İçeriğe Yönlendir

Mısır Turu Tavsiyeler

Eyüp Çetin

Recommended Posts

Eyüp Çetin

Sömestr'de ailecek bir tur şirketi ile Mısır Turu planlıyoruz.

* Daha önce giden varsa fikirlerini paylaşabilir mi? 

* Tur şirketi ile seyahat eden varsa nelere dikkat edilmelidir? 

* Tur şirketlerinin düzenlediği ekstra turlara katılmaya gerek var mıdır yoksa kendi imkanlarımla gezsem olur mu? 

Yıllar önce Avrupa'da gezerken tur şirketi ile gezdiğim zamanlar olmuştu ancak tamamen kendi kendimize gezmiştik ve fahiş ekstra tur fiyatlarını vermemiştik fakat orası Avrupa. Mısır'a giden arkadaşlardan tura gerek yok kendin gez diyen de var turla gezmek daha iyidir diyen de var kararsız kaldım. Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Mısır deyince bilemedim şimdi Eyüp.. Çok fazla video var Mısır gerçekleri hakkında.. Takip ettiğim bir yutubırın ki  sadece..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Mısırın güvenli bir ülke olmadığını düşünüyorum. Tecrübelerinizi anlatırsanız memnun oluruz. O yüzden turla gitmek güvenli olur. zamanı da iyi kullandırırlar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Mehmet Göktürk yazdı:

Mısırın güvenli bir ülke olmadığını düşünüyorum. Tecrübelerinizi anlatırsanız memnun oluruz. O yüzden turla gitmek güvenli olur. zamanı da iyi kullandırırlar. 

İnşallah gidebilirsem tecrübelerimi seve seve paylaşırım tabi hocam. Aslında güvenlik konusunda benim de endişelerim vardı ama gidip gelen arkadaşlar herhangi bir sorun olmadığını aksine en büyük gelir kaynağı turizm olduğu için turistleri iyi koruduklarını anlatıyorlar. Hatta Türklere daha iyi davranıyorlarmış. Ama kronik Ortadoğu toplumlarının insanları kazıklama huyları Türk veya herhangi birini kapsamıyormuş. 😁

Metin Mankal yazdı:

Mısır deyince bilemedim şimdi Eyüp.. Çok fazla video var Mısır gerçekleri hakkında.. Takip ettiğim bir yutubırın ki  sadece..

Metin hocam ben de izliyorum bu şekilde videolar ama çok da korkmuyorum. Dünyada en çok gitmek istediğim yerlerin başında geliyor. En büyük sorunu turistlere yapışan onları bunaltan dilencilermiş. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

mısıra gidenlerden duyduğum: tur operatörü nereye basıyorsa onun harici adım bile atma yönünde idi, hala aşı var mı gitmeden önce?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz

Taksiciler dolandırıcı.

Hırsız tip çok, full frame telefon falan çok göstermeyin. Güneş koruyucusu mutlaka alın :) 

Piramitler güzel ama şehir merkezinin biraz izbe olduğunu göreceksiniz. 

Sharm çok güzel mutlaka gidin ama köpekbalığı falan var diyorlar dikkat :) 

Vakit olursa İskenderiye fena değil :) 

Yorum bağlantısı
Alptuğ Acar

1- Sharm'a gidiyorsanız piramit turu pahalı oluyor Sharm Kahire'ye çok uzak çünkü.

2- Gezip görelim istemiyorsanız en iyi otel Rixos Premium Seagate, eventleri vs çok güzel.

3- Olabildiğince yerel halkı ile muhatap olmayın, piramitlere giden yolda taksi önü kesmeye çalışanlar dahi var.

4- Tur şirketlerinin haricinde otellerden ve havayolundan da ayrıca fiyat bakın derim biz öyle daha uyguna getirmiştik.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...