İçeriğe Yönlendir

Fiesta 2004 1.4 Duratec Sıcak Motorda Rolantide Dalgalanma

Samed Kahraman

Recommended Posts

Samed Kahraman

Selamu aleyküm abiler, yakın zamanda arabamda 3 hortum değişti bunlardan biri karter havalandırma hortumu diğer ikisi ise su hortumuydu neyse bunlar değiştikten sonra motor sıcakken çalıştırdığımda rölanti dibe düşüp tekrar toplama sorunu ortaya çıktı(stop edecek gibi oluyor ama toparlıyor). Ancak motor soğukken çalıştırdığımda rölanti düşmesi olmuyor. Bunun sebebi ne olabilir ? bilenler yardımcı olursa sevinirim. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bunlar  değişirken diğer bazı soketlere, tesisata farkında olmadan ellenmiş oynanmış olabilir, değiştiren ne diyor bu duruma?

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Samed Kahraman

Yaptırdığım yere goturmedim henüz büyük sorun olmadığı için ,ne gibi sebeplerden olabilir acaba. Bobini vida yerinden çatlamış bundan dolayı olabilir mi ?

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Ne zaman yapıldı?

Havalandırma hortumu uzun süredir yırtık mıydı?

Stopsuz 30 km civarı yol yapıldı mı?

2 tip bobin var. Vida yuvaları biri alçak, diğeri yüksek. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Samed Kahraman
(düzenlendi)

3 hafta oldu aşağı yukarı, evet arabayı alalı 7 ay falan oluyor o zamandan bu yana yirtikti görüyordum yani benden öncede büyük ihtimal öyleydi. Hortum ilk degistiginde araba bir kaç kez stop etmişti usta bir iki stop eder ECU alışacak falan dedi ama bindiğim süreçte stop etmedi. Motor sıcakken rölanti düşüyor gibi olup tekrar toparliyor tek sorun bu şuan için.  Bunuda örneğin markete girmek için stop ettim tekrar çalıştırdiğim ilk calismada yapıyor sonrasında,seyir esnasinda dalgalanma falan olmuyor.Motor soğukken hiçbir sorun olmuyor gayet güzel çalışıyor. O bobin farkinida bilmiyorum, ama bobin yüksek değil, alçak olan oluyor sanırım. 

tarihinde Samed Kahraman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Samed Kahraman
Tamer Topaç yazdı:

Hortumla alakalı değil o zaman. 

Peki neyle alakalı olabilir bir fikriniz var mı ?

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Samed Kahraman yazdı:

Peki neyle alakalı olabilir bir fikriniz var mı ?

Hortum değişimi sonrası oldu ancak, yazdıklarım gerçekleşmesine rağmen bu sorun devam etti ise, Çağlar Abi' nin de dediği gibi. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...