İçeriğe Yönlendir

Fren Kaliperini Tamir mi, Değişim mi?

Mustafa Karahan

Recommended Posts

Mustafa Karahan

Merhabalar, geçen sene sol arka fren kaliperi donmuştu. Geçen sene Ustaya götürdüm tabiri caizse yağladı balladı çalışır hale getirdi. 

Bu sene gece park ederken el frenini çektiğimde sabaha kadar donmuş ve sabah hareket ettiğimde sol arka fren yapışmıştı. Balatalar yapışık halde gitmek zorunda kaldım fren balataları da bitti bu yüzden 🥲

Bu sene yine tekrar götürdüm aynı ustaya bu sefer tamir edemedi. Kaliperleri ya değiştirelim ya da tamir seti ile onaralım dedi. 

Şimdi el freni çalışmıyor. Arabayı düz yere park edip vitesi park moduna alıp bırakıyorum. 

Peki sizce Kaliperleri tamir mi ettireyim yoksa yenisini mi alayım? 

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

dondu dediğin soğuktan mı dondu yoksa pastan mı ? soğuktan ise kaliper ile birlikte el freni telinide kontrol edin

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mustafa Karahan yazdı:

Merhabalar, geçen sene sol arka fren kaliperi donmuştu. Geçen sene Ustaya götürdüm tabiri caizse yağladı balladı çalışır hale getirdi. 

Bu sene gece park ederken el frenini çektiğimde sabaha kadar donmuş ve sabah hareket ettiğimde sol arka fren yapışmıştı. Balatalar yapışık halde gitmek zorunda kaldım fren balataları da bitti bu yüzden 🥲

Bu sene yine tekrar götürdüm aynı ustaya bu sefer tamir edemedi. Kaliperleri ya değiştirelim ya da tamir seti ile onaralım dedi. 

Şimdi el freni çalışmıyor. Arabayı düz yere park edip vitesi park moduna alıp bırakıyorum. 

Peki sizce Kaliperleri tamir mi ettireyim yoksa yenisini mi alayım? 

tamir seti ile onaralım yolunu deneyin. el freni elektronik değilse çok çekmeyin. elektronikse belki ayarı vardır çok kasıyordur. bir de parkettiğiniz yer rampa ise onun da etkisi vardır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan

Sıfırın altında olan derecelerde sabaha kadar yapışması normal. Birde nem ıslaklık v.s. varsa yapacak pek fazla birşey yok. Düz bir yer ise viteste bırakın 

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Mehmet Cihat yazdı:

dondu dediğin soğuktan mı dondu yoksa pastan mı ? soğuktan ise kaliper ile birlikte el freni telinide kontrol edin

Soğuktan dondu, geçen kış da aynısı olmuştu ama kaliperi yağlayıp alıştırıp halletmişti usta. Ama bu kış basit yollu tamir iş görmedi. 

Mehmet Göktürk yazdı:

tamir seti ile onaralım yolunu deneyin. el freni elektronik değilse çok çekmeyin. elektronikse belki ayarı vardır çok kasıyordur. bir de parkettiğiniz yer rampa ise onun da etkisi vardır. 

Yok hocam araç cruze normal el freni var. Zaten kaliper alacak olsam ithal ürün alırım gibi. Üstündekiler orjinal o yüzden usta önce onarım dedi

Hamit inan yazdı:

Sıfırın altında olan derecelerde sabaha kadar yapışması normal. Birde nem ıslaklık v.s. varsa yapacak pek fazla birşey yok. Düz bir yer ise viteste bırakın 

El alışkanlığı malesef çekmiş bulundum geçen kış donduğınu unuttum diyelim 

Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Kışın el freni çekilmez. -Kıdemli Orbay Musa Usta 2. Blok

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

bu havalarda el freni donar normaldir, sizin durum klasik balatanın donup diske yada kampanaya yapışması değil anlattığına göre, sanırım kaliper piston lastiği su nem alıyor korozyona sebeb oluyor yada donuyor, kalper tam bakımdan geçmeli bence, yoksa kolay kolay kaliper bozulmaz, yuva yada pistonlar zarar görmedikçe tabii...

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Ali Cihangiroğlu yazdı:

bu havalarda el freni donar normaldir, sizin durum klasik balatanın donup diske yada kampanaya yapışması değil anlattığına göre, sanırım kaliper piston lastiği su nem alıyor korozyona sebeb oluyor yada donuyor, kalper tam bakımdan geçmeli bence, yoksa kolay kolay kaliper bozulmaz, yuva yada pistonlar zarar görmedikçe tabii...

O zaman kaliperleri bakıma almak en doğrusu olcak. Yeni kaliper almak biraz pahalı olur 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mustafa Karahan yazdı:

O zaman kaliperleri bakıma almak en doğrusu olcak. Yeni kaliper almak biraz pahalı olur 

bencede, kolay kolay bozulacak birşey değil bu aletler, güzel bir temizlik, aşınma kontrolü yağla contayı değiş devam...

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Ali Cihangiroğlu yazdı:

bencede, kolay kolay bozulacak birşey değil bu aletler, güzel bir temizlik, aşınma kontrolü yağla contayı değiş devam...

Geçen sefer böyle yapmıştı sanırım ama bu sefer biraz daha sıkıntılı sanırım. Ankara da fren ustası var mı bidiğniz? 

Çağlar Bayur yazdı:

arkalar disk mi?

Disk abi 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Karahan yazdı:

tamir seti ile onaralım dedi. 

onarılabilir el fren bağlantısı ,

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Çağlar Bayur yazdı:

onarılabilir el fren bağlantısı ,

Kaliperler elden geçmesi lazım dedi. Şimdi el freni iptal çalışmıyor. Sence de onarım mı mantıklı değişim mi 

Yorum bağlantısı
Yücel Metin

Benimde başıma kaliper donma sorunu gelmişti, usta kontrol etti kaliperden dedi kaliper söküldü tamir kiti ile parçalar değişti donma yapışma sorunum çözülmedi, kendim el attım el freni halatının çekili kaldığını,  içine su aldığı için donduğunu fark ettim, kendim halatları değiştirerek kurtulmuştum sorundan

Yorum bağlantısı
Murat Öngür

Çok pahalı değil ise ben yenisini alma taraftarıyım yada ikin el de tercih edilebilir çıkmacılar dan 

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Yücel Metin yazdı:

Benimde başıma kaliper donma sorunu gelmişti, usta kontrol etti kaliperden dedi kaliper söküldü tamir kiti ile parçalar değişti donma yapışma sorunum çözülmedi, kendim el attım el freni halatının çekili kaldığını,  içine su aldığı için donduğunu fark ettim, kendim halatları değiştirerek kurtulmuştum sorundan

Tamir kiti ile onarım fiyatı alacağım. Yeni alırsam tanesi 2700 TL civarı. Fiyat farkı çok olursa onarım az olursa değişim. 

Murat Öngür yazdı:

Çok pahalı değil ise ben yenisini alma taraftarıyım yada ikin el de tercih edilebilir çıkmacılar dan 

Fiyat farkına göre karar vereceğim ama internetten bakınca tekinin 2700 TL civarı fiyatı var 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...