İçeriğe Yönlendir

Gözlük Camı Çizilmesi

Servet Aydın

Recommended Posts

Servet Aydın
Hayrettin Bahadir yazdı:

Hohla

Çıkarıp kılıfından 5 kere hohladım aynı

Ü.Emre Kartal yazdı:

Hem uzak hem de yakın problemi için en geçerli çözüm akıllı mercek adı verilen uygulama. 

2017 de lazer oldum. Gözlerde 2.5-2.75 astigmat vardı yalnızca. Bir problemim yok şükür. Ancak lazer olmaktan öte sonrası önemli. Damlalar ve yapılmaması gerekenler konusu ciddi önem taşıyor. 

Lazer olduğum doktor gerçekten çok iyi, birçok yerde muayene oldum, düzenli kontrollerim de oldu ama yaklaşım açısından en güven veren doktor oldu kendisi. 

Cam çizilmesi konusunda ne yazıkki mineral camlarda çok bir şans yok, ama bazı firmalarda çizilme için garanti olabiliyor. Belki o konuda fayda sağlar

Al mercek dediler olmadım. Yüne yakında gözlük gerekiyormuş. Bir de gözün geri dönüşü yok. Orjinal parçası kalsın şimdilik yerinde 😁

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Servet Aydın yazdı:

Al mercek dediler olmadım. Yüne yakında gözlük gerekiyormuş. Bir de gözün geri dönüşü yok. Orjinal parçası kalsın şimdilik yerinde 😁

Abi hem uzak hem de yakın için çözüm olarak söyledi doktor bir yakınım için. O sebeple önerdim. 

Eğer istersen doktor bilgilerini paylaşırım, Eskişehir'de kendisi. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

haber edin çıkmadan wahtsapptan. 

yılda 3 defa ordayım, çay da var, eminin tükkana çöküum , davet ediyor sağolsun

Emin Önal yazdı:

Camı çizdireceğine, gözü çizdirsen olmuyor mu ? Lazer vs gözlükten kurtulma ihtimalin yok mu yani ?

etme eyleme, 100bin megawatlık lazerli odada, ameliyat eteği giymiş bir king nereleri kurcalamaz... düşünemedi :crazy:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Servet Aydın yazdı:

Bir prof arkadaş var bacanağı göz doktoru yıllardır gözlük kullanıyor, kıssadan hisse bu kadar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emin Önal
Çağlar Bayur yazdı:

eminin tükkana çöküum , davet ediyor sağolsun

Ayıp yahu, davet mi bekliyorsunuz. Çıkın çıkın gelin.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Metin Uzunoğlu yazdı:

Bir prof arkadaş var bacanağı göz doktoru yıllardır gözlük kullanıyor, kıssadan hisse bu kadar.

Doğru hocam. Kaç tane gözlüklü doktor yamuk dişli dişçi’ye denk geldim

Emin Önal yazdı:

Köfte var mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Tam 15 dk. Olmalıymış.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Emin Önal yazdı:

plan işe yaradı bak..

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Adnan Çakır yazdı:

Tam 15 dk. Olmalıymış.

Az önce denedim. Nasılsa camlar harita gibi dedim. Osuruktan şeye çizilen cam şarjlı diş fırçası ile bırak temizlenmeyi çizilmedi bile. Deliricem

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Emin Önal
Servet Aydın yazdı:

Doğru hocam. Kaç tane gözlüklü doktor yamuk dişli dişçi’ye denk geldim

Köfte var mı?

Yanında piyazlı.

• Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Servet Aydın yazdı:

Az önce denedim. Nasılsa camlar harita gibi dedim. Osuruktan şeye çizilen cam şarjlı diş fırçası ile bırak temizlenmeyi çizilmedi bile. Deliricem

10 sene önce geçtin sen o leveli :rofl:

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Servet Aydın yazdı:

Seryum oksit + dremel :crazy:

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

abi sıfır cam al seramik artı ppf güzel iş görür :D

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Servet Aydın yazdı:

doğubank gözlükçü katında arka koridorda teoman diye biri var. Camını bilmem de sohbeti çok zevkli. Kafası biraz kırık :) 

trivex camlar zor çiziliyormuş. Benim tavsiyem gözlüğe çok paralar bayılmamak. Gözün bozukluğunu kabullenip uygun camlarla, tek odaklı merceklerle devam etmek. 

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Servet Aydın yazdı:

meguiars plastix dene. diş macunu ne alakaymış...

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Abi, gözlükleri yeni yaşından önce mi, yoksa sonra mı kullanmaya başladın.

Bu arada çizilen cama müdahale edilmez, edilir ise, diyoptri bozulur. çizik camlı gözlük ise, kullanılmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
Köksal Yılmaz yazdı:

Seryum oksit  giderir doğru. Ancak elle yapamazsınız.  basınç altında devamlı seryum oksiti üstüne akıtarak keçeyle olur.(keçe kuru kalırsa  cam haritaya döner) Hadi basıncı  hallettiniz.  Camlarda diyoptri kurve ile oluşur. Diyoptriye uygun kalıpla yapılmaz ise diyoptri bozulur. Hele astigmat var ise onun kalıpları çok değişiktir. + kesilmiş cama uygun kalıp da olmaz. Gençler sallamıyorum, bu dedeniz 6 yıl(M.Ö) gözlük  camı imalatında imalat müdürlüğü yaptı. Almanya'da kurs gördü.

Şimdi  ucuza mal etmenin bir yolu var. Optik de, gözlükçüde  fiyatlar x3 dür.  Hemen dellenmeyin.  Optik dükkanı açmak epey yatırım gerektirir. Teçhizatları oldukça pahalıdır. Eğitim ve eğitim diplomalı  eleman gerektirir. Stok maliyeti fazladır. Leblebi, çekirdek gibide çok satılmaz. Bu marj normal. Bunları öğrendiğinize göre;

*Tanıdık bir gözlükçü size, epey indirim yapabilir.

*Gözlük camlarını  fabrika satış mağazalarından veya ithalatçısından alabilirsiniz. Bunların hemen hepsi Sirkeci dedir. 3/1 fiyata gelir .Tanıdık gözlükçü cüzzi bir paraya  bunu keserek sizin çerçeveye takar. Tanıdık değilse  tutturduğuna kesme ve takma parası alır. 

• Beğen 4
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Önder Özcan yazdı:

10 sene önce geçtin sen o leveli :rofl:

Tur bindirdim her hafta doğunca

Köksal Yılmaz yazdı:

Yok hilti

Uğur Çınar yazdı:

abi sıfır cam al seramik artı ppf güzel iş görür :D

Yeni siparişi verdim

Doğan Arşiray yazdı:

meguiars plastix dene. diş macunu ne alakaymış...

Etki etmedi denemiştim önceden

Tamer Topaç yazdı:

Abi, gözlükleri yeni yaşından önce mi, yoksa sonra mı kullanmaya başladın.

Bu arada çizilen cama müdahale edilmez, edilir ise, diyoptri bozulur. çizik camlı gözlük ise, kullanılmaz.

Çok biliyon

Haşmet Güngör yazdı:

Seryum oksit  giderir doğru. Ancak elle yapamazsınız.  basınç altında devamlı seryum oksiti üstüne akıtarak keçeyle olur.(keçe kuru kalırsa  cam haritaya döner) Hadi basıncı  hallettiniz.  Camlarda diyoptri kurve ile oluşur. Diyoptriye uygun kalıpla yapılmaz ise diyoptri bozulur. Hele astigmat var ise onun kalıpları çok değişiktir. + kesilmiş cama uygun kalıp da olmaz. Gençler sallamıyorum, bu dedeniz 6 yıl(M.Ö) gözlük  camı imalatında imalat müdürlüğü yaptı. Almanya'da kurs gördü.

Şimdi  ucuza mal etmenin bir yolu var. Optik de, gözlükçüde  fiyatlar x3 dür.  Hemen dellenmeyin.  Optik dükkanı açmak epey yatırım gerektirir. Teçhizatları oldukça pahalıdır. Eğitim ve eğitim diplomalı  eleman gerektirir. Stok maliyeti fazladır. Leblebi, çekirdek gibide çok satılmaz. Bu marj normal. Bunları öğrendiğinize göre;

*Tanıdık bir gözlükçü size, epey indirim yapabilir.

*Gözlük camlarını  fabrika satış mağazalarından veya ithalatçısından alabilirsiniz. Bunların hemen hepsi Sirkeci dedir. 3/1 fiyata gelir .Tanıdık gözlükçü cüzzi bir paraya  bunu keserek sizin çerçeveye takar. Tanıdık değilse  tutturduğuna kesme ve takma parası alır. 

Ağbey, yeni gözlük gelsin camlara film çekicem. Bir yıl kaskolu aldım ne olursa olsun değişimi var. Üç gözlük aldım ikisi yakın biri uzak yakın. Mevcut hali bu gözlerin

FFD290D5-E1E0-40FD-A978-175537AD399A.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

presbiyopi dediği yaşlanan göz kaslarının esnekliği ile ilgili olan doğal durum. 40 lı yaşlarda belirginleşiyormuş. kök hücre tedavisi filan olsa aslınd adüzeldi bu durum.

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
Servet Aydın yazdı:

Ağbey, yeni gözlük gelsin camlara film çekicem. Bir yıl kaskolu aldım ne olursa olsun değişimi var. Üç gözlük aldım ikisi yakın biri uzak yakın. Mevcut hali bu gözlerin

Servet astigmatın  ihmal edilebilir. Özellikle yakın  gözlükte. Aradaki farkı fark etmessin . (asigmat 0,75 ve yukarısı uzak gözlükte fark eder.) astigmatsız camlar daha ucuzdur.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

Mevcut hali bu gözlerin

reçeteyi okuyabiliyor musun :crazy:

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Çağlar Bayur yazdı:

reçeteyi okuyabiliyor musun :crazy:

Şunları okusam kafi🍆

image.jpg

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Servet Aydın yazdı:

Tur bindirdim her hafta doğunca

Yok hilti

Yeni siparişi verdim

Etki etmedi denemiştim önceden

Çok biliyon

FFD290D5-E1E0-40FD-A978-175537AD399A.jpeg

Oo numaralara bak. Aselsanla bi görüşün derim 

images?q=tbn:ANd9GcSoZj9Lmbj6tHulhCQH2NF

:) 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Doğan Arşiray yazdı:

presbiyopi dediği yaşlanan göz kaslarının esnekliği ile ilgili olan doğal durum. 40 lı yaşlarda belirginleşiyormuş. kök hücre tedavisi filan olsa aslınd adüzeldi bu durum.

Benim gözler doğuştan bozuk. Yüksek ateş hayko gibi yaptı beni

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Servet Aydın yazdı:

Benim gözler doğuştan bozuk. Yüksek ateş hayko gibi yaptı beni

ama fildirfildir bakıyorsun valla benim amazon firsat ilanlarina? 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...