam veya polikarbon ismiyle satılan abi organik polikarbon dedin ya. Mineral olan gerçek cam olan. Düşünce kırılan Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Aralık 2024 Yazar Paylaş 5 Aralık 2024 Çağlar Bayur yazdı: insanlar diyordur onu... bak sen şu işe Paçağina siçtuğum Tansu Kalafatoğlu yazdı: abi organik polikarbon dedin ya. Mineral olan gerçek cam olan. Düşünce kırılan Hee. Onlardan yapan yok kadar az hemde şişe dibi gibi olacak benim numara 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Aralık 2024 Paylaş 5 Aralık 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Düşünce kırılan paşabahçe soda şişesi dibi gibi? Servet Aydın yazdı: Paçağina siçtuğum boaz pastili var? 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 5 Aralık 2024 Paylaş 5 Aralık 2024 Servet Aydın yazdı: Paçağina siçtuğum Hee. Onlardan yapan yok kadar az hemde şişe dibi gibi olacak benim numara özel siparişle zeis getirir. Ama sirkecide yeri. O koko yenecek 😁 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Aralık 2024 Yazar Paylaş 5 Aralık 2024 Kırarım camı da bendeki şansla gözüme değil… 1 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 6 Aralık 2024 Paylaş 6 Aralık 2024 Servet Aydın yazdı: Kırarım camı da bendeki şansla gözüme değil… Göz görmeyince gönül katlanır derlerdi abi ama 🙄 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 6 Ocak Paylaş 6 Ocak Konu açacaktım zaten varmış. Geçen arabanın üstünü açtım şehir merkezinde dıptıs dıptıs geziyorum derken arkadaşı gördüm. Bizim VIP şoförler tayfasından otele doğru sürüyor. Ben de takıldım hemen arkasına, gitti müşterileri indirdi bekleme noktasına geçerken salça oldum arkadan korna selektör indirdim aşağı sinirle güldük şakalaştık demeye kalmadan. "Ulan" dedi, "Ne zaman seni görsem kafanda bu gözlük var Allah rızası için ne zaman çıkaracaksın bunu?" demeye kalmadı. Bulunduğumuz yerdeki yüksek binalardan ve deniz kenarı olmasından da olsa gerek cadde bir koridor etkisiyle rüzgar yedi. Kafamdaki gözlük bam diye uçtu gitti. Yeminle söylüyorum arkasından bir süre koştum top gibi yuvarlanıyor namussuz. Derken aha durdu, şimdi durdu, durdu. Durduğu yer otopark girişi. Üzerinden bi 2010 kasa C serisi Mercedes geçti. Aynen döndüm arkadaşa, "Allah razı olsun ki başka bir şey demedin, olan gözlüğe oldu sen bu ağızla besili danayı devirirsin." deyip ağzına methiyeler düzdükten sonra 4-5 senedir taktığım, hemen tüm sosyal mecralardaki profil fotoğraflarımda gözümde olan gözlükle son buluşmam orada oldu. Kullana kullana üzerindeki seri numaraları da gitmiş. Bir daha bulamadım gittim 2 tane Ray-Ban aldım. Gözlük bakımı belli ki biraz incelik isteyen bir mesele. Göz çok büyük bir Allah vergisi olduğundan ya hiç gözlük takmam ya da takarsam iyisini takarım. Aşağıdaki arkadaşları mağazaya gittim denedim sonra internetten sipariş geçtim birisi polarize araba sürerken çok güneşli ortamlarda, diğeri de bahar aylarında ya da bulutlu günlerde normal - hafif bir cam. Bu gözlükleri ne kadar silersem sileyim telefonun ışığı ile baktığımda camda yağ kaldığını görüyorum abiler. Katkısız sabun ve ılık su ile çok nazikçe yıkadım, durularken elim gacır gucur edene kadar suya tuttum sonra da yanında gelen bez ile sildim o işe yaradı. (Yine de ufak yağ izleri vardı yer yer) Şimdi benim sorum; Her seferinde böyle yıkayacak mıyım? Yıkarsam pas tutma durumu olur mu? (Çerçevelerin biri gümüş diğeri silah metali diye geçiyor.) Bu işe gerek kalmadan bi kimyasal ile işi şipşak çözme durumu var mı? Elimde LCD ekran temizleyicisi var Eter katkılı ama camları bozar diye üzerlerine sıkmadım. Bu yağ sadece ışık altında belli oluyor, uzun vadede göze gelen ışıkları kırıp gözü bozma ihtimali de var mıdır? Uzun süredir gözlük takan abilerim neler yapıyor? 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 6 Ocak Paylaş 6 Ocak Böyle iki renkli gözlükler araç sürerken rahatsız etmiyor mu? Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 6 Ocak Paylaş 6 Ocak Şu polarize siyah olan ile az önce araç kullandım. Hayatımda ilk defa polarize kaliteli bir gözlük kullanıyorum dünya varmış dedim. Tarz olarak hoşuma gittiğinden bu gradyanlara alıştım bir sefer beni yormuyor ama bu kadar bariz geçişleri yok. Özellikle siyah birden saydamlaşıyor gibi çıkmış fotoğrafta öyle değil. En aşağıda da karaltı bayağı var sadece daha az. Yorum bağlantısı
Cem Işık 6 Ocak Paylaş 6 Ocak Çağrı Alaf yazdı: Şu polarize siyah olan ile az önce araç kullandım. Hayatımda ilk defa polarize kaliteli bir gözlük kullanıyorum dünya varmış dedim. Tarz olarak hoşuma gittiğinden bu gradyanlara alıştım bir sefer beni yormuyor ama bu kadar bariz geçişleri yok. Özellikle siyah birden saydamlaşıyor gibi çıkmış fotoğrafta öyle değil. En aşağıda da karaltı bayağı var sadece daha az. Polarize gözlükle yakından denize bakmayı denedin mi Çağrı? Işık kırılmalarını yok ediyor, balıkları vs seçebiliyorsun denemeni tavsiye ederim. temizlik için (yağ lekesi vs) ben arada bir gözlükçü tavsiyesiyle sıvı sabunla elimi yıkar gibi yıkıyorum, tertemiz oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 6 Ocak Paylaş 6 Ocak (düzenlendi) Cem Işık yazdı: Polarize gözlükle yakından denize bakmayı denedin mi Çağrı? Işık kırılmalarını yok ediyor, balıkları vs seçebiliyorsun denemeni tavsiye ederim. temizlik için (yağ lekesi vs) ben arada bir gözlükçü tavsiyesiyle sıvı sabunla elimi yıkar gibi yıkıyorum, tertemiz oluyor. Polarize gözlük farkı 6 Ocak tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 6 Ocak Paylaş 6 Ocak (düzenlendi) Servet Aydın yazdı: Timsah mı la o He ya 6 Ocak tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Ocak Paylaş 6 Ocak Servet Aydın yazdı: Timsah mı la o 3 mt mangal üffff Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 6 Ocak Paylaş 6 Ocak Çağlar Bayur yazdı: 3 mt mangal üffff Kuyruğunu yana katlarsak buna sığar. 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 6 Ocak Paylaş 6 Ocak Çağlar Bayur yazdı: 3 mt mangal üffff Yedim abi tadı tavuk gibi ancak son kullanma tarihi geçmiş olduğundan çamaşır suyuna batırılıp tavuk döner haline getirilen bir tavuk gibi daha çok. Cem Işık yazdı: ben arada bir gözlükçü tavsiyesiyle sıvı sabunla elimi yıkar gibi yıkıyorum, tertemiz oluyor. Onu yaptım yağ lekeleri geçti evet. Gözlükçü de yıka diyorsa bu gözlüklerde korozyon falan olmuyordur o zaman. Yorum bağlantısı
Cem Işık 6 Ocak Paylaş 6 Ocak Çağrı Alaf yazdı: Onu yaptım yağ lekeleri geçti evet. Gözlükçü de yıka diyorsa bu gözlüklerde korozyon falan olmuyordur o zaman. Ben sabunla iç dış yıkadıktan sonra havlu ile de nazikçe kuruluyorum, tavsiye ederim.. Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 6 Ocak Paylaş 6 Ocak Polarize güneş gözlüğü, her sürücü de bulunması gereken bir gözlüktür. Gündüz Işık yansımalarını engeller görüşü artırır. Numaralı gözlük kullanıyorsanız, gözlüğe takılan filtreler var tavsiye olunur. 2 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 6 Ocak Paylaş 6 Ocak Cem Işık yazdı: Ben sabunla iç dış yıkadıktan sonra havlu ile de nazikçe kuruluyorum, tavsiye ederim.. Aynen öyle yapacağım abi teşekkürler Cem Işık yazdı: Polarize gözlükle yakından denize bakmayı denedin mi Çağrı? Valla abi daha alalı 2-3 gün oldu. Eski gözlük Polo markaydı. Markadan dolayı mı bilmiyorum ilk 2-3 dakka bi göz sululuğu oldu sonra geçti. Sadece araba sürme fırsatı bulabildim ama polarize olanı gözümden çıkarmayacağım sanırım inanılmaz fark varmış. Bilsem önce alırdım. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Ocak Paylaş 6 Ocak (düzenlendi) Servet bende çift odaklı cam kullanıyorum, hiçbir ek özellik ekletmedim, tamamen gereksiz ve eninde sonunda çiziliyor, parana yazık, polarize olayı güzel ama, olabilecek en ucuz camı al geç, çizilince yenile ve düşünme, zeiss falan paran çoksa süper ama düştümü çat, gitti deli para, çerçeveye deli para vermem, yakışan rahat olan en ucuzu al geç, önemli olan odağı ayarı düzgün yapılmış cam, gerisi masal. Çağrı Alaf yazdı: Aynen öyle yapacağım abi teşekkürler ufak kolanya şişesi yada gözlükçelerde verilen silme suyu şisesine sulandırılmış ipa doldur sil yada 3 harflilerde satılan ucuz ama çok cam silme bezi kullan rahat et. 40 tl. 6 Ocak tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 7 Ocak Paylaş 7 Ocak Ali Cihangiroğlu yazdı: ufak kolanya şişesi yada gözlükçelerde verilen silme suyu şisesine sulandırılmış ipa doldur sil yada 3 harflilerde satılan ucuz ama çok cam silme bezi kullan rahat et. 40 tl. bu mendilleri ya da kolonya kullananlar gözlüklerine elvada diyebilir ne kadar kaplama zart zurt varsa resmen söküp atıyor Gözlükçüler su kullanır direk olarak Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 7 Ocak Paylaş 7 Ocak (düzenlendi) Ali Gülmez yazdı: bu mendilleri ya da kolonya kullananlar gözlüklerine elvada diyebilir ne kadar kaplama zart zurt varsa resmen söküp atıyor Gözlükçüler su kullanır direk olarak zaten kaplamasız cam kullanıyorum, sadece numaralı çift odaklı cam, süslü kaplamaların tamamı gereksiz helede çizik önleme yok yansıma bilmemnesi su tutmama falan boşa para, sadece polarize özelliği olursa olur, sadece cam en güzeli. Bu mendilide sadece çok yağlanırsa ve silecek başka şey yoksa kullanırım, Servet yağdan muzdarip olunca iş yerinde pratik olur diye dedim, yoksa hohla sil geç tabii toz olmayacak, evde ise baktım kötü az bir el sabunu direk suyun altında yıka sil tertemiz, yıllardır böyle yaparım, sıfır sorun sıfır çizik. kolonya olmaz, fazla alkollü. İlle garanti olsun diyorsan küçük fısfıs şişeye saf su doldur sil, en garantisi bu bence, genelde benim yaptığım sadece hohlamak silmek, yada baktım olmuyor çeşme altında yıkamak, çok yağlıysa az el sabunu bitti, darda kalırsam sokakta işte su bulamadım bez yok falan, cüzdanda tuttuğum bu mendiller rahat, bunu kaplamalı olan camdada kullandım birşey olmadı yada hissetmedim. 7 Ocak tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 7 Ocak Paylaş 7 Ocak Ali Cihangiroğlu yazdı: zaten kaplamasız cam kullanıyorum, sadece numaralı çift odaklı cam, süslü kaplamaların tamamı gereksiz helede çizik önleme yok yansıma bilmemnesi su tutmama falan boşa para, sadece polarize özelliği olursa olur, sadece cam en güzeli. Ufak bir hatırlatma. Polarize sadece Güneş gözlüğü gibi kullanılır. Normal kullanım da olmaz. Polarize , Telefon ekranı. Monitor, TV görüşünü bozar. Sizin dediğiniz Anti röfle yani camdan kaynaklanan yansıma önleyici kaplamadır 6 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 7 Ocak Paylaş 7 Ocak (düzenlendi) Haşmet Güngör yazdı: Ufak bir hatırlatma. Polarize sadece Güneş gözlüğü gibi kullanılır. Normal kullanım da olmaz. Polarize , Telefon ekranı. Monitor, TV görüşünü bozar. Sizin dediğiniz Anti röfle yani camdan kaynaklanan yansıma önleyici kaplamadır doğrudur anti refle dediğim, polarizenin güneş gözlüğünde esas kullanımı, benimde güneş gözlüğüm progresif polarize, o yüzden dediydim, normal kullanımda istenirse eklenebilir ama dediğiniz gibi rahatsız eder... 7 Ocak tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 23 Ocak Paylaş 23 Ocak Camlarımı değiştirdim. Böyle korumalı falan olsun dedim. Pc’ye çok bakıyor musun dedi. Yanii dedim. Mavi ışık filtreli cam verdi. Etrafı sarı görüyorum artık özellikle gün ışığına çıkınca çok fark ediyor. Buz pistine çıktım. Bildiğin sarı yani. esas faydasını söyliyeyim. Çakma zenon led farların gözümü alması azaldı. Yine vuruyor ama kamaşma körlük olmuyor veya az oluyor Yorum bağlantısı
Recommended Posts